HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#981 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 23. 19:59

Hello!

bruttó 150-200ból kellene venni egy gépet. Hivatalosan nem számít a teljestmény, de néha futna rajta videódigitalizálás. Szívem szerint 3 éves garral vennék, így bele kéne férjen a garancia kiterjesztés is. Mobilitás a cipelés szempontjából a legfontosabb, így 14-esre gondoltam.

Tudtok konkrét típusokat ajánlani?

Köszi! :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#982 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 25. 12:42

Sziasztok!

Kinéztem egy notebookot, de először véleményt kénék róla :)

Toshiba Satellite P200-1l8 (C2D T5750 2GHz, 2GB DDR, ATI HD 2600, 17,1")

Ő lenne az

A kérdésem az, hogy a 2600-as ATI-tól mire számítsak? Nézegettem a Notebookcheck-en a notebook vga-k erősorrendjét, meg teljesítményét, ez még elég elfogadhatónak tűnt az alapján.

Köszi :)
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#983 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 25. 14:41

Itthon lehet kapni notebookra szerelhető/csatolható érintőképernyőt?

#984 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 25. 15:08

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2008. nov. 22., szombat - 21:32

Köszönöm a segítséget!  :respect:

Nem gondoltam, hogy ekkora különbségek vannak ugyanazon termék árában a különböző boltokban.

Abban tudsz esetleg még segíteni, hogy melyik bolt megbízható ebben a hosszú listában?

Hiszen garanciális terméknél ez is sokat számít. (Például a legutóbbi DDR RAM vásárlásom sajnos nem nyert. Itt helyben, egy viszonylag új boltban vettem idén márciusban; májusban megszűnt az üzlet. Így nem sokra megyek a 3 év garanciával, amit a RAM modulra adtak.)

Az A4 Tech és a PC LAND például mennyire jó hírű cégek?

Egészen pontosan ezt néztem ki:
ASUS EEEPC 1000 - EEEPC1000HD-BK006X

Ami fura, hogy némely cég ezt nem 1,6 GHz-es Intel Atom processzorral hirdeti, hanem 900 MHz-es Intel Celeron procival.

Ez hogy lehet?  :confused:

Tudtommal az ASUS EEEPC 1000-es szériában a "HD" jelölés utal arra, hogy a korábbi modellekhez képest nem Celeron, hanem egy jóval erősebb Intel Atom processzor a gép lelke.

Az A4 Tech és a PC LAND például Atom procival hirdeti a fenti ASUS modellt.

Még egy kérdés: van olyan megbízható, webshop-al rendelkező számtechbolt, amelyik nem a vásárlóra terheli a garanciális időn belül meghibásodott termék szervízbe szállításának (vagy futárral felküldésének) költségét?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#985 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 25. 15:28

Idézet

májusban megszűnt az üzlet. Így nem sokra megyek a 3 év garanciával, amit a RAM modulra adtak.
a garanciat nem a bolt, hanem a ceg adja, aki a szamlan is szerepel. nem konnyu, de lehet ervenyesiteni azert. csak a ceg ne szunjon meg..

Idézet

nem Celeron, hanem egy jóval erősebb Intel Atom processzor
azert az erosen vita targyat kepezi, hogy melyik is az erosebb! ;) (az Atom biztos, hogy energiatakarekosabb, de hogy erosebb..?)

Idézet

amelyik nem a vásárlóra terheli a garanciális időn belül meghibásodott termék szervízbe szállításának (vagy futárral felküldésének) költségét?
en meg nem is hallottam ilyenrol. nem ugy van, hogy csak a 30kg-on feluli termekek eseten kell ezt az eladonak megoldania? persze ettol meg jarhat ilyen szolgaltatas, csak en nem hallottam meg rola.

Szerkesztette: bogdan 2008. 11. 25. 15:31 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#986 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 25. 17:49

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 25., kedd - 15:08

Ami fura, hogy némely cég ezt nem 1,6 GHz-es Intel Atom processzorral hirdeti, hanem 900 MHz-es Intel Celeron procival.

