HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#1561 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 12. 14:01

Idézet: qwas - Dátum: 2009. Aug. 12., Wednesday - 10:17

Az lenne a kérdésem a nagyérdeműhöz, hogy 150E forintos kategóriában  a Lenovo jó választás e? Internetezésre meg sima otthoni használatra.

Abszolut. Nekem az N200-as modell van (meg asszonynak is :p) es ugyan nem ThinkPad de nem recseg, nem ropog, hutese sztem nagyon jo, halk (bar most igy nyaron azert jo melege van neha).
Mondjuk ez az N500-as nagyon nemgyerebe (sztem a portok elrendezese siralmas es bar az N200 is hagy kivetnivalot magautan de szamomra klasszisokkal jobb, a kijelzo "lehajtasa" is furcsa es ugy amblokk a picit gagyibbnak tunt az anyaghasznalat, dehat kinek a pap... es azert az N500 sem gagyi).
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#1562 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 14:13

Idézet: Misu - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 1:07

Sziasztok!

A minap szembesültem vele, hogy hamarosan vennem kell egy notebookot, ezért a ráfordítható pénzmennyiséget figyelembe véve a 0-ról elkezdtem gyors piackutatást végezni. Maximum 180 ezer forint körüli összeget szeretnék kiadni érte, az operációs rendszer nem kitétel, sőt jó, ha nincs, mert Campus licence-es cucc menne rá. Egyetemi tanulmányokhoz venném elsősorban, nincs szükség különösebb erőműre, de igazából nem szeretnék viszonylag hosszabb ideig rendszerigényekkel foglalkozni. Photoshoppal, Sony Vegas-szal, és olykor egyéb erőforrás-igényesebb dolgokkal szoktam garázdálkodni, szóval nem nagyon akarok játszani a gépen, de nem bánom, ha jó adottságokkal rendelkezik.

Az első viszonylag konkrétabb jelöltem a Lenovo 3000 N500 NS763HL lenne, ez áfával 175 körül hozzáférhető.

Képernyő méret  - 15.4" WXGA 16:9 GlareType
Képernyő felbontás  - 1280x800
Processzor  - Mobile Intel® Core2 Duo T6400 (2 mag,64bit)
Processzor frekvencia  - 2000 MHz
Chipkészlet  - Intel® 945 GM Express
Memória  - 4096MB DDR2/667-PC5300
Merevlemezes meghajtó  - 320GB SATA 5400RPM
Optikai meghajtó  - 8x DVD+-RW DL drive
Grafikus vezérlő  - Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD
Tulajdonságok:
Billentyűzet  - magyar
Operációs rendszer  - FreeDOS
Audio  - AC'97 codec
Üzemidő  - 4400 mAh (Lithium-ion)
Kiterjedés  - 358 X 256 X 37 mm
Súly  -2.7 kg
Interfészek 
10/100mbps LAN, 4in1 Card reader, 56K modem, Bluetooth, ExpressCard slot, HDMI, USB 2.0 (4db), VGA monitor, Webcamera(beépített), WLAN 5100 AGN,
garancia  - 12 hónap garancia

A Lenovo kapcsán azt olvastam, hogy kitűnő a szervízháttér, és dicsérték a nem túl hivalkodó kinézetét, viszont - állítólag - masszív és megbízható kivitelét. Viszont a Google nem adott túlságosan kiemelkedő review-kat, szóval eléggé bizonytalan vagyok. Annyi biztos, hogy HP-t nem nagyon szeretnék venni, mert szinte minden eddigi termékükkel rossz tapasztalatom van, ez alól az Omnibook XE3 kivétel, ami évek óta jól megy, de az ár/érték aránya annak is elég rossz volt anno.

Szóval, a segítségeteket szeretném kérni, hogy mit szóltok ehhez, és ha ennél van jobb választás, akkor mi az, és miért. A legbizonytalanabb a processzor kapcsán vagyok, elég régen vettem bármilyen procit és nem vagyok teljesen képben a terminológiákkal meg a számokkal. Annyi "biztos", hogy Intelt szeretnék, mert ahogy olvastam, arra meg lehet próbálni ráerőszakolni a Mac OS X Leopardot. (Ha most hülyeséget írtam, ne röhögjetek ki, MacBookon láttam futni, és utána belebotlottam egy tutorialba, ami kíváncsivá tett :))

Előre is köszönöm szépen!

