HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#2601 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 10. 12:12

Sziasztok!

Sandybridge i5-öst szeretnék, izmos videokaresszal, 1080-as függőleges felbontással, lehetőleg 3 év garival.
Ezen kívül szinte minden mindegy, a matt kijelző előny.

Eddig sajnos egy gépet találtam, ami átment a teszten, és ez így elég karcsú:

Fujitsu Lifebook NH751 FHD, 17,3" FullHD LED 16:9 (1920x1080 pixel), Core i5-2410M, NVIDIA GeForce GT 525M

Tudtok javasolni más típust, ami itthon kapható?

Asus-ból találtam elég jó áron N53SV-SX001V-t, viszont ennek a kijelzője csak 1366x768-as - van/várható Asus-ból
a fenti kritériumoknak eleget tevő típus?

Köszönöm:
ssidd

#2602 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 18:20

Ezt gondolom asztalra helyezve akarod hasznalni, ugye?

#2603 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 21:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 10. 17:20

Ezt gondolom asztalra helyezve akarod hasznalni, ugye?

A 17 colos kijelző nem cél, de nem is akadály, ellenben eddig csak ilyet találtam.
Jobban szeretnék 15-öst, de a többi paraméter fontosabb.

Amúgy többnyire asztalon használnám, nem szempont, hogy kicsi/könnyű legyen.

#2604 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 22:21

Üzenet megtekintéseIdézet: ssidd - Dátum: 2011. 03. 10. 11:12

Asus-ból találtam elég jó áron N53SV-SX001V-t, viszont ennek a kijelzője csak 1366x768-as - van/várható Asus-ból
a fenti kritériumoknak eleget tevő típus?

Érdekes módon az asus.hu szerint ebből van többféle kijelzővel is, de minden kereskedőnél csak az 1366x768-ast találom. Pedig a tesztek alapján ígéretesnek tűnik a gép...

#2605 Felhasználó inaktív   fisherman88 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 17. 20:51

Sziasztok!

Laptop vásárlás előtt állok. Évek óta használok Acer modelleket, meg vagyok velük elégedve.
Leszámítva egy, azaz két dolgot, amitől szeretnék megmenekülni a következő laptopomnál.
Ezek:

1. ATI Mobility Radeon driver. A hivatalos driver nem jó az Acer laptopokhoz, a gyártó általi verzió kell.
A gyártó (Acer) persze nem frissít évek óta semmit. Lehet persze trükközni, meg Ati Mobility Patchert
használni, de macerás és nem is mindig működik. Ez a mostani modelleknél is így van még? Mindenképp olyan
márka/videokártya kombót keresek, ahol az eredeti driverek is használhatók.

2. Szintén az ATI kártya. A teljesítménye jó, van rajta alapból 128M v. 256M RAM (X1600-as). De ő lefoglal
magának még 256M rendszer-memóriát. Sem a BIOS-szal, sem CCC-vel, sem ATT-vel nem lehet ezt megváltoztatni.
Úgyhogy van 512M videoramom egy gépben, amit leginkább munkára használok - ahol viszont nagyon is hiányzik
a 256M ram, amit elszedett. Na ilyenekkel sem szeretnék többet szenvedni.

Aktuálisak még a mai modelleknél is ezek a problémák? Vagy csak az ATI kártyáktól kell óvakodni, és
az nvidia-val minden ok?

üdv és kösz

#2606 Felhasználó inaktív   isztambul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 00:43

Sziasztok!

Én új felhasználó vagyok a fórumon, és igazából azért regisztráltam, hogy a segítségeteket kérjem. Most állok laptop vásárlás előtt, és mivel sajnos nem értek hozzá, jó lenne, ha elmondanátok a véleményetek. Egyetemista vagyok mindenféle extra igény nélkül, alapvetően otthoni multimédiás használatra kellene, net, office ilyesmik. Fontos lenne, hogy legyen strapabíró (mármint utazás miatt tényleg sokat cipelném magammal), ne tükröződjön nagyon a képernyő (hogy szabadban is lehessen használni) és bírja sokáig az aksija. Ja és a mostani gépem kb. 2 év után használhatatlanná vált, szeretném, ha az új azért ennél kicsit tovább bírná. Van valamilyen javaslatotok? Én főként HP gépeket néztem, a Rossignol ( http://bit.ly/hc0lK9 ) tetszett meg nagyon, ez abban az árkategóriában is van, ami nekem jó lenne. Köszi a segítséget előre is!

