HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (177 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló III. Csak ajánló! Értékeld a témát: -----

#1381 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 19. 21:44

En lattam mind3-ban mar filmet, de nem ugyan azt, igy nem tulzottan mervado a dolog.

Midenesetre a RealD meg a Dolby 3D szvsz ugyan annak latszik, az iMAX nagyobb vaszon, furibb keparany.

A frameratekknel anno RealD es iMAX tekinteteben neztem utanna, de meg kell hogy valljam, hogy a 60 (2x30) is idonkent kevesnek tunt.

Nagyon gondolkozom, hogy 3Dbe nezzem e az Avatart, mert nekem eddig mindig faraszto volt hosszabb tavon nezni a 3D filmeket ezekkel a technologiakkal, es ez a leghosszabb lenne eddig (nem beszelve arrol, hogy a polarszures azert ront a kontraszton es szaturacion valamelyest)

#1382 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 21:59

Idézet: Vertigo - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 21:44

En lattam mind3-ban mar filmet, de nem ugyan azt, igy nem tulzottan mervado a dolog.

Midenesetre a RealD meg a Dolby 3D szvsz ugyan annak latszik, az iMAX nagyobb vaszon, furibb keparany.

A frameratekknel anno RealD es iMAX tekinteteben neztem utanna, de meg kell hogy valljam, hogy a 60 (2x30) is idonkent kevesnek tunt.

Nagyon gondolkozom, hogy 3Dbe nezzem e az Avatart, mert nekem eddig mindig faraszto volt hosszabb tavon nezni a 3D filmeket ezekkel a technologiakkal, es ez a leghosszabb lenne eddig (nem beszelve arrol, hogy a polarszures azert ront a kontraszton es szaturacion valamelyest)

Én úgy tudom, hogy a digitális vetítés már az Imax-nál is 2x30 nem 2x24. :think:
Fárasztó az biztos minden 3D a szemnek , kérdés kinek mennyire és megéri-e?
A kontraszt dolog igaz, de a szín szűrő is torzít valamennyit.

#1383 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 22:23

Akkor gondolom belekalkulálták a torzítást, mert ilyen szép színeket eddig nem láttam moziban, de még bluray ripeken se nagyon.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1384 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 22:36

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 22:23

Akkor gondolom belekalkulálták a torzítást, mert ilyen szép színeket eddig nem láttam moziban, de még bluray ripeken se nagyon.

A különbség lehet nem észrevehető is, de a szemüveg már eleve nem tökéletes, tehát jobb nem lehet mint anélkül. A szép színek a film jellegéből adódnak.

#1385 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 22:56

Most nézem a szinkronos kamerás :fear: :Đ verziót, és meglepően jók a szinkronok. Le a kalappal :up:

spoiler:
Kétféle verzió van? Most tekertem a végéhez, és ahogy mutatják Jake arcát, a szeme csukva, az Avatar felirat beúszik és eltűnik a kép, jön a stáblista. Moziban(3D angolul) meg kinyitja a szemét, és utána jön a credits.  :think:

Szerkesztette: Pietrosz 2009. 12. 19. 23:17 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#1386 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 23:18

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 22:56

Most nézem a szinkronos kamerás :fear: :Đ verziót, és meglepően jók a szinkronok. Le a kalappal :up:

Hát talán kétszer néztem kamerás filmet, mindet megbántam, soha többé. :fear:
Mozi, ha nem meg kivárom a tutit (1080p). :)

#1387 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 10:17

DCS-en most van szó az IMAX-ről.

#1388 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 17:23

Találtam egy érdekes írást: http://3dvision-blog.com/what-to-choose-im...-for-3d-movies/
De a legjobb talán az lesz, ha megnézem IMAX 3D-ben is, aztán kiderül melyik a jobb. :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1389 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 23:03

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 19:54

Köszi a tippeket, végül 3D-ben néztem eredeti nyelven :) Később meg valamikor IMAX 3D-ben is újranézős.
_DooM_ , van a sima 2d, 3d, meg imax 3d, ha esetleg kevered. Én simán letettem a hajam tőle, hiába kliséhegyek, nem számít, az egész nagyon egyben van. Nem látom értelmét 2D-ben nézni, az olyan lenne, mint Doom3-at árnyék nélkül játszani, core2 procit alapon hajtani :Đ Lehet, de nem érdemes.
Amin meglepődtem, hogy nem volt magyar felirat, de gondolom a 3D miatt nem lehet megoldani. A hardcoded feliratok viszont zavartak kicsit, mert külön kellett rá fókuszálni.

Jah... Én azt hittem van sima IMAX is. Mármint az Avatarból.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#1390 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 23:55

Idézet: Vertigo - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 22:44

Aki szemüveges, az rá tudja venni kényelmesen egy vékonyabb szemüvegre ezeket pluszban? Most jutott eszembe, jövő héten megyünk rá, RealD, ha minden igaz, és ha nem menne rá ez a szemüveg a rendes szemüvegemre, akkor sokkal előrébb kéne jegyet foglalnom...

