Idézet: kroozo - Dátum: 2011. 08. 29. 09:12
Ez tok jol hangzik, csak:
1) ahogy te is mondod, mikor a beszallito emberei is ertetlenul nezegetnek, akkor lehet mondani, hogy itt a papir, ami vedi a seggemet, attol meg meg kell csinalni
2) Ne gondold, hogy a beszallito nem ganyol meg barkacsol

3) Engem speciel azert fizetnek, hogy problemakat oldjak meg, es mukodjon a cucc, nem azert, hogy a beszallitora mutogassak, ha egyaltalan van, nem belso cucc, amit harom asztallal arrebb irt valaki, vagy epp en vagyok a beszallito

1) Még mindig jobb, mintha te csináltad, és te nézegetsz értetlenül, és mikor hívod a szállítót, akkor azt mondják, hogy ezt így nem supportálják, viszhall. Azt' utána rajtad verik le.
Ha a szakik értetlenül nézik, akkor gondolkodjanak, nézzenek utána, hívjanak más embereket, akik értenek hozzá; előbb-utóbb megoldják. Másrészt nem tolhatja rád a beszállító, és nem hagyhat ott support nélkül annyival, hogy "kérem, ez így nem támogatott". Hiszen ők aláírták, hogy ezt így kell csinálni. Persze ha sokat késik a megoldás, akkor neked is lehet bajod belőle, de az az esetek nagyon kis részében fordul elő.
2) Az az ő baja, majd szop ő vele. Egyébként meg ha látom, hogy gányolnak csak, nem szabad átvenni. Nekem van olyan főnököm, ha jön külsős szaki, akkor mindenről dokumnetációt kér, mit csinált, miért csinálta, és attól miért szűnt meg a hiba, stb. Ha valami nem tetszik neki, abba beleköt, utánajár, stb. Nincs olyan, hogy a suportos leül és gyorsan "varázsol" valamit és senki sem tudja, hogy mit.
Nem elég csak megbízni a szállító embereiben, azért oda kell ülni melléjük, és át is kell nézni, hogy mit csináltak. És ha valami gyanús, akkor lehet kérdezni.
3) Nem az üzemeltetésért fizetnek???
Belső cuccal valóban lehet szopás, azt jól kell megcsinálni. De ugye tipikusan a belső cuccok kisebb fajsúlyúak (bár ez sem mindig igaz).
Ha te vagy a beszállító, akkor ha jól rakod össze a rendszert, előírás szerűen, supportál módon, akkor nagy valószínűséggel nem kell szopnod.
Jó, egy kis cégnél, ahol kevés ember melózik, 5 fős bt-nél, oda felrakhat bárki bármit.
De ha egy nagyobb cégnél, ha vesznek hardvert X csillióért, meg szoftvert Y csillióért, akkor kell némi bátorság bevállalni, hogy majd én telepítem, aztán tesztelek, a régi verzióból átmigrálok, megint tesztelek, és mindezt zökkenőmentesen. És bevállaom, hogy ez jó, és 2 hónap múlva sem jön elő semmi gebasz, amit nem tudok megoldani, és amikor kijön a support, akkor azt mondják, hogy ezt-és-ezt nem így kellett volna, hanem amúgy. Ilyenkor nem árt, ha ott egy (két, három) ember a szállítótól (segít vagy csinálja), mert ez nem mindennapi üzemeltetési feladat.