HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#2901 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 29. 09:41

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2012. 01. 29. 08:32

Nos igen, a kizárásokkal el is jutottam odáig, amennyit rászánok nem találkozik azzal ami kellene.

HP Pavilion G6-1206EH(Intel Core i3 2330M / 4GB / 640GB / ATI Radeon HD 6470 150e
Dell Inspiron N5110 (15R)(Intel Core i3 2330M / 4GB / 640GB / AMD Radeon HD 6470M 174e
Toshiba Satellite L750-1H3(Intel Core i3 2330M / 4GB / 750GB / NVIDIA GeForce GT 520M 159e

Azonos tudású laptopok, a dell mégis 24e többe kerül.
Hasonló képességű Toshiba is 9e több.

Majd ráakadok erre: Asus K53TA-SX149D notebook + Ajándék táska és egér 155e
Ezután persze, hogy az asus-t szeretném, amit természetesen mindenki kerülendő laptopnak mond.

üdv
szabi

Jó, de te is jól tudod, hogy ami most olcsó, az nem lesz az egy-két év múlva, amikor gariidő után esetleg nagyobb eséllyel megy tönkre.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2902 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 29. 09:48

Köszönöm a linkeket.
Toshibának milyen az EU garanciális ügyintézése?

üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2903 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 13. 13:09

Laptopra szeretnék beruházni. Segítséget kérnék tőletek tipus megjelöléssel.

Kijelző: fullHD 15,x", matt
Proci: i5
VGA: deikált
Portok: USB3.0.HDMI
Billentyűzet magyar, numerikus és világítás

Durván ez lenne az igényem.
Sony Vaio VPCSE2F1E

#2904 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 07. 16:50

Sziasztok!

Üzleti modelleket Budapesten hol lehet megnézni, kipróbálni? Gyártók amik érdekelnek: Lenovo, Dell, HP. Kategória: T420, Probook/elitebook, ...

Vásárolni milyen boltot ajánlotok? Mely boltokról vannak pozitív tapasztalataitok? EU-ra érvényes jól működő garanciára lenne szükségem, ez mennyire gyártó és mennyire a forgalmazó függvénye?
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2905 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 11. 22:26

Sziasztok,

Lehet, hogy kellene egy új laptopot vennem, mert a mostani eldobta magát...

Feltételek:
- ami a legfontosabb: fasza kijelző! Egész nap (15-16 óra) dolgozom vele, nem grafikai alkalmazást, egy Intel integrált VGA is elég
Többi feltétel
- SSD (elég már 80 GB is)
- minimum 6, de inkább 8 GB RAM
- max. 13"
- max. 2 kg.
- i5 vagy i7
- minimum 2 év garancia

Ár limitet nem véletlenül nem írok, ha fasza a kijelző, akkor elég tág a keret...

#2906 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 09:43

Cégnél kb egy éve toljuk sub kategóriában a Dell E6220-at. Felhasználók imádják, gyors és a HP-vel ellentétben nem szarnak be 2 havonta... :)
Csak SSD-vel rendelhető, de ez ha jól látom, nem is baj. Nem a legolcsóbb kategória, de ugye notebook-ot csak őstermelőtől (Dell, IBM)...

J
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#2907 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 10:47

Üzenet megtekintéseIdézet: applause - Dátum: 2012. 02. 13. 13:09

Laptopra szeretnék beruházni. Segítséget kérnék tőletek tipus megjelöléssel.

Kijelző: fullHD 15,x", matt
Proci: i5
VGA: deikált
Portok: USB3.0.HDMI
Billentyűzet magyar, numerikus és világítás

Durván ez lenne az igényem.

Dell XPS 15 vagy 15z (bár ennek nem matt a kijelzője sajnos, de olyat nehezen találsz ami konzumer is meg matt kijelzős is)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2908 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 20:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2012. 03. 12. 09:43

Cégnél kb egy éve toljuk sub kategóriában a Dell E6220-at. Felhasználók imádják, gyors és a HP-vel ellentétben nem szarnak be 2 havonta... :)
Csak SSD-vel rendelhető, de ez ha jól látom, nem is baj. Nem a legolcsóbb kategória, de ugye notebook-ot csak őstermelőtől (Dell, IBM)...

