HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#3001 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 09. 20. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: MarKinG - Dátum: 2012. 09. 20. 11:28

Ezt néztem ki sok utánajárás után, valaki ellenvetés?

Lifebookok régen jók voltak, szerintem manapság se lehet nagyon melléjük nyúlni.

#3002 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 20. 12:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2012. 08. 31. 12:28

Mi a gond a beugró HP modellekkel? Igazából tudásra oké lenne, i3, 4GB, 500HDD.

Tudásra ja, egyébként meg mint tetszőleges beugró notival: lazuló zsanér, nyikorgós műanyag, satöbbi. Ha tartósat szeretnél, Probooknál alább ne add.

#3003 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 20. 15:56

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 20. 13:27

Lifebookok régen jók voltak, szerintem manapság se lehet nagyon melléjük nyúlni.

azóta elvettem és egy dell inspiron lesz belőle úgy néz ki :D
évek óta dell notim van nekem is, hibátlanok.

ráadásul ez az inspiron hiába asztali meg műanyag - p67 chipset és egy gyengített sb, tehát friss cucc viszonylag, 105k-ért jó vétel annak akié lesz.
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#3004 Felhasználó inaktív   xyzal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 17. 16:27

Sziasztok!

Aktuálissá vált egy laptop megvásárlása, ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Jelenleg a befutó a Fujitsu UH552, tudtok ennél jobb vételt bármilyen szempontból?

#3005 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 17. 21:01

Üzenet megtekintéseIdézet: xyzal - Dátum: 2012. 11. 17. 17:27

Jelenleg a befutó a Fujitsu UH552, tudtok ennél jobb vételt bármilyen szempontból?

Rengeteg szempontból tudok jobb vételt. Csak azt nem tudom, hogy azok a szempontok számodra mennyire relevánsak :)

Szóval mik a szempontjaid, mire használnád, stb...

Továbbá a 2 év gart kicsit karcsúnak érzem.

#3006 Felhasználó inaktív   xyzal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 17. 21:59

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 11. 17. 21:01

Rengeteg szempontból tudok jobb vételt. Csak azt nem tudom, hogy azok a szempontok számodra mennyire relevánsak :)

Szóval mik a szempontjaid, mire használnád, stb...

Továbbá a 2 év gart kicsit karcsúnak érzem.

Egy könnyű, könnyen hordozható gép kellene nekem. Mindennap utaztatva lenne, gyalog, buszon, többször is, ezért fontos a súly és a méret. Nagyjából teljesen átlagos munkahasználattal lenne nyüstölve, semmi extra, de egyszerre több dolog futtatása miatt jön jól az i5.

#3007 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 18. 22:05

Üzenet megtekintéseIdézet: xyzal - Dátum: 2012. 11. 17. 22:59

Egy könnyű, könnyen hordozható gép kellene nekem. Mindennap utaztatva lenne, gyalog, buszon, többször is, ezért fontos a súly és a méret. Nagyjából teljesen átlagos munkahasználattal lenne nyüstölve, semmi extra, de egyszerre több dolog futtatása miatt jön jól az i5.

Hát akkor garon kívüli probléma: ha hajtod az i5-öt az eszik, és ezek a subnote kategóriás gépek viszonylag gyér akkuval vannak felszerelve. Nem ismerem a mai notipiacot, de a 2 kiló az kb. a business class belépő szint, nem tudom hogy ez a vas mennyibe kerülne akció nélkül, mindenesetre árgépen (konkrétum nélkül, csak a típusszámot beütve) 160 körültől indul, és elnézve hogy mennyibe kerül egy dell latitude...
Hát nem túl bizalomgerjesztő.
Ha munkahasználat akkor szerintem minimum 3 év gart kérj, és nézz hozzá valami next business day jellegű gart is, mert ha a noti 2 hétig szervízben van akkor te 2 hétig szopóágon...

