Idézet: g@by - Dátum: 2010. 03. 15. 00:24
Annak a gyűjtőnek, akinek már van belőle (esetleg több is), annak igen.
Nem kell sajnalni azt az 500-1000ft-ot egy ritkabb darabra, mert ha nem is a mi idonkben, de egyszer a tobbszoroset fogja erni.
Nekem is van par regebbi intel "csotany", mar egesz szep penzeket adnak erte.
Per pillanat nem azért gyűjtök, mert egyszer majd sokat fog érni. Nem is biztos, hogy sokat fog érni: ahhoz kell valaki, aki majd egyszer nagyon fogja akarni ezeket a kövületeket. És nem mindegy, hogy egy prociért 100 Ft-ot vagy 1000 Ft-ot kell kiadnom. Egy ezer darabot számláló gyűjtemény esetében (és az enyém már bőven túllépte ezt a létszámot) a különbözet erősen közelíti az egymillió forintot.
Voltam a gyarban, ugyhogy lattam.
Eloszor ledaraljak az egeszet, aztan tobbfele savas tartalyban szepen leulepednek a kulonbozo femretegek.
Kozben kapnak valami elektromos kezelest is.
Nem ertek hozza, meg a nagy reszet nem is ertettem annak amit karattyoltak.
A meretek mindenesetre megdobbentoek, europaban ket ilyen ujrahasznosito letezik, es mint fentebb irtam, evekre elore le van kotve a kapacitasuk.
A muanyag procikbol egyebkent nem sok marad, feloldodik az egesz.
És azt a savas oldatot, amiben ott van feloldva a műanyag, azt hová teszik?
Az osszes szinesfemnek naponta valtozik a felvasarlasi ara, olyan mint a tozsde.
Hazai viszonylatban az egyik nagy ceg peldaul most csodolt be.
Nekunk is lent all mar a pinyoban egy eve par tonna alu meg rez, mert egyszeruen nem erdemes eladni.
Az alumínium tényleg elég keveset ér, annál már csak a vas ér kevesebbet. A réznek azért szerintem elég jó ára van. A színesfém felvásárlási árak meg azért ugrálnak napról napra, mert tényleg a tőzsdei árak a meghatározóak.

Súgó
A téma zárva.