HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (177 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló III. Csak ajánló! Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 27. 14:59

Idézet: Bucy - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 10:01

:offtopic:  Azért látni a különbséget 32"-on 2,5 méterről is. A <5GB 720p és a <8GB 1080p mozgalmasabb filmeknél igencsak látni zavaró tömörítési hibát, legalábbis engem zavar. Ezeknél néha egy DVD szebb tud lenni számomra, nem is nagyon nézek ilyet, csak ha nincs jobb.
Bocs az offért.

De akkor neked nem a felbontással van a bajod, hanem a tömörítéssel. Garantálom, hogy 720p és 1080p között 32"-on 2.5 méterről már nem veszel észre különbséget alapból.
Ezért kell 720p-ből 8.5gb-os, 1080-ből meg 10+ gb-os változatot lekapni. Ott a gyors jelenetekkel és a bitrátával sincs gond.
Ezért érezheted szebbnek a DVD-t is... már ha rendes DVD-re gondolsz, mert a rip ott is ugyanezzel a sávszélességhiánnyal fog küzdeni. Nem véletlen, hogy az 1.4gb-os DVD rip-nél a mostanság megjelent 2-3gb-os, ugyanolyan felbontásra lekonvertált BRrip-ek is sokkal szebbek. (Mondjuk ott nem csak a nagyobb bitráta miatti gyors jelenetes részek jobbak, hanem a nagyobb felbontásból való konverzió is rátesz egy kicsit, akár állóképeken is.)

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 8:03

Es kb melyik film veget nem lehet kitalalni mar egybol vagy az elejenel?
Ugy mondjatok, hogy klises meg kiszamithato az Avatar, hogy kozben a filmek nagyresze ilyen. Ennyi erovel nyugodtan lehetne mindenkinek az alairasa "Barmit linkelek a Filmajanloba, klises es kiszamithato."

Nem tudom milyen IMDB Top 50-et nezel de a Top 250 elejen igencsak meghatarozo, komoly, es nagy filmek vannak.

Ezek kozul csomo van ami klises, kiszamithato, stb de megis olyan amire mindig emlekezni fogunk, ha nem is minden percere de legalabb a nevere igen. Na akkor innentol kezdve kar csak azert fikazni az Avatar-t mert klises es kiszamithato.
Akinek a 100 dollaros muveszfilmek jonnek be vagy alapbol anti-Hollywoodos azoknak nyilvan nem tetszenek az ilyen filmek de az vesse ram az elso kovet aki szerint ez a Top 50 nem NAGY filmekkel van tele.

Ellentmondást érzek a leírtakban... de valszeg csak a megítélésünk között van különbség.
Emiatt kicsit kifejtem mégis a film előtt az álláspontom, reagálva a korábbi klisés hsz-edre is...

Azt írod csak nagy filmek vannak az első 50-ben és mégis tele a lista klisés, kiszámítható flmekkel. Számomra ez az ellentmondás és emiatt írtam azt, hogy szerintem szerintem a top 50 fele is kuka. Persze lehet, hogy nincs igazam, mert valahol tényleg "jelentős alkotásokról" van szó, de valahogy mégsem tudom úgy értelmezni őket. Talán azért, mert ma már nem feltétlen azok. Lehet, hogy jobb lenne úgy fogalmazni, hogy "valamikor jelentős alkotások voltak".

Pl. egy Star Wars. Elismerem, hogy úttörő volt a maga idejében és komplett generációkra hathatott, de MA megnézve egy butyuta mese, amit egyszerűen nem lehet komolyan venni. Még mesének sem a legjobb. És emiatt szvsz nullába tart az értéke. MA.
Ismétlem: régen volt neki, nagy film volt, stb... még mielőtt a torkomnak estek.

Egy példa, hátha érthetőbb a gondolatmenetem: Nézz meg egy mai akció vagy horrorfilmet. Aztán nézz meg egy 50 évest. Garantálom, hogy nem fogod se akciódúsnak, izgalmasnak, sem vérfagyasztónak látni. Persze ez nem mindenre igaz - Tisztelet a kivételnek! Pont ezeknek kell itt lenni a top 50-ben! Pl. egy Psychonak! - de a 99%-ára igen.

