Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 11:53
Nem azt mondom, hogy vesszünk össze, de az elsőben nem fogunk egyetérteni. Lehet Mancika munkaállomására elég a 10 giga az ügyfélkörödben, de sokan vannak, akiket nem te supportálsz és 2009 van. A téma ezen része azért is meddő, mert ha kifingik a HDD, akkor nem lehet 120GB alattit kapni sehol. Ami érdekes, az megint az alaplap: ha kifogsz valami BIOS korlátot, akkor tehetsz bele akármit, lehet nem lesz elég az a méret, amit lát belőle.
A másodikban részben igazad van. Ha megfelelő a felbontás és megfelelő távolságról nézed, akkor jó lehet. De! Ha nagyon kicsi a képernyő (~10") akkor egyrészt 1 centiről kell bámulnod és normál ülőpozícióból, hátradőlve nem tudsz rendesen gépelni/egerezni. Órákon keresztül nem lehet rendesen használni. Csak alkalmi/célhasználatra jó. Nyilván a gépet nem kell kidobni a táblázat miatt, ha egyébként a mobilitás érdekében kisebb csak a kijelző. De egyébként kuka. 20k-ért már lehet 16"-os TFT-t venni, de a 19-21" is van már 30-ért/kicsit kevesebbért. Persze csak alsó kategóriás TN paneles, de akkor is elmegy szódával.
Jól van, erre azt mondom, hogy nekem van hova nyúlni tapasztalatért.
2009 van, és? Ezzel együtt jár a sok infószemét gyártása, tudom, meg a gondolkodás nélküli adatfelhalmozás. Ha van 500G helyem, nem fogom nézni, hogy mit rakok rá, mi marad rajta, még akkor sem, ha nincs rá szükségem, elfér osztjee. Persze, hiszen nem lehet kapni kisebb vinyót, de ez nem egyenlő azzal, hogy ilyen vinyót csak geek arcok használnak. Ezért sarkít a táblázatod (mondtam már, hogy milyen szép? :kocsog: :Đ ). Rengeteg pártíz G-s lemez fut ügyfeleknél és nem gondolkoznak cserén. Érdekességképp jegyzem csak meg: Suliban a komplett tanári dokumentumhalmaza képekkel, videókkal megvan egy lapos makin, ami 30G-s (igen, többször tettem ki papírt az immár egyszem működő lapos makink miatt rá, hogy kollégák, mentsetek,mert nincs központi adattárolás), na az éppen jól elférős egyelőre. De ez már végletes dolog persze.
Külső vinyó nem fejlesztés, hanem külső adattárolás, mint a DVD, vagy bármi más, érdekesen értelmezed te ezt a dolgot, ennyi erővel a 32G-s pendrive is fejlesztés lehet.
Alaplap, BIOS korlát? Te mikor láttál ilyen lapot utoljára? Én régen, pedig van P2-P3-as gép is szép számmal errefelé... Okafogyott indok ez, a bigLBA meg operációs rendszer hatásköre tipikusan, alaplaptól függetlenül (UniATA és hasonló megfejtések).
Kicsi képernyő: Felejtsd már el a méretet, mindig a DPI a lényeg

. Akárhogy csavarod. És a kontraszt, és a fényerő, és a háttér világossága. Ezekre is muszáj figyelmet felhívni, mert a TFT-k egyik szemügyi átka a baszomfényes ragyogó képük, amivel el lehet adni, meg milyen jó a sötét CRT mellett, csak aztán ha az egyedüli fényforrás a szem környezetében, akkor igen jól rongálja a szemet.
16 colos TFT? Inkább 17, az gyakoribb..