HWSW Informatikai Kerekasztal: Fonerók egyesüljetek! III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fonerók egyesüljetek! III. Wi-Fi-router meghívóval fillérekért! Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#881 Felhasználó inaktív   Stospam 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 08. 07:42

Az kizárt, hogy USB kulcs kelljen hozzá. Meg kellene próbálni a másik routert Open-re állítani (gondolom a MAC filter-re már gondoltál). Ha sehogyan sem sikerül, akkor IRC -> freenode -> #fonosfera.

#882 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 08. 08:58

Az kizart. :D Majd meg probalkozom, aztan ha nem megy, irok majd fon forumba, vagy a beta szekcioba... bar ez utobbi szo szerint halott.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#883 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 21:44

http://blog.fonosfer...idate-2260-rc1/

En ezt nem fogom felrakni, de jo tudni, hogy kemenyen dolgoznak a kovetkezo verzion...

#884 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 21:53

Van egy Fonerám, ami nem látja a wifi hálózatokat (régebben ment úgy, hogy wifiről kapja a netet, de most nem). Próbáltam már mindent vele, és úgy néz ki, a reset gombja nem is működik. Sem sima resetet nem csinál rá, sem a 30mp-es hard restet. Hogy lehetne valahogy máshogy hard resetet nyomni rá úgy, hogy utána a freewlan menjen rajta még?

Fonera2 amúgy mennyire használható torrentezésre?

Szerkesztette: szucsati 2009. 05. 13. 21:55 -kor

#885 Felhasználó inaktív   gmweb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 22:13

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 21:53

Van egy Fonerám, ami nem látja a wifi hálózatokat (régebben ment úgy, hogy wifiről kapja a netet, de most nem). Próbáltam már mindent vele, és úgy néz ki, a reset gombja nem is működik. Sem sima resetet nem csinál rá, sem a 30mp-es hard restet. Hogy lehetne valahogy máshogy hard resetet nyomni rá úgy, hogy utána a freewlan menjen rajta még?

Fonera2 amúgy mennyire használható torrentezésre?

Hááát... Ez szívás. De ha szerelcséd van, és befrissített a FreeWLAN, akkor ha nem tud a fonera wifihez csatlakozni, akkor mindig újraindítja magát. Ezt elvileg észre kellene venned. Ha ez így van, akkor néhány újraindítás után vissza kellene raknia magát dhcp-re. Na modt ez nálam úgy néz ki, hogy ilyenkor kerek 1 percig elérem a routert. Ekkor átállítom én is a dolgot, hogy dhcp legyen (a webes felületen), aztán ha akarok, akkor még kísérletezgetek Wifire kapcsolódni.

De ez a funkció mindig is bizonytalan volt. Igaz nekem már egy éve megy így a net stabilan, de a két fonerát csak egy gipszkarton választja el egymástól.

Ha az én megoldásom nem jó, próbálj minél közelebb menni ahhoz a routerhez, amiről a netet szednéd, és ekkor elvileg mennie kellene.

Lehet, hogy mindkét routert újra kell indítani. Nekem volt, hogy valami miatt nem tudtam kapcsolódni az internetes routerjez fonerával, de laptoppal simán ment. Ilyenkor ha a belső fonerát újraindítottam, az nem mindig volt elég. Volt, hogy az internetest is újra kellett indítanom.

Legvégső megoldás a RedBoot, ha az nincs, akkor soros kábel.

Ha új fonerád (2200-as) van, akkor a Francofon oldalán is van help erre.

#886 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 23:59

Na, csak sikerült valahogy :). Sikerült 0.7.1 r1-re, vagy mire (a régire) visszaállítani (nem tudom, hogy). Ez után újratettem a Freewlant. Most műxik szépen. Viszont érdekesmód 0.9.6a-s Freewlan került rá, ez a legújabb az autoupdate szerint, de a másik Fonerán, meg eddig ezen is 0.9.7-es volt.

lletve nem teljesen megy, mert ip-t nem kap :(.

#887 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 10:16

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 0:59

Na, csak sikerült valahogy :). Sikerült 0.7.1 r1-re, vagy mire (a régire) visszaállítani (nem tudom, hogy). Ez után újratettem a Freewlant. Most műxik szépen. Viszont érdekesmód 0.9.6a-s Freewlan került rá, ez a legújabb az autoupdate szerint, de a másik Fonerán, meg eddig ezen is 0.9.7-es volt.

lletve nem teljesen megy, mert ip-t nem kap :(.

Nekem is frissítette magát 0.9.7-re mikor megjelent ez az új update és el is baltázta azonnal a routert. Pontosabban wifiről kapott jelet wifire továbbítani nem nagyon akart. A 0.9.6a ebből a szempontból tökéletes, vissza is raktam szépen és az autoupdate pedig ki lett kapcsolva. Ha nem kapsz IP címet próbáld meg, hogy B/G helyett only B legyen a wifi része, amivel felkapcsolódsz a másik hálóra, úgy emlékszem volt valami ilyen baja ennek a verziónak, hátha segít neked is.
Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

#888 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 12:10

Idézet: Sparks - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 10:16

Nekem is frissítette magát 0.9.7-re mikor megjelent ez az új update és el is baltázta azonnal a routert. Pontosabban wifiről kapott jelet wifire továbbítani nem nagyon akart. A 0.9.6a ebből a szempontból tökéletes, vissza is raktam szépen és az autoupdate pedig ki lett kapcsolva. Ha nem kapsz IP címet próbáld meg, hogy B/G helyett only B legyen a wifi része, amivel felkapcsolódsz a másik hálóra, úgy emlékszem volt valami ilyen baja ennek a verziónak, hátha segít neked is.

Fix ip-vel sikerült belőni végülis tegnap. Viszont reggelre nem ment már :(.

#889 Felhasználó inaktív   BIGERI 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 15. 01:13

Sziasztok!

Én is szeretnék csatlakozni a Fonerához. Ha valaki tudna nekem küldeni egy meghívót hálás lennék érte!

#890 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 16. 13:14

Na, ez baba :). A Fonerám wifivel kapcsolódik a routeremhez, plusz kábellel a notimhoz, és ezen keresztül netelek. Teljesen jó, van egy nagyméretű, utp kábeles wifi adapterem :)

De FON jelet mintha nem akarna adni...

#891 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 05:56

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. máj. 16., szombat - 13:14

De FON jelet mintha nem akarna adni...

És most olvasom, hogy másnál sem. Ha megy a QRM, akkor nem ad wifi jelet a Fonera, mindenki visszaállt 0.9.6a-ra: http://en.freewlan.info/viewtopic.php?f=17...b798900fdf1c675

Kár, mert amúgy elég jó okosságokat hozott a 0.9.7!

#892 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 21:55

Egyelore senkinek sem ajanlom a 2.0-at, egyszeruen nem ertem miert tartott ennyi ideig ezt a bugos szart osszehozni. :( Kidobott penz az ablakon, oriasi csalodas. Lassu, joforman egyetlen funkcioja sem mukodik normalisan, aminek beharangoztak, pont arra nem hasznalhato egyaltalan. 3G modememet nem ismeri fel (utana meg semmilyen mas USB-s eszkozt), torrent kliense a 2.2.6 rc1-ben is egy hulladek. Samba nem enged be a felhasznalonev/jelszo parossal, mig az FTP igen, ez is LOL. Dev modban nem megy a Wi-Fi-s internetcsatlakozas, open beallitassal sem, ami szinