Idézet: Witya - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 15:23
tehát a kérdés tényleg a relációs jel "T9300+WXGA vs. T8100+WSXGA" egyenletben.
hátö...
igazából, majdnem mindegy az egész erre, és nem csak azért mert még az utóbbi sem full hd, 1080p. (1920x1080), hanem mert, ha bd anyaggal akarod etetni, akkor tippem szerint ezen a képméreten, így, a két megjelenítő közötti felbontásbeli különbség nem fog kijönni. gondolom szépen leskálázza az anyagot. meg valahol már azért nem is érdemes ilyen anyagokat ekkora megjelenítőn nézni.
ha tervezel valami olyasmit, h nagy megjelenítő, akkor sztem a szabvány h264-re elég a kisebb proci is, meg talán a megfelelő kodekkel a vga is besegíthet. de azért a több mindig jobb.
monnyuk ott vannak a warez szkéna 720p/1080p-ei, utóbbira lehet, h kevéske a kisebb (ráadásnak azok alatt a vga támogatás sem működik), de legalábbis főne a proci feje rendesen, mert láttam már nagy bitrétessel durva beállításokkal kódolt anyagokat, amik a 2.1-re húzott e4300-at megalázták, igaz egy vacak viás csipkészlet van alatta.
ha mindenképpen csak a gépen néznél anyagot, akkor érdemes megnézni, h a kijelzőnek milyen a minősége, nem csak a felbontás, hanem h melyik színhelyesebb, stb, illetve megnézni, h látsz-e különbséget egy 1080p anyaggal a kettőn. vagy legalább megkérdeni valakit, akinek van erre lehetősége.
mert én max csak tippelni tudom, h nem látsz számottevő különbséget ezen a méreten a két felbontás között multimédiás anyagokkal, mert aztán lehet, h tévedek.
és akkor még ott van azon kérdés, h hűtés, miegymás. gondolom ez nem egy hordozós cucc lesz, hanem a desktop kiváltása, így nem mindegy, h egy kis venti folyamatosan üvölt-e benne, mikor matekozik, és melegszik, mint az állat...
szóval ebből a szempontból az asus jobb választásnak tűnik nekem, az msi ilyen dtr jellegű megoldásairól nem olvastam túl jó véleményeket.
Szerkesztette: avman 2008. 05. 11. 15:59 -kor
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.