Szerkesztette: spidey 2009. 12. 21. 00:16 -kor

#1391 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 00:00

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 17:23

Találtam egy érdekes írást: http://3dvision-blog.com/what-to-choose-im...-for-3d-movies/
De a legjobb talán az lesz, ha megnézem IMAX 3D-ben is, aztán kiderül melyik a jobb. :)

4x kell megnézni és minden tiszta lesz. :)

#1392 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 00:14

Idézet: spidey - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 0:55

Aki szemüveges, az rá tudja venni kényelmesen egy vékonyabb szemüvegre ezeket a szemüvegeket? Most jutott eszembe, jövő héten megyünk rá, RealD, ha minden igaz, és ha nem menne rá a szemüveg a szememre, akkor sokkal előrébb kéne jegyet foglalnom...

Rá, teljesen kényelmesen. Legalábbis ahol én néztem (Szeged, Belvárosi mozi), ott rá lehetett. Direkt szélesebb volt a szemüveg az elején, hogy aláférjen.
De gyanítom mindenhol ilyen szemüveget adnak.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#1393 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 01:00

Na most ertem haza, vegul is 3D-ben neztem meg az Avatart a MOMban (Dolby 3D)

A film tetszett, ahhoz kepest milyen hosszu volt nem tunt fel (csak a hatsomnak egy kicsit), szep volt jo volt, a 3D-tol (ertsd vetitesi technika, maga a CG franko volt) nem voltam eldolve (igaz nehany filmet lattam mar igy), picit faradt a szemem, de nem volt veszes es a framerattel sem volt gond, de szvsz otthon egy sima 2D-s 1080p-s forrasbol valoszinuleg nagyobb vizualis elmeny!

Mikor neha  pihentettem a szemem, levett szemuveggel, latszott hogy sokat levesz mind a kontrasztbol, fenyerobol, szaturaciobol a polarszuro...

Azert jo volt igy is (persze a sima 2D-s vetitett mozikep sincs palyan mar egy atlagos tevehez kepest szinekben, kepelessegben), erdemes volt megnezni!

Szerkesztette: Vertigo 2009. 12. 21. 01:02 -kor

#1394 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 09:25

Idézet: Vertigo - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 1:00

Mikor neha  pihentettem a szemem, levett szemuveggel, latszott hogy sokat levesz mind a kontrasztbol, fenyerobol, szaturaciobol a polarszuro...

A Dolby 3D színszűrős rendszer, nincs polárszűrő.

#1395 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 13:24

Idézet: Vertigo - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 2:00

Na most ertem haza, vegul is 3D-ben neztem meg az Avatart a MOMban (Dolby 3D)

A film tetszett, ahhoz kepest milyen hosszu volt nem tunt fel (csak a hatsomnak egy kicsit), szep volt jo volt, a 3D-tol (ertsd vetitesi technika, maga a CG franko volt) nem voltam eldolve (igaz nehany filmet lattam mar igy), picit faradt a szemem, de nem volt veszes es a framerattel sem volt gond, de szvsz otthon egy sima 2D-s 1080p-s forrasbol valoszinuleg nagyobb vizualis elmeny!

Azert jo volt igy is (persze a sima 2D-s vetitett mozikep sincs palyan mar egy atlagos tevehez kepest szinekben, kepelessegben), erdemes volt megnezni!

ott nyomatták eredeti nyelven? milyen volt a feliratozás?
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#1396 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 14:00

Úgy döntöttem Dolby 3D lesz.  :cool:
Hány helyen van ilyen vetítés? Írtatok itt több helyet, a hivatalos kereső szerint 3 van csak Pesten, se a MoM, se a Pólus nincs említve és nem is nagyon van pontos infó akárhogy keresek.
Nekem az Aréna a legjobban megközelíthető, ott rögtön dönthetek 2 lehetőség közül is :), csak érdekelne mennyire terjed a technológia.

#1397 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 14:43

Szinkronos volt MOMba is...

Amugy nem volt gaz egyaltalan, dokineninek meg kifejezetten franko volt a hangja.

#1398 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 14:45

Nah Avatar 3D pipa.

Ha van olyan film, amit elvisz a hátán a látvány, akkor ez az. Néha az államat keresgéltem.

Januárban lehet megnézem még IMAX 3D-ben is (nagyon nem volt már jegy sajna erre az évre sehol), csak hogy lássam mekkora különbség van a "sima" és az IMAX 3D filmek között.

#1399 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 17:29

Idézet: obersmith - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 13:24

ott nyomatták eredeti nyelven? milyen volt a feliratozás?

Csak az Aréná-ban és az Allee-ban megy eredeti nyelven. Viszont magyar felirat nincs.
szerk.: MOM parkban is van elvileg.

Szerkesztette: Pietrosz 2009. 12. 21. 17:36 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#1400 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 12:10

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 18:29

Csak az Aréná-ban és az Allee-ban megy eredeti nyelven. Viszont magyar felirat nincs.
szerk.: MOM parkban is van elvileg.

arénában eredeti nyelven? O.o na ez meglepett.  nemtom hogy az hány termes mozi, de az imax3d is eredeti nyelvű vagy az szinkronos?
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

Téma megosztása:

• (177 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.