HWSW Informatikai Kerekasztal: A tömegközlekedés gyönyörei V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 370
  • 371
  • 372
  • 373
  • 374
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tömegközlekedés gyönyörei V. Értékeld a témát: -----

#7421 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 12. 06. 11:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2014. 12. 06. 10:41

Jaja, a hármas villammos is a régi szar pályán megy, az egyes sem megy át Budára, stb...

Mondjuk az egyes meg mindig nem megy at (majd csak januartol). 3-as metro, arrol beszeltem, az a legegetobb problemaja (a szo szoros ertelmeben) a varosnak.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#7422 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 06. 11:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2014. 12. 05. 09:34

Nem kell lezárni.

A pályát fel lehet újítani hetek alatt, a szerelvények meg nem az alagútban készülnek. Csak az a fránya irgalmatlan nagy összeg (négyes metró negyede-ötöde) ne lenne...

Sokkal fontosabb lenne, hogy a hármas ne csak Újpestig menjen, hanem kijjebb...

amikor kozepiskolas voltam akkor epult meg az Ujpest kozpontig tarto szakasz.
Akkor a 12-14-es villamos is tobb mint eleg volt a kozlekedesre (Upjpest fele, foleg ha vegallomastol vegallomasig utaztunk).

A menjen kintebbet az Kaposztasmegyerre gondoltad? Mer Dunakeszi, Fot, God, Vac az mar nagyon messze van.

#7423 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 06. 13:19

Valamelyik nap vettem észre, hogy rohad a Combinok alja, dudoros a festék, meg pereg le az ajtók szélénél, meg szinte körbe. Bár lehet csak egy rossz szerelvényt láttam, meg nem is nagyon figyelgettem, de engem eléggé meglepett.
KomposztWC

#7424 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 12. 06. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2014. 12. 06. 13:19

Valamelyik nap vettem észre, hogy rohad a Combinok alja, dudoros a festék, meg pereg le az ajtók szélénél, meg szinte körbe. Bár lehet csak egy rossz szerelvényt láttam, meg nem is nagyon figyelgettem, de engem eléggé meglepett.

Én a Lágymányosit néztem, hogy "nem régen" festették telibe az egészet és szépen lepotyogott.
Make love not Wor.

#7425 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 06. 16:00

Na jó, az 1es villanyosnak azért örülök jól, csak nem akkor amikor átszálláskor hát mármegin a képem előtt megyen el. Meg annyi bibije van, hogy fennen hirdetgetik plakátozzák itt a zöld füves pályát, erre gyakorlatilag sehol sincs, budai oldalon néhány méter, slussz, egész pesti szakasz végig a szar bűzös aszfalt. Valakitől hallottam, hogy az aszfaltozás jó üzlet. Mint már tudjuk: fidesz és haverok (meg a fanta). Kíváncsi leszek hány év lesz az élettartama, mikor fog szétrepedezni, összetörni.
3as metrót is javítgatják, emiatt is van lezárva hétvégente szakaszonként. Amikor megyek vele nem tapasztalok hibáját. Olyan mint 30 éve volt, legfeljebb kicsit kopottabb.
Évetizedes problémák némelyike (de már írtam):
- busz sofőrök úgy vezetnek mint állat! És nem csak szerintem. Néha kis híjján lincs hangulat is kialakul.
- lámpabeállítások kispest-határ út, Üllői, satöbbi.
- olyan új busz vonalak, amiknek van is értelmük.
bár nem évtizedes még, de könnyen az lehet, mivel már néhol fél éve is tart, a csatornázás. Meg előtte a villamos felújítás. Előtte megint valami csatorna volt. És fel van túrva hónapokig, de nem dolgozik rajta senki, csak néha. - Bár ez nyílván nem csak a bkv rovása.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#7426 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 06. 18:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 12. 05. 09:37

Azért a hetek alatt lehet erős. Villamosnál nézegettem mivel jár. Idő is kell hozzá bőven.

a metroban kulon-kulon sinszalak vannak lecsavarozva a betonagyazatba
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#7427 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 06. 18:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2014. 12. 06. 16:00

Na jó, az 1es villanyosnak azért örülök jól, csak nem akkor amikor átszálláskor hát mármegin a képem előtt megyen el. Meg annyi bibije van, hogy fennen hirdetgetik plakátozzák itt a zöld füves pályát, erre gyakorlatilag sehol sincs, budai oldalon néhány méter, slussz, egész pesti szakasz végig a szar bűzös aszfalt. Valakitől hallottam, hogy az aszfaltozás jó üzlet. Mint már tudjuk: fidesz és haverok (meg a fanta). Kíváncsi leszek hány év lesz az élettartama, mikor fog szétrepedezni, összetörni.