#3008 Felhasználó inaktív   onemans 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 28. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: xyzal - Dátum: 2012. 11. 17. 21:59

Mi az "atlagos" hasznalat? Webezes? Levelezes? sw letoltes es telepites hetente, virusellenorzesekkel es egyebekkel? Videok letoltese es nezese, esetleg szerkesztese? Heti par szaz fenykep webre feltoltese, szerkesztese? Jatekok teren amoba, sakk, tetris vagy 3d lovoldozos akarmik?
Szoval, kinke mi az "atlagos"?:)

#3009 Felhasználó inaktív   onemans 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 28. 19:00

Üzenet megtekintéseIdézet: xyzal - Dátum: 2012. 11. 17. 16:27

Sziasztok!

Aktuálissá vált egy laptop megvásárlása, ebben szeretném a segítségeteket kérni.

Most latom, hogy errol vagy lemaradtal, vagy megvetted. :p

"Ez a termék már nem rendelhető!
Elképzelhető hogy egy másik cikkszám alatt megtalálja az önnek megfelelő konfigurációt!"

#3010 Felhasználó inaktív   gedi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 09. 10:48

Sziasztok!

http://www.users.hu/...826-p42826.html

Ez jó vétel szerintetek?

#3011 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 09. 20:53

Üzenet megtekintéseIdézet: gedi - Dátum: 2012. 12. 09. 10:48

Sziasztok!

http://www.users.hu/...826-p42826.html

Ez jó vétel szerintetek?

Mire használnád?
Amúgy első körben nekem nem tetszik az 5.4-es hdd és a 1366x768-as 15"-ös kijelző. Mindenképp rákérdeznék, hogy a hdd cserélhető-e garvesztés nélkül (ssd sokat dobna rajta).

#3012 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 11. 17:06

Már régóta nem követtem a dolgokat. Mi most a bestbuy 100-150k között.
Az elvárás 12-14", legalább 1366*768 pixeles felbontás, N wifi, van valami tisztességesebb VGA, amivel néha játszani is lehet, az még jobb, ha lehet váltani mondjuk az Intel és a ATI/Nvidia VGAközött.
Nem hátrány a nagy akksi, bár ennyiért nem várok túl sokat, esetleg Bluetooth. Alapvetően az Intel alapú rendszereket részesítem előnyben, de ha adott árért, sokkal jobb az AMD, akkor attól sem riadok vissza.

#3013 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 11. 17:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2012. 12. 11. 17:06

Már régóta nem követtem a dolgokat. Mi most a bestbuy 100-150k között.
Az elvárás 12-14", legalább 1366*768 pixeles felbontás, N wifi, van valami tisztességesebb VGA, amivel néha játszani is lehet, az még jobb, ha lehet váltani mondjuk az Intel és a ATI/Nvidia VGAközött.
Nem hátrány a nagy akksi, bár ennyiért nem várok túl sokat, esetleg Bluetooth. Alapvetően az Intel alapú rendszereket részesítem előnyben, de ha adott árért, sokkal jobb az AMD, akkor attól sem riadok vissza.

4 giga ram is elvárás.
Lenovo S400-ról mi a vélemény?

#3014 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 12:30

Sziasztok!

Nekem otthonra lenne szükségem egy második gépre, mert két embernek egy gép már kevés... :) Nem szeretem a notebookokat, talán sosem szerettem (amiben közre játszhatott az eddigi egyetlen hordozható gép amit huzamosabb ideig használtam: egy Clevo, by Mikland, 2 ghz-es asztali pentium procival... :D).

Gyakorlatilag csak otthoni használatra kellene, szinte helyhez kötötten, max egyik szobából a másikba vinném át. Igényem van a nagy kijelzőre, tehát minimum 17 colosakat néztem. Tárolni, torrentezni nem akarok rajta, a lényeg, hogy gyors legyen, tehát SSD. Itt már egyébként elakadtam, mert nem találtam olyan konfigot amiben 17 colloshoz SSD-t lehetett volna kérni... Persze az űr árúakat leszámítva, ami számomra felesleges és megfizethetetlen.

Kettőt találtam ami SSD-t leszámítva szimpatikus:

http://ce.computers....hibaShop/false/

http://www8.hp.com/h...tml?oid=5322197

Még annyi, hogy ha választani lehet akkor én AMD-set veszek inkább, mert nem bírom az intel kereskedelempolitikáját. Ez ilyen elvi dolog. A néhány (néhány tíz... :D) százalékos teljesítmény/fogyasztás különbség nem hoz lázba.