J

Linket tudsz adni? Amit én találtam, ott csak HDD-s volt...
Amúgy a szervizben azt mondták, hogy kb. megfőtt a 2540. És hogy kb. márkától függetlenül ebben a méretben minden megfő, ha ki van hajtva! :eek:
Nekem egy Win 7 alatt egy virtuális Win 7 is ment, folyamatosan 4-6GB volt a RAM terheltség és 20-40% a CPU használat, annyi program futott...

Szóval lehet, hogy az ultrabook kategória ezt nem bírja (mert a fizikai méretek miatt pici venti megy csak bele és pici hűtőborda)... :think:

#2909 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 13. 10:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 12. 20:34

Linket tudsz adni? Amit én találtam, ott csak HDD-s volt...
Amúgy a szervizben azt mondták, hogy kb. megfőtt a 2540. És hogy kb. márkától függetlenül ebben a méretben minden megfő, ha ki van hajtva! :eek:
Nekem egy Win 7 alatt egy virtuális Win 7 is ment, folyamatosan 4-6GB volt a RAM terheltség és 20-40% a CPU használat, annyi program futott...

Szóval lehet, hogy az ultrabook kategória ezt nem bírja (mert a fizikai méretek miatt pici venti megy csak bele és pici hűtőborda)... :think:

Dell E6220

Az tény, hogy a sub kategória nem pont erre van... :)
A spec. alapján látom ugyan a HDD opciót, de amikor mi pályáztattuk, akkor az összes importőr közölte, hogy nem tudnak hozni hdd-s verziót. Mondjuk 80$ volt az SSD felár, szóval nem is akartuk. Már kint van a felhasználóknál nem kevés, köztük rengeteg a kijáró mérnök is, meg olyanok, akik extrém idióta módon használják, de eddig semmi probléma velük.
A 2540-ből HP-ra tippelek. Azokról csak annyit, hogy ha ez volt az Elite sorozat, akkor soha nem akarom megtudni, hogy milyen az alacsonyabb kategóriája. Éppen most cseréljük le szinte az összes HP-t Dell-re, mert azokkal csak a szopás volt. Volt olyan 2540 sorozat, amit ha egy bizonyos ponton fogtál, akkor újraindult, meg hasonlók. A 6910/2510-es széria óta volt nálunk HP, de inkább elkezdtük lecserélni mind a 400-at, mert annyit nem ér az egész, hogy szopjanak vele a felhasználók. Ja és még annyit, hogy a HP-nál még az öt éves T43/T60 is megbízhatóbban működik mind a mai napig... :D

J

szerk: helyesírás

Szerkesztette: Jcage 2012. 03. 13. 10:18 -kor

"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#2910 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 20. 08:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 11. 22:26

Sziasztok,

Lehet, hogy kellene egy új laptopot vennem, mert a mostani eldobta magát...

Feltételek:
- ami a legfontosabb: fasza kijelző! Egész nap (15-16 óra) dolgozom vele, nem grafikai alkalmazást, egy Intel integrált VGA is elég
Többi feltétel
- SSD (elég már 80 GB is)
- minimum 6, de inkább 8 GB RAM
- max. 13"
- max. 2 kg.
- i5 vagy i7
- minimum 2 év garancia

Ár limitet nem véletlenül nem írok, ha fasza a kijelző, akkor elég tág a keret...

Ezzel kapcsolatban változtak a feltételeim...
Méret nem számít, kijelző méret nem számít.

Ami számít: a lehető legfaszább, legjobb, a szemet legkevésbé fárasztó kijelző! Ha nem is konkrét típussal, hanem kijelző technológiával tudtok segíteni, azt javasolni, azt is megköszönöm!

#2911 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 20. 08:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2012. 03. 13. 10:16

Dell E6220

Az tény, hogy a sub kategória nem pont erre van... :)
A spec. alapján látom ugyan a HDD opciót, de amikor mi pályáztattuk, akkor az összes importőr közölte, hogy nem tudnak hozni hdd-s verziót. Mondjuk 80$ volt az SSD felár, szóval nem is akartuk. Már kint van a felhasználóknál nem kevés, köztük rengeteg a kijáró mérnök is, meg olyanok, akik extrém idióta módon használják, de eddig semmi probléma velük.
A 2540-ből HP-ra tippelek. Azokról csak annyit, hogy ha ez volt az Elite sorozat, akkor soha nem akarom megtudni, hogy milyen az alacsonyabb kategóriája. Éppen most cseréljük le szinte az összes HP-t Dell-re, mert azokkal csak a szopás volt. Volt olyan 2540 sorozat, amit ha egy bizonyos ponton fogtál, akkor újraindult, meg hasonlók. A 6910/2510-es széria óta volt nálunk HP, de inkább elkezdtük lecserélni mind a 400-at, mert annyit nem ér az egész, hogy szopjanak vele a felhasználók. Ja és még annyit, hogy a HP-nál még az öt éves T43/T60 is megbízhatóbban működik mind a mai napig... :D