Ezért a konklúzióm az, hogy egy ilyen listában csak olyan filmnek kellene szerepelnie, ami a jelenben is érték: Mert ugyanazt a hatást kelti, mint 10-20-30 éve. Vagy lelkileg, vagy gondolatilag. (Keresztapa)
Vagy felőlem maradhatnak benne a régi nagy filmek is, mert kétségtelen, hogy azok voltak. De akkor tegyük oda, hogy valaha...

ps: Mellesleg persze vannak olyan filmek is, amik egyik kategóriába sem esnek bele nálam (pl. Gyűrűk Ura sorozat nem értem mit keres itt), de ez meg már ízlésfüggő, gondolom mindenkinek van ilyen...

Szerkesztette: vipisrac 2009. 12. 27. 15:02 -kor

#1442 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 15:04

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 14:24

Az Avatar történetével az a baj, hogy nem "majdnem indiános" film, hanem "egy az egyben" az. Apró dolgokat kell megváltoztatni és lehet forgatni egy "Farkasokkal táncoló 2"-t. Az egész navik úgy ahogy vannak kék indiánok. Ez a baj a történettel. A technika és látvány az 10/11-es és mérföldkő, és ez az egy dolog viszi el a filmet a hátán. Simán 2D-ben a film nem lenne siker.

Merfoldko, ahogyan a Csillagok Haboruja is az volt annak idejen, fuggetlenul attol, hogy siman Romai Birodalom VS Barbar lazadok tortenelmet is ra lehetne huzni.

#1443 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 15:44

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 14:59

De akkor neked nem a felbontással van a bajod, hanem a tömörítéssel. Garantálom, hogy 720p és 1080p között 32"-on 2.5 méterről már nem veszel észre különbséget alapból.
Ezért kell 720p-ből 8.5gb-os, 1080-ből meg 10+ gb-os változatot lekapni. Ott a gyors jelenetekkel és a bitrátával sincs gond.
Ezért érezheted szebbnek a DVD-t is... már ha rendes DVD-re gondolsz, mert a rip ott is ugyanezzel a sávszélességhiánnyal fog küzdeni.

Ezt írtam én is nem? Lehet nem volt elég egyértelmű, a natív felbontásbeli különbségek látására ott a táblázat amit a szem felbontóképessége határoz meg, ez kisebb szórásoktól eltekintve pontos lehet. A tömörítéssel van a baj igen, DVD rip az meg már rég nem kategória nálam szerencsére.

#1444 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 15:50

Idézet: Bucy - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 15:44

Ezt írtam én is nem? Lehet nem volt elég egyértelmű, a natív felbontásbeli különbségek látására ott a táblázat amit a szem felbontóképessége határoz meg, ez kisebb szórásoktól eltekintve pontos lehet. A tömörítéssel van a baj igen, DVD rip az meg már rég nem kategória nálam szerencsére.

Igaz, kicsit figyelmetlenül olvastam. Csak szó volt felbontásról is előtte, ill. teljes BD anyagról...
Szóval a lényeg a tömörítés és a felbontás kevésbé fontos a távolságfüggőség miatt.
Ami a lényeg, a 8gb 720p és 15gb körüli 1080p teljesen jó szokott lenni. A 25-ös BD már nem nagyon nyújt plusszt. Szerencsére kezdenek leszokni erről a 4.5-8.5 DVD-re való méretezésről és inkább a minőség a fontos.

#1445 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 19:38

Idézet: Samott - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 22:24

Kösz az ajánlást, nagyon tetszett. :up:  Nem is hallottam még róla, pedig szeretem az ilyeneket, jöhet még. :)

#1446 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 03:35

Na még egy kis Avatar off, hátha érdekel valakit:
megnéztem imax 3d-ben is végre. Dolby3D-hez hasonló a kép, talán minimálisan jobb a 3d hatás, de lehet csak placebo :) . A nagyobb vászon miatt mindenképp jobb az élmény,  szinte nincs is holttér. A magyar felirat viszont elég gáz volt, nem tudtam ráfókuszálni. Még szerencse, hogy nem volt rá szükségem. Aki nem nézi meg legalább 3D-ben, az tényleg egy élménytől fosztja meg magát. Daihelyon nagyon jól összefoglalta.
szerk: jan-6ig megint elfogyott szinte az összes hely imaxba. Ez kb 30-32 milla bevétel csak ebben a teremben a bemutató óta :D