Ez hogy lehet?  :confused:

Az 1000HD-ben Celeron proci (M353) van (a H a HDD-re, a D a Dothanra utal), az 1000-ben, az 1000H-ban és az 1000HA-ban van Atom.

Szerkesztette: debaj 2008. 11. 25. 17:50 -kor

#987 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 25. 18:38

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. nov. 25., kedd - 15:28

a garanciat nem a bolt, hanem a ceg adja, aki a szamlan is szerepel. nem konnyu, de lehet ervenyesiteni azert. csak a ceg ne szunjon meg..

Értem. De akkor is... tudod, megette a fene az egészet, ha már a vásárlónak kell elvégeznie azt, ami - elvileg - a kiskereskedő dolga lenne.

Idézet

azert az erosen vita targyat kepezi, hogy melyik is az erosebb! ;) (az Atom biztos, hogy energiatakarekosabb, de hogy erosebb..?)

Azt mondod, nem erősebb?  :confused: Akkor gyengébb, vagy egy szintben van esetleg a teljesítményük? (Nem mindegy, hiszen az energiatakarékosság egyértelmű előny.)

Szerk.: Itt az IPON tesztjében azt írják, hogy a Celeron 900 csigalassú, de az 1600 MHz-es Atom gyorsabb, és még takarékosabb is:

http://ipon.hu/elemzesek/asus_eeepc_1000h_...jta_a_szel/234/

:think:  :confused:

Idézet

en meg nem is hallottam ilyenrol. nem ugy van, hogy csak a 30kg-on feluli termekek eseten kell ezt az eladonak megoldania? persze ettol meg jarhat ilyen szolgaltatas, csak en nem hallottam meg rola.

Itt most nem feltétlenül előírásra, törvényre gondoltam, hanem a gyakorlatra.

De elég szomorú, ha nem evidens a garanciális időn belül meghibásodott termékek cég általi szervízbe szállíttatása. (Anno pl. az iiYAMA monitorra ilyen garancia volt. Háztól-házig hozta a cég, ingyen.)

De ha nem is a teljes garanciaidőre terjesztik ki... a 3 napon belüli meghibásodásra mindenképpen ki kellene az összes rendelhető termékre terjeszteni.

Mert miért rendel valaki a lakóhelyétől távoli (jelen esetben ugyebár 99%-ban budapesti) számtechboltokból, webboltokból? Mert olcsóbb a cucc, mint a lakóhelyén. Vagy mert felutazni drágább lenne, mint megrendelni.

Namost, sokra megy a rendelésen való spórolással, ha 3 napon belül (ha szükséges) saját költségre küldheti vissza.

Szerkesztette: Piftuka 2008. 11. 25. 19:08 -kor

#988 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 25. 18:42

Idézet: debaj - Dátum: 2008. nov. 25., kedd - 17:49

Az 1000HD-ben Celeron proci (M353) van (a H a HDD-re, a D a Dothanra utal), az 1000-ben, az 1000H-ban és az 1000HA-ban van Atom.

Köszi az info-kat!  :up:

Egy informatikai hírportál cikkjében nem ez állt. (Hanem az, hogy a HD típusjelzésű modellek váltják Atom procival, a korábbi Celeron-nal ellentétben.)

Szerk.: Ha megnézed, akkor láthatod, hogy itt pl. a PC LAND is rosszul írja ezt a típust:
http://www.pcland.hu/aa150024.htm

A felsorolásban Atom procit írnak, de ha kiválasztod a modellt, annak az adatlapján már Dothan-t. (Ezek szerint az a mobil Celeron neve?)

Abban tudsz segíteni, hogy manapság (főként a fenti linken látható boltok közül) melyitől érdemes/szabad vásárolni?

Szerkesztette: Piftuka 2008. 11. 25. 18:49 -kor

#989 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 25. 19:10

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 25., kedd - 18:42

Egy informatikai hírportál cikkjében nem ez állt. (Hanem az, hogy a HD típusjelzésű modellek váltják Atom procival, a korábbi Celeron-nal ellentétben.)

