HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#341 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 29. 18:53

Srácok, tanács kéne.

Ismerősöm venne új notebookot, max 300k összegért.

Ami kell: jó WLAN, 15 colos kijelző, lehet wide, meg 4:3 is, DVD-RW, Bluetooth

Főleg Office és net lenne a fő használati cél, de elég gyakran éne AutoCad Map-nek futnia, Corel és Photoshop esetleg.
A súly annyira nem lényag, 3 kg körül ok, de legyen strapabíró, mert cipelve lesz. Akkuidő nem elsődleges szempont, de azért egy 1,5-2 óra legyen legalább.

Az általa preferált márkák a HP és az IBM/Lenovo, de én azért a Dell felé tendálnék, már csak a 3 év gari miatt is.

Előre is kösz

Grillo
KomposztWC

#342 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 05. 31. 09:35

http://omfg.buzz.hu/archives/2008/05/29/No...teszt_PH_modra/

:D

#343 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 08:13

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 9:35

lelepleztem magam, szal ha meggyun az enyem, tutira lesz topikja :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#344 Felhasználó inaktív   reject 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 03. 08:24

Nem rég határoztam el, h notebookot veszek és találtam egyet, csak ezekhez nem értek annyi, szóval ha segítenétek azt megköszönném :

ACER Extensa 5620G-1A2G16MI a neve
Klikk ide x)

(használat a következő lenne, mivel eladom a PC-t, mert reméljük fősulis leszek, kell vmi amit ide-oda vihetek és igazából játékra szánom. Esetleg ajánlhattok olyat ami 150-180 között van és el lehet játszani vele. gondolok itt cod2,cs:s,cod4) A válaszokat előre köszönöm :)

#345 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 22:14

Idézet: reject - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 8:24

Nem rég határoztam el, h notebookot veszek és találtam egyet, csak ezekhez nem értek annyi, szóval ha segítenétek azt megköszönném :

ACER Extensa 5620G-1A2G16MI a neve
Klikk ide x)

(használat a következő lenne, mivel eladom a PC-t, mert reméljük fősulis leszek, kell vmi amit ide-oda vihetek és igazából játékra szánom. Esetleg ajánlhattok olyat ami 150-180 között van és el lehet játszani vele. gondolok itt cod2,cs:s,cod4) A válaszokat előre köszönöm :)

Haverom pont ilyet vett nemrég. Eléggé jó kis noti, nekem egy dolog, ami nem tetszett benne, hogy elég forró levegőt fújt ki a résen a venti, ami szerintem a grafikus kártya melegedésére utalt. Bár igaz, hogy majdnem egész nap a suliban játszottak rajta. De egyébként nem rossz vétel. Én tanácsoltam neki, hogy vegye ezt a laptopot, mert ez jött ki akkor a legjobban ár/teljesítmény arányban.

#346 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 22:52

Lenne nekem is egy kérdésem azokhoz, akik rendelkeznek HP Pavilion típusú laptoppal.
Mennyire bírja a kicsike a hordozást/utazást? Első ránézésre nem éppen tűnik egy strapabíró jószágnak, de ezt nem tudom semmivel sem cáfolni, sem alátámasztani. Asztali gép helyett biztos, hogy jó választás, de hordozhatóság tekintetében nem nagyon vagyok benne biztos. Igazából a felszereltsége, meg a design-ja, ami nagyon magával ragadó a Pavilion szériának. Ha arra gondolok, hogy állandóan cipelve lenne ide-oda, hát én inkább egy HP-Compaq Business laptopra gondolnák, azon belül is inkább a 6-os szériára. Az a helyzet, hogy éppen most néztem az árakat az itteni számtech boltokban és hát valamiért elkezdtek padlót fogni a Pavilion-ok, bezzeg a Business laptopok tartják magukat. Biztos már érződik a Computex hatása, meg a Centrino 2 platform érkezte. Az biztos, hogy ez le fogja nyomni a laptop árakat egy rövid időn belül, csak kérdés, hogy mely szériákat és milyen mértékben. Márészt viszont a memóriaárak most kezdenek el majd felfelé kúszni, ami miatt elképzelhető egy árbeli stagnálás ilyen téren.

