HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#2941 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 05. 21. 23:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 05. 21. 23:55

Ügyes vállalkozó vagy. Ha mint mondád, h sikeres (és miért ne hinném el) vállalkozó vagy, jó érzékkel tudod megválogatni a rabszolgáidat.

Nem mondtam én, hogy sikeres vagyok, mert csak az adósságot termeli nekem a sok buzi. Ezt meg legfeljebb csöcsös összerakja, csak győzzem kivárni. Mi a kérdés?
Make love not Wor.

#2942 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 22. 08:57

Szevasztok!

Baratnom ismet noti utan nez, nem sokkal gari utan bekrepalt a HP-ja, igy ezek utan tul sokat nem szanna a dologra (picit morci, hogy egy nem a legolcsobb HP sem bir ki 3 evet sem), tobben a DELL-t ajanlottak neki, en picit utannaneztem, azt irtak nem rossz, csak kipotyognak a gombjai (nemreg egy kulfoldi utanm soran egyik utitars is evvel szembesult, DELL gepenek kihullottak a gombjai), igy probaltam mas alternativak utan nezni, es ezidaig eleg meggyozodolgokat lattam fujitsu-ek haza tajarol...

En valami ilyesmit ajanlanek neki katt, aztan nem tudom meg mennyivel fajdalmasabb meg az ara, mint amennyit tervez, de szerintem tudashoz kepest korrektnek tunik (133 korul lattam ugyan ezt legolcsobban), esetleg Nektek van tapasztalatokok?

#2943 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 09:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Vertigo - Dátum: 2012. 05. 22. 09:57

igy probaltam mas alternativak utan nezni, es ezidaig eleg meggyozodolgokat lattam fujitsu-ek haza tajarol...

Mi meg nem láttunk meggyőző dolgot. Bár érdekes, mert itt meg a Dellnek nem potyog le a gombja, közben elmúlt 8 év alatt azért előfordult pár.
Make love not Wor.

#2944 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 13:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 05. 22. 10:42

Mi meg nem láttunk meggyőző dolgot. Bár érdekes, mert itt meg a Dellnek nem potyog le a gombja, közben elmúlt 8 év alatt azért előfordult pár.

Szia!
Net szerte azt olvasom, hogy belepo kategorian feluli osszeszerelesi minoseg es anyaghasznalat (ph egy korabbi tesztjeben meg fem vazat is emlegetnek), illetve alaphangon jaro 3 ev gari.

Tul sok konkret infom nincs a termekrol ezert kerdezlek Titeket (illetve annyi, hogy korabban FUSI-s mernok mondta, hogy a tisztan FU cuccok sokkal jobb minoseget kepviselnek)

Dell-t meg tenyleg tobben ajanlottak, meg az is akivel utaztam, O mondta, hogy eddig annyi baja volt csak, hogy a gombok estek ki meg a webcam ment tonkre (de amugy megbizhato vasnak titulalta), es ezen felbuzdulva keresgeltem es a gombkiesesre tobb helyen is ratalaltam...

#2945 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 14:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Vertigo - Dátum: 2012. 05. 22. 14:10

Dell-t meg tenyleg tobben ajanlottak, meg az is akivel utaztam, O mondta, hogy eddig annyi baja volt csak, hogy a gombok estek ki meg a webcam ment tonkre (de amugy megbizhato vasnak titulalta), es ezen felbuzdulva keresgeltem es a gombkiesesre tobb helyen is ratalaltam...

Jahno nagyobb minta alapján tud nyilatkozni, de eddig a haveroknak, családnak kizárólag Dellt ajánlottam, árszinttől függetlenül és eddig csalódások nem nagyon voltak. Belépőszintű inspironok is ketyeg(t)nek 3-4 éve és minden gombjuk megvan, max. jó lassúak...

#2946 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 14:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 05. 21. 23:01

Nem mondtam én, hogy sikeres vagyok, mert csak az adósságot termeli nekem a sok buzi. Ezt meg legfeljebb csöcsös összerakja, csak győzzem kivárni. Mi a kérdés?

