Idézet: Bucy - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 10:01
Bocs az offért.
De akkor neked nem a felbontással van a bajod, hanem a tömörítéssel. Garantálom, hogy 720p és 1080p között 32"-on 2.5 méterről már nem veszel észre különbséget alapból.
Ezért kell 720p-ből 8.5gb-os, 1080-ből meg 10+ gb-os változatot lekapni. Ott a gyors jelenetekkel és a bitrátával sincs gond.
Ezért érezheted szebbnek a DVD-t is... már ha rendes DVD-re gondolsz, mert a rip ott is ugyanezzel a sávszélességhiánnyal fog küzdeni. Nem véletlen, hogy az 1.4gb-os DVD rip-nél a mostanság megjelent 2-3gb-os, ugyanolyan felbontásra lekonvertált BRrip-ek is sokkal szebbek. (Mondjuk ott nem csak a nagyobb bitráta miatti gyors jelenetes részek jobbak, hanem a nagyobb felbontásból való konverzió is rátesz egy kicsit, akár állóképeken is.)
Idézet: Cellular - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 8:03
Ugy mondjatok, hogy klises meg kiszamithato az Avatar, hogy kozben a filmek nagyresze ilyen. Ennyi erovel nyugodtan lehetne mindenkinek az alairasa "Barmit linkelek a Filmajanloba, klises es kiszamithato."
Nem tudom milyen IMDB Top 50-et nezel de a Top 250 elejen igencsak meghatarozo, komoly, es nagy filmek vannak.
Ezek kozul csomo van ami klises, kiszamithato, stb de megis olyan amire mindig emlekezni fogunk, ha nem is minden percere de legalabb a nevere igen. Na akkor innentol kezdve kar csak azert fikazni az Avatar-t mert klises es kiszamithato.
Akinek a 100 dollaros muveszfilmek jonnek be vagy alapbol anti-Hollywoodos azoknak nyilvan nem tetszenek az ilyen filmek de az vesse ram az elso kovet aki szerint ez a Top 50 nem NAGY filmekkel van tele.
Ellentmondást érzek a leírtakban... de valszeg csak a megítélésünk között van különbség.
Emiatt kicsit kifejtem mégis a film előtt az álláspontom, reagálva a korábbi klisés hsz-edre is...
Azt írod csak nagy filmek vannak az első 50-ben és mégis tele a lista klisés, kiszámítható flmekkel. Számomra ez az ellentmondás és emiatt írtam azt, hogy szerintem szerintem a top 50 fele is kuka. Persze lehet, hogy nincs igazam, mert valahol tényleg "jelentős alkotásokról" van szó, de valahogy mégsem tudom úgy értelmezni őket. Talán azért, mert ma már nem feltétlen azok. Lehet, hogy jobb lenne úgy fogalmazni, hogy "valamikor jelentős alkotások voltak".
Pl. egy Star Wars. Elismerem, hogy úttörő volt a maga idejében és komplett generációkra hathatott, de MA megnézve egy butyuta mese, amit egyszerűen nem lehet komolyan venni. Még mesének sem a legjobb. És emiatt szvsz nullába tart az értéke. MA.
Ismétlem: régen volt neki, nagy film volt, stb... még mielőtt a torkomnak estek.
Egy példa, hátha érthetőbb a gondolatmenetem: Nézz meg egy mai akció vagy horrorfilmet. Aztán nézz meg egy 50 évest. Garantálom, hogy nem fogod se akciódúsnak, izgalmasnak, sem vérfagyasztónak látni. Persze ez nem mindenre igaz - Tisztelet a kivételnek! Pont ezeknek kell itt lenni a top 50-ben! Pl. egy Psychonak! - de a 99%-ára igen.
Ezért a konklúzióm az, hogy egy ilyen listában csak olyan filmnek kellene szerepelnie, ami a jelenben is érték: Mert ugyanazt a hatást kelti, mint 10-20-30 éve. Vagy lelkileg, vagy gondolatilag. (Keresztapa)
Vagy felőlem maradhatnak benne a régi nagy filmek is, mert kétségtelen, hogy azok voltak. De akkor tegyük oda, hogy valaha...
ps: Mellesleg persze vannak olyan filmek is, amik egyik kategóriába sem esnek bele nálam (pl. Gyűrűk Ura sorozat nem értem mit keres itt), de ez meg már ízlésfüggő, gondolom mindenkinek van ilyen...
Szerkesztette: vipisrac 2009. 12. 27. 15:02 -kor

Súgó
A téma zárva.