HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#331 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 22. 10:40

Idézet: spedway - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 20:13

Ezért tervezem jól megkapolni memóriával a jó erős procival felszerelt leendő laptomomat, hogy ilyen gond semmiképpen ne fordulhasson elő.

Azért érdemes lehet a grafikus chip milyenségére is gondolni - mondjuk a két mag segít tényleg
Link1
Link2 ez gyk ugyanazt mondja

#332 Felhasználó inaktív   Adamka1999 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 23. 11:29

Üdv!

Használtam egy Acer 5620g típusú notit, melynek kijelzőjéről ezt a leírást/spec.-et találtam: CrystalBrite nagy fényerejű TFT LCD, 1280 x 800 képpont felbontás. Na most ez nagyon tükröződik, alig lehet látni valamit nagyobb fényben tiszta katasztrófa, melyek azok a monitorok/monitorspecifikációk, melyekre ez nem jellemző? Köszi!

#333 Felhasználó inaktív   Adamka1999 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 12:36

Idézet: HTP - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 12:22

Nagyon jól néz ki köszi, csak sajnos nem fér bele a keretbe.

Asszem Ő lesz a befutó: ASUS F9E-AP125 /T5450/2GBDDRII

Én is azzal a notival szemezek (f9e), ha megveszed írnál róla egy bővebb véleményt?:) Egybként a notebookstore-on a 2510 nagyon le van árazva!!! br260-ért elég jó gépet adnak, voltam boltban élőben láttam, hát nemsemmi, nagyon tuti a gép, annyira könnyű, hogy az valami fantasztikus, csak az 1,2 proci nemtudom mire elég...:(

#334 Felhasználó inaktív   pepe321 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 23:19

A DELL Inspiron 1720-szal van-e valakinek gyakorlati tapasztalata? Az egyszerűbb verzióra gondolok (T5450, 1440x900, x3100). Főként ilyesmire lennék kíváncsi:
- mennyire masszív az egész
- fényes-e a képernyője
- mennyire jó a magyar billentyűzet kiosztása, "nyomkodhatósága" és mennyire masszív
- a CPU órajelet egyik helyen 1.83, máshol 1.5 v. 1.6 GHz-nek írják, melyik lehet az igaz

Hosszútávon megbízható DTR gépre van szükségem, alapvetően linux-szal, és alapvetően irodai dolgok + elektronikai (2D) tervezés + firmware fejlesztésre, tehát nem kell csúcserőmű. Most egy NEC Versa P570 előtt ülök (ami valószínűleg átcimkézett MSI PR620, T7500, 1680x1050, GeF8400M), úgy érzem, hogy ezzel kicsit túllőttem a célon. Ennek a downgrade-elésén  :)  gondolkodom erősen, főként mert kicsi a szemeimhez az adott célra ez a 15"-os képernyő, ezzel a felbontással (a külön monitor meg nem megoldás).

Ezért a NEC P570-ért (lap közepe táján) kb. mit lehetne reálisan kérni fél évesen (+"dokkoló", 3év gar, XP, 2G ram, számlával)?

#335 Felhasználó inaktív   vlxe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 10:12

Idézet: Adamka1999 - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 12:29

CrystalBrite nagy fényerejű TFT LCD, 1280 x 800 képpont felbontás. Na most ez nagyon tükröződik, alig lehet látni valamit nagyobb fényben tiszta katasztrófa, melyek azok a monitorok/monitorspecifikációk, melyekre ez nem jellemző? Köszi!

Jahm még jó hogy tükröződött ugyanis a CrystalBrite ugyanazt jelenti mint a GlareType csak szeretik már a gyártók más nevekkel illetni. Olyat keress ami Matt.
CPU:Intel® Core2 Duo T7300,CHIPSET:Intel® PM965 Express,GPU:NVIDIA® GeForce Go 8600M-GT 256MB,2GB RAM 667MHZ,160GB S-ATA,

#336 Felhasználó inaktív   Adamka1999 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 13:56

köszi a választ!

http://ipon.hu/?news=2940

Valaki tud ezekről valamit? Sosem hallottam erről...:D

#337 Felhasználó inaktív   vlxe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 23:30

Idézet: Adamka1999 - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 14:56

köszi a választ!

http://ipon.hu/?news=2940

Valaki tud ezekről valamit? Sosem hallottam erről...:D

én sem hallottam semmit sem :) majd kiderül ha egy teszt megtörténik. Bár nem sok reményt fűzök ehhez a géphez. Tipikus ****burok. :)
CPU:Intel® Core2 Duo T7300,CHIPSET:Intel® PM965 Express,GPU:NVIDIA® GeForce Go 8600M-GT 256MB,2GB RAM 667MHZ,160GB S-ATA,