Üdv,

Misu

Azért azt ugye tudod (bár ezek szerint nem), hogy a Campus Windows Vista / XP előfeltétele egy meglévő oprendszer a gépen?
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1563 Felhasználó inaktív   icy68 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 13. 18:42

Sziasztok!
Ismerősöm megkért, hogy segítsek neki laptopot vásárolni, de a helyzet az, hogy nemigazán vagyok otthon a témában.

Amire kellene: - Internet
                      - MSN (beépített kamera, mikrofon)
                      - Filmnézés (azért nem ilyen izomdurvaHD filmek)
                      - Játékok (itt sem a krájsziszszerűekre kell gondolni)

Ami még kikötés, hogy Wifi legyen, és azért természetesen megbízható legyen mert nem olyan felhasználónak lesz aki ha elromlik valami rögtön elkezd forrasztgatni.
A tető 150e. Igazság szerint inkább az érdekelne, hogy melyik márkától tartózkodjak ebben a kategóriában. Melyik miben gyengébb?
Köszönöm a segítséget előre is.

Szerkesztette: icy68 2009. 08. 13. 18:43 -kor

Asrock A780GM-LE, Athlon II 240, 2GB Kingmax DDR2, Gigabyte HD2600XT

#1564 Felhasználó inaktív   lax20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 19:50

Helo!

Lehet ez off, de ha szóba jött...

H is működik ez a Microsoft Campus? :confused:

Mert én úgy olvastam adnak telepítő csomagot. Mennyibe kerül? stb

Előre is köszi!

#1565 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 20:46

Idézet: lax20 - Dátum: 2009. Aug. 13., Thursday - 20:50

Helo!

Előre is köszi!

Elvileg ugy, hogyha van birtokodban egy microsoft oprendszer (de pl. hup.hu-s topikok szerint ez ugy minimum a win2000 vagy annal kesobbi, pl. ottani emberke MS-DOS 6.22-vel probalkozott :D) akkor ha felsooktatasban tanulsz (v tanarkent), ingyen kapsz XP, Office es mas egyeb cuccokra licencet illetve olcsoer CD-t is.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#1566 Felhasználó inaktív   lax20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 21:24

Jó-jó. Ezt értem, de azt nem h minek neki op. rendszer????? Elvileg nem ezzel telepíted? Vagy ez csak addig kell, amíg fel nem telepíted az újat? Telepítés előtt törölheted az előzőt? Ennek van éves díja, vagy csak magáért a lemezért és a postázásért kell fizetni? :think:

Bocs h ien sok hólyeséget kérdezek, de abszolút semmi információm ezzel kapcsolatban, amit találtam az meg majdnem h semmit se ér... :rolleyes:

#1567 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 21:57

Idézet: icy68 - Dátum: 2009. aug. 13., csütörtök - 18:42

Sziasztok!
Ismerősöm megkért, hogy segítsek neki laptopot vásárolni, de a helyzet az, hogy nemigazán vagyok otthon a témában.

...

A tető 150e. Igazság szerint inkább az érdekelne, hogy melyik márkától tartózkodjak ebben a kategóriában. Melyik miben gyengébb?

Ilyen igényeknek a legtöbb ma laptop megfelel (játékoknál jó lenne tudni, hogy konkrétan mi, mert pl. 2005-ös játékokig azt mondom egy Intel 4500HD grafikus chip is jó választás lehet).

Én az ASUS és esetleg az ACER márkákkal lennék óvatosabb. Ott sem feltétlenül rossz mind, de gyakoribbak a hibás termékek, szerintem. De mindez persze a használat függvénye is.
ASUS-oknál eddig külső, valamint elektronikai hibákkal találkoztam. Valamelyik rosszul van összerakva, idővel meglazulnak az illesztések, de billentyűzetre is már hallottam panaszt.

ACER meg elég elterjed újabban, csakúgy, mint az ASUS, akár ennek is betudhatóak a sorozatos hibák, de azért egyesek hajlamosak a hibára. Eddig 3 embernek tanácsoltam ACER-t, közülük egynek azóta az akkumulátor töltésével van gondja, vagyis nem tölt. A többiek eddig nem panaszkodtak.

A hangsúly szerintem az olcsó áron van, mert ilyen árkategóriában még a márkásabb egyedeknél is előfodulhatnak gyártási vagy nagyobb hajlamosság a hibára, mivel olcsóbb, így igyekeznek olcsóbb anyagokból összerakni, ami nem mindig sül el a legjobban.
Ha van rá mód, érdemes szaküzletekben kipróbálni párat, vagy csak jobban megfigyelni, melyik milyen.

