HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#2801 Felhasználó inaktív   Tanuló 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 04. 21:14

Köszönöm a segítséget:-)

Asszem lemondok a filmről.. :-) annyira nem fontos.
Toshibára(satellite L650-148) 2 év gari(akksi, töltő 1 év) van, i3-al 122e. Két év mulva csere..
Amúgy ezek a gépek hogy vannak összerakva? Átvezető fólia szokott leköszönni, vagy a zsanér törik?(lehet rá vigyázni?)
A garanciánál a nem rendeltetés szerű használatot ezzel kimerítem?(napi-20 nyitás-zárás)
Asztalikkal nagyjából boldogulok, de a laptopokhoz közöm nem volt még:-S
Tévedni emberi dolog, de isteni érzés..

#2802 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 05. 15:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2011. 09. 04. 20:38

Jah, csak azért nem valami kényelmes egy notebookot is meg egy "céleszközt" is magaddal cipelni.

Persze, tiszta sor. Nem voltam egyértelmű (csak 1 sorral fejjebb), de arra gondoltam, hogy a 100k környéke limitál annyira, hogy filmnézés témában kompromisszumot kelljen tenni. FullHD témára pedig külön gép kell, ha olcsóbb notit veszel.

#2803 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 05. 17:17

Nem teljesen világos, hogy miért kell fullhd-s filmeket erőltetni egy 15" notebookon, max úgy van értelme, leszámítva, ha valaki TV-re akarja kilőni a jelet.

#2804 Felhasználó inaktív   Tanuló 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 05. 17:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2011. 09. 05. 18:17

Nem teljesen világos, hogy miért kell fullhd-s filmeket erőltetni egy 15" notebookon, max úgy van értelme, leszámítva, ha valaki TV-re akarja kilőni a jelet.

nem is mondtam, hogy hd :-)

Ha esetleg bemutató filmet szeretnék mutatni.. csak erről van szó, de ez sem egetrengetően fontos

#2805 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 06. 15:55

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 09. 05. 16:48

Persze, tiszta sor. Nem voltam egyértelmű (csak 1 sorral fejjebb), de arra gondoltam, hogy a 100k környéke limitál annyira, hogy filmnézés témában kompromisszumot kelljen tenni. FullHD témára pedig külön gép kell, ha olcsóbb notit veszel.

Na akkor leírom.

Tanuló így kezdte:

Idézet

Amire kéne: excel,adatkezelés és tárolás, net, néha film..
Követelmény:(ne legyen) lassú, hosszabb üzemidő, strapabírás(megbízhatóság),wifi, 15", hosszú gari:-)
büdzsé 100 vagy kicsit több

Erre írtam azt, hogy:

Idézet

Strapára Thinkpad T, Dell Latitude, illetve tetszőleges márkából üzleti modell (azért érdemes utána kérdezni). Ja, meg Panny thoughbook :)
Újból a 100k nagyon karcsú, igazából a 200 is.
Ha a film alatt nem 30 Mb/s-es fullhd-ra gondolsz, akkor tetszőleges használt üzleti modell.
szerk.: filmre köll céleszköz, 20k, visz mindent. Alap divx-ekkel meg elboldogul a nóta.

Tehát a film nem volt számomra tiszta. Az igényeinek (ár+használat) használt üzleti modellt javaslok, viszont ezek (2-3-4 éves ThinkpadT/Latitude) jellemzően integrált intel videokályhával nem visznek mai, "komolyabb" (1080 sok megabit) filmeket. 720p és alatta még elég az, amit izomból tud egy c2d. Én is vettem 20k körül egy player-t, mert "nem volt kedvem" notit cserélni, és komolyabb filmekhez néha már kevés volt.

#2806 Felhasználó inaktív   Tanuló 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 06. 17:28

Köszi:-)

#2807 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 19. 12:00

Üzleti laptop kiválasztásában tudnátok segíteni? Nagyon fontos lenne a gyors és hatékony szervíztámogatás és nem csak Magyarországon, hanem európa-szerte. Közepes teljesítményű gép kellene, 4 GByte (esetleg 3) memóriával, közepes grafikus teljesítménnyel. Fontos lenne a jó képernyő, ne legyen fényes és tükröződő, ideális egy 4:3-as képarányú lenne, de még hosszas keresgélés után sem találtam ilyet, szóval erről már lemondtam (szónoki kérdés: mi a fenének a 16:9-es képarány a business laptopba?). Méretben talán 14" lenne az ideális, 13.3 már kicsit talán kicsi, 15.6 meg nagy. Súlyban olyan 2 kiló körülire gondoltam, sokat fogom cipelni, szóval nem jó, ha túl nehéz. Hosszú akkumulátoros működés nem létfontosságú, nyilván nem baj, ha 4 órát bírja, de a 2-3 óra bőven elég mivel csak alkalomszerűen fogom aksiról használni. Árban bruttó 3-400 ezernél feljebb nem nagyon szeretnék menni.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2808 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 19. 13:15