#347 Felhasználó inaktív   xillo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 09:42

Sziasztok!
Éppen most állok notebook megrendelés elött.

Látám, hogy sok 120-130 ezer forintos notebook -ban intel x3100-as VGA van.
Namost megnéztem a teljesítményét egy két oldalon, de csak a többi videókártyával való összehasonlítások vannak.
Namost ebből nem nagyon tudom leszűrni, hogy milyen szinten tud teljesíteni egy far cry vagy hasonló szintű játék esetében.
Az asztali PC-k videókártyáit jobban ismerem.

Az x3100-as videokari melyik asztali PC-be való régebbi videókártyával van egy súlycsoportban?
pl: Ati Radeon 9600 vagy GeForce2 vagy GeForce5200 vagy jobb?

Előre is köszi a választ!

#348 Felhasználó inaktív   gyulimuli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 11:02

sziasztok

olyan kérdésem lenne, hogy cs 1.6-ot melyik noti vga viszi el 1280*800-ban fix 100fps-el? csak cs 1.6-al meg neverwinter 1-el játszok, de utóbbi egy gf3 ti200-on is tökéletesen megy.

#349 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 14:24

Az itthoni pavilionok árának csökkenése mögött 3 dolog áll:

-Egyre többen hoznak ilyet az országba (pl mi is importálunk gépeket, meg még legalább 3 cég, a szürkeimportot nem említve.)
-Közeledik az itthoni bemutató, már nem akkora "kuriózum" mint amikor csak 1-2 gépet hoztak az USA ból.
-Az itthonra importált gépeket 99%ban huszasával-ötvenesével hordják be, ergó akkora beszerár beli kedvezmények vannak a pavilionra, amit business-re nem kap meg az importőr, ezért az importőr lejjebb tud menni az árakban.

Mi adunk el business gépeket, és paviliont is. A tartós munkára, mindennapi hurcolásra, a business való, de ezt szépen le is írják mindenhol.
A Pavilion home/entertainment class gép, teljesítményre, felszereltségre, szórakoztatási képességre a business felett van.
Ergo azoknak jó a pavilion akik 60-70%ban otthon használják a gépet, vagy a helyszűke miatt vesznek notit.
A kinézet szubjektív, de egy gyöngyházfehér Special Edition DV gép szvsz meseszép.

Nekem volt business gépem és pavilionom is, mindegyikkel meg voltam elégedve.
A Business gépeknek jobb minőségű az akkujuk, strapabíróbbak (ütésállóbbak, karcállóbak) valamint nincs annyi dolog ami "szívja az akkut", ergo ugyanolyan HW kiépítés mellett a business gép fél-háromnegyed órával többet fog bírni.

Ha gépvásárláson töröd a fejed, akkor a kinézett modellt írd meg nekem PÜben, hátha tudok rá egy jó ajánlatot... :)
100%

#350 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 14:29

Idézet: gyulimuli - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 11:02

sziasztok

olyan kérdésem lenne, hogy cs 1.6-ot melyik noti vga viszi el 1280*800-ban fix 100fps-el? csak cs 1.6-al meg neverwinter 1-el játszok, de utóbbi egy gf3 ti200-on is tökéletesen megy.

GF 8600 vagy afölötti C2D procis notit keress....

Én egy Pavilion DV 9500 sorozatú
C2D T7300/2GB/Gf 8600GO notival játszottam CS Source ot 1440x900 ban, és 90-100 fps között volt közepes detail-on.

Van is egy ilyen gépünk most pont eladó, ha érdekel pls privi :)
100%

#351 Felhasználó inaktív   gyulimuli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 14:37

Idézet: LML - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 14:29

GF 8600 vagy afölötti C2D procis notit keress....