#1568 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 14. 06:48

Idézet: lax20 - Dátum: 2009. Aug. 13., Thursday - 22:24

Jó-jó. Ezt értem, de azt nem h minek neki op. rendszer????? Elvileg nem ezzel telepíted? Vagy ez csak addig kell, amíg fel nem telepíted az újat? Telepítés előtt törölheted az előzőt? Ennek van éves díja, vagy csak magáért a lemezért és a postázásért kell fizetni? :think:

Bocs h ien sok hólyeséget kérdezek, de abszolút semmi információm ezzel kapcsolatban, amit találtam az meg majdnem h semmit se ér... :rolleyes:

Azert kell mert az hogy "ingyen windows" egy nagy marhasag. Nem maga a szoftver kell, csak a licenc. Nincs eves dija, es lemezert is felesleges fizetni, hiszen le lehet tolteni az oldalukrol. Az mondjuk megint mas kerdes, hogy en is jelentkeztem (bar nemvolt windowsom sose) es meg valaszolni se valaszoltak :)

#1569 Felhasználó inaktív   lax20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 11:37

Idézet: padawan - Dátum: 2009. aug. 14., péntek - 6:48

Azert kell mert az hogy "ingyen windows" egy nagy marhasag. Nem maga a szoftver kell, csak a licenc. Nincs eves dija, es lemezert is felesleges fizetni, hiszen le lehet tolteni az oldalukrol. Az mondjuk megint mas kerdes, hogy en is jelentkeztem (bar nemvolt windowsom sose) es meg valaszolni se valaszoltak :)

Köszi! :)

#1570 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 16:28

Idézet: lax20 - Dátum: 2009. aug. 13., csütörtök - 20:50

Helo!

Előre is köszi!

Nálunk (Pannon Egyetem - Műszaki Info Kar) ez annyit jelent, hogy beregisztrálsz egy oldalra (NEPTUN-kóddal!), és onnan rengeteg MS terméket elérhetsz saját használatra teljesen ingyen, mint például operációs rendszerek XP-től felfelé Windows7 RTM-ig bezárólag, SQL Server, Visual C++/C#/J#.,Visio, stb. Nagyjából száz szoftver, Office kivételével. Kiválasztod melyik kell neked, megkapod helyben a hozzá tartozó telepítő kulcsot, és letöltesz egy kb. 4-6Mb-os fájlt, ami semmi mást nem csinál, mint leszedi neked a CD/DVD-képet, amire szükséged van.
Ha jól tudom a többi kar esetében (pl. GTK, MFTK, MK) ez nem áll fent, tehát ők nem jogosultak a szoftverekre.
Annyit még hozzátennék, hogy semmiféle előző eredeti szoftverre nem volt szükség, csak annyi a feltétel, hogy az adott kar hallgatója légy.

Szerkesztette: AViD 2009. 08. 15. 16:35 -kor

#1571 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 17:27

Idézet: AViD - Dátum: 2009. aug. 15., szombat - 16:28

Nálunk (Pannon Egyetem - Műszaki Info Kar) ez annyit jelent, hogy beregisztrálsz egy oldalra (NEPTUN-kóddal!), és onnan rengeteg MS terméket elérhetsz saját használatra teljesen ingyen ...

Az az MSDNAA.

#1572 Felhasználó inaktív   icy68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 19:49

Sikerült leszűkítenem a választékot 3 Laptopra
név szerint: HP Compaq 615                          - 118375      1
                  MSI CR600X-009HU                  - 131500      2
                  ACER AS5536G-643G32MN        - 134250      3
A HPről találtam tesztet, a másik kettőről esetleg valakinek tapasztalat?
teszt
Asrock A780GM-LE, Athlon II 240, 2GB Kingmax DDR2, Gigabyte HD2600XT

#1573 Felhasználó inaktív   qwas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 16. 08:20

padawan: Köszi a választ, továbbítottam az illetékes felé.