Csak annyi, h mi értelme van a konstruktív beírásokat destruktívakkal megkontrázni?

#2947 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 16:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 05. 22. 15:48

Csak annyi, h mi értelme van a konstruktív beírásokat destruktívakkal megkontrázni?

Mert csak látszólag írtál megoldást, szegény ember azóta ott gondolkozik, mit is szerettél volna mondani. Én értem, csak kivitelezni nem egyszerű, nyűgös és drága.
Make love not Wor.

#2948 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 22:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Vertigo - Dátum: 2012. 05. 22. 09:57

Baratnom ismet noti utan nez, nem sokkal gari utan bekrepalt a HP-ja

Sajnos megesik. Mi halt el? Lehet, hogy javítható olcsón.

Idézet

igy ezek utan tul sokat nem szanna a dologra

zat iz zö problem, mondaná a művelt francia...

Idézet

(picit morci, hogy egy nem a legolcsobb HP sem bir ki 3 evet sem)

Kibír az, persze már amikor, mert néha nem. Nálunk a cégnél kb. legolcsóbb HP notik mennek még, pedig garidőn jóval túl vannak. Meg a cégnél 1,5 éve megy kurvára púpos kondikkal a céges HP desktop gépem, de megvárom amíg okoz valami problémát, mert már kiváncsi vagyok mi sül ki ebből :D

Idézet

tobben a DELL-t ajanlottak neki, en picit utannaneztem, azt irtak nem rossz, csak kipotyognak a gombjai (nemreg egy kulfoldi utanm soran egyik utitars is evvel szembesult, DELL gepenek kihullottak a gombjai), igy probaltam mas alternativak utan nezni, es ezidaig eleg meggyozodolgokat lattam fujitsu-ek haza tajarol...

Dell: ölöm 4,5 éve, bár nem épp belépő kategória. Céges társaságban van egy döglődő inspiron, de a hölgyeménnyel mostanság nem vagyok olyan kapcsolatban, hogy felajánljam a kitakarítását (már a gépét, de a jányt is megérné amúgy, csak nagydarab a csávója :D). Pedig csodát tenne, 3 év után nyilván tele van porral...
Billentyűzettel gondról nem hallottam (ami volt én okoztam, de ez nyilván user error).

Idézet

En valami ilyesmit ajanlanek neki katt, aztan nem tudom meg mennyivel fajdalmasabb meg az ara, mint amennyit tervez, de szerintem tudashoz kepest korrektnek tunik (133 korul lattam ugyan ezt legolcsobban), esetleg Nektek van tapasztalatokok?

A fusi az szar volt, de főleg azért, mert annak is a legalját hordták ide akcióban a madaras teszkóba.
A sima fujitsu állítólag jó, persze biztosan csak utólag lehet mondani.
Mindenesetre ez a gép is hulladék, mint minden ilyen a kategóriában (a kijelző felbontása milyen már...),
de ha ez kell nektek, akkor van ennyiért OS-el is. Akkor is megéri így, ha amúgy is csak leenugz-ot hajtanál rajta :D

Szerkesztette: xclusiv 2012. 05. 22. 22:07 -kor

#2949 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 23. 08:17

Koszi szepen! :)

A HPnel eloszor memogyanus volt, aztan mint kiderult a deszka a ludas, az meg sajnalatosan eleg meredek tud lenni.

Felbontast tekintve mostansag 15.6-ba ezt a 1366-ot latom mindenhol, DELL modelleket megnezve szerintem valami ilyesmi tudasban teljesen okes lenne neki (listaban melette ugyan ilyen arban van egy csont ugyan ilyen gep csak integralt vga-val, mondjuk egy 3000essel valoszinuleg ellennenek a kis jatekai, de ha ugyan annyi akkor az 525 gondolom csak jobb), foleg ez is mar 3ev garis (olcsobbakra 2 evet lattam) illetve van numpadja, es nem utolso sorban biztos bejonne neki, ha mondjuk szines lenne (ugy latom ebbol a modelbol leteznek variaciok)

#2950 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 23. 11:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Vertigo - Dátum: 2012. 05. 23. 09:17

Koszi szepen! :)

A HPnel eloszor memogyanus volt, aztan mint kiderult a deszka a ludas, az meg sajnalatosan eleg meredek tud lenni.

