Idézet: molnarsanyi2009.08.23.-18:16 és a többieknek
Próbálo a típusok szerint a leglassabb és a legyorsabb gépeket összerakni.
486-osból jó lesz 16mhz-s is leglassabnak, 286-os 12-25 mhz között (de lehet hogy van lassabb). Érdekes, hogy a leggyorsabb 286-os lehagyja az alap 486-osokat.
Tíz éve még sulis korszakban tonnaszámra bugáztuk az XT, 286-osokat, amiknek akkor volt a főszanálásuk. Rengeteg volt. Pont ezért nem is tartottam meg egyet se, nem gondoltam, hogy egyszer hiánycikk lesz
csak 386-ostól vannak cuccok, mint említettem már, programozás technikai szempontból, mivel a 32 bites korszak innentől indul, ami még napjainkban is tart, bár lassacskán már átveszi a 64.
386-osból viszont volt olyan ritkaságom is, amin egy darab EISA slot is volt és 486 combo, csak addig tuningoltam, amíg tönkrement. Havernak volt EISA szerver lapja is. Most van egy VESA 386-os, ez is 486 combo.
Tuningolásnak nem vagyok nagyon híve, mivel hiába indul el valami adott megahercen, ki tudja hol hibázik, milyen művelet sornál. Volt olyan eset (pont a k6-3nál), hogy adott videokártyával játék közben szállt el 600mhz-en, másik videokártyával bírta, bár alaposan nem tesztelgettem. Biztos lehett volna állítani neki késleltetést.
A k6-3+tól pedig jó volna megszabadulni jópénzért. De mióta nagyon sokan lomizzák bagóér, kétséges. Azt nem értem én mért nem találok ha megyek bontóba, a pecsában egy darab procit sem nemhogy ilyet. Az meg megint nem éri meg, hogy állandóan kajtassak utána, minden hétvége két napján pecsázzak, hátha van fogás, mert akkor az időt, utazást fizetem, ugyanott vagyok. A bontóknál pedig haveri körön belül mennek el.
A 286-osok vajon mennyit érnek?
szerk: a 486 166mhz hogy jön ki? mert a 4x40=160-nak még lenne értelme. Egyébként én is gondolkoztam már 200mhz-es 5x86-on (4x50), bár azt meg a vesák nem bírnák).
Szerkesztette: Samuraj 2009. 08. 25. 19:10 -kor
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!