Szóval, várok javaslatokat, kritikákat, ajánlatokat!

Plusz még egy kérdés:
Külső SSD-re vajon lehet telepíteni OP rendszert?

#3015 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 13:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Karesz - Dátum: 2013. 01. 15. 12:30

Sziasztok!

Nekem otthonra lenne szükségem egy második gépre, mert két embernek egy gép már kevés... :) Nem szeretem a notebookokat, talán sosem szerettem (amiben közre játszhatott az eddigi egyetlen hordozható gép amit huzamosabb ideig használtam: egy Clevo, by Mikland, 2 ghz-es asztali pentium procival... :D).

Gyakorlatilag csak otthoni használatra kellene, szinte helyhez kötötten, max egyik szobából a másikba vinném át. Igényem van a nagy kijelzőre, tehát minimum 17 colosakat néztem. Tárolni, torrentezni nem akarok rajta, a lényeg, hogy gyors legyen, tehát SSD. Itt már egyébként elakadtam, mert nem találtam olyan konfigot amiben 17 colloshoz SSD-t lehetett volna kérni... Persze az űr árúakat leszámítva, ami számomra felesleges és megfizethetetlen.

Kettőt találtam ami SSD-t leszámítva szimpatikus:

http://ce.computers....hibaShop/false/

http://www8.hp.com/h...tml?oid=5322197

Még annyi, hogy ha választani lehet akkor én AMD-set veszek inkább, mert nem bírom az intel kereskedelempolitikáját. Ez ilyen elvi dolog. A néhány (néhány tíz... :D) százalékos teljesítmény/fogyasztás különbség nem hoz lázba.

Szóval, várok javaslatokat, kritikákat, ajánlatokat!

Plusz még egy kérdés:
Külső SSD-re vajon lehet telepíteni OP rendszert?

Vannak helyek, ahol eleve kérheted SSD-vel, pl:

http://www.notebooks...ebook-8825.html

Specifikáció fülön, a Wichesternél tudsz SSD-re váltani, sőt, kérheted az eredeti merevlemezt is, külső házban, adatmentésre, vagy hordozásra kiváló dolog.

De amúgy kis műszaki érzékkel a HDD -> SSD cserét te is meg tudod csinálni, nem nagy dolog ám.

Szerk: Ugyanazt a HP típust találtam meg én is... :D

Szerkesztette: StSanya 2013. 01. 15. 13:57 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3016 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 19:03

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2013. 01. 15. 13:55

Vannak helyek, ahol eleve kérheted SSD-vel, pl:

Ez jó tipp volt! Kár, hogy 120-as a legkisebb amit beépítenek, mert így azért megdobja az árát...

Szeretek egyébként bütykölni, de azt hiszem egy merevlemez csere gar. vesztéssel járna. Vagy nem? Ha nem akkor egyértelmű, hogy kicserélem magamnak egy 60-asra.

Tapasztalata a Pavilion gépekkel kapcsolatban van valakinek?

#3017 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 19:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Karesz - Dátum: 2013. 01. 15. 19:03

Ez jó tipp volt! Kár, hogy 120-as a legkisebb amit beépítenek, mert így azért megdobja az árát...

Szeretek egyébként bütykölni, de azt hiszem egy merevlemez csere gar. vesztéssel járna. Vagy nem? Ha nem akkor egyértelmű, hogy kicserélem magamnak egy 60-asra.

Tapasztalata a Pavilion gépekkel kapcsolatban van valakinek?

A RAM és HDD bővítés nem jár garanciavesztéssel.

Nézd, 60-asra laptopnál nem sok értelmét látom. Azt is vedd figyelembe, hogy minimum 20 - 30% területnek szabadnak kell lenni az SDD-n, különben hamar elfáradnak a memóriacellák. Egyszer kell megvenni, a 120-as szerintem a minimum...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3018 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 23:47

Sziasztok!