#2607 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 18. 01:36

Üzenet megtekintéseIdézet: isztambul - Dátum: 2011. 03. 18. 00:43

Én új felhasználó vagyok a fórumon, és igazából azért regisztráltam, hogy

hogy nem is tudom, de ez már fájdalmas, hogy egyre több fórum úszik ettől a linktől, amit folyton ide szemeteltek.
Make love not Wor.

#2608 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: isztambul - Dátum: 2011. 03. 18. 00:43

Sziasztok!

Én új felhasználó vagyok a fórumon, és igazából azért regisztráltam, hogy a segítségeteket kérjem.

Szia! :-)

Nem kell a duma, írd le szépen az igazságot: "Én egy spammer vagyok, aki az új kampányunk értekezletén felvetette a vezetőségnek, hogy majd jól telegerillamarketingezi a fórumokat ezzel az ótvarosan gyenge dumával." Siralmasan gáz, mondjuk immáron sokadszorra... Ki kényszerít benneteket, hogy a béka segge alól még 10 emeletet menjetek lefelé lifttel? A HP embere vagy? Vagy valamelyik disztribútoré?

No de fenntartom az ártatlanság vélelmét egy pillanatra, és korrekt választ adok:

Kedves Isztambul!

Amennyiben Te nem a Hewlett Packard fizetett spammere vagy, aki teleszemeteli a fórumokat és megpróbálja elhitetni a gagyi-szar szövegével, hogy csóró egyetemistaként minden extra igény nélkül kinézel egy negyedmilliós HP Rossignol gépet, aminek ráadásul most fut a kampánya, akkor a következőket tudom javasolni:

Vegyél használtan egy IBM Thinkpad laptopot, ami az egyetemista igényeidet messze felül fogja múlni még 3-4 évesen is, olcsón meg tudod venni, és ráadásul a Thinkpad -ek híresek az elpusztíthatatlanságukról, strapabírásukról, így bátran cipelheted magaddal bárhová.

Remélem tudtam segíteni... :] :kma: :nevet2:

címkék: HP, Rossignol, IBM, ThinkPad, spammer, egyetemista :bolond:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2609 Felhasználó inaktív   Dönci-pc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 12:02

Sziasztok!

Elnézést kérek,hogy nem a témához kapcsolódik a hsz-em. A 6-12 éves gyerekek számítógép-használati szokásaikról végzek kutatást. Kérem a szülőket, hogy töltsék ki az alábbi linken található kérdőívem!Akinek kedve van, az a gyermekével is kitöltetheti a gyerekek számára készített felmérést,ami a második linkre kattintva jelenik meg.Köszönöm! :)

http://ripet.hu/feed...jksc9oiwozui93j
http://ripet.hu/feed...eyhv5ehsp3fauut

#2610 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 18. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 03. 18. 11:03

Remélem tudtam segíteni... :] :kma: :nevet2:

Amúgy is téli modellnek hirdetik, ami így tavaszra egy elavult szar, abszolút nem trendi.
Make love not Wor.

#2611 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 15:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 03. 18. 13:52

Amúgy is téli modellnek hirdetik, ami így tavaszra egy elavult szar, abszolút nem trendi.

Majd jön a frissítés, mint az engribördzhöz.

#2612 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 18:51

Jah, majdnem elfelejtettem, kérdés:

IBM Thinkpad az álmom, de már néha elgondolkozok, hogy mi más jöhetne még szóba mert olyan exponenciálisan megy felfelé az ára a teljesítménnyel, hogy hőőő... Használton gondolkoztam, de lehet, hogy egyszerűbb lesz ha újat veszek (hadd ne részletezzem). Ti merre mozdulnátok ez alapján? Nyilván a fent leírtakból következik, hogy a teljesítményt kevésbé síratom meg mint a minőséget. :-D

Acer, FuSi, Samu, ilyesmi szóba sem jöhet. Asus-t sem szívesen, bár bevallom, hogy a felsőbb kategóriás cuccait nem nagyon tapogattam még. HP, Dell, Toshiba estetleg? Ti merre indulnátok a helyemben? (árkategórát dikerkt nem írok, mert nem konkrét típus érdekel) ;)

#2613 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 19. 06:48

Üzenet megtekintéseIdézet: fisherman88 - Dátum: 2011. 03. 17. 22:51

Sziasztok!