Szerintem a zöld füvesített is jó biznisz, mert karban kell tartani. Bármit ki tudok hozni jó és rossz bizniszre is, elvégre ha szép és karban kell tartani, akkor jó biznisz, mert megfizetik, ha viszont folyton kidöglik és megfizetik, akkor mekkora szopás...

Én ezt a zöldesítettet sem értem, amúgy az egész szerintem Amsterdamból indult ki, hogy bezzeg ott még ez is zöld (és köcsögök a bicajosok, de ez másik kör lesz), miközben ott is van egy rövid kis szakasz, aztán heló, azt lehet újságban mutogatni, meg a hülye vidékieknek.
Make love not Wor.

#7428 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 06. 18:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2014. 12. 06. 16:00

3as metrót is javítgatják, emiatt is van lezárva hétvégente szakaszonként. Amikor megyek vele nem tapasztalok hibáját. Olyan mint 30 éve volt, legfeljebb kicsit kopottabb.
Évetizedes problémák némelyike (de már írtam):
- busz sofőrök úgy vezetnek mint állat! És nem csak szerintem. Néha kis híjján lincs hangulat is kialakul.
- lámpabeállítások kispest-határ út, Üllői, satöbbi.
- olyan új busz vonalak, amiknek van is értelmük.
bár nem évtizedes még, de könnyen az lehet, mivel már néhol fél éve is tart, a csatornázás. Meg előtte a villamos felújítás. Előtte megint valami csatorna volt. És fel van túrva hónapokig, de nem dolgozik rajta senki, csak néha. - Bár ez nyílván nem csak a bkv rovása.

mondjuk az Ecseritol kifele a Pottyos utcaig mi a rtkes bus f@szert van lezarva mar a szelso sav kb 3 honapja... es sehol senki
multkor "csak" a ex villanytelepes CBA-tol kellett tili-tolizni az Ecseri utig egy 5(öt...igen, öt) méteres utfelturas miatt, aminel 3 het alatt egy kapavagas sem tortent

meg a antiszinkronizacios lampak az Ulloi-n, akarhogy mesz a Ecseritol a Nagyvarad ter fele ott zold meg nem volt sosem, Ferenc korut detto

ja meg Korányi kórház felé menet, emelkedo vegig, de reggeli csucsban kell am a kib@szott zebrat kék keretes elojelzo tablakat cserelgetni jollathatosagi sarga keretesre
gyokerparasztnak meg annyi agya sincs, hogy a tgk-javal a buszmegallo obolben alljon meg, neeeem, be a savba, moge kivagja a bolyakat, csak o utana meg kanyar van, es tgk-ja miatt belathatatlan es ezren jonnek szembol, kilomteres sor araszol elore a Mockba terig, a busz ki sem tudta kerulni... de o jol el van
amugy is, miert nem lehet ezt ejjel csinalni, nulla forgalomnal?
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#7429 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 06. 18:39

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2014. 12. 06. 18:19

amugy is, miert nem lehet ezt ejjel csinalni, nulla forgalomnal?

Gondolom Te is éjjel szeretnél melózni, ahogy sokan mások, huzamosabb időn keresztül. Vagy piros. És ki is kell fizetni. Én megkérdeznék valami illetékest, mert választ biztos nem itt kapsz, ott meg lehet értelmeset. Mondjuk tök mindegy, mert amit FUTÁR meg a többi kapcsán előadtál, úgysem szeretnél átlátni egy fakockánál bonyásabb problémát.
Make love not Wor.

#7430 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 06. 18:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 12. 06. 18:39

Gondolom Te is éjjel szeretnél melózni, ahogy sokan mások, huzamosabb időn keresztül.

Most nem azert, de ki nem szarja le hogy mit szeretne a munkas? Nem szempont. Egyebkent akkor meg az ejszakai zaj miatt menne a picsogas. ;-) De az tenyléeg duhito amikor fel van turva minden, azt csak teblabolnak, vagy plane nincs ott senki. Ez olyan mint amikor mi outage-et hirdetunk, es a juzerek nem fernek hozza az alkalmazasaikhoz... nyilvan akkor bele kell huzni, nincs lustalkodas, mert az ugyfel az elso.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#7431 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 06. 18:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 12. 06. 18:10

Szerintem a zöld füvesített is jó biznisz, mert karban kell tartani. Bármit ki tudok hozni jó és rossz bizniszre is, elvégre ha szép és karban kell tartani, akkor jó biznisz, mert megfizetik, ha viszont folyton kidöglik és megfizetik, akkor mekkora szopás...