Üzenet megtekintéseIdézet: hvuk - Dátum: 2011. 09. 19. 13:00

Üzleti laptop kiválasztásában tudnátok segíteni? Nagyon fontos lenne a gyors és hatékony szervíztámogatás és nem csak Magyarországon, hanem európa-szerte.

Dell Latitude, IBMLenovo Thinkpad T, HP megfelelő üzleti modellje.
Dellnél a Humansoft-nál van hazai next business day gar, vagyis a hibabejelentést követő napon kopogtat nálad a szervízes és tákolja a gépet, de gondolom van más gyártóknál is ilyen. Európait nem ismerem, de szerintem megoldható az is.

#2809 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 19. 15:42

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 09. 19. 14:15

Dell Latitude, IBMLenovo Thinkpad T, HP megfelelő üzleti modellje.
Dellnél a Humansoft-nál van hazai next business day gar, vagyis a hibabejelentést követő napon kopogtat nálad a szervízes és tákolja a gépet, de gondolom van más gyártóknál is ilyen. Európait nem ismerem, de szerintem megoldható az is.

Ok, én is ismerem a nagy gyártókat. :) A kérdés az, hogy ezek közül melyiket érdemes választani. Mondjuk én a Fujitsu-t és a Toshibát sem írnám le.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2810 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 19. 17:06

Üzenet megtekintéseIdézet: hvuk - Dátum: 2011. 09. 19. 13:00

Üzleti laptop kiválasztásában tudnátok segíteni? Nagyon fontos lenne a gyors és hatékony szervíztámogatás és nem csak Magyarországon, hanem európa-szerte. Közepes teljesítményű gép kellene, 4 GByte (esetleg 3) memóriával, közepes grafikus teljesítménnyel. Fontos lenne a jó képernyő, ne legyen fényes és tükröződő, ideális egy 4:3-as képarányú lenne, de még hosszas keresgélés után sem találtam ilyet, szóval erről már lemondtam (szónoki kérdés: mi a fenének a 16:9-es képarány a business laptopba?). Méretben talán 14" lenne az ideális, 13.3 már kicsit talán kicsi, 15.6 meg nagy. Súlyban olyan 2 kiló körülire gondoltam, sokat fogom cipelni, szóval nem jó, ha túl nehéz. Hosszú akkumulátoros működés nem létfontosságú, nyilván nem baj, ha 4 órát bírja, de a 2-3 óra bőven elég mivel csak alkalomszerűen fogom aksiról használni. Árban bruttó 3-400 ezernél feljebb nem nagyon szeretnék menni.

Dell, humansoft. Garancia tök jó, szó nélkül jönnek, cserélnek, az eddig vásárolt gépeim számához képest igen nagy személyes tapasztalatom van velük, úgyhogy bárkinek merem ajánlani őket. De tény, minden konfig úgy 15-20%-al drágább náluk. Dell jelenlegi Latitude E szériája mondjuk szerintem egy ipari hulladék, a 14-es méret különösen (és ez utóbbi ráadásul alig valamivel kisebb, mint a korábbi d820-asom)...

#2811 Felhasználó inaktív   indipendent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 22. 13:51

Sziasztok!

Bnőm vett egy Lenovo Ideapad Z460A notebookot. Nagyon prímán műxik,de azért szeretném kérdezni másnak mi a véleménye erről a modellről,megbízható-e? Meg úgy általában ezek a 2010ben startolt Z(360,450,560) szériás Ideapadokról mi a véleményetek?

#2812 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 22. 15:31

Üzenet megtekintéseIdézet: indipendent - Dátum: 2011. 09. 22. 14:51

Sziasztok!

Bnőm vett egy Lenovo Ideapad Z460A notebookot. Nagyon prímán műxik,de azért szeretném kérdezni másnak mi a véleménye erről a modellről,megbízható-e? Meg úgy általában ezek a 2010ben startolt Z(360,450,560) szériás Ideapadokról mi a véleményetek?

ezt a kérdést érdemesebb lett volna vásárlás előtt feltenni.
nincs ilyenem, de ha azt írják, h sz@r, akkor mit csináltok vele? :rolleyes:
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#2813 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 22. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: indipendent - Dátum: 2011. 09. 22. 14:51

Sziasztok!