J

szerk: helyesírás

Azt mondták a szervizben, hogy nem a HP-vel van a baj, hanem a kategóriával!

Folyamatos terhelés mellett (minimum 20-30%-on megy a CPU folyamatosan, naponta 10-12 órát) egyszerűen nem tudja leadni a hőt. Pörög a ventilátor, melegszik a cucc, porosodik folyamatosan, és egy idő után megfő... A HP-ban még az a jó, hogy 3 év rá a gari...

#2912 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 20. 11:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 20. 08:58

Folyamatos terhelés mellett (minimum 20-30%-on megy a CPU folyamatosan, naponta 10-12 órát) egyszerűen nem tudja leadni a hőt. Pörög a ventilátor, melegszik a cucc, porosodik folyamatosan, és egy idő után megfő... A HP-ban még az a jó, hogy 3 év rá a gari...

Ezt a magyarázatot el is hinném, ha nem láttam volna már valóban jól és stabilan működő példákat ebben a kategóriában is: ibm/lenovo x60/61, dell d4xx meg valami pöcs méretű fujitsu lifebook. Talán valami 7xxx széria, szarvasbőr betéttel az alján.
Enterprise szériánál meg alap a 3 év gari, de nem érts félre, nem akarlak lebeszélni HP-ról, csak én soha nem vennék. :D

J

#2913 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 20. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 20. 08:56

Ezzel kapcsolatban változtak a feltételeim...
Méret nem számít, kijelző méret nem számít.

Ami számít: a lehető legfaszább, legjobb, a szemet legkevésbé fárasztó kijelző! Ha nem is konkrét típussal, hanem kijelző technológiával tudtok segíteni, azt javasolni, azt is megköszönöm!

Ha tartósan napi 15-16 órát 13-as kijelzőn dolgozol egyszerűen megölöd a szemed ezzel, ez nem a kijelzőn múlik. Gondolom nem a természet lágy ölén töltöd ezeket a 16 órákat, ezért inkább azt javaslom, hogy vegyél egy jó monitort. Szerintem a legolcsóbb és valszeg legcsumpibb, bruttó 32k-s 22-es monitor kevésbé rongálja a szemedet, mintha a világ legcsudálatosabb 30 centi átmérőjű kijelzőjét nézegetnéd.

#2914 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 20. 12:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 20. 08:58

Háttööö...
Abban igazuk van, hogy ez a kategória nem erre van kitalálva. Ettől függetlenül folyamatos 100% CPU terhelést is bírnia kellene egy business kategóriájú notinak, legyen akármekkora. A port időnként ki kell takarítani, én kb. félévente szétkapom az enyémet és ecsettel kipucolom. Szerencsére elég hozzá egy csillag kereszthornyos csavarhúzó, de egyszer egyik kollega HP notijával vért hánytam, mire megcsináltam. Volt benne legalább 5 féle csavar, volt olyan amit szerverből kiszedett csavarhúzóval tudtam kiszedni, mást meg azzal se. Ahhoz tényleg be kell szerezni a szükséges eszközöket.

Amivel még segíthetsz neki, az a notebook hűtő, ilyen ventillátoros tartó izé, amire rárakod és alulról a levegőt tolja be neki.

#2915 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 20. 13:57

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 03. 20. 12:12

Ha tartósan napi 15-16 órát 13-as kijelzőn dolgozol egyszerűen megölöd a szemed ezzel, ez nem a kijelzőn múlik. Gondolom nem a természet lágy ölén töltöd ezeket a 16 órákat, ezért inkább azt javaslom, hogy vegyél egy jó monitort. Szerintem a legolcsóbb és valszeg legcsumpibb, bruttó 32k-s 22-es monitor kevésbé rongálja a szemedet, mintha a világ legcsudálatosabb 30 centi átmérőjű kijelzőjét nézegetnéd.

