HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#1681 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 02. 07:13

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 7:46

Mondom, lejárt lemez. A belsőrész legfontosabb elemei a panelek és a rajtuk lévő csipszet. AZONOSAK!!!. Az összeszerelés minősége már minden gépnek jó. Mi marad hát akkor amit kritizálsz? Megmondom: A műanyag ház és a ráragasztott márkajel. Ennyi és nem több. De nehyogy már ez adja az sokszor akár 200e Ft-os felárat. Nemár, hogy egy gép helyett ha hármat tudok venni, az nem tartósab...

Szerinted a 12 rétegű NYÁK önhordó, merevített kivitel? Nem, nem az, egy rendkívül kényes panelről van szó, amit SEMENNYIRE sem szabad hajlítani, vetemíteni. Az a műanyag ház tartja pozícióban, hogy a zsanérok kezelése, és a mindennapi hurcolás miatt ne hajszálrepedjen, ne feszüljön, ne engedje el UGYANAZ a lapkakészlet maga alatt a forrasztást. A megfelelő kialakításban a hőcsatorna is benne van, ha ez szarul van kialakítva, a ciklikusan felmelegedő-kihűlő alkatrészek dilatációja szintén repedéshez vezet a kiváló rohs forraszokon. De tudom, a saját kaksi az nem lehet büdös.
Azért a 300k-s gépet megnézném, hogy tényleg ugyanaz a HW van-e benne és ugyanazt a szolgáltatást kapod mellé. De eddig ez a legjobb érved, ha neked elég az a csumpi gép, hát mit érdekeljen a drága, igazad van. Csak akkor ne lovagolj már ezzel az ugyanolyan alkatrésszel, mert ennek köze nincsen hozzá jelen esetben.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1682 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 02. 07:16

AZONOSAK!!!

Nem.

#1683 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 07:29

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 7:35

A táblázat teljes korrektségében nem vagyok biztos. Azért lenne jó azt javítani, nem Atomozni helyette.

Ha mindenképpen kell a táblázat, használhatóbbá lehetne tenni az oszlopok átalakításával. Ennek így nem sok értelme van, hogy profiknak minimum, kezdőknek minimum, eddig senki se jött ide úgy, hogy kezdő vagyok, milyen gépet vegyek. Életszerűbb lenne olyan oszlopokkal, hogy mondjuk internetezésre, irodai felhasználásra, erőforrásigényesebb munkára, multimédiára, játékra. Ha valaki beesik, hogy sziasztok, kéne gép, leginkább netezésre kellene, meg egy kis Crysis Warhead, akkor nem feltétlenül tudja a jóember, hogy ő most kezdő, vagy igényesebb profi.

#1684 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 07:48

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 8:29

Ha mindenképpen kell a táblázat, használhatóbbá lehetne tenni az oszlopok átalakításával.

Amit össze akartam állítani, az egy HC játékot leszámítva bármire használható minimum és egy középkategória akart lenni. De igazad van. Az első 2 oszlop pl. totál felesleges, mert az csak arra utal, ha van már egy régi ócskavas, akkor azt nem kell feltétlen a kukába dobni, ha van egy réteg, aki még használni tudja. Egyébként kuka az is. Az átlag felhasználó meg úgyse tudja magát besorolni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1685 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 10:06

Sziasztok!

Van olyan notebook, aminek két VGA (dsub vagy dvi) kimenete van? A grafikus teljesítmény nem igazán lényeg, csak az, hogy a két kimenetet tudja dual head-ként kezelni (tehát ha rárakok két monitort, akkor legyen egy dupla széles asztalom).

#1686 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 10:12

Én nem tudok ilyenről, ahol két kimenet van, ott általában csak az egyik működik egy időben.

#1687 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 10:13

A belsőrész legfontosabb elemei a panelek és a rajtuk lévő csipszet. AZONOSAK!!!. Az összeszerelés minősége már minden gépnek jó. Mi marad hát akkor amit kritizálsz? Megmondom: A

Nem. A műanyag ház is különbözik. Ennél sem mindegy, hogy vetemedik kicsit a gép, aztán ettől nyeklikcsuklik, vagy merev cucc. Esetleg gumiborítású. Az összeszerelés minőségét meg jobb nem olyannak írni, aki ilyeneket javít.

De írhattam volna annyi is, hogy idióta hülye fasz vagy bazmeg, ha nem fogod fel.
Make love not Wor.

#1688 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 10:20

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 11:06

Sziasztok!

Van olyan notebook, aminek két VGA (dsub vagy dvi) kimenete van? A grafikus teljesítmény nem igazán lényeg, csak az, hogy a két kimenetet tudja dual head-ként kezelni (tehát ha rárakok két monitort, akkor legyen egy dupla széles asztalom).

Találtam egy ilyet, ahogy nézem, pont az, ami neked kell, de jobban nem merültem el a témában, szóval teljesítményről, ilyenekről gőzöm sincs.

#1689 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 10:48

Van a cégnél usb-s samsung monitor, használtam 1-2 alkalommal, elmegy. Kicsit késik rajta a kép ha sok a változás, tehát 3D-re, videóra nem ezt kell, általános desktopfelhasználásra elmegy.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#1690 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 11:28

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 11:48

Van a cégnél usb-s samsung monitor, használtam 1-2 alkalommal, elmegy. Kicsit késik rajta a kép ha sok a változás, tehát 3D-re, videóra nem ezt kell, általános desktopfelhasználásra elmegy.

