HWSW Informatikai Kerekasztal: A tömegközlekedés gyönyörei V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 270
  • 271
  • 272
  • 273
  • 274
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tömegközlekedés gyönyörei V. Értékeld a témát: -----

#5421 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 01. 07:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 02. 01. 00:48

Odébb lép 2 lépést, hogy ne a megállóban álljon, és máris szabad. Ezzel ugyanott van a dolog, mintha nem csináltak volna semmit.

Pedig de, ez egy jo iranyba tett lepes :-) A legidegesitobb valoban az allo tomegben valo fustoles, az meg leginkabb a megalloban van. (Mondjuk en eddig is kikuldtem a picsaba az esobe :-D) A masodik helyezett meg a leszallasnal az ajtoban mar cigi-start pozicioban elhelyezkedo, a lepcson mar fustolo okosok.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#5422 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 01. 09:33

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 02. 01. 07:36

Pedig de, ez egy jo iranyba tett lepes :-) A legidegesitobb valoban az allo tomegben valo fustoles, az meg leginkabb a megalloban van. (Mondjuk en eddig is kikuldtem a picsaba az esobe :-D) A masodik helyezett meg a leszallasnal az ajtoban mar cigi-start pozicioban elhelyezkedo, a lepcson mar fustolo okosok.

Persze, a bódéba ne füstöljön be.
De ez is olyan szabály, hogy fogd meg, aki a megállóban cigizik. Mind azt mondja, hogy az már nem megálló, és hogy odébb szívta, sőt, nem is volt nála cigi, sőt, nem is dohányzik, satöbbi.

Én is néha bele tudnék rúgni, amikor leszállok a vonatról, és nyóc irányból fújják a füstöt.
Pedig lehet ezt is kulturáltan: volt a családban dohányos, aki lakásban, autóban sosem gyújtott rá, ahol rágyújtott, ott mindig megkérdezte, hogy nem zavar-e senkit. Ja, és a csikket se dobálta szét.

#5423 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 01. 10:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 02. 01. 09:33

Persze, a bódéba ne füstöljön be.
De ez is olyan szabály, hogy fogd meg, aki a megállóban cigizik. Mind azt mondja, hogy az már nem megálló, és hogy odébb szívta, sőt, nem is volt nála cigi, sőt, nem is dohányzik, satöbbi.

Én is néha bele tudnék rúgni, amikor leszállok a vonatról, és nyóc irányból fújják a füstöt.
Pedig lehet ezt is kulturáltan: volt a családban dohányos, aki lakásban, autóban sosem gyújtott rá, ahol rágyújtott, ott mindig megkérdezte, hogy nem zavar-e senkit. Ja, és a csikket se dobálta szét.

Egyetértek. Szerintem ha kitáblázzák kurva nagy piros betűkkel, hogy TILOS, akkor is a füstölők lesznek felháborodva, ha arrébb küldik őket meg a jogaikat.

#5424 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 01. 10:05

Idézet

Miközben a kormányzat sorra nyitja meg a korábban bezárt mellékvasúti vonalakat, az új Széchenyi-terv azzal számol, hogy a jelenlegi 7200 kilométeres vasúti pálya legalább 6000 kilométerre csökken. Az új Széchenyi-terv beismeri, hogy nem lehet fenntartani a gazdaságtalan pályaszakaszokat, a dokumentum szerint a vasúti pálya méretét a hosszú távú érdemi fenntarthatóság jegyében szükséges meghatározni, írja a Napi Gazdaság.

Hová tűnik 1200 kilométer vasútvonal?

Idézet

A cégcsoportnál ugyanis 2011. január 1-i adatok szerint 18.560 fő dolgozik.
Ehhez képest az igazolványcsere tenderét a teljes darabszám 60%-ra (!), 310.000 darabra írták ki.
Tehát összesen 516.600 van forgalomban. Huszonnyolcszor több, mint ahány vasutas van.