Monitor nem palya, helyet kell valtoztatnom gyakran...
Szoval laptop kell. De abbol lehet akar 17-18" is. Azzal mar megbaratkoztam, hogy az ultrabook nem lesz palya, annyi kompromisszum belefer, hogy ne 1,5 hanem 3,5 kg legyen.
De legyen jo a kepe es eleg eros a fenye! Ugyanis lehet, hogy jovore mar szabad terben is fogok tudni dolgozni (home office, udvar).
Szoval mi a legtutibb megjelenito technologia, amit valasszak? :-)

#2916 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 21. 17:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 20. 13:57

Monitor nem palya, helyet kell valtoztatnom gyakran...
Szoval laptop kell. De abbol lehet akar 17-18" is. Azzal mar megbaratkoztam, hogy az ultrabook nem lesz palya, annyi kompromisszum belefer, hogy ne 1,5 hanem 3,5 kg legyen.

Akkor a max 13" ugrott...

Idézet

De legyen jo a kepe es eleg eros a fenye! Ugyanis lehet, hogy jovore mar szabad terben is fogok tudni dolgozni (home office, udvar).
Szoval mi a legtutibb megjelenito technologia, amit valasszak? :-)

IPS-t szokták szeretni, keresgéltem is kicsit és ezt találtam. A Dell-nek utánanéztem, találtam is árgépen, de eléggé nem olcsó :)
Nem rábeszélni akarlak, soha közelébe se voltam ilyennek, csak érdekességként írtam be. Mindenesetre a jó kijelző drága, szerintem nem ér annyit, hacsak nem grafikával foglalkozol. Kültérre egyébként mindenképp mattot javaslok.

#2917 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 21. 17:52

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 03. 21. 17:20

Akkor a max 13" ugrott...

IPS-t szokták szeretni, keresgéltem is kicsit és ezt találtam. A Dell-nek utánanéztem, találtam is árgépen, de eléggé nem olcsó :)
Nem rábeszélni akarlak, soha közelébe se voltam ilyennek, csak érdekességként írtam be. Mindenesetre a jó kijelző drága, szerintem nem ér annyit, hacsak nem grafikával foglalkozol. Kültérre egyébként mindenképp mattot javaslok.

Köszi!
Nem grafikával foglalkozom, csak gyenge a szemem és minimálisan kellene rontani rajta, miközben napi 12-14 órát gép előtt kell ülnöm...
Utána nézek, milyen IPS paneles van fél millió alatt, mert kezdetben azt gondoltam, hogy "ár nem számít", de azért volt egy lélektani határ... ;)

#2918 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 05. 10. 17:52

Nem vagyok hozzáértő, segítsetek választani. Mindennapi semmihez plusz játékhoz. Garancia nem feltétlenül érdekel.

1) Acer Aspire 5942G 105k
i5 és 5650 jó, de Acer és x768 nemjó

2) MSI MS-1651 115k
1680x1050 jó, de Core2Duo nemjó

3) Packard Bell EasyNote TK85 105k
i3 és GT540M jó, de x768 nemjó

Így totál tanácstalanság, de ha a Bell tudna függőlegesen nagyobb felbontást, tudnám szeretni.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2919 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 12. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2012. 05. 10. 18:52

Nem vagyok hozzáértő, segítsetek választani. Mindennapi semmihez plusz játékhoz. Garancia nem feltétlenül érdekel.

Ennyi alsó kategóriás szart :-D Akkor inkább Asus, vagy nem is tudom. Kicsiben a Dell/Toshiba is adja lefelé, olyasmit is leshetsz.
Make love not Wor.

#2920 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 12. 14:22

Ergya, magamnak lőnék notebookot. Most első kérdés, hogy az átlag integrált Intel VGA viszi-e a legdurvább HD filmeket, vagy kacsintgassak integrált NVidia felé? Amúgy Pólus Aquánál kicsit meglepődtem, mondom ergya, ez meg ez tetszik (egyik 325ezres Toshiba volt, szóval nem a legalja), nem lehetne-e bekapcsolni, élőben szeretnék gépelni, mert billentyűzet sokat jelent, de ha nem is most, akkor valamikor visszajönnék. Közölték, hogy olyat nem lehet és kész.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.