Az asus.hu weboldalon minden Eee PC-nek megtalálod a pontos specifikációját. :)

Idézet

Ha megnézed, akkor láthatod, hogy itt pl. a PC LAND is rosszul írja ezt a típust

A Pentium Dual Core procikat is szeretik a kereskedők, volt már, hogy egy röplap egyetlen oldalán ugyanazt a T2370-es processzort PDC-nek, Core Duonak és Core2Duonak írták három különböző notebook mellett :)

Idézet

(Ezek szerint az a mobil Celeron neve?)

Nem, ez a mag kódneve. Intel Dothan

Idézet

Abban tudsz segíteni, hogy manapság (főként a fenti linken látható boltok közül) melyitől érdemes/szabad vásárolni?
Sajnos nem, nem vagyok nagy notebook-vásárló :)

Szerkesztette: debaj 2008. 11. 25. 19:10 -kor

#990 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 25. 19:31

Nem baj, hogy nem vagy notebook vásárló!  :) (Mint látod, én sem.  :Đ )

Általában véve értem, hogy melyik boltban érdemes vásárolni. Mondjuk az árgép oldalon felsorolt cégek közül, a PC LAND, az A4 TEAM és az IPON ismerősek nekem.

De nincs tapasztalatom egyik céggel sem megbízhatóság és "referenciák" terén.

(Amellett... ki a fene gondolta volna anno, hogy egyszer az EConnect csődbe megy, nem?)

#991 Felhasználó inaktív   elefmaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 07:05

Gondoltam ide írok, nem nyitok új témát.
Vennék egy EEE 1000H netbookot, elsősorban PHPs fejlesztésre.
Tehát futna rajta:
Apache2, MySQL 5.x, kód editor, Norton AV, esetleg StarOffice, egyidőben.

Kérdés: kinek van tapasztalat hasonló felhasználási területen? Az XPs konfig mennyire tudna megküzdeni a feladattal? Vennék Linuxos konfigot is szívesen, de nem találtam még használható kódszerkesztőt...

Szerkesztette: elefmaci 2008. 11. 26. 07:10 -kor

#992 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 08:51

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 20:59

Hello!

bruttó 150-200ból kellene venni egy gépet. Hivatalosan nem számít a teljestmény, de néha futna rajta videódigitalizálás. Szívem szerint 3 éves garral vennék, így bele kéne férjen a garancia kiterjesztés is. Mobilitás a cipelés szempontjából a legfontosabb, így 14-esre gondoltam.

Tudtok konkrét típusokat ajánlani?

Teljesen reménytelen kérés? :)
Üdvözlettel:
Gabi

#993 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 11. 26. 09:12

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 8:51

Teljesen reménytelen kérés? :)

Dell körül nézz körül, 2G RAM legyen benne minimum, meg ha néha digizés, akkor kétmagos CPU. Ennyi pénzből már lehet okosan vásárolni, a garin kívül egyéb biztosítékot úgyse tudunk nyújtani.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#994 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 09:22

Szerintem meg az eee pc-k nem fejlesztésre programozásra valók...1024x600 felbontás pl ami eleve megpecsételi a sorsát nállam pl,de jó ez a ddr2 400 as memóriamodult szerelek be mert az az olcsó és már eleve 533 on huzva hajtom asus féle megoldás is.Billentyűzet anyagának igénytelenségéröl már nem is beszélek.

Szerkesztette: djculture 2008. 11. 26. 09:32 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#995 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 09:49

Idézet: didyman - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 10:12

Dell körül nézz körül, 2G RAM legyen benne minimum, meg ha néha digizés, akkor kétmagos CPU. Ennyi pénzből már lehet okosan vásárolni, a garin kívül egyéb biztosítékot úgyse tudunk nyújtani.

Üdvözlettel:
Gabi

#996 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 11. 26. 10:15

Idézet: elefmaci - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 7:05

Gondoltam ide írok, nem nyitok új témát.
Vennék egy EEE 1000H netbookot, elsősorban PHPs fejlesztésre.
Tehát futna rajta:
Apache2, MySQL 5.x, kód editor, Norton AV, esetleg StarOffice, egyidőben.

