Sziasztok!
A minap szembesültem vele, hogy hamarosan vennem kell egy notebookot, ezért a ráfordítható pénzmennyiséget figyelembe véve a 0-ról elkezdtem gyors piackutatást végezni. Maximum 180 ezer forint körüli összeget szeretnék kiadni érte, az operációs rendszer nem kitétel, sőt jó, ha nincs, mert Campus licence-es cucc menne rá. Egyetemi tanulmányokhoz venném elsősorban, nincs szükség különösebb erőműre, de igazából nem szeretnék viszonylag hosszabb ideig rendszerigényekkel foglalkozni. Photoshoppal, Sony Vegas-szal, és olykor egyéb erőforrás-igényesebb dolgokkal szoktam garázdálkodni, szóval nem nagyon akarok játszani a gépen, de nem bánom, ha jó adottságokkal rendelkezik.
Az első viszonylag konkrétabb jelöltem a Lenovo 3000 N500 NS763HL lenne, ez áfával 175 körül hozzáférhető.
Képernyő méret - 15.4" WXGA 16:9 GlareType
Képernyő felbontás - 1280x800
Processzor - Mobile Intel® Core2 Duo T6400 (2 mag,64bit)
Processzor frekvencia - 2000 MHz
Chipkészlet - Intel® 945 GM Express
Memória - 4096MB DDR2/667-PC5300
Merevlemezes meghajtó - 320GB SATA 5400RPM
Optikai meghajtó - 8x DVD+-RW DL drive
Grafikus vezérlő - Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD
Tulajdonságok:
Billentyűzet - magyar
Operációs rendszer - FreeDOS
Audio - AC'97 codec
Üzemidő - 4400 mAh (Lithium-ion)
Kiterjedés - 358 X 256 X 37 mm
Súly -2.7 kg
Interfészek
10/100mbps LAN, 4in1 Card reader, 56K modem, Bluetooth, ExpressCard slot, HDMI, USB 2.0 (4db), VGA monitor, Webcamera(beépített), WLAN 5100 AGN,
garancia - 12 hónap garancia
A Lenovo kapcsán azt olvastam, hogy kitűnő a szervízháttér, és dicsérték a nem túl hivalkodó kinézetét, viszont - állítólag - masszív és megbízható kivitelét. Viszont a Google nem adott túlságosan kiemelkedő review-kat, szóval eléggé bizonytalan vagyok. Annyi biztos, hogy HP-t nem nagyon szeretnék venni, mert szinte minden eddigi termékükkel rossz tapasztalatom van, ez alól az Omnibook XE3 kivétel, ami évek óta jól megy, de az ár/érték aránya annak is elég rossz volt anno.
Szóval, a segítségeteket szeretném kérni, hogy mit szóltok ehhez, és ha ennél van jobb választás, akkor mi az, és miért. A legbizonytalanabb a processzor kapcsán vagyok, elég régen vettem bármilyen procit és nem vagyok teljesen képben a terminológiákkal meg a számokkal. Annyi "biztos", hogy Intelt szeretnék, mert ahogy olvastam, arra meg lehet próbálni ráerőszakolni a Mac OS X Leopardot. (Ha most hülyeséget írtam, ne röhögjetek ki, MacBookon láttam futni, és utána belebotlottam egy tutorialba, ami kíváncsivá tett

)
Előre is köszönöm szépen!
Üdv,
Misu