HWSW Informatikai Kerekasztal: A tömegközlekedés gyönyörei V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • 299
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tömegközlekedés gyönyörei V. Értékeld a témát: -----

#5921 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 11. 18:19

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 09. 11. 16:52

Folszallsz, leulsz, ha jelentkezik jegyes, atadod a helyed, a kallertol meg veszel potjegyet vagy mi a banatot a vonaton. Allsz majd, mint a tobbiek, akiknek nem jutott hely, de legalabb nem reggel hatkor szopsz.

no fucking way. 3 órát nem állok végig a vonaton. azé' bzmeg nem azért fizetek ki közel 5000HUF-ot, hogy 3 órás utat végigálljak.
baszom, ez nem szolgáltatás, a kurvaannyukat már!

7-kor megy egy Szhely-Győr gyors, utána meg Győrből egy RailJet. Árban ugyanannyi, mint egy IC, menetidőben egy 10 perccel kevesebb, ráadásul a RailJet - igaz, hogy csak Győrtől - kultúráltabb, mint az IC. Ráadásul 1 óra alatt Kelenföldön van.

szerk: az IC-re km jegy kötelező plusz helyjegy is. ha odamész a kasszához, hogy erre az IC-re kérek jegyet, akkor nem ad, mert nem tud kiadni helyjegyet. Dettó ugyanez van a vonaton, felszállsz, tfh. ácsorogsz, jön a kaller, kérsz helyjegyet, és nem tud adni, mert nincs hova. foggalmam sincs, hogy miatúrót tudna ilyenkor csinálni, de nem szeretnék 2-3x áron még pluszban vmi pótjegyet venni csak azért, hogy végigállhassak egy krva 3 órás vonatutat úgy, hogy a vagonban max csak a fel és leszálló részen ácsoroghatsz - mindezt 3-4 táskával, bőrönddel.

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2011. 09. 11. 18:24 -kor

#5922 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 15. 08:21

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 09. 11. 16:52

Folszallsz, leulsz, ha jelentkezik jegyes, atadod a helyed, a kallertol meg veszel potjegyet vagy mi a banatot a vonaton. Allsz majd, mint a tobbiek, akiknek nem jutott hely, de legalabb nem reggel hatkor szopsz.

De mivel elfogytak a helyek (nem véletlenül nem adnak rá jegyet a pénztárban), a helyjegy meg az ülőhelyre szól, a kalauz sem fog tudni helyjegyet adni.

#5923 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 15. 09:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 09. 15. 09:21

De mivel elfogytak a helyek (nem véletlenül nem adnak rá jegyet a pénztárban), a helyjegy meg az ülőhelyre szól, a kalauz sem fog tudni helyjegyet adni.

Nem, mivel eleve offline kliense (jegykiado gepe) van a kallernak, igy fingja sincs, van-e egyaltalan szabad jegy. De neked nem hely kell, hanem potjegy a sima jegyed melle, amivel jogosan utazol az ic fedelzeten. A kocsihianyos ic-ken ez a modi, mindenki, akinek nem jutott jegy a penztarban, felszall, es a kallertol vesz potjegyet (nem potdijazasrol van szo, mert a sima alapjeggyel rendelkezel), es max allva utazik. Ha pentek du. haza akar erni 2 ora alatt, es nem szopni 3-4-5 orat x atszallassal, vagy minden fanal megallva, akkor rossz szajizzel, de benyeli az ember. Az, hogy az ic-k is lassan mar minden fanal megallnak, az masik tortenet.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#5924 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 15. 09:47

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 09. 15. 10:36

Nem, mivel eleve offline kliense (jegykiado gepe) van a kallernak, igy fingja sincs, van-e egyaltalan szabad jegy. De neked nem hely kell, hanem potjegy a sima jegyed melle, amivel jogosan utazol az ic fedelzeten. A kocsihianyos ic-ken ez a modi, mindenki, akinek nem jutott jegy a penztarban, felszall, es a kallertol vesz potjegyet (nem potdijazasrol van szo, mert a sima alapjeggyel rendelkezel), es max allva utazik. Ha pentek du. haza akar erni 2 ora alatt, es nem szopni 3-4-5 orat x atszallassal, vagy minden fanal megallva, akkor rossz szajizzel, de benyeli az ember. Az, hogy az ic-k is lassan mar minden fanal megallnak, az masik tortenet.