Én egy Pavilion DV 9500 sorozatú
C2D T7300/2GB/Gf 8600GO notival játszottam CS Source ot 1440x900 ban, és 90-100 fps között volt közepes detail-on.

Van is egy ilyen gépünk most pont eladó, ha érdekel pls privi :)

cs 1.6-ról van szó, source nem érdekel. annyiért te nem tudnál nekem notit adni használtan, amennyiért én újonnan meg tudom szerezni.

asztali pc-vel kb ez a helyzet:
e2xxx alapon
1giga ram
gf7300 tökéletesen fut a cs 1.6

ugyanez 2600xt-vel füstben akad, a kérdés az, hogy egy 8400m gs-el mi lenne a szitu.

#352 Felhasználó inaktív   Thusor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 14:50

Kinéztem magamnak egy HP 6715b notebookot...ezzel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy mennyire strapabíró ez a készülék, illetve jól megállja a helyét a mindennapi használatok során? Persze itt nem a játékokról van szó, hanem a netezés, film nézés, zenehallgatás és office programok futtatásáról.

Segítségeteket előre is köszönöm.

#353 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 15:22

Idézet: Thusor - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 14:50

Kinéztem magamnak egy HP 6715b notebookot...ezzel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy mennyire strapabíró ez a készülék, illetve jól megállja a helyét a mindennapi használatok során? Persze itt nem a játékokról van szó, hanem a netezés, film nézés, zenehallgatás és office programok futtatásáról.

Segítségeteket előre is köszönöm.

A Hp köztudottan stabil és strapabiro gépeket csinäl! :)  Nekem is van egy. bär nem olyan mint amit te akarsz. Figyelem de 1gb ram alattit ne vegyél semmi féleképp, mert késöbb megbänod.

Szerkesztette: pappas 2008. 06. 04. 15:25 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#354 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 15:43

Idézet: LML - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 14:24

Az itthoni pavilionok árának csökkenése mögött 3 dolog áll:

...

Hát még nagyon csak nézelődőben vagyok már egy jó ideje, de erre lettem volna kíváncsi, hogy mégis mennyire bírják a hordozást ezek a Pavilionok. Eddig úgy tűnik, hogy inkább a leendő célnak a Business laptopok fognak megfelelni, bár ez még ahogy említettem, várat magára. Megvárom, míg az új platformok leviszik a mostaniak árát... A laptopvásárlást olyan augusztus-szeptember környékére gondolom, mert főleg majd leendő suliban kéne.

#355 Felhasználó inaktív   gyulimuli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 21:43

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 15:43

Hát még nagyon csak nézelődőben vagyok már egy jó ideje, de erre lettem volna kíváncsi, hogy mégis mennyire bírják a hordozást ezek a Pavilionok. Eddig úgy tűnik, hogy inkább a leendő célnak a Business laptopok fognak megfelelni, bár ez még ahogy említettem, várat magára. Megvárom, míg az új platformok leviszik a mostaniak árát... A laptopvásárlást olyan augusztus-szeptember környékére gondolom, mert főleg majd leendő suliban kéne.

én is pont így gondolkodok, most lenne 200-250k-m notira (úgy hogy nettó nagykerár alatt kapom őket) de kijött a puma, megvárom milyen áron lesz és megvárom mennyit esnek a mostani árak, nyár végén viszont már szerintem ebből az árból akár külső vga-val bővíthető notit is fogok kapni remélhetőleg, szóval várok, szerintem jelenleg nem éri meg 200k felett kiadni egy notiért, elég komoly változások lesznek nyáron.

#356 Felhasználó inaktív   reject 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 08:18

cyberman és esetleg tudsz arról vmit, h a cod2 vagy cod4 elmegy-e rajta? esetleg fps is jöhet ha tudsz ilyesmiről :) vagy tudsz ajánlani olyat amin elfu, de mégis 150-180k között van?