Van egy ilyen készüléked és tőlünk kérdezed, hogy szar-e? :sandor:

Nekem Y szériából van 560-as, az nem szar, bár az összeszerelési minőség és az anyaghasználat finoman szóval lehetne jobb is. Direktbe azt kell, hogy mondjam, hogy FOS. Azaz egy komolyabb fizikai behatást lehet, hogy nem bírna elviselni. Talán ez az egyetlen kifogásom a géppel. A Z szériáról nem tudok mit mondani, kérem kapcsolja ki.

Szerkesztette: Warton 2011. 09. 22. 16:53 -kor

#2814 Felhasználó inaktív   indipendent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 22. 19:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2011. 09. 22. 17:52

Van egy ilyen készüléked és tőlünk kérdezed, hogy szar-e? :sandor:

Már bocsánat, de miért baj az, hogy érdeklődöm ezügyben? :blink:
Azért vette meg mert a konfgurációjához képest nagyon jó áron volt, oprendszerrel együtt 146ezer, 500 gb vinyóval,4gb ddr3 rammal, és corei3 380m 2.5 ghz procival,meg több helyen is olvastam, hogy lenovo minőségi laptopokat gyárt. Csak az általunk kiszemelt modellnél (z460a) nemigazán találtunk olyan részletesebb tesztet az interneten,ezért is gondoltam, hogy itt érdeklődöm. Nem hittem volna, hogy emiatt kiborul a bili egyeseknél :s Elnézést, ha modortalan voltam az imént.

Amúgy meg utolsó darab volt a boltban és mivel már kifutott modell,ezért a gyártó már nem szállít viszonteladóknak ebből a szériából. Így hát lecsaptunk az utolsó darabra,amíg még megvolt a raktáron.
Leginkább arra lettem volna kíváncsi, hogy akinek van már jóideje (1 éve akár) ilyen z360 vagy z460as modell, hogy van vele megelégedve?

Személyes tapasztalataim: Nagyon jól szellőzik, alig melegszik, billentyűzete kényelmesen használható, egérnél nálam túl puha a 2 gomb,de meg lehet szokni. Aksija olyan 3-4 órát bír ki wifivel,de leginkább hálózati áramkörről működtetjük. Teljesítményére nincs panasz, integrált geforce 310m videokarija lazán lejátsza gond nélkül az 1080p full hd filmet is, játékra meg egyáltalán nem használja a párom. Hdmi csatlakozóját még nem próbáltam,hogy normálisan átviszi-e az adatot a tv-be(mer hogy ami náluk van tv azon is van hdmi csatlakozó). Egyetlen kellemetlenség van viszont, hogy biosban a videokártya memóriafelhasználását nem tudom beállítani, hogy csak a saját 512 mb dedikált memóriáját használja.

Szerkesztette: indipendent 2011. 09. 22. 20:04 -kor

#2815 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 22. 21:00

Üzenet megtekintéseIdézet: indipendent - Dátum: 2011. 09. 22. 21:51

Már bocsánat, de miért baj az, hogy érdeklődöm ezügyben? :blink:
Azért vette meg mert a konfgurációjához képest nagyon jó áron volt, oprendszerrel együtt 146ezer, 500 gb vinyóval,4gb ddr3 rammal, és corei3 380m 2.5 ghz procival,meg több helyen is olvastam, hogy lenovo minőségi laptopokat gyárt. Csak az általunk kiszemelt modellnél (z460a) nemigazán találtunk olyan részletesebb tesztet az interneten,ezért is gondoltam, hogy itt érdeklődöm. Nem hittem volna, hogy emiatt kiborul a bili egyeseknél :s Elnézést, ha modortalan voltam az imént.

Amúgy meg utolsó darab volt a boltban és mivel már kifutott modell,ezért a gyártó már nem szállít viszonteladóknak ebből a szériából. Így hát lecsaptunk az utolsó darabra,amíg még megvolt a raktáron.
Leginkább arra lettem volna kíváncsi, hogy akinek van már jóideje (1 éve akár) ilyen z360 vagy z460as modell, hogy van vele megelégedve?

