HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#361 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 07. 16:33

Van egy eladó Toshiba Sat A300-15J notebookom! Bontatlan! Nagyker áron! Részletek a bolhapiacon!

Szerkesztette: Bal 2008. 06. 07. 16:33 -kor

#362 Felhasználó inaktív   puramuk 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 08. 16:28

Sziasztok!!

Laptop vásárlás előtt állok és tanács kellene. Van egy eladó 1,5 éves Macbook pro 190-ért,ami szerintem nagyon jó ár.
1,8-as core duo, 1 Gb Ram, 80 Gb winchester és ATI Radeon X1600 128 Mb. Azt a részét hagyjuk, hogy Mac vagy Pc, ott úgyis éles ellentétek szoktak lenni és most, hogy már windows-t  is lehet telepiteni,nem is számít.
A kérdésem, hogy maga a konfig az mire elég manapság? A processzor csak sima Core duo, nem pedig core 2. Nagy köztük a különbség??? A videókártya 1 éve egy felsőkategóriás kártya volt,most nem tudom és igen, akarok rajta játszani is.
Anyagilag ez a 190 a felső határ,szóval nem hiszem hogy ennél jobbat tudnék kapni. Használtat alapban nem akartam venni,de a Mac-ekben jobban bízom ilyen téren. Érdekelne a véleményetek. Előre is köszi.

#363 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 06:30

Sziasztok!

Lehet, hogy valaki DELL gepet szeretne vasarolni, annak tudom ajanlani magamat, mivel Nemetorszagbol tudok szerezni uj, garis, altalad osszeallitott DELL gepeket, joval a magyarorszagi arak alatt. Egyeb info pm-ben.

Udv: Fulmi

#364 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 11:55

Bal, Fulmi:
a hirdetéseknek _nem_ itt van a helye!

Puramuk:
Játékra nagyjából alkalmas lehet ez a gép már. Nem egy csúcsgép persze, de nekem is egy 1GB RAM / Core Duo T2400 (1,83GHz) / Mobility Radeon X1300-as konfigom van, és 1-2 éves játékok tűrhetően futnak rajta, az X1600 meg csak jobb ennél. (sajnos akármilyen játékkal nem tudtam megnézni, de pl. FEAR és COD4 alatt megnéztem volna, ezeket talán még vinné)
Amúgy szerintem 190 nem olyan túlzottan jó ár, 200 körül találni diszkrét VGA-s új R szériás Lenovot is akár

#365 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 21:21

Na most már tényleg meg szeretném kérdezném tőletek, hogy mi a különbség a diszkrét és nem diszkrét grafikus vezérlő között? Már hetek óta mindenhol ezt hallom, meg olvasom, de nem tudom, mi az...  :confused:

#366 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 21:28

egy chipben van a memoriavezerlovel, eszaki hiddal (nem diszkret), vagy kulon (diszkret). elobbi fogyasztasi adatai jobbak, utobbi teljesitmenye.

azaz ha jatszani szeretne valaki, akkor diszkret, ha szovegszerkeszto-browser-egyeb irodai alkalmazas de hosszu akumulatorido, akkor nem diszkret kell neki.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#367 Felhasználó inaktív   Adamka1999 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 09. 21:36

Üdv!

MSI Wind-ről valami "bővebb" infója valakinek, (nem a leírására gondolok) vélemények?

#368 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 21:38

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 21:28

egy chipben van a memoriavezerlovel, eszaki hiddal (nem diszkret), vagy kulon (diszkret). elobbi fogyasztasi adatai jobbak, utobbi teljesitmenye.

azaz ha jatszani szeretne valaki, akkor diszkret, ha szovegszerkeszto-browser-egyeb irodai alkalmazas de hosszu akumulatorido, akkor nem diszkret kell neki.

Köszi szépen az infót!  :respect:  :)

#369 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 07:28

Sziasztok!