Felbontast tekintve mostansag 15.6-ba ezt a 1366-ot latom mindenhol, DELL modelleket megnezve szerintem valami ilyesmi tudasban teljesen okes lenne neki (listaban melette ugyan ilyen arban van egy csont ugyan ilyen gep csak integralt vga-val, mondjuk egy 3000essel valoszinuleg ellennenek a kis jatekai, de ha ugyan annyi akkor az 525 gondolom csak jobb), foleg ez is mar 3ev garis (olcsobbakra 2 evet lattam) illetve van numpadja, es nem utolso sorban biztos bejonne neki, ha mondjuk szines lenne (ugy latom ebbol a modelbol leteznek variaciok)

Meg egy voks a Dell mellett. Feleve egy N7110et (coreI7, 8G rammal) nyustolok napi 8-10 oraban. Akksin elmegy 2,5-3 orat is. Egy gondom van vele: kicsit nehez.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#2951 Felhasználó inaktív   BlackVoid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 05. 10:48

Hamarosan laptopcsere lesz esedékes (4 éves Toshiba Satellite L300-144 a mostani).

Kritériumok:
Bírja a sok hurcolászást és a napi 8-10 óra használatot úgy 3-5 évig. (A mostani bírta 4 évig, bár egy vinyó csere volt.)
Legyen színvonalas a képernyő (kontraszt, színek), 15,6"
Ne legyen túl magas a felbontás, mert utálom az apró betűket (1366x768 v. 1280x800 nekem OK) - Nem, ne kezdje senki, hogy lehet állítani a betűméretet: normálisan, minden alkalmazásban nem lehet. Láttam kollégáknál 15 inches full HD laptokat, masszív szopás.
Legyen benne egy viszonylag jó videó kártya, ha esetleg játszani akarok rajt, de nem kell Battlefield 3 full detail.
Legyen jó minőségű a touchpad és a billentyűzet
Ár: 200000 HUF alatt.

Amiket néztem és szóba jöhet:
Toshiba - bár elég ronda az új Satellite
Sony Vaio - egy hátrény hogy max G410-es graf. kártya van az E sorozatban az e feletti kategória pedig drága és túl nagy a felbontás.
Lenove Thinkpad Edge v. Ideapad - mi itt a különbség (?) - sajnos olvastam Touchpad problémáról az Idepadnál
Dell Inspiron

Esetleg Asus / Samsung?

Köszi. A topikot visszaolvasgattam néhány tucat oldalnyit. Nem értem a Vaio-ról miért nem ír senki. Túlárazott? Kicsit lehet, de viszont a minőség sztem megvan: képernyő, bill, stb.

Szerkesztette: BlackVoid 2012. 06. 05. 11:14 -kor

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." - Douglas Adams

#2952 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 05. 11:42

Üzenet megtekintéseIdézet: BlackVoid - Dátum: 2012. 06. 05. 11:48

Nem értem a Vaio-ról miért nem ír senki. Túlárazott? Kicsit lehet, de viszont a minőség sztem megvan: képernyő, bill, stb.

Eddigi Vaiok szarok voltak. Bár manapság 200 körül majdnem mindegy, én is sokat matekoztam aztán Inspiron lett. Majd 3 év múlva megírom :-)
Make love not Wor.

#2953 Felhasználó inaktív   tbela 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 06. 17:53

Hali!

