HWSW Informatikai Kerekasztal: A tömegközlekedés gyönyörei V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 371
  • 372
  • 373
  • 374
  • 375
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tömegközlekedés gyönyörei V. Értékeld a témát: -----

#7441 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 12. 06. 21:54

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2014. 12. 06. 21:04

Persze nehez tobbsavos utakra korforgalmat rakni - de olaszoknal 4 savos korforgalomban is voltam. Es mukodik.

Indexelni nem is kell, elég dudálni és padló :laugh:
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#7442 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 06. 21:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 12. 06. 21:20

Én is azt mondom, mind lop, csak legyen néha eredménye is. Meg ne hazudjon. Bár ez irreális elvárás.

Hofi jol mondta:

' honnan tudod hogy egy politikus hazudik?
Mozog a szaja.'

#7443 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 06. 21:58

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2014. 12. 06. 21:54

Indexelni nem is kell, elég dudálni és padló :laugh:

Eloszor furcsa volt, de aztan megszoktam.

#7444 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 06. 22:49

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2014. 12. 06. 19:33

:Đ

jol van, szupermen, akkor arra hebegjel mar vmi iszonyu megmondosan okosat, hogy az M1M7 kozos szakaszan a bevasarlokozpontoknal miert lehetett a korforgalmas feluljarot megcsinalni 2 nap alatt, a kibaszott Arena-nal meg miert tart masfel evig egy 30m-s hid csereje...?
vagy irhatnam a kurva KöKi-t is, az is 2015 oktoberre van kirva es iden marciusban kezdtek hozza...
ahanyszor megyek a Köki-nel is, ott kretenkedik rajta max 10-12 emberke
miert nem csinalja 50-60, hogy elobb vegezzenek?

M1M7-nel tudod hogyan csinaltak, hogy nem tartott egy+ evig?
odacuccoltak elore, M1M7 este 22:00-kor lezar, regi feluljaro berobbant, a romokat elhordtak, az uj elemeit darukkal felepitettek szerkezetkeszre, aztan mehetett a forgalom alatta
na, miccolsz? kesz csoda, mi? :D

miert nem igy csinaljak ezt is?
mert igy tobbe kerul, tobbet lehet ra kiszamlazni abbol, amit adozol, sok fele kell visszaosztani, es csak igy futja
ha hamar kesz lenne, akkor kevesebb lovebol nem lehet azt a fixet ellopni, mert akkor meg a munka mibol is keszulne, el?
megha ket-harom het alatt kesz lenne egy hidcsere, akkor utana mit csinalnanak?
az nem neki faj, aki szamlaz meg aki zsebbe kapja a lovet, o csak a haszonelvezoje ennek a rendszernek, hogy ez igy is mukodhet, es pl van mibol vennie a 10 eves gyereknek egy 70millios svabhegyi keglit
de eszszeru vedeni erte oket, ooo persze :omg:

-----

regebben lattam egy videot arrol, hogy NY-ban egy keresztezodest csinalnak meg, alatta csovek cserejevel mindossze 8(nyolc) óra alatt
megfelelo logisztika kerdese csak, de ugy latszik meg lehet oldani, csak akarni kell
ott is ezt csinaltak, a kornyezo utcakba odakeszultek, este tizkor kezdes, reggel hatkor mar sehol senki es mehetett a forgalom
de biztos vmi UFO ceg volt az is :laugh:
itt ugyanehhez kene 4-5 honap, meg kerulne 6x annyiba, mint az ott, USD-ben fizetve a trogereket

Az Empire State Buildinget pl toronydaruk nelkul epitettek fel -mert az csak a 2.VH utan lett- 102meletesre meg 380m magasra, ezelott 80+ evvel az alapko leteteletol az atadasaig szamitva 15 honap alatt, itt egy qrva 30m-s hidat tovabb tart kicserelni :laugh: :blink:
vagy az uj Erzsebet hidat is 3 evig csinaltak 50 eve egy folyo felett, de az nem csak 30m-s, hanem ~300

:Đ

egy KRESZ tabla cserehez meg milyen zaj parosulna, ha ejjel csinaljak? :think:
a muki ket villaskuccsal a kis kezeben csinalta egy letran allva, a masik meg elvette tole a tablat meg feladta a kezebe az ujat... wow
csak tovabbra sem ertem miert is a reggeli csucsban kell ennek nekiallni savelzarassal egy 2x1 savos uton...?