#1574 Felhasználó inaktív   lax20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 16. 11:44

Idézet: AViD - Dátum: 2009. aug. 15., szombat - 16:28

Nálunk (Pannon Egyetem - Műszaki Info Kar) ez annyit jelent, hogy beregisztrálsz egy oldalra (NEPTUN-kóddal!), és onnan rengeteg MS terméket elérhetsz saját használatra teljesen ingyen, mint például operációs rendszerek XP-től felfelé Windows7 RTM-ig bezárólag, SQL Server, Visual C++/C#/J#.,Visio, stb. Nagyjából száz szoftver, Office kivételével. Kiválasztod melyik kell neked, megkapod helyben a hozzá tartozó telepítő kulcsot, és letöltesz egy kb. 4-6Mb-os fájlt, ami semmi mást nem csinál, mint leszedi neked a CD/DVD-képet, amire szükséged van.
Ha jól tudom a többi kar esetében (pl. GTK, MFTK, MK) ez nem áll fent, tehát ők nem jogosultak a szoftverekre.
Annyit még hozzátennék, hogy semmiféle előző eredeti szoftverre nem volt szükség, csak annyi a feltétel, hogy az adott kar hallgatója légy.

A vegyész feladati közé tartozik a prezentációk készítése és előadása. Amúgy gondolom jogosult vagyok, mivel lehetőségem van igénylőlap kitöltésére, csak elöbb meg szerettem voln atudni mi is ez pontosan.

#1575 Felhasználó inaktív   pazsin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 17. 15:23

üdv,

szeretném a segítségeteket kérni. két notebook-on gondolkozom:

q9000 2.0 ghz (acer) vs t9600 2.8 ghz (dell)

amire használnám: 3ds max és vray, tehát rengeteget renderelnék. úgy tudom, hogy a 3ds max és vray renderelő program már maximálisan támogatja a négymagos procikat is.

a kérdésem az lenne, hogy szerintetek rendereléshez melyik proci lesz a gyorsabb? a kétmagos 2.8 ghz-es vagy a négymagos 2 ghz-es?

köszönöm előre is a segítséget!

üdv:
pazsin

#1576 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 17. 16:49

Az MM-ben most futó akciós Emachines E525-ös gépről tudtok valahol tesztet?

#1577 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 17. 21:11

Sziasztok,

Sógornőnek kellene laptopot venni, office, internet, DVD, film nézés lenne a fő profil. Illetve a legjobb ár/érték arány. Nézek a neten gépeket, nagyon sok az integrált VGA-val szerelt cucc, de nem tudom, hogy mennyire félhetek az ilyentől...

Nem akarunk CAD, vagy egyéb nagy VGA igényes cuccott futtatni, de pl. nekem SiS Mirage 3+ van a gépemben és azon akadoznak a filmek full screen-ben. Intel GMA sorozatot vehetek? Vagy abból melyik lépést, vagy melyiket nem?

Ha esetleg konkrét típust/modellcsaládot is tudnátok javasolni, azt is megköszönném...

A keret két lépéses, nettó 99.999 Ft az egyik esetben, és olyan bruttó 150-200.000 a másik esetben...

#1578 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 17. 21:40

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. aug. 17., hétfő - 22:11

A keret két lépéses, nettó 99.999 Ft az egyik esetben, és olyan bruttó 150-200.000 a másik esetben...

Nettó 99-ért semmi nincs, bruttó 150 vagy hasonló az Toshiba L300, most vettem párat, teljesen jók.
Make love not Wor.

#1579 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 01:04

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. aug. 17., hétfő - 21:11

Intel GMA sorozatot vehetek? Vagy abból melyik lépést, vagy melyiket nem?

Ha esetleg konkrét típust/modellcsaládot is tudnátok javasolni, azt is megköszönném...

X3100 már elég lesz.

szerk. : amit Jahno írt, az korrekt.

Szerkesztette: cyberman30 2009. 08. 18. 01:07 -kor

#1580 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 07:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 17., hétfő - 21:40

Nettó 99-ért semmi nincs, bruttó 150 vagy hasonló az Toshiba L300, most vettem párat, teljesen jók.

Jahno Te mellébeszélsz!!!

Már hogyne lenne 99-ért semmi? Épp előtted írtam, hogy az MM-ben most vásrolható akciósan az Emachines E525. Én nagyon meg vagyok vele elégedve! Van két asztali gépem, és cégesen használok üzleti HP-t. Mégis le lehet szögezni, hogy az a notesz nagyon jó. Van tulajdonsága amiben veri a HP is!!! Például a képenyője messze jobb annál, de van még más is.

Gyanítom, hogy érdekelt vagy az eladásban, ezért adsz ilyen válaszokat. Természetesen lehet, hogy csak tájékozatlan vagy, nem pedig érdekelt, de ha tájékozatlan vagy, akkor minek adsz rendszeresen tanácsokat? Szóval gyanús a dolog.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.