Nekem otthoni használatra lenne egy max 150.000-es kerettel valami "sokáig jó" laptop.

Jelenleg egy Toshiba Satellite l30 húzza az igát (decemberben volt 6 éves) hiba nélkül, csakhát lassúcska és kezdi megadni magát a hűtése (persze biztos cserélhető egy kisebb vagyonért).

Eléggé bízom emiatt a hat év miatt a Toshibában, így ezt néztem: http://laptop.hu/ter...black-w8-2y-4gb

Ami Nekem szempont:
- tartósság (jó lenne ha megint 6 évig húzná legalább)
- nem hurcibálom, max házon belül (tehát tömeg, akkuidő nem nagyon számít)
- 15-16" kijelző
- igen, kell rá Windows is (bár ez néha fáj)
- fekete legyen (bocs, de utálom az ezüst, piros hupilila cuccokat)
- processzor, vga, stb. alkatrészek gyártója mindegy

Pár éve még a Lenovo-t is nagyon ajánlották, azóta mi a tapasztalat a tartósság terén? Dell is jó állítólag, de sajnos egy Vostro nagyon csúnyán viselkedik az ismerősömnél, a többi meg nem ez az árkategória. Hp, Fusi ezekről csak rosszat hallottam.

Mit/miket ajánltok/nem ajánltok?

#3019 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 18. 22:22

Bár senki nem válaszolt, azért még nem adom fel. Kicsit hosszú leszek.

Szóval ma bementem egy olyan boltba ahol elég sokfélét meg lehetett tapogatni/nyomkodni. Bekapcsolni be lehetett, de nem örültek Neki, mondván mindjárt lemerül úgyis. Mondtam, hogy csak a hangjára vagyok kíváncsi. Na mindegy...

Összegezve:
A Toshiba csúnya, azaz csak a tapipad, de az nagyon. Számomra tökéletes lenne ezt leszámítva, de egyszerűen nem akarom x évig bámulni/tapogatni ezt a besüllyesztett, zongoralakkos kerettel rendelkező valamit. Az az érdes felület tök jó a gépen, de ez a keret...

A mostanság divatos - állítólag az Apple-től lopott - billentyűdizájn is "gagyi" hatást kelt Nekem. Egy csomó gyártó használja, sajnos.
Apropó billentyűzet, "süllyednek" a billentyűzetek, azaz lenyomok egy billentyűt és az egész környéke is süllyed egy kicsit. Mikor először éreztem ilyet, azt hittem, hogy összeszerelési hiba, de Ma megbizonyosodtam, hogy ez bizony feature! Méghozzá sok gyártónál. Eladó szerint ez védi a kezecskénket. Hát kösz, de Nekem eddig nem volt gondom a fix billentyűzettel sem. Ahhh...

Viszont igen kellemesen csalódtam a Fujitsu-ban (Nem Fujitsu-Siemens!). Olvasgattam a neten és állítólag ezek már jobbak, mint a FuSi volt. Megnyomorgattam egyet és nem volt rosszabb, mint a többi 150 alatt. Kinézetre teljesen hagyományos, azaz Nekem való.

3 év gari Magyarországon, Budapesten, tehát személyesen intézhető, ha gond van.
Egész jól skálázható, azaz szinte szabadon választható a konfig. Plusz tíz rugó és matt a kijelző. Ram mérete, néhány proci szabadon választható.

Hacsak Valaki azt nem mondja, hogy Fujitsu felejtős valami miatt, akkor a Fujitsu LifeBook AH512 lesz a befutó, Windows-sal, 8G Ram-mal, B960 procival. i3-az nem használnám ki, kijelzőt még nem döntöttem el. 99%-ban a lakásban használjuk, így nem biztos, hogy kiadom a 10.000-et a mattért.
Mindez barátinak tűnő 134.000 alatt.

Tessék jobbat ajánlani, míg nem késő! :)

#3020 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 19. 12:01

Hosszútávra vegyél használtan, gyári garival rendelkező business kategóriás notebookot őstermelőtől, ne ilyen műanyag foschokat... :)
De ez csak az én véleményem.
Üdv,
J
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.