Az alábbiakban kérném a segítségeteket:

Grafikai tervezéshez szeretnék laptopot venni. Mindenképpen 64 bites kellene, de nagyon nincs tapasztalatom, hogy esetleg kell-e valamire jobban figyelni. A kijelzőnek jó a 15.6"-os a terv az, hogy a munkák nagy részét majd úgyis asztal mellett végezném, az asztali géphez van egy nagyobb monitorom, és ha jól gondolom az megoldható, hogy majd azt, illetve egy rendes billentyűzetet is rákössek a laptopra. Sajnos az asztali gépem is erősen fejlesztésre szorul, viszont laptopra is szükségem van, de mindkettő fejlesztésére nincs keret. A maximált ár 200.000Ft, de inkább 180.

Ha esetleg van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban és tud segíteni, akkor azt nagyon megköszönném.

#2954 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 06. 21:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 05. 22. 16:50

Mert csak látszólag írtál megoldást, szegény ember azóta ott gondolkozik, mit is szerettél volna mondani. Én értem, csak kivitelezni nem egyszerű, nyűgös és drága.

Nem tudhatod, milyen tudással és lehetőségekkel és igényekkel rendelkezik.
Emellett lényegesen olcsóbb, mint egy új gép.
Te nem tettél mást, mint simán belém gyalogoltál.

#2955 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 06. 23:40

Üzenet megtekintéseIdézet: tbela - Dátum: 2012. 06. 06. 18:53

Grafikai tervezéshez szeretnék laptopot venni. Mindenképpen 64 bites kellene, de nagyon nincs tapasztalatom, hogy esetleg kell-e valamire jobban figyelni. A kijelzőnek jó a 15.6"-os a terv az, hogy a munkák nagy részét majd úgyis asztal mellett végezném, az asztali géphez van egy nagyobb monitorom, és ha jól gondolom az megoldható, hogy majd azt, illetve egy rendes billentyűzetet is rákössek a laptopra. Sajnos az asztali gépem is erősen fejlesztésre szorul, viszont laptopra is szükségem van, de mindkettő fejlesztésére nincs keret. A maximált ár 200.000Ft, de inkább 180.

Ha esetleg van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban és tud segíteni, akkor azt nagyon megköszönném.

Tapasztalatom pont nincs, épp csak beleugatok. Ez a limit felejtős szerintem. Munkára használnád, tfh 3 évig, és havi 5000 Ft-ot szánnál egy munkaeszközre? Ezt gondold át szerintem.

Más: monitor: dsub és/vagy hdmi van a mai notikon, és usb-s bill-t is rá tudsz kötni. A profibb (business vagy mobile workstation) notik jellemzően dokkolhatóak, egy dokkoló 20-30k között van, minden otthoni sallangot rákötsz és a notit csak bepattintod ha kell. Persze ez más árszínvonal.

Egyebet nem tudok elmondani. Illetve de, garra figyelj, minél több legyen, egy noti gar idő utáni hiba esetén kb. gazdasági totálkár.

#2956 Felhasználó inaktív   BlackVoid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 07. 08:48

Üzenet megtekintéseIdézet: tbela - Dátum: 2012. 06. 06. 17:53

Grafikai tervezéshez szeretnék laptopot venni.

Hát, a kijelző minőségére figyelnék és legyen fényes, mert annak jobbak a színei. Sztem grafikai tervezéshez nem elég a szabvány 1366x768, viszont a nagyobb felbontás drágább is.
Legyen benne legalább 4G RAM, a grafika eszi a memóriát.
"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry

#2957 Felhasználó inaktív   BlackVoid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 07. 09:10

Grafikai tervezéshez sztem ezeket érdemes megnézni, de hogy ezekből melyik a jó azt nem tudom.
http://www.arukereso...e=3,1600-x-900/
A jó hír, hogy a keretbe belefér.

Különben a legjobb notebook keresési opciói az arukereso.hu-nak van, tök jó.

Nem feltétlen értek egyet avval, hogy drága laptop kell, én is egy fos budget géppel keresem a pénzt.

#2958 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 07. 10:47

Szia!

En grafikai tervezessel foglalkozom (2/3D, HMI), otthonrol neha egy MSI-t hordok be (c2d), bent meg egy dell-em van dokkolva (valamilyen i5-os 6gb memoval).

