HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (342 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés VII. (≠ digitális fényképezőgépek topic) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#641 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 25. 17:33

100% nagyítást meg pixelpeepinget kb el kell felejteni olcsó telezommmmmok esetében. Meg igazából nem is etikus 100%-ban nézegetni, az printben kiba nagy felületet jelent...

#642 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 19:33

Idézet: RiCS - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 18:33

100% nagyítást meg pixelpeepinget kb el kell felejteni olcsó telezommmmmok esetében. Meg igazából nem is etikus 100%-ban nézegetni, az printben kiba nagy felületet jelent...

van hogy a 300mm is rövid és belevág az ember (durván), akkor az már ugye lassan pixel peeping lesz, mert a pixelszám durván csökken, miközben ugye a monitorod azért igazán kitölthetné a kép.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#643 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 19:44

Igen, ismerős a szituáció, ennek tudatában írtam amit írtam. Valamennyi gyakorlatom nekem is van a témában.

#644 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 21:14

Kép
"the neck effect"
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#645 Felhasználó inaktív   kiraly.andras 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 26. 11:04

Tudtok-e ajánlani alapfokú önképzéshez olyan könyvet, ami a kifejezetten a digitális gépek használóinak szól, de természetesen tárgyalja az elengedhetetlen univerzális alapokat is? Sok ilyen látszik a boltokban, de éppen ez a probléma.

Többnyire ilyenkor elhangzik, hogy alapfokú tankönyvnek Sevcsik-Hefelle az ajánlott. Nekem megvan, olvastam is annak idején. Most megkérdezte egy tizenéves ismerős, hogy nem tudok-e neki adni valamit, mert érdekelné a fotózás. Nulláról indulna, de nem kattintgatni szeretne, hanem fényképezni, manuálisan, kreatívan. Tanfolyamra szeretne beiratkozni, de az anyja azt mondta, hogy arra most nincs pénze, meg hátha csak hóbortos fellángolás, hát olcsóbb, és reálisabb megoldás az induláshoz a megfelelő szakköny elolvasása. Hívjon fel engem, nekem biztos van valami.

Átfutottam tegnap az említett könyvet, és bár első lendületből ezt ajánlottam volna, most elbizonytalanodtam. Szerintem sok fejezet felesleges jelen helyzetben (nem érdekes mi van a filmmel, a laborálással, a stúdióvilágítással, nem kell az optika/fizika tudományának tárgyalása), és persze semmi nincs a digitális ügyekről. A gép pedig digitális lenne, mert az van ingyen, tehát azt felejtsük el, hogy vegyen egy olcsó filmes gépet.

Mi legyen a könyv?
:a:

#646 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 11:20

szerintem nincs akkora kulonbseg az analog es a digitalis kozott, hogy ne lenne jo egy regi szakkonyv. (persze a felesleges reszeket at kell ugrani -- az optika pl. nem biztos, hogy ilyen! -- ebben egy hozzaerto (Te) bizonyara tud neki segiteni.)

igaz, a digitalis fenykepezesnek van egy resze, az utomunka, ami nem lesz benne. de a tobbi most is ervenyes am!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#647 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 14:07

Idézet: kiraly.andras - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 11:04

Tudtok-e ajánlani alapfokú önképzéshez olyan könyvet, ami a kifejezetten a digitális gépek használóinak szól, de természetesen tárgyalja az elengedhetetlen univerzális alapokat is? Sok ilyen látszik a boltokban, de éppen ez a probléma.

Nekem ez van meg: Roger Rössing: Fényképezzünk színesre
Nagyon sokat lehet belőle tanulni, igaz hogy nem digitálishoz van írva, hiszen 1980-as kiadás :D de a lényeg ugyan az, maximum azokat a részeket kell átugrani, ahol azt tárgyalja, mi nem való színes képre a színhőmérséklet szélsőséges értéke miatt. Meg a diavetítős részt :)
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#648 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 14:39

Idézet: kiraly.andras - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 11:04

Mi legyen a könyv?

Őszintén szólva én egyik itthoni könyvtől sem voltam elhalva, elég egy kalapra megy az összes. A national geographicnak volt egy fotósulis könyve, az talán ami legjobban tetszett, de az is filmes.

#649 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 14:40

Kép

#650 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 26. 14:55

Miért hagytad színesen? Nem bízol abban, hogy fekete-fehéren is elég erős marad?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#651 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 15:00

Jön a hihar!
Kép
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#652 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 15:05

Idézet: gazdi - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 14:55

Miért hagytad színesen? Nem bízol abban, hogy fekete-fehéren is elég erős marad?

Nekem így színesen nagyon tetszik! Úgy képzelem el így a képet, hogy egy ázsiai nő belepottyan egy európai országba, és az arckifejezésén az látszik, hogy kicsit alacsonyrendűnek találja ezt a kultúrát a sajátjához képest. Az, hogy színes a hölgy, jelzi a kívülállóságát.
Szerintem.  :rolleyes:
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#653 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 15:07

Idézet: gazdi - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 15:55

ritkán (én eddig sosem) látni kimonoban mászkáló hölgyeket budapest utcáin. nekem nagyon odarántotta a tekintetem és először sikerült is elszalasztani, míg másodszorra mázliból belefutottam ujra. két ok miatt hagytam szinesen, az egyik, hogy szeretem a fekete-fehér-vörös kombinációt (ez a legkisebb ok), másrészt pedig azért, mert legalább annyira kiemelkedik a városból egy ilyen látvány, mint a feketefehérből a szines-vörös.

ha feketefehérben hagytam volna, akkor nem jött volna ki annyira az alacsony kontrasztkülönbségek miatt, hacsak nem valami vörös-szűrős ff konverzió által, de ez igy közelebb állt a bennem ébresztett gondolathoz.

#654 Felhasználó inaktív   Brown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 20:40

Kukoricásban pillantottuk meg.  :p

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#655 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 22:24

Idézet: kAy - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 15:40

..japan kep..

nekem tetszik! a szines-ff parositas is. en nagyon szeretem az ilyeneket, ha jol vannak eltalalva. es ez az.
a forum ma:

#656 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 00:20

néha jónak érzem a japán képet, néha inkább teljesen ffben nézném meg. most épp az előbbi felé tendálok :)

nyúl: :up:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#657 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 07:15

esetleg egy variaciootlet: a japan lany borszinet is ff-re konvertalni, sot, akar mindent a piros ruhan kivul.. na?
a forum ma:

#658 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 05. 27. 08:04

Idézet: kAy - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 15:40

kép

uhh, egy japán nő yukatában, pesten? kár, h nem látszik valami jellegzetessége (vagy legalább egy magyar felirat) a székelő főbb városnak, úgy még ütősebb lenne.

Szerkesztette: avman 2008. 05. 27. 08:08 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#659 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 08:25

Kép
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#660 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 27. 09:55

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 9:25

Van ebben valami életteli, jó snapshot, legalábbis nekem tetszik. Az meg látszik, hogy a technika így is a tőle akkor és ott elvárható maximum közelében teljesített, úgyhogy arról nem szólok többet. Talán a legalja (majdnem a zebra legközelebbi sarkáig) felesleges.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

Téma megosztása:

• (342 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.