Csak egy kérdés: a 30 méteres híd esetén hol lehet mellette összerakni? Nem esett le, hogy nem a helyén szerelték, hanem mellette? Gyakran jársz arra? Se reggel, se este nem az építés helyénél van a dugó...

#7445 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 12. 06. 22:52

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2014. 12. 06. 19:33

regebben lattam egy videot arrol, hogy NY-ban egy keresztezodest csinalnak meg, alatta csovek cserejevel mindossze 8(nyolc) óra alatt

Vagyy ki tudja, azért ott sem minden csoda, de mikor valaki Angliával példálózott, akkor nagyon hamar kapott tőlem pár linket, mert a körforgalmat vagy 8 hónapig csinálták, majd újra szétverték átalakítani. És csilliárdba került.

Vasúti hídnál nem tudom, még tán vasúti forgalom is volt közben. Vagy nem tudom, de közúti az biztos.
Make love not Wor.

#7446 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 08:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2014. 12. 06. 20:26

Mondjuk ilyet nem allitott itt senki, gyurcsany alatt is pont ugyanigy loptak magukat dagadtra. Az a ciki, hogy most se jobb. Csak most eppen mas lop.

Samott

De, most szemmel látható eredmények vannak, amit nagyvonalúan nem veszel figyelembe.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#7447 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 08:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2014. 12. 06. 22:49

Csak egy kérdés: a 30 méteres híd esetén hol lehet mellette összerakni? Nem esett le, hogy nem a helyén szerelték, hanem mellette? Gyakran jársz arra? Se reggel, se este nem az építés helyénél van a dugó...

Ő a szakertő, megoldaná.

#7448 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 08:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 12. 07. 08:44

De, most szemmel látható eredmények vannak, amit nagyvonalúan nem veszel figyelembe.

Amit igen nagy reszben az EU szponzoral....
Olyannal nem erdemes villogni amit mas fizet (nem a tied vagy nem a te erdemed).

Szerkesztette: FőDudu 2014. 12. 07. 08:47 -kor

#7449 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 09:14

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2014. 12. 07. 08:46

Olyannal nem erdemes villogni amit mas fizet (nem a tied vagy nem a te erdemed).

Mert az EU csak 2010 óta finanszíroz, igaz? ;)
Demszkynek is lett volna ideje EU-s pénzbôl villogni, mégsem történt sok minden. Miért?

Érdemes megnézni, hogy ezek a látványos fejlesztések mennyibe kerültek és kiderül, hogy nincsen titok, most sem szarják a pénzt, csal nem öntik egyetlen, értelmetlen beruházásba...

#7450 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 09:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 12. 06. 22:52

Vasúti hídnál nem tudom, még tán vasúti forgalom is volt közben. Vagy nem tudom, de közúti az biztos.

Persze, hogy volt, a Keleti forgalmának jelentôs része ott megy...

#7451 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 09:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2014. 12. 07. 09:14

Mert az EU csak 2010 óta finanszíroz, igaz? ;)
Demszkynek is lett volna ideje EU-s pénzbôl villogni, mégsem történt sok minden. Miért?

Érdemes megnézni, hogy ezek a látványos fejlesztések mennyibe kerültek és kiderül, hogy nincsen titok, most sem szarják a pénzt, csal nem öntik egyetlen, értelmetlen beruházásba...

Nem tudom miota van ezekre az EU-s tamogatas - de nelkule ma Magyarorszagon kb. a fu sem none.

Negyes metrora gondolsz? Azzal meg nem mentem, igy nem tudom megerte-e vagy sem.
Biztosan latvanyos a sok legies es egyeb latvanyos megoldas - csak kurvadraga volt...

#7452 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 10:13

Üzenet megtekintéseIdézet: FõDudu - Dátum: 2014. 12. 07. 09:40

Nem tudom miota van ezekre az EU-s tamogatas - de nelkule ma Magyarorszagon kb. a fu sem none.

