Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 23:51
2-3 éve közel feleennyi idősek voltak a buszok.
Az akkori állapotuk simán verje is a BKV Ikarusait, hiszen azok igencsak 3x annyi idősek, nem?
Úgy értettem, hogy az akkor még csak 1 éves Volvóink állapotát... Ami azért elég szomorú (igaz, Genfben nincsen Thököly út). Persze Svájcban van un. karbantartás, nem gányolnak.
Idézet
Nekem az a véleményem majdnem teljesen outsiderként, hogy nem véletlen, ha el akarják adni azokat a buszokat. Ameddig nicns vele baj, addig használják ők újkoruktól. Így van ez az autókkal is.
Az ember a 6-7 éves személyautóját azért akarja eladni, mert jönnek elő rajta a hibák és nem óhajt rá költeni, inkább vesz egy új(abb)at, amire újra évekig nem kell költeni.
Ami bejött a hannoveri villamosoknál, az nem biztos, hogy bejön(ne) ezeknél is.
De hagyom meggyőzni magamat.
Hogy miért adják el, jó kérdés. Ez az ár valóban elég túlzó, és az is igaz, hogy a "tender" az Alfa által hónapokkal ezelőtt megvásárolt genfi buszokra vonatkozik, ez gyakorlatilag nyílt titok volt. Az ötlet szerintem jó volt, a pár éves, korszerű, nyugati szinten karbantartott buszokat megveszi az Alfa, csinál rajtuk egy nagyjavítást+honosíttatja a járműveket, és mindezt eladják a BKV-nak, ami így nyert volna jó áron (!) egy csomó jó buszt. Csak megint rosszul sült el a dolog, mint már annyiszor.
Az Alfabusz egyébként a Volvo busz hivatalos magyar márkaképviselete, mindig mosolygok, amikor mindenféle rejtélyes összefonódásokról írkálnak a cikkekben.