Én eddig nem nagyon láttam embereket ácsorogva utazni a szombathelyi IC-ken (pedig 2001 óta vonatozok rendszeresen ... emlékszem az első jegyre, 1023 HUF volt cakpakk. most több, mint a duplája). A büfékocsi általában megtelik, oda csak max akkor tudsz felszállni, ha 10-20 perccel kimész a vonat indulása előtt.
Nekem csak az a siralmam, hogy a MÁV jól tudja, hogy a pénteki/vasárnapi napok kritikusak, mert akkor utazik a diákság nagy része, és bizony nem 10-20 emberről van szó. Ehhez képest képesek két II.osztályú és egy I.osztályú kocsiból álló IC-ket indítani.

Hozzáteszem, az gyorsvonat+átszállás+RailJet kombó menetideje rövidebb, mint az IC menetideje. Ráadásul a RailJet köbö ugyanannyiba kerül, mint az IC jegy, viszont nagyok a különbségek. Kettesével vannak az ülőhelyek, nem négyesével (utálom mikor a pofámba bámul valaki 3 órán kersztül), a helykialakítás jóval jobb (külön többemeletes fakkok a nagy csomagoknak), csendesebb jóval, tiszta, és kényelmesebb, ergonómikus ülések vannak.

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2011. 09. 15. 09:49 -kor

#5925 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 15. 20:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 09. 15. 10:47

Kettesével vannak az ülőhelyek, nem négyesével (utálom mikor a pofámba bámul valaki 3 órán kersztül),

Jajj azt én is,még buszon is :( főleg ha nővel utazok és szembeis bombázók ülnek ... :/
Vagy ha távolságin,szembe ülnek és előkerül a rántott hús paradicsom paprika kombó ....

#5926 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 09:30

Üzenet megtekintéseIdézet: thomasfox - Dátum: 2011. 09. 15. 21:10

Jajj azt én is,még buszon is :( főleg ha nővel utazok és szembeis bombázók ülnek ... :/

Beveszed a szemben ülő bombázókat is gruppenbe :D

#5927 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 09:58

Üzenet megtekintéseIdézet: thomasfox - Dátum: 2011. 09. 15. 21:10

Vagy ha távolságin,szembe ülnek és előkerül a rántott hús paradicsom paprika kombó...

Na ezt sose ertettem, hogy mi a banatert kell rogton abrakolni utazas kozben. Nincsenek akkora tavolsagok ebben az orszagban, hogy ne lehetne azt kibirni zabalas nelkul.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#5928 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2011. 09. 16. 10:58

Na ezt sose ertettem, hogy mi a banatert kell rogton abrakolni utazas kozben. Nincsenek akkora tavolsagok ebben az orszagban, hogy ne lehetne azt kibirni zabalas nelkul.

Samott

Mert pl. akkor jut rá időd.
Ha indulás előtt eszel, akkor átutazhatsz az ország másik végébe, de ha teszem azt ettél délben, és este 6-kor mész még 1-2-3 órát vonaton, akkor te se várnál amíg hazaérsz.
Vagy pl. sokan vesznek kaját a vasútállomáson, restiben, azt' megeszik a vonaton.

#5929 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 09. 16. 11:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2011. 09. 16. 10:58

Mert akkor érek rá. Amúgy vannak. Én felkelés után rögtön nem nagyon szoktam enni, aztán igaz kibírok fél napot, de néha hazafelé jó megfogni egy Mekis baszt, gyors, egyszerű, valami van bennem, aztán elkészül a vacsora is. Anyámékhoz lejutni vonattal kb. 4 óra, aztán ott is jajj puszi, mi van már, csinálom is a kaját, de még csak most sül a...