Laptop vásárlás előtt állok. Évek óta használok Acer modelleket, meg vagyok velük elégedve.
Leszámítva egy, azaz két dolgot, amitől szeretnék megmenekülni a következő laptopomnál.
Ezek:

1. ATI Mobility Radeon driver. A hivatalos driver nem jó az Acer laptopokhoz, a gyártó általi verzió kell.
A gyártó (Acer) persze nem frissít évek óta semmit. Lehet persze trükközni, meg Ati Mobility Patchert
használni, de macerás és nem is mindig működik. Ez a mostani modelleknél is így van még? Mindenképp olyan
márka/videokártya kombót keresek, ahol az eredeti driverek is használhatók.

2. Szintén az ATI kártya. A teljesítménye jó, van rajta alapból 128M v. 256M RAM (X1600-as). De ő lefoglal
magának még 256M rendszer-memóriát. Sem a BIOS-szal, sem CCC-vel, sem ATT-vel nem lehet ezt megváltoztatni.
Úgyhogy van 512M videoramom egy gépben, amit leginkább munkára használok - ahol viszont nagyon is hiányzik
a 256M ram, amit elszedett. Na ilyenekkel sem szeretnék többet szenvedni.

Aktuálisak még a mai modelleknél is ezek a problémák? Vagy csak az ATI kártyáktól kell óvakodni, és
az nvidia-val minden ok?

üdv és kösz

Az en MSI notimban is X1600 volt, es sose okozott problemat a frissites. Nem ertem miert kenyszeriti az Acer a felhasznalot, hogy a hivatalos driver nem mukodik. MSI-nel ilyet nem csinaltak.
Most a Samsung notiban nVidia van es itt sincs gond a frissitessel.
Szerintem hagyd az Acer-t ha ilyen kis kocsogok, es akkor mar nem lesz gond a telepitessel. Megjegyzem, nem tudom a mai modelleknel is csinalnak ilyet vagy sem, de en nem rizikoznek hogy kelljen visszavinnem masnap.

#2614 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 19. 12:15

Most pont nem (csak) az Acer tehet róla:

Idézet

The laptop manufacturer is the exclusive provider of driver updates.

http://support.amd.c...TIMobility.aspx
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2615 Felhasználó inaktív   fisherman88 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 03. 23. 09:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 19. 06:48

Az en MSI notimban is X1600 volt, es sose okozott problemat a frissites. Nem ertem miert kenyszeriti az Acer a felhasznalot, hogy a hivatalos driver nem mukodik. MSI-nel ilyet nem csinaltak.
Most a Samsung notiban nVidia van es itt sincs gond a frissitessel.
Szerintem hagyd az Acer-t ha ilyen kis kocsogok, es akkor mar nem lesz gond a telepitessel. Megjegyzem, nem tudom a mai modelleknel is csinalnak ilyet vagy sem, de en nem rizikoznek hogy kelljen visszavinnem masnap.

Köszi a választ. Időközben megszületett a döntés, nem Acer lett, többek között ezért sem.

#2616 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 23. 16:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 03. 18. 18:51

IBM Thinkpad az álmom, de már néha elgondolkozok, hogy mi más jöhetne még szóba mert olyan exponenciálisan megy felfelé az ára a teljesítménnyel, hogy hőőő... Használton gondolkoztam, de lehet, hogy egyszerűbb lesz ha újat veszek (hadd ne részletezzem). Ti merre mozdulnátok ez alapján? Nyilván a fent leírtakból következik, hogy a teljesítményt kevésbé síratom meg mint a minőséget. :-D

Acer, FuSi, Samu, ilyesmi szóba sem jöhet. Asus-t sem szívesen, bár bevallom, hogy a felsőbb kategóriás cuccait nem nagyon tapogattam még. HP, Dell, Toshiba estetleg? Ti merre indulnátok a helyemben? (árkategórát dikerkt nem írok, mert nem konkrét típus érdekel) ;)

A legtöbb gyártónak van (minimum) 2 termékvonala: egy a home user-eknek és egy az üzleti felhasználóknak. Az első arról szól, hogy r=1 user hazamegy, 1-2 órát emailt olvas, youtube-ot néz, aztán lecsukja és ennyi. Ja, meg néha elviszi valahova, de nem nagyon hurcolja. A business notik pedig arra vannak tervezve, hogy napi 8-10, akár 10+ órát működjenek 3 évig stabilan, és lehetőség szerint könnyűek és strapabíróak legyenek. Ez utóbbi kategória az árán is meglátszik, Dell Latitude, IBM Thinkpad T, stb. Aztán vannak még speciális cuccok, mint Panasonic Toughbook, de ezt most hagyjuk.