Notebook vásárlásra adnánk a fejünket, de kellene pár jótanács, h mire figyeljek, mik lehetnek a buktatók (első noti)
Kinéztünk pár típust, szerintetek melyik lenne a jobb? (vagy ha tudtok cca 150e ft-ért jobbat, ne tartsátok magatokban)

Konkrétan ezeket néztük:

MSI EX600X-056HU
Acer Aspire 5720ZG-3A1G16Mi (LX.ANG0X.190)

Mindkettő kb 150e ft. Ami még lényeges, az a video vezérlő. Nagyjából 8400GS szintet szeretnénk. (h legalább a régebbi gémeket elvigye rendesen)

Szerintetek?
MSI akksijáról hallottam pár negatívat (2órát sem bír, újonnan, nemtudom hogy igaz-e) bár ez legyen a legkevesebb :)

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!

Üdv!
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#370 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 08:19

Sziasztok!

A Főnökasszony részére kellene találnom 130000bruttó körüli áron laptop-ot. Irodai felhasználás lenne a cél. Hölgyről lévén szó, nem mellékes a készülék súlya sem. A Toshiba Sat. L300-11F-ről mi a véleményetek?

#371 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 10. 08:38

Idézet: Blöff - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 9:19

Sziasztok!

A Főnökasszony részére kellene találnom 130000bruttó körüli áron laptop-ot. Irodai felhasználás lenne a cél. Hölgyről lévén szó, nem mellékes a készülék súlya sem. A Toshiba Sat. L300-11F-ről mi a véleményetek?

MSI Wind.

#372 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 09:32

Idézet: lacam - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 7:28

Sziasztok!

Notebook vásárlásra adnánk a fejünket, de kellene pár jótanács, h mire figyeljek.....[stb]

MSI jobb mint a fent emlegetett Acer? Az látszik, h ez a gyártó valamiért jóval alacsonyabb áron dobálja a papíron erősebb gépeket, de ennek biztosan meg van az oka....vagy rosszul következtetek?  :think:
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-

#373 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 11:15

Az ACER alapból véve régebbi, tapasztaltabb cég notebookok terén, mint az MSI. Ennek megfelelően az árak is magasabbak egy ilyen márkánál.
Az pedig, hogy az MSi jobban ki van építve, az tulajdonképpen szintén ennek tudható meg. Az árban nemcsak a felszereltség van, hanem a cégnév is. Itt van például a HP és az Asus. Ha megfigyeljük, akkor a HP ugyanolyan árban jóval gyengébb konfigurációkkal küldi piacra notebookjait, mint az ASUS.
De azért megemlítendő az is, hogy hosszabb távra egy megbízható márkájú notebook javasolta, ami ebben az esetben inkább a HP, mintsem az ASUS. Bár, ez egyénfüggő.
Az általad megemlített notebookok közül én speciel az Acer-t venném, de ezt neked kell eldöntened, max tanácsod adhatok. Az ACER-ben van feltelepített MS Vista Home Premium operációs rendszer, míg az MSI-hez külön keríteni kell oprendszert (mert FreeDOS). Igaz azonban, hogy az MSI-ben +2GB RAM van és +1 év garancia. Talán még a chipset is az MSI oldalára dönti a mérleget.

Én még azért ezt is megfontolnám: ACER Aspire 5710G-101G16Mi

#374 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 11:28

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 11:15

Az ACER alapból véve régebbi, tapasztaltabb cég notebookok terén, mint az MSI. Ennek megfelelően az árak is magasabbak egy ilyen márkánál.
Az pedig, hogy az MSi jobban ki van építve, az tulajdonképpen szintén ennek tudható meg. Az árban nemcsak a felszereltség van, hanem a cégnév is. Itt van például a HP és az Asus. Ha megfigyeljük, akkor a HP ugyanolyan árban jóval gyengébb konfigurációkkal küldi piacra notebookjait, mint az ASUS.
De azért megemlítendő az is, hogy hosszabb távra egy megbízható márkájú notebook javasolta, ami ebben az esetben inkább a HP, mintsem az ASUS. Bár, ez egyénfüggő.
Az általad megemlített notebookok közül én speciel az Acer-t venném, de ezt neked kell eldöntened, max tanácsod adhatok. Az ACER-ben van feltelepített MS Vista Home Premium operációs rendszer, míg az MSI-hez külön keríteni kell oprendszert (mert FreeDOS). Igaz azonban, hogy az MSI-ben +2GB RAM van és +1 év garancia. Talán még a chipset is az MSI oldalára dönti a mérleget.