Negyes metrora gondolsz? Azzal meg nem mentem, igy nem tudom megerte-e vagy sem.
Biztosan latvanyos a sok legies es egyeb latvanyos megoldas - csak kurvadraga volt...

ennyit talaltam:
http://index.hu/gazd...z_eve_dol_a_le/

Ha jol ertem 2007-ig keves jott (csak 530 milliard Ft) es azota (azzal egyutt) mar osszesn 8700 Milliard.
Tehat akar meg igaz is lehet, hogy az elozo kormanynak igen keves EU-s tamogatas jott.
Persze ez nem mentseg, csak teny.

Azt el kell ismerni, hogy a mostani kormany hatekonyabban hivja le az EU-s forrasokat.

Szerkesztette: FőDudu 2014. 12. 07. 10:29 -kor

#7453 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 10:42

Ki villogott? Az eu részei vagyunk amúgy, tehát a mi pénzünkből is megy. Annyit látni, hogy világvárosépítő-esernyős alatt a fű sem nőtt itt kb, azóta meg elég látható fejlesztések vannak.

#7454 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 10:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 12. 07. 08:44

Jah, szemmel lathatoan rohad szet a metro, amit nap mint nap kenytelen vagyok hasznalni. Regen is volt fejlodes, most sincs tobb. Mikozben katasztrofalis allapotban van budapest egyik fo utoere.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#7455 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 10:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2014. 12. 07. 09:14

Mert az EU csak 2010 óta finanszíroz, igaz? ;) Demszkynek is lett volna ideje EU-s pénzbôl villogni, mégsem történt sok minden. Miért?

Mert o is dagadtra lopta magat, miert teszel fel felesleges kerdeseket? ;-) Politikus volt tehat lopott, ezek is politikusok tehat lopnak... mit gondolsz mibol no hetrolhetre Rogan lakasa? :Đ

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#7456 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2014. 12. 07. 10:51

Jah, szemmel lathatoan rohad szet a metro, amit nap mint nap kenytelen vagyok hasznalni. Regen is volt fejlodes, most sincs tobb. Mikozben katasztrofalis allapotban van budapest egyik fo utoere.

Samott

És miért is nem lett felujítva 20 éve?

#7457 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 13:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 12. 07. 12:38

Mert az osszes eddigi fopolgarmester es politikus ellopta a flujitasra valo penzt :)

A villogast meg ugy ertettem, hogy mastol kapott penzzel nem illik villantani.
Ahogy ceges autoval sem :)

#7458 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 13:15

Itt tanyán a faluban sem fejlődött semmi, érdekes, az új Polgár Jenő kitett magáért, és EU vagy nem EU nekiugrottak a dolgoknak. Úg ylátszik EUval is beszélni kell, meg pályázatot írogatni, meg költségtervezetet gyártani, meg miazmást, szóval foglalkozni a dolgokkal.

Az ilyen EUs iszékkel inkább az a bajom, hogy kötelező arra és úgy költeni, aztán előbb ad pénzt az utakra, azt felújítják, fél év múlva meg belevsöppenünk a csatornázásos dolgokba, akkor szétverjük az új utakat.
Make love not Wor.

#7459 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 13:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2014. 12. 07. 10:51

Samott

Értem. Még mindig ezen a metrón rugózol, közben nem érdekel, amit mi mondtunk, hogy kész lett, ellenben amit fent kértem felsorolást, arra is csak vonogattad a vállad. Így nehéz lesz, ha nincs mit mivel szembeállítani, és 1-2 dolgot mantrázol amit NEM csináltak meg, mert idő, pénz, szopószorzó. Mineket az is érdekel, amit eddig is meg lehetett volna csinálni, most viszont valóban megcsinálták. Nem baj ha nem érted, csak akkor ne szólj bele.
Make love not Wor.

#7460 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 13:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 12. 07. 12:38

Mert 25 eve adtak at, nyilvan 20 eve meg jo volt... az utobbi tiz evben romlott le. Es nyilvan mert demszky is csak lopott ahol tudott (szoval feleslegesen rugoztok az "elmultnyolceven", a tokom se vedi azt a rablobandat).

Samott

Téma megosztása:

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 371
  • 372
  • 373
  • 374
  • 375
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.