Szerkesztette: reject 2008. 06. 05. 08:21 -kor

#357 Felhasználó inaktív   xillo 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 05. 09:23

Az x3100-as notebook VGA melyik asztali PC-be való régebbi videókártyával van egy súlycsoportban ?

Szerkesztette: xillo 2008. 06. 05. 09:24 -kor

#358 Felhasználó inaktív   reject 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 09:10

És erről a Laptopról mi a véleményetek? Az a gef 9300 az megfelel a PC-s 9300-nak, vagy köze sincs hozzá?

#359 Felhasználó inaktív   ZsilBi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 11:33

Idézet: reject - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 10:10

És erről a Laptopról mi a véleményetek? Az a gef 9300 az megfelel a PC-s 9300-nak, vagy köze sincs hozzá?

Eredeti Microsoft Windows Vista Home Premium operációs rendszer, Intel Pentium Dual-Core T2370 1,73GHz-es processzor, 2GB DDR2 RAM, 250GB SATA2 merevlemez, NVidia GeForce 9300M-G 256MB videókártya,15,4"-os kijelző, webkamera, Wifi

Ez a Pentium tetszik mivel a T2370 az jobb helyen Core Duo.  :)
Én mostanság azért rászánnék pár ezerrel többet egy Core 2-őre, de ennyi pénzért összességében nem tűnik rossznak.

A VGA-val kapcsolatban pedig sokadjára is de még egyszer itt a link ahol megtudsz némi infot rola, 3dmark alapján meg be tudod lőni kb milyen szinten van "asztali" viszonylatokban.

Szerkesztette: ZsilBi 2008. 06. 07. 11:35 -kor

#360 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 12:57

Idézet: reject - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 8:18

cyberman és esetleg tudsz arról vmit, h a cod2 vagy cod4 elmegy-e rajta? esetleg fps is jöhet ha tudsz ilyesmiről :) vagy tudsz ajánlani olyat amin elfu, de mégis 150-180k között van?

Ahogy kérdezősködtem itt a fórumon, a COD2 LAN-on játszva megyen szépen, igaz, DirectX 7-tel, de nekem amúgyis Auto-n van ez állitva az itthonin is, szóval nem gond. A COD4 azonban már gond, mert ott már más a grafikus motor és pár ember szerint csak diavetítés lenne a játék vele.

Fórum oldal

Idézet

Nincs rossz árban, sőt, nagyon jó ára van, de tudod mi miatt... A Pentium Dual Core miatt. A GeForce 9300 az nagyon jó grafikus kártyának számít, és valszeg ott van, mint az asztali fajta. De én már csak Core2Duo-t vennék. Vannak egyes vélemények, melyek szerint a gyenge proci nem képes kihajtani a hozzá képest túl jó grafikus kártyát. Ennek nemtudom mennyi a valóságalapja, viszont valami igazság van benne. Meghát nekem a Core2Duo már csak a konvertálás, meg tömörítésekhez nagyon kéne, tehát Pentium Dual Core kilőve.
Augusztus végéig mindenféleképpen várok, addig csak lemennek az árak. Nálam a grafikus kártyának olyan szerepe lenne, hogy ne szaggasson Aero környezetben, meg vigye a Call of Duty 2-t :D. Persze jó lenne egy olyan is, ami majd elboldogul a COD5-tel is, de ez eddig messzemenő álmodozás az árak tekintetében. Most ebben az időszakban nem érdemes szerintem laptopot venni...
Meg nálam alapvető probléma, hogy HP-n kívül nem nagyon vagyok/leszek hajlandó más laptopot venni (talán esetleg Dell). Azon belül is a Business kategória, mert a leendő laptop inkább lenne egy munka PC, mintsem egy gamer.

Szerkesztette: cyberman30 2008. 06. 07. 13:14 -kor

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.