Én ezt a zöldesítettet sem értem, amúgy az egész szerintem Amsterdamból indult ki, hogy bezzeg ott még ez is zöld (és köcsögök a bicajosok, de ez másik kör lesz), miközben ott is van egy rövid kis szakasz, aztán heló, azt lehet újságban mutogatni, meg a hülye vidékieknek.

Csak egy penge kell a villamos elejére és lenyírja :D Meg esetleg valami csepegtetős locsoló ugyanoda :D
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#7432 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 06. 18:56

Mondjuk én is leszarom ki mikor akar dolgozni, szervezzék meg, fizessék ki, osz' jóvan, halaggyék.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#7433 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 06. 19:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 12. 06. 18:39

Gondolom Te is éjjel szeretnél melózni, ahogy sokan mások, huzamosabb időn keresztül. Vagy piros. És ki is kell fizetni. Én megkérdeznék valami illetékest, mert választ biztos nem itt kapsz, ott meg lehet értelmeset. Mondjuk tök mindegy, mert amit FUTÁR meg a többi kapcsán előadtál, úgysem szeretnél átlátni egy fakockánál bonyásabb problémát.

:Đ

jol van, szupermen, akkor arra hebegjel mar vmi iszonyu megmondosan okosat, hogy az M1M7 kozos szakaszan a bevasarlokozpontoknal miert lehetett a korforgalmas feluljarot megcsinalni 2 nap alatt, a kibaszott Arena-nal meg miert tart masfel evig egy 30m-s hid csereje...?
vagy irhatnam a kurva KöKi-t is, az is 2015 oktoberre van kirva es iden marciusban kezdtek hozza...
ahanyszor megyek a Köki-nel is, ott kretenkedik rajta max 10-12 emberke
miert nem csinalja 50-60, hogy elobb vegezzenek?

M1M7-nel tudod hogyan csinaltak, hogy nem tartott egy+ evig?
odacuccoltak elore, M1M7 este 22:00-kor lezar, regi feluljaro berobbant, a romokat elhordtak, az uj elemeit darukkal felepitettek szerkezetkeszre, aztan mehetett a forgalom alatta
na, miccolsz? kesz csoda, mi? :D

miert nem igy csinaljak ezt is?
mert igy tobbe kerul, tobbet lehet ra kiszamlazni abbol, amit adozol, sok fele kell visszaosztani, es csak igy futja
ha hamar kesz lenne, akkor kevesebb lovebol nem lehet azt a fixet ellopni, mert akkor meg a munka mibol is keszulne, el?
megha ket-harom het alatt kesz lenne egy hidcsere, akkor utana mit csinalnanak?
az nem neki faj, aki szamlaz meg aki zsebbe kapja a lovet, o csak a haszonelvezoje ennek a rendszernek, hogy ez igy is mukodhet, es pl van mibol vennie a 10 eves gyereknek egy 70millios svabhegyi keglit
de eszszeru vedeni erte oket, ooo persze :omg:

-----

regebben lattam egy videot arrol, hogy NY-ban egy keresztezodest csinalnak meg, alatta csovek cserejevel mindossze 8(nyolc) óra alatt
megfelelo logisztika kerdese csak, de ugy latszik meg lehet oldani, csak akarni kell
ott is ezt csinaltak, a kornyezo utcakba odakeszultek, este tizkor kezdes, reggel hatkor mar sehol senki es mehetett a forgalom
de biztos vmi UFO ceg volt az is :laugh:
itt ugyanehhez kene 4-5 honap, meg kerulne 6x annyiba, mint az ott, USD-ben fizetve a trogereket

Az Empire State Buildinget pl toronydaruk nelkul epitettek fel -mert az csak a 2.VH utan lett- 102meletesre meg 380m magasra, ezelott 80+ evvel az alapko leteteletol az atadasaig szamitva 15 honap alatt, itt egy qrva 30m-s hidat tovabb tart kicserelni :laugh: :blink:
vagy az uj Erzsebet hidat is 3 evig csinaltak 50 eve egy folyo felett, de az nem csak 30m-s, hanem ~300

:Đ

egy KRESZ tabla cserehez meg milyen zaj parosulna, ha ejjel csinaljak? :think:
a muki ket villaskuccsal a kis kezeben csinalta egy letran allva, a masik meg elvette tole a tablat meg feladta a kezebe az ujat... wow
csak tovabbra sem ertem miert is a reggeli csucsban kell ennek nekiallni savelzarassal egy 2x1 savos uton...?