Én még azért ezt is megfontolnám: ACER Aspire 5710G-101G16Mi

Köszi szépen...én is erre gondoltam, mármint hogy a gép nevét kell megfizetni.
Akkor úgy veszem ki a szavaidból, hogy az MSI sem rossz választás...de most hogy láttam azt a gépet, amit mutattál, háát, elbizonytalanító. :D A proci nemkicsit tutibb, mint a másik két, fentebb emlegetett gépé, de az ATi HD2300 tudtommal egy fokkal rosszabb, mint a 8400GS...ámbátor ha ez a különbség elhanyagolható, sanszos hogy ez lesz :D (bár ilyen apróságok mint pl a webcam, vagy a BT ebből úgytűnik kimaradtak...bár nem nagy tétel külön megvenni őket, ezért végülis mindegy :) )

Márcsak a guugli maradt: 8400GS vs HD2300

Mégegyszer nagyon köszi az infót, sokat segítettél. ;)

Üdv

#375 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 12:22

Igazából nagyon attól függ a dolog, hogy milyen játékokra kellene. Mert a GeForce már DirectX 10-es támogatással bír és magasabb órajelen üzemel, ezzel szemben az ATI csak DirectX 9.0c támogatással, bár a HD betűkód jelenthet valamit még az elkövetkezendő években, továbbá akkumulátorbarátabb az alacsonyabb órajel miatt.

#376 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 17:19

Idézet: special - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 7:38

MSI Wind.

Nálunk kapható?

#377 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 18:28

Akinek esetleg lenne egy HP 6710b jelölésű laptop (T7250, 120GB, X3100, MS VB), az meg tudná nekem mondani, hogy mennyit bír max az akkumulátora? Mert ahogyan nézegetem az egyes oldalakon, majdnem mindegyiken mást ír, de eddig a legtöbb, amit találtam, az 5h volt. Ezt el is lehet érni? Mert a másik oldalon csak 4h-t találtam. Tudom, hogy nagyban függ a használattól, meg bekapcsolt Wi-Fi, Bluetooth, képernyő fényerő, CPU órajel stb. tényezőktől, de úgy a reális érték, az mennyi lehet?

Szerkesztette: cyberman30 2008. 06. 10. 18:29 -kor

#378 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 11. 09:21

Idézet: Blöff - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 18:19

Nálunk kapható?

Elvileg heteken belül. Keress rá, több boltot fogsz találni, ahol már előrendelhető. Windows nélkül bruttó 100 alatt van, Windowszal 120 körül. Ha a főniasszony kicsinyli a kijelzőt, akkor kösse monitorra, plusz külső bill, egér ugye alap.

#379 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 09:45

Idézet: special - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 8:21

Elvileg heteken belül. Keress rá, több boltot fogsz találni, ahol már előrendelhető. Windows nélkül bruttó 100 alatt van, Windowszal 120 körül. Ha a főniasszony kicsinyli a kijelzőt, akkor kösse monitorra, plusz külső bill, egér ugye alap.

Köszönöm a segítséget!

#380 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 16:36

Az akkus dolgon kívül (ami feljebb található) meg szeretném kérdezni, hogy mit jelent az (asis) felirat a notebookok neve után? Más esetben van a (renew) ami felujított vagy pontosan én sem annyira tudom, mit jelent a szó szoros értelmében. Megmagyarázná nekem valaki? Köszönöm!  :respect:

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.