Képtelen örökség, arcképes a neved

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#5425 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 01. 10:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2011. 02. 01. 10:05

Az igen! Tudtam, hogy nagy a vasutas család, de hogy ennyire!

#5426 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 01. 12:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2011. 02. 01. 10:05

Ezekre a palyaepitesekre kivancsi leszek, lasd Balaton eszaki resze. A maradek egy (ket) palyat hova tennek, mert mintha hely lenne boven... A harmadik palyat nem lehet szervezessel kivaltani? A 25 tonna tengelyterheles nekem karcsunak tunik. :think:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#5427 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 01. 12:51

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 02. 01. 11:19

Az igen! Tudtam, hogy nagy a vasutas család, de hogy ennyire!

Samott meg be akarta záratni :reklamacio: :Đ
Ciciman is on borda

#5428 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 01. 13:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2011. 02. 01. 12:39

Ezekre a palyaepitesekre kivancsi leszek, lasd Balaton eszaki resze. A maradek egy (ket) palyat hova tennek, mert mintha hely lenne boven... A harmadik palyat nem lehet szervezessel kivaltani? A 25 tonna tengelyterheles nekem karcsunak tunik. :think:

Azért a 25 tonnás tengelyterhelés nem olyan kevés ám! Egy négy tengelyes kocsin az simán megvan 50-70 tonna hasznos teher!

A Balaton északi partja pedig nem törzshálózat régóta. Ott csak turizmusnak van helye, hadd menjen Nohabbal a nosztalgia vonat! :)

#5429 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 01. 14:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 02. 01. 13:16

Azért a 25 tonnás tengelyterhelés nem olyan kevés ám! Egy négy tengelyes kocsin az simán megvan 50-70 tonna hasznos teher!

A Balaton északi partja pedig nem törzshálózat régóta. Ott csak turizmusnak van helye, hadd menjen Nohabbal a nosztalgia vonat! :)

Azert nem biztos, hogy aki az eszaki parton utazik, annak kizarolag a Nohab nosztalgiavonat alljon rendelkezesre. Na meg 3-5 oranyi vonatozas, ha igeny van gyorsabb jaratokra is. ;-)

#5430 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 01. 15:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2011. 02. 01. 14:11

Azert nem biztos, hogy aki az eszaki parton utazik, annak kizarolag a Nohab nosztalgiavonat alljon rendelkezesre. Na meg 3-5 oranyi vonatozas, ha igeny van gyorsabb jaratokra is. ;-)

És a 3-5 órás úton tömve az összes kocsi. De hát úgy látszik nosztalgiavonal lehet annyi emberrel is. :)

#5431 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 02. 10:39

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 02. 01. 15:42

És a 3-5 órás úton tömve az összes kocsi. De hát úgy látszik nosztalgiavonal lehet annyi emberrel is. :)

Az egeszben meg a 200km/h-s utazosebesseg a legnagyobb vicc, amikor a 80 is alig van meg.

#5432 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 02. 12:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2011. 02. 02. 10:39

Az egeszben meg a 200km/h-s utazosebesseg a legnagyobb vicc, amikor a 80 is alig van meg.

azért a győri fővonalon néha meg szokták ereszteni a RailJet-et, főleg ha pár perces késésben van :D de 200 környékén még nem ment, 170 környékén viszont igen (pedig ott is "csak" 160-as a vonal).

Balcsinál sosem lesz 80-nál magasabb sebességű pálya, sok helyen még a 80-ra is alkalmatlan.

-C0pp3rM!n3-

#5433 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 02. 13:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 02. 02. 12:40

Balcsinál sosem lesz 80-nál magasabb sebességű pálya, sok helyen még a 80-ra is alkalmatlan.

Kb. a balatoni pálya az egyetlen, amit nem lehetne komoly lakossági ellenkezés nélkül felújítani.