Szerkesztette: Pietrosz 2009. 12. 28. 03:40 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#1447 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 08:53

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 14:31

Na akkor vidéken nem lesz siker?  :rolleyes:  Mert könyörgöm, nem csak Bp-ből áll Mo.! Azért pedig nem fogok felutazni Pestre (oda-vissza 2e Ft vonat+1600Ft mozijegy), hogy 3D-ben lássam. Mindenki azzal jön, hogy 3D-ben nézzétek!
Amúgy ritkán járok moziba, de szt hiszem ez a film megéri még 2D-ben is, ha tényleg ennyire látványos, az olvasottak alapján meg sztem a történet is tűrhető...

Nagyjából hasonló, 200km Budapest, nem vagyok hülye csak egy film miatt elmenni, bármennyire is mérföldkő ez a mozizás történetében. Én amúgy is DVD szimpatizáns vagyok, a jó filmek szépen ott vannak eredetiben a polcon, van belőlük jó sok, majd ez is odakerül.

Amúgy meg ez a sok 3D, meg tömörítés-téma símán átkerülhetne a filmes topikba, ajánlónak nem mondhatnám...

#1448 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 20:35

Megnéztem az Avatar nevű sokak által hype-olt filmet. A filmet magát összességében nem lehet értékelni, mert a történet nagyon szar volt, kritikán aluli. Az 5. percben lehetett tudni, hogy mi fog történni. A képi világ az rendben volt, de csak amiatt nem nézek meg egy baromi unalmas filmet. Annak ajánlom aki elvan a kis rózsaszín világában és csak a látvány érdekli. Techdemo szerelmeseknek tökéletes választás.

szerk: a film televolt következetlenségekkel, nyíllal belövi a helikopter ablakát, de a főgonosz gépfegyverrel nem tudja, golyószóróval lövik az átállt helikoptert, de a szélvédőn nem megy be a lőszer, vicc volt....

szerk2: ismét az őslakosok a jók akik szembeszálltak a gonosz betolakodókkal, hogy is fér ez meg az amerikaiak gondolkodásmódjával? jaaa, az életben mi mindenkit lemészárolhatunk, az más....

Szerkesztette: Pikkolo 2009. 12. 29. 20:46 -kor

#1449 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 20:47

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 21:35

szerk2: ismét az őslakosok a jók akik szembeszálltak a gonosz betolakodókkal, hogy is fér ez meg az amerikaiak gondolkodásmódjával? jaaa, az életben mi mindenkit lemészárolhatunk, az más....

Ha van valami mondanivalója, akkor az pont ez...

#1450 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 21:05

Idézet: petyus_ - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 21:47

Ha van valami mondanivalója, akkor az pont ez...

De ettől a filmtől sem fog megváltozni a szemléletmódjuk.

#1451 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 21:53

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 20:35

Megnéztem az Avatar nevű sokak által hype-olt filmet. A filmet magát összességében nem lehet értékelni, mert a történet nagyon szar volt, kritikán aluli. Az 5. percben lehetett tudni, hogy mi fog történni. A képi világ az rendben volt, de csak amiatt nem nézek meg egy baromi unalmas filmet. Annak ajánlom aki elvan a kis rózsaszín világában és csak a látvány érdekli. Techdemo szerelmeseknek tökéletes választás.

szerk: a film televolt következetlenségekkel, nyíllal belövi a helikopter ablakát, de a főgonosz gépfegyverrel nem tudja, golyószóróval lövik az átállt helikoptert, de a szélvédőn nem megy be a lőszer, vicc volt....

Én is így vagyok vele kb. Sztori 1/10, minden más 10/10, összességében nekem jó egy 7/10-re. De semmi több.
Semper Fi

#1452 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 22:07

Idézet: Bucy - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 16:44

Döntsd el, hogy melyik készült az eredeti BD lemezről, és melyik az x264-gyel tömörített .mkv-ből: EZ vagy EZ?