Dokkolas vagy normalis monitor+eger(cerka)-ra kotes nelkul teljesen hasznalhatatlan mindketto.
Nem tudom letezik e az adott arkategoriaban nem TN paneles laptop, de nem tartom valoszinunek.

Szoval erdemi grafikai munkara nem alkalmas, de ha csak prezentalni kell, akkor meg szinte mindegy mit veszel, ha meg esetleg szabadkezzel skiccelgetni, lehet meg egy ipad is hasznalhatobb...

Milyen tipusu grafikai tervezest csinalsz amugy?
Muszaki, valami CAD szeru, vagy valami kreativabb?

#2959 Felhasználó inaktív   tbela 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 07. 21:20

Köszönöm a választ mindenkinek.

CAD tervezésről lenne szó, azon belül is főleg szerkezettervezésről, nem voltam egyértelmű, bocsi. A lényeg, hogy főként nagyobb acélszerkezetű csarnokokat 3D-ben modellezek, illetve esetenként vasbeton vasalási terveket készítek (3d-ben is). Úgyhogy a lényeg, hogy a 3D modellezést jól kezelje, csak nem tudom, hogy mire kell inkább figyelni, hogy pl. bika proci legyen benne, vagy óriási memória, esetleg valami izmos grafikai kártya, vagy mind? :) Persze nyilván az lenne az ideális, ha mind meglenne. A dokkolhatóság is mindenképpen szükséges lenne, mert sajnos jelenleg "kétlaki" életet élek és az asztali PC-t nehéz lenne vinni mindenhová. :)

A keret egyelőre ennyi, bíztam benne, hogy azért ebből is ki lehet hozni egy olyat, ami kellőképpen hosszútávon (3-5+ év) ki tudna szolgálni egy ilyen jellegű felhasználást. Ezen a vonalon nem nagyon fejlődnek már a programok, (legalábbis gépigényben nem) így ha egy megbízható és használható gépet lehetne találni, az nagyon jó lenne.

#2960 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 07. 22:24

Üzenet megtekintéseIdézet: tbela - Dátum: 2012. 06. 07. 22:20

A dokkolhatóság is mindenképpen szükséges lenne, mert sajnos jelenleg "kétlaki" életet élek és az asztali PC-t nehéz lenne vinni mindenhová. :)

Lehet, hogy félreértettél. A dokkolhatóság egy kényelmi extra, amivel nem kell minden madzagot egyenként a gépbe dugdosnod, hanem ezek a dokkolóba vannak dugva, arra pedig egy mozdulattal rápattintod a notit, és levenni is 1 másodperc. Illetve kapsz plusz portokat is, az én notimnál a dokkolón van dvi és spdif kimenet is, de van olyan is, amibe pl. VGA-it is tudsz tenni. Persze a dokkoló a drágább modellek sajátja, de a külső bill/monitor dokkoló nélkül is működik.

Idézet

A keret egyelőre ennyi, bíztam benne, hogy azért ebből is ki lehet hozni egy olyat, ami kellőképpen hosszútávon (3-5+ év) ki tudna szolgálni egy ilyen jellegű felhasználást.

Háttöö....
Havi 3-5 ezer forintért vársz komoly munkaeszközt? Ne már. Nem mondom, hogy lehetetlen kifogni ilyet, de én nem építenék rá.
Egy jótanács: hamarosan mindent elöntenek az ivy bridge alapú notik, az várhatóan lenyomja az előző generáció árát, én nem sietném el a vásárlást. És egy másik: a gép kb. 1 év alatt teleszívja magát porral, érdemes évente kipucolni (vagy kipucoltatni szervízben, főleg hogy ne bukd el a gart).
És egy harmadik: a gar, ha hosszú távra tervezel sok év garral vegyél. Jobb helyeken van olyan gari is, hogy bejelented a hibát és másnap ott van nálad a szervízes és a helyszínen javítja. Nem olcsó, de munkaeszközzel gondolom dolgozni szeretnél, ha hetekig hánykódik a gariban azzal sokra nem mész.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.