Notebook vásárlásnál szerintem a legfontosabb a garancia, ugyanis ha gariidőn túl elromlik valami a RAM/HDD/CPU témán kívül, az gazdasági totálkár. Ezen kívül még (nekem) nagyon fontos a billentyűzetkiosztás, nekem a kurzor gombok és az insert/del/home/end/pgup/pgdown hatos ugyanúgy legyen, mint egy "normális" billentyűzeten.
Aztán el kell még dönteni, hogy a hordozhatóság/használhatóság skálán mit választasz, nekem a 13,3-14,1 az ideális kompromisszum, ha többet hurcolnám lehet lemennék 12-re, ha kevesebbet akkor meg fel 15 körülre.

Egyébként én a Fusi-t se írnám le, a fusinak azért van ilyen híre, mert mindenhol a legolcsóbb fusi volt a legolcsóbb, aztán azt vették mindenhol, persze, hogy ilyen volumenben és ilyen minőségben hullottak, mint a legyek.

Nekem Dell Latitude van, annó 2007-ben nagyon olcsón jutottam hozzá, máig nem találtam meg azt, amire lecserélném.

#2617 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 08:36

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 03. 23. 16:57

Egyébként én a Fusi-t se írnám le, a fusinak azért van ilyen híre, mert mindenhol a legolcsóbb fusi volt a legolcsóbb, aztán azt vették mindenhol, persze, hogy ilyen volumenben és ilyen minőségben hullottak, mint a legyek.

emlékeim szerint mintha a siemens kiszállt volna a fusi-ból. :think:
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#2618 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 11:46

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 03. 23. 16:57

Nekem Dell Latitude van, annó 2007-ben nagyon olcsón jutottam hozzá, máig nem találtam meg azt, amire lecserélném.

Jah lassan ahogy szűkítek nekem is csak a dell-ek maradnak a listában... Néztem a HP probook-okat, de tesztben úgy lehúzzák, hogy csak pislogtam :look:

FuSi-esetében pedig amit én eddig láttam az szar volt. Desktop gépeiből szerencsére csak 7 db van (azt is valami hülye közbeszerzésben sikerült, a megkérdezésem nélkül) és mindegyik volt már 2x! szervizben. Már úgy számolok velük, hogy ha lejárt a 3 év gar, akkor fél éven belül pótolni kell őket. Biztos vannak jó cuccaik, de én ezek után kicsit sem vagyok kíváncsi rájuk.. :-)

#2619 Felhasználó inaktív   Maddoxtomi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 03. 26. 09:26

Dell Inspiron N5010 i3-380M 2.53 ; 2GB DDR3 1333MHz ; 15,6" (1366 x 768 pixel) 320 GB 5400 rpm SATA ; ATI Mobility Radeon HD 5650 1GB 145 ezer környékén.

Mi erről az összeállításról a véleményetek?

Találtam egy videót amin egy srác ilyen gépen játszik a crysissal 1366x768 on élsimítás nélkül és minden egyéb high-on van és akadásmentesen fut szépen. Erre tényleg képes a gép?

Ebben az árkategóriában tudok ajánlani esetleg ennél jobbat?

Vannak ennek a modellnek gyakori hibái?

A kijelzőjéről, valamit a zsanérok strapabíróságáról tudnátok írni pár véleményt?

#2620 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 03. 18. 20:51

Jah, majdnem elfelejtettem, kérdés:

Nem tudom, nekem most Samum van (R580), es nagyon meg vagyok vele elegedve. Jol vegzi a dolgat, eszmeletlen halk, siman aludhatok ugy, hogy a fejem mellett megy bekapcsolva. A ventillator szinte sose porog fel ugy, hogy azt te meghalld, meg FullHD filmek lejatszasanal sem. Nem melegszik, enyhen langyos csak. Design-bol persze csillagos otos, osszeszerelesi minoseg kifogastalan.
Core i5, W7, nVidia, N-es wifi, 4 giga RAM, BluRay olvaso, teljesen barati aron (800 USD volt). Mi kell meg?

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.