Ennyit a tömörítésről... Ha nem gagyi scene release-eket szedsz, akkor meg nem mondod, hogy melyik a rip és melyik az eredeti. Mozgásban sem.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#1453 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 22:11

Idézet: joshua7 - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 22:53

Én is így vagyok vele kb. Sztori 1/10, minden más 10/10, összességében nekem jó egy 7/10-re. De semmi több.

Egyet értek.

Bár én nem látom, mi ezen a látványon akkora szám? Az animáció nem rossz, de láttunk már jobbat is. TF2 pl., azok a robotok keményen odabasznak, szinte alig hiszem el, hogy számítógéppel csinálták...
Nem mondom, tényleg fasza volt az Avatar 3D-ben, de nem tudom elképzelni, hogy más 3D-s film lényegesen szegényebb látványt nyújtana (már a "3D-sséget" illeti). Vagy igen?
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#1454 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 23:07

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 23:11

Egyet értek.

Bár én nem látom, mi ezen a látványon akkora szám? Az animáció nem rossz, de láttunk már jobbat is. TF2 pl., azok a robotok keményen odabasznak, szinte alig hiszem el, hogy számítógéppel csinálták...
Nem mondom, tényleg fasza volt az Avatar 3D-ben, de nem tudom elképzelni, hogy más 3D-s film lényegesen szegényebb látványt nyújtana (már a "3D-sséget" illeti). Vagy igen?

TF2, T4, mindegyik ottvolt csak ugye nem Cameron csinálta... 15 évet dolgozott a történeten  :D

#1455 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 07:38

Azert van egy enyhe kulonbseg a kepi vilagot megnezve az Avatar es a tobbi film kozott, es itt nem csak az egyedisegre gondolok hanem a hasznalt szinpaletta, formak, arnyekok, lenyek, gepek, stb.

#1456 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 09:13

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 22:11

Gépeket sokkal könnyebb lemodellezni, mint élő, domború arcokat, testeket, dzsungelt, természetes mozgást. Utóbbiaknál az emberi szem gyorsan kiszúrja, ha valami nem stimmel.
A Transformers jó volt látvány terén, de a sztori meg az a nyikhaj gyerek a főszerepben... hát kb. a debilség csúcsa. :D
A 2. részt még nem láttam.
Wherever you go, go with all your heart.

#1457 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 10:14

Az Transformers első része még fogyasztható, a második már nagyon fos lett szvsz.

#1458 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 11:18

Január legelejére nekem is van már az Avatarra imax3d jegyem, eddig a sima 3d-ben néztem meg magyarul meg angolul is.

nem értek egyet azzal hogy csak a látvány viszi el a hátán a filmet. az világverő, de maga az egész történet meg minden is díjnyertes, elég nehéz ma már eredeti dolgokat kitalálni amit még sose látott senki ( másnaposok ilyen tekintetben kuriózum végre idén ), szóval lehet ezzel dobálózni hogy ez arra amaz meg arra hasonlít.

a filmnek VAN mondanivalója, még ha nem is változtat semmit azonnal, de maga az ideológia jó irányba mutat. akinek meg egyik jelenet sem szorongatta meg kicsit sem a torkát, az mehet dr csernushoz nem tudok sírni segítsen tanfolyamra :)
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#1459 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 11:50

Idézet: MarKinG - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 11:18

Január legelejére nekem is van már az Avatarra imax3d jegyem, eddig a sima 3d-ben néztem meg magyarul meg angolul is.

Mi a különbség, mármint nem a magyar és az angol között, mert azt sejtem. :D

#1460 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 12:01

Idézet: Dorien - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 10:13

Gépeket sokkal könnyebb lemodellezni, mint élő, domború arcokat, testeket, dzsungelt, természetes mozgást. Utóbbiaknál az emberi szem gyorsan kiszúrja, ha valami nem stimmel.
A Transformers jó volt látvány terén, de a sztori meg az a nyikhaj gyerek a főszerepben... hát kb. a debilség csúcsa. :D
A 2. részt még nem láttam.

Én ebben nem vagyok olyan biztos. A fémek valódi csillogását elég nehéz visszaadni, ráadásul a robotok baromi részletesek is voltak.
Az Avatarnak sem nagy durranás a sztorija, sőt. Egyik milliószor lerágott csont, a másik meg bugyuta, sok helyen logikátlan.

Téma megosztása:

• (177 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.