Vonaton meg 1 órát bambul ki az ember a fejéből, lehet telefonálni, hülye mailt/bevásárlólistát írni, zabálni, miazmás.
Make love not Wor.

#5930 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 11:38

http://www.opencreat...ezokocsi-1.html

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5931 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 09. 16. 11:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 09. 16. 12:38

Azért egys komplett villásreggelit sem kellene letolni. Étkezőkocsit ezer éve nem láttam, de akkor is elég gyár volt a felhozatal, meleg sörrel, drágán.
Make love not Wor.

#5932 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 13:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 09. 16. 12:08

Vonaton meg 1 órát bambul ki az ember a fejéből, lehet telefonálni, hülye mailt/bevásárlólistát írni, zabálni, miazmás.

sokszor még azt sem ... leülök az IC-n a négyes ülés akármelyikére, és előkapom a céges notit, hogy olvassak valamit rajta / urambocsá' filmet nézzek, akkor a mellettem ülő feszt 3 órán keresztül nézi a monitoromat, hogy mit nézek vagy mit olvasok - na ezt kurvára utálom.

-C0pp3rM!n3-

#5933 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 09. 16. 14:11

sokszor még azt sem ... leülök az IC-n a négyes ülés akármelyikére, és előkapom a céges notit, hogy olvassak valamit rajta / urambocsá' filmet nézzek, akkor a mellettem ülő feszt 3 órán keresztül nézi a monitoromat, hogy mit nézek vagy mit olvasok - na ezt kurvára utálom.

-C0pp3rM!n3-

van ilyen protector screen elotet, ha sok ilyet csinalsz hasznos. (Mondjuk en siman szolnek, hogy ne haragudj, de ne bamuld a monitorom)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#5934 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 14:01

-C0pp3rM!n3-

Érdekes, nekem sose szokták nézni.
(Vagy csak nem vettem észre.)

#5935 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 14:03

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 09. 16. 14:49

van ilyen protector screen elotet, ha sok ilyet csinalsz hasznos. (Mondjuk en siman szolnek, hogy ne haragudj, de ne bamuld a monitorom)

Én meg leszarnám, nekem tök mindegy, hogy nézi-e más is.
:D

#5936 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 14:23

-C0pp3rM!n3-

Ilyenkor meg megnyitni egy Word-öt, és beírni nagy betűkkel, hogy "Faszér bámulsz, B+"... :D

#5937 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 14:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 09. 16. 15:03

Én meg leszarnám, nekem tök mindegy, hogy nézi-e más is.
:D

Egyreszt nagyon nem biztos, hogy pl a ceges levelezest valami random fasznak olvasni kene a vallam folott, masreszt meg engem konkretan baszottul idegesit.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#5938 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 14:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 09. 16. 15:23

Ilyenkor meg megnyitni egy Word-öt, és beírni nagy betűkkel, hogy "Faszér bámulsz, B+"... :D

Flash-es visszaszamlalot elinditani, mintha bomba lenne. :-D Bar ez repulon, lehet hogy nagyobbat szolna. :-D

szer.: en ujsagolvasasnal szoktam megkerdezni, hogy lapozgatok-e? :-)

Szerkesztette: Schwarzmueller 2011. 09. 16. 14:50 -kor

Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#5939 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 15:01

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 09. 16. 15:48

Egyreszt nagyon nem biztos, hogy pl a ceges levelezest valami random fasznak olvasni kene a vallam folott, masreszt meg engem konkretan baszottul idegesit.

Egyszer megkérdeztem, hogy elmagyarázzam-e, mit csinálok éppen. Vörösödött az illető rendesen. :-)

#5940 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 16:49

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 09. 16. 15:48

5 perc bámulás után mond azt: eddíg volt ingyenes, mostantól fizetni kell a moziért vagy menjen át a másik kocsiba ott nagy képernyőre vetítenek :)
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

Téma megosztása:

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • 299
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.