Asszem már nem is lehet kapni. De pont ilyenek miatt vásároltam be belőle, körbe is lehet fűzni őket vagy 6 darabig, csak bírja a gép procija, mint szoftveres VGA kártya :-) Laptopon pötyörészni, meg kisebb izékre hibátlan, szerintem nem lehet megérezni.

De juteszembe, gagyizós boltokban van már ugyanígy USB-DVI konverter.
Make love not Wor.

#1691 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 11:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 12:28

Bezzeg firewire-SCSI adapter még a világ végén sincsen, pedig jól jönne...

#1692 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 12:27

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 12:31

Bezzeg firewire-SCSI adapter még a világ végén sincsen, pedig jól jönne...

Egész ritkán, de el bírom képzelni. Régen láttam LPTset, az lehetett a nem egyszerű sebesség.
Make love not Wor.

#1693 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 09. 02. 13:13

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 6:35

Igaz, nem mindenhová. De így is túl sok helyre ajánlod  :p
A táblázat teljes korrektségében nem vagyok biztos. Azért lenne jó azt javítani, nem Atomozni helyette.

szerintem dijagrammá kéne alakítani, oszt lenne benne egy olyan: annyira nem ért hozzá h eltévedt 3 sorban, négy oszlopban és még mindig tanácstalan? a tévét is ustorral kapcsúgattya? vegyen egy abakuszt, kommunikáljon füstjelekkel.
meg egy olyan:
4 sorban 6 hibát talált? a fiókjában garmadával lát szg. alkatrészeket? az óvodában is már a páka volt a jele? húzzon vissza a gyapotföldre, oszt gályázzon, mer' kirúgják, a gyereknek is új cipő kell, ahelyett, h fórumozik. ne itt éktelenkedjen.

Szerkesztette: avman 2009. 09. 02. 13:15 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1694 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 13:44

Idézet: avman - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 14:13

:Đ Mondom én. Ez neked jobban menne  :D
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1695 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 14:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 12:28

Asszem már nem is lehet kapni. De pont ilyenek miatt vásároltam be belőle, körbe is lehet fűzni őket vagy 6 darabig, csak bírja a gép procija, mint szoftveres VGA kártya :-) Laptopon pötyörészni, meg kisebb izékre hibátlan, szerintem nem lehet megérezni.

Az ilyesmi kütyük akkor működőképeske lehetnek?
Lehet úgy kiterjesztett asztalt (pl. 2560x1024-es felbontást) csinálni, hogy egyik monitor a noti dsub kimenetére a másik monitor meg egy ilyen usb kütyüre van kötve?
És mindezt linux (ubuntu, debian) alatt? :)

#1696 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 14:40

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 15:37

Az ilyesmi kütyük akkor működőképeske lehetnek?
Lehet úgy kiterjesztett asztalt (pl. 2560x1024-es felbontást) csinálni, hogy egyik monitor a noti dsub kimenetére a másik monitor meg egy ilyen usb kütyüre van kötve?
És mindezt linux (ubuntu, debian) alatt? :)

Win alatt működik, Linux alatt tudja a rák, de Samu az magától telepedik, monitorban van a driver egy flashen, mint a mobilnet telepítők, Linux szerencsére elkerül, szopjon vele más.

Kiterjesztett is megy, csinál ugyanúgy szoftveres VGA-t, én meg 4 monitort felfűztem, megy. Kollégák meg 6-ot.
Make love not Wor.

#1697 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 15:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 13:27

Egész ritkán, de el bírom képzelni. Régen láttam LPTset, az lehetett a nem egyszerű sebesség.

Nekem konkrétan egy ősrégi filmszkennerhez kellett volna, cimbora adta volna olcsón, de nincs mihez odakötni. Sebességgel nem lett volna gond, mert amúgy is 5-10 perc neki egy kocka negatív. Aztán itt az utcában van egy üzlet, ahol még RS232-földönkívüli anyahajó adaptert is tartanak, oszt csak néztek rám boci szemekkel, az egyik még ki is röhögött, hogy ilyen nincs is, amíg elé nem tettem a kinyomtatott adatlapját.

Szerkesztette: debaj 2009. 09. 02. 15:40 -kor

#1698 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 19:37

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 16:39

egyik még ki is röhögött, hogy ilyen nincs is, amíg elé nem tettem a kinyomtatott adatlapját.

Szóval szektálkodtál és rákényszerítetted a dogmáidat. Ülj le, egyes  :o

#1699 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 19:49

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 20:37

Szóval szektálkodtál és rákényszerítetted a dogmáidat. Ülj le, egyes  :o

:nevet:

Szülinapodra nem akarsz mikikés pólót?  :Đ Majd válaszd ki, hogy a hosszúhajú vagy a zordannéző avatarját akarod rá  :Đ

#1700 Felhasználó inaktív   Noodle1990 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 02. 22:12

Sziasztok!
Kellene egy nagy kijelzős laptop főleg internetre, illetve filmnézésre, de azért nem baj, ha Left 4 Dead szintű játékok elfutnak rajta. Jó lenne ha tudnátok linkelni párat + esetleg írni valamit hozzájuk.
Egyenlőre ez a befutó, de ha valaki tud ajánlani esetleg jobbat ugyanebben az árban (fölé nem nagyon mehetek..) az nagyon jó lenne.
Előre is köszi!

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.