Ott ugyanis szinte végig lakott területen belül megy a pálya, így hiába lenne jó a sín, gyorsan csak akkor mehetne, ha végig lezárnák kerítéssel, de még inkább zajvédő fallal, ami persze nem tetszene az ott lakóknak.
Nem mellesleg nagy mértékben megnövelné a költségeket is.

#5434 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 03. 00:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 02. 02. 12:40

azért a győri fővonalon néha meg szokták ereszteni a RailJet-et,

-C0pp3rM!n3-

ehh 5évig, tettem meg hetente ezt az útvonalat pest és Győr között,de vhogy ez a vonat kimaradt nekem...
Pedig hányszor jutott eszembe h a kövi héten majd ezzel..

#5435 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 11:09

Tegnapi tömegközlekedési élményem:

Mivel Jahnóval munka után mulatoztunk, ezért nem kocsival mentem haza. Becsületes lévén jegyet akartam venni, de este 21.30-kor már nem volt nyitva a pénztár a Deák téren. A Deák tér úgytudom Budapest központja, fontos átszállóhely is. Sebaj , mondom veszek automatából, természetesen 380 Ft-os jegyár mellett csak fémpénzt fogadott el! Az ezresemmel így nem tudtam mit kezdeni. Körben pedig hajléktanalok és kétes elemek voltak, velük nem váltatok.

Úgyhogy ha a kedves Demszky-féle világvárosi BKV ennyire nem akarta hogy velük menjek, hívtam egy taxit, és hazamentem 2000-ből Újpestre.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#5436 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 11:43

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2011. 02. 02. 13:28

Kb. a balatoni pálya az egyetlen, amit nem lehetne komoly lakossági ellenkezés nélkül felújítani.

Ott ugyanis szinte végig lakott területen belül megy a pálya, így hiába lenne jó a sín, gyorsan csak akkor mehetne, ha végig lezárnák kerítéssel, de még inkább zajvédő fallal, ami persze nem tetszene az ott lakóknak.
Nem mellesleg nagy mértékben megnövelné a költségeket is.

És az nem lenne jó nekik, hogy nem 20-al utaznak?

#5437 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 12. 00:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 02. 11. 11:09

Tegnapi tömegközlekedési élményem:

Mivel Jahnóval munka után mulatoztunk, ezért nem kocsival mentem haza. Becsületes lévén jegyet akartam venni, de este 21.30-kor már nem volt nyitva a pénztár a Deák téren. A Deák tér úgytudom Budapest központja, fontos átszállóhely is. Sebaj , mondom veszek automatából, természetesen 380 Ft-os jegyár mellett csak fémpénzt fogadott el! Az ezresemmel így nem tudtam mit kezdeni. Körben pedig hajléktanalok és kétes elemek voltak, velük nem váltatok.

Úgyhogy ha a kedves Demszky-féle világvárosi BKV ennyire nem akarta hogy velük menjek, hívtam egy taxit, és hazamentem 2000-ből Újpestre.

Anyugatinál ugyanez volt velem.De ott élelmes romák beálltak a jegyautomata mellé és 300 ft ért árulták az érvényes 320 ft-os jegyet :D
okos ;)

#5438 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 12. 17:10

Én multkor 22.00kor akartam Árpád hídtól utazni... jegypénztár zárva, 2 autómata közül mindkettő rossz. Lefényképeztem majd felszálltam a metróra. Csókolom.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#5439 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 12. 22:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 02. 12. 17:10

Én multkor 22.00kor akartam Árpád hídtól utazni... jegypénztár zárva, 2 autómata közül mindkettő rossz. Lefényképeztem majd felszálltam a metróra. Csókolom.

22 után már nincs kaller..

#5440 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 12. 22:50

Üzenet megtekintéseIdézet: thomasfox - Dátum: 2011. 02. 12. 22:41

22 után már nincs kaller..

nos, én pl nem a kaller miatt veszek jegyet :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

Téma megosztása:

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 270
  • 271
  • 272
  • 273
  • 274
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.