#338 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 05. 27. 09:45

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 11:40

Azért érdemes lehet a grafikus chip milyenségére is gondolni - mondjuk a két mag segít tényleg
Link1
Link2 ez gyk ugyanazt mondja

itt csak az a bibi, amit sehol nem hangoztatnak, h biza ezek csak a szabvány h264 cuccosokat támogatják. az x264-ben olyan implentációk lehetnek, amiket egyelőre csak célhardverek támogatnak, vga-k nem.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#339 Felhasználó inaktív   xillo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 09:46

Egy notebook vga teszteredményekkel szolgáló weboldalt keresek.

Van ilyen?

Illetve az is elég lenne, hogy van e olyan  notebook aminek viszonylag jó videókártyája van és nem kerül többe mint 130 ezres.

Szerkesztette: xillo 2008. 05. 28. 09:51 -kor

#340 Felhasználó inaktív   ZsilBi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 11:12

Idézet: xillo @ 2008. máj. 28. - Dátum:   szerda - 10:46

Egy notebook vga teszteredményekkel szolgáló weboldalt keresek.

Van ilyen?

Illetve az is elég lenne, hogy van e olyan  notebook aminek viszonylag jó videókártyája van és nem kerül többe mint 130 ezres.

http://www.notebookcheck.com/Mobile-Grafik...iste.735.0.html

Szerkesztette: ZsilBi 2008. 05. 28. 11:17 -kor

#341 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 29. 18:53

Srácok, tanács kéne.

Ismerősöm venne új notebookot, max 300k összegért.

Ami kell: jó WLAN, 15 colos kijelző, lehet wide, meg 4:3 is, DVD-RW, Bluetooth

Főleg Office és net lenne a fő használati cél, de elég gyakran éne AutoCad Map-nek futnia, Corel és Photoshop esetleg.
A súly annyira nem lényag, 3 kg körül ok, de legyen strapabíró, mert cipelve lesz. Akkuidő nem elsődleges szempont, de azért egy 1,5-2 óra legyen legalább.

Az általa preferált márkák a HP és az IBM/Lenovo, de én azért a Dell felé tendálnék, már csak a 3 év gari miatt is.

Előre is kösz

Grillo
KomposztWC

#342 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 05. 31. 09:35

http://omfg.buzz.hu/archives/2008/05/29/No...teszt_PH_modra/

:D

#343 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 08:13

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 9:35

lelepleztem magam, szal ha meggyun az enyem, tutira lesz topikja :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#344 Felhasználó inaktív   reject 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 08:24

Nem rég határoztam el, h notebookot veszek és találtam egyet, csak ezekhez nem értek annyi, szóval ha segítenétek azt megköszönném :

ACER Extensa 5620G-1A2G16MI a neve
Klikk ide x)

(használat a következő lenne, mivel eladom a PC-t, mert reméljük fősulis leszek, kell vmi amit ide-oda vihetek és igazából játékra szánom. Esetleg ajánlhattok olyat ami 150-180 között van és el lehet játszani vele. gondolok itt cod2,cs:s,cod4) A válaszokat előre köszönöm :)

#345 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 22:14

Idézet: reject - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 8:24

Nem rég határoztam el, h notebookot veszek és találtam egyet, csak ezekhez nem értek annyi, szóval ha segítenétek azt megköszönném :

ACER Extensa 5620G-1A2G16MI a neve
Klikk ide x)

(használat a következő lenne, mivel eladom a PC-t, mert reméljük fősulis leszek, kell vmi amit ide-oda vihetek és igazából játékra szánom. Esetleg ajánlhattok olyat ami 150-180 között van és el lehet játszani vele. gondolok itt cod2,cs:s,cod4) A válaszokat előre köszönöm :)

Haverom pont ilyet vett nemrég. Eléggé jó kis noti, nekem egy dolog, ami nem tetszett benne, hogy elég forró levegőt fújt ki a résen a venti, ami szerintem a grafikus kártya melegedésére utalt. Bár igaz, hogy majdnem egész nap a suliban játszottak rajta. De egyébként nem rossz vétel. Én tanácsoltam neki, hogy vegye ezt a laptopot, mert ez jött ki akkor a legjobban ár/teljesítmény arányban.