Kérdés: kinek van tapasztalat hasonló felhasználási területen? Az XPs konfig mennyire tudna megküzdeni a feladattal? Vennék Linuxos konfigot is szívesen, de nem találtam még használható kódszerkesztőt...

Hát ha elsődleges fejlesztési platformnak szánod, akkor rohadtul nem tűnik ideális megoldásnak. Kicsi a munkaterületed, és max 2 giga ramod lehet, + egy fosgyenge (in-order, 2 issue ), egymagos chippel akarsz multitaskolni. Plusz ezek nem arra vannak, hogy egész nap nyúzzad. Mennyire fontos a mobilitás (kis méret, akkuidő, tömeg)? Ennyi pénzért én valami régebbi használt gépet vásárolnék, szigorúan business classból.

#997 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 10:24

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 25., kedd - 18:38

Értem. De akkor is...
nem azert mondtam, hanem hogy tudd, van meg esely!

Idézet

Azt mondod, nem erősebb?  :confused: Akkor gyengébb, vagy egy szintben van esetleg a teljesítményük? (Nem mindegy, hiszen az energiatakarékosság egyértelmű előny.)

Szerk.: Itt az IPON tesztjében azt írják,
teszt??? en egy reklamcikket latok csak! ;) ;) ;)
ugye nem gondolod, hogy az ujabbat nem a "reginel 100x szebb, okosabb" jelzovel fogjak illetni?!?

mert tesztelni ezt nem teszteltek. a kerdesre egyebkent nem egyszeru valaszolni, leven ket nagyon kulonbozo architekturarol van szo: kulonbozo feladatokban kulonbozokeppen teljesitenek. multimediaban (=videolejatszas) az Atom hatarozottan jobb. altalanos office feladatokhoz mar nem feltetlenul. keress rendes teszteket, es azzal a szempontrendszerrel nezd, ami Teged erdekel, ha kivancsi vagy a valaszra.

Idézet

Itt most nem feltétlenül előírásra, törvényre gondoltam, hanem a gyakorlatra.
en is a gyakorlatra mondtam, hogy meg nem hallottam ilyenrol. persze lehet, hogy van, szoval en is varom, hogy valaszol-e valaki a kerdesre.

Idézet

De elég szomorú, ha nem evidens a garanciális időn belül meghibásodott termékek cég általi szervízbe szállíttatása. (Anno pl. az iiYAMA monitorra ilyen garancia volt. Háztól-házig hozta a cég, ingyen.)
azert az eleg nehez!! emiatt is.

Idézet

De ha nem is a teljes garanciaidőre terjesztik ki... a 3 napon belüli meghibásodásra mindenképpen ki kellene az összes rendelhető termékre terjeszteni.
3 napon beluli meghibasodas mar nincs a torvenyekben. de van egy jo hirem, a webshop-ban vasarolt termekre penzvisszafizetesi garanciat kell adjon a kereskedo, es meg indokolni sem kell. (ha jol emlekszem.) talan nem is 3, hanem 8 nap? viszont gyanus, hogy a szallitas a vevot terheli.. meg kell nezni a bolt felteteleit, illetve a vonatkozo torvenyt.
a forum ma:

#998 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 10:40

Idézet: elefmaci - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 7:05

Vennék Linuxos konfigot is szívesen, de nem találtam még használható kódszerkesztőt...

Eclipse?
a forum ma:

#999 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 11:14

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 10:40

Eclipse?

Eclipse megy nálam is!  :up: Rengeteg "plug-in"-t lehet installálni bele, hogy sokféle környezetet támogasson.

#1000 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 13:18

Na beugrott egy új versenyző is a képbe, jelenleg 2 között vacillálok:

Toshiba Satellite P200-1l8  (C2D T5750 2,0GHz/2MB cache/667MHz, 2GB DDR, ATI HD 2600, 17,1")

És

Acer AS5930G (Centrino2 P7350  2,1GHz/3MB cache/1066MHz, 3GB DDR, GeForce 9600M GT 512MB, 15,4")

Árban nincs jelentős eltérés, cirka 10k, úgyhogy nem az fog dönteni.

Tipp, javaslat, tanács? :)
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50