Személyes tapasztalataim: Nagyon jól szellőzik, alig melegszik, billentyűzete kényelmesen használható, egérnél nálam túl puha a 2 gomb,de meg lehet szokni. Aksija olyan 3-4 órát bír ki wifivel,de leginkább hálózati áramkörről működtetjük. Teljesítményére nincs panasz, integrált geforce 310m videokarija lazán lejátsza gond nélkül az 1080p full hd filmet is, játékra meg egyáltalán nem használja a párom. Hdmi csatlakozóját még nem próbáltam,hogy normálisan átviszi-e az adatot a tv-be(mer hogy ami náluk van tv azon is van hdmi csatlakozó). Egyetlen kellemetlenség van viszont, hogy biosban a videokártya memóriafelhasználását nem tudom beállítani, hogy csak a saját 512 mb dedikált memóriáját használja.

Nincs semmi gond, csak tudod a topik címe "milyen notebookot vegyek", és nem az, hogy "ilyen notebookot vettem, mi a véleményetek". Általában vásárlás előtt szoktak itt információkat kérni, nem pedig utána. Ennyi.

A Lenovókkal nekem jó tapasztalatom van, újjabbakból van a környezetemben G550 (3 db, 2 évesek lesznek decemberben, irodában használják őket napi 8-10 órában), B560 (1 db, otthoni gépként), Z430 (1 db, otthoni gépként), Y560 (2 db, otthoni gépként). Árukhoz képest a konfiguráció egész korrekt, minőségileg (összeszerelés) viszont nem veszi fel a versenyt a jól megszokott Lenovo (IBM) T illetve R szériával. Nekem Lenovo R500 van, szeptember 19-én volt 3 éves. Nagyon meg vagyok vele elégedve.

Ata
Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#2816 Felhasználó inaktív   indipendent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 22. 21:07

Üzenet megtekintéseIdézet: attila007 - Dátum: 2011. 09. 22. 22:00

Nincs semmi gond, csak tudod a topik címe "milyen notebookot vegyek", és nem az, hogy "ilyen notebookot vettem, mi a véleményetek". Általában vásárlás előtt szoktak itt információkat kérni, nem pedig utána. Ennyi.

A Lenovókkal nekem jó tapasztalatom van, újjabbakból van a környezetemben G550 (3 db, 2 évesek lesznek decemberben, irodában használják őket napi 8-10 órában), B560 (1 db, otthoni gépként), Z430 (1 db, otthoni gépként), Y560 (2 db, otthoni gépként). Árukhoz képest a konfiguráció egész korrekt, minőségileg (összeszerelés) viszont nem veszi fel a versenyt a jól megszokott Lenovo (IBM) T illetve R szériával. Nekem Lenovo R500 van, szeptember 19-én volt 3 éves. Nagyon meg vagyok vele elégedve.

Ata

Igen, valóban a topic neve mást jelent, beismerem:) Igazából vásárlás előtt kellett volna érdeklődnöm. Remélem azért nem lesz gond, igazából leginkább én a zsanértól tartok a legjobban hogy a sok ki-be csukástól meglazul/érintkezési hibás lesz,bár elég masszívnak tűnik.

#2817 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 22. 21:20

Üzenet megtekintéseIdézet: indipendent - Dátum: 2011. 09. 22. 23:07

Igen, valóban a topic neve mást jelent, beismerem:) Igazából vásárlás előtt kellett volna érdeklődnöm. Remélem azért nem lesz gond, igazából leginkább én a zsanértól tartok a legjobban hogy a sok ki-be csukástól meglazul/érintkezési hibás lesz,bár elég masszívnak tűnik.

A zsanér eggyes gépeknél puhult egy kicsit, de nem vészes, még így is szépen tart. Volt még egy gond, de az inkább user error - letörte a "pohártartót". :D
Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#2818 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 09. 22. 23:16

Üzenet megtekintéseIdézet: indipendent - Dátum: 2011. 09. 22. 22:07

Meg tolod a marketinget róla, mi?
Make love not Wor.

#2819 Felhasználó inaktív   indipendent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 21:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 09. 23. 00:16

Meg tolod a marketinget róla, mi?

Ja, főleg hogy már sehol sem árulják azt a típust, kifutott termék. :cool2:
reklámozom a semmit:D

#2820 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 03. 09:47

Sziasztok. Abszolút nem vagyok képben a mai videokártya típusokkal, egy Radeon Hd 6650 mennyire számít jónak manapság? Ja, és persze az ilyen mobility radeon-t kérdem, tehát a laptopos "butított" verzió. :D
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.