#346 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 22:52

Lenne nekem is egy kérdésem azokhoz, akik rendelkeznek HP Pavilion típusú laptoppal.
Mennyire bírja a kicsike a hordozást/utazást? Első ránézésre nem éppen tűnik egy strapabíró jószágnak, de ezt nem tudom semmivel sem cáfolni, sem alátámasztani. Asztali gép helyett biztos, hogy jó választás, de hordozhatóság tekintetében nem nagyon vagyok benne biztos. Igazából a felszereltsége, meg a design-ja, ami nagyon magával ragadó a Pavilion szériának. Ha arra gondolok, hogy állandóan cipelve lenne ide-oda, hát én inkább egy HP-Compaq Business laptopra gondolnák, azon belül is inkább a 6-os szériára. Az a helyzet, hogy éppen most néztem az árakat az itteni számtech boltokban és hát valamiért elkezdtek padlót fogni a Pavilion-ok, bezzeg a Business laptopok tartják magukat. Biztos már érződik a Computex hatása, meg a Centrino 2 platform érkezte. Az biztos, hogy ez le fogja nyomni a laptop árakat egy rövid időn belül, csak kérdés, hogy mely szériákat és milyen mértékben. Márészt viszont a memóriaárak most kezdenek el majd felfelé kúszni, ami miatt elképzelhető egy árbeli stagnálás ilyen téren.

#347 Felhasználó inaktív   xillo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 09:42

Sziasztok!
Éppen most állok notebook megrendelés elött.

Látám, hogy sok 120-130 ezer forintos notebook -ban intel x3100-as VGA van.
Namost megnéztem a teljesítményét egy két oldalon, de csak a többi videókártyával való összehasonlítások vannak.
Namost ebből nem nagyon tudom leszűrni, hogy milyen szinten tud teljesíteni egy far cry vagy hasonló szintű játék esetében.
Az asztali PC-k videókártyáit jobban ismerem.

Az x3100-as videokari melyik asztali PC-be való régebbi videókártyával van egy súlycsoportban?
pl: Ati Radeon 9600 vagy GeForce2 vagy GeForce5200 vagy jobb?

Előre is köszi a választ!

#348 Felhasználó inaktív   gyulimuli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 11:02

sziasztok

olyan kérdésem lenne, hogy cs 1.6-ot melyik noti vga viszi el 1280*800-ban fix 100fps-el? csak cs 1.6-al meg neverwinter 1-el játszok, de utóbbi egy gf3 ti200-on is tökéletesen megy.

#349 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 14:24

Az itthoni pavilionok árának csökkenése mögött 3 dolog áll:

-Egyre többen hoznak ilyet az országba (pl mi is importálunk gépeket, meg még legalább 3 cég, a szürkeimportot nem említve.)
-Közeledik az itthoni bemutató, már nem akkora "kuriózum" mint amikor csak 1-2 gépet hoztak az USA ból.
-Az itthonra importált gépeket 99%ban huszasával-ötvenesével hordják be, ergó akkora beszerár beli kedvezmények vannak a pavilionra, amit business-re nem kap meg az importőr, ezért az importőr lejjebb tud menni az árakban.

Mi adunk el business gépeket, és paviliont is. A tartós munkára, mindennapi hurcolásra, a business való, de ezt szépen le is írják mindenhol.
A Pavilion home/entertainment class gép, teljesítményre, felszereltségre, szórakoztatási képességre a business felett van.
Ergo azoknak jó a pavilion akik 60-70%ban otthon használják a gépet, vagy a helyszűke miatt vesznek notit.
A kinézet szubjektív, de egy gyöngyházfehér Special Edition DV gép szvsz meseszép.

Nekem volt business gépem és pavilionom is, mindegyikkel meg voltam elégedve.
A Business gépeknek jobb minőségű az akkujuk, strapabíróbbak (ütésállóbbak, karcállóbak) valamint nincs annyi dolog ami "szívja az akkut", ergo ugyanolyan HW kiépítés mellett a business gép fél-háromnegyed órával többet fog bírni.

Ha gépvásárláson töröd a fejed, akkor a kinézett modellt írd meg nekem PÜben, hátha tudok rá egy jó ajánlatot... :)
100%

#350 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 14:29

Idézet: gyulimuli - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 11:02

sziasztok

olyan kérdésem lenne, hogy cs 1.6-ot melyik noti vga viszi el 1280*800-ban fix 100fps-el? csak cs 1.6-al meg neverwinter 1-el játszok, de utóbbi egy gf3 ti200-on is tökéletesen megy.

GF 8600 vagy afölötti C2D procis notit keress....

Én egy Pavilion DV 9500 sorozatú
C2D T7300/2GB/Gf 8600GO notival játszottam CS Source ot 1440x900 ban, és 90-100 fps között volt közepes detail-on.

Van is egy ilyen gépünk most pont eladó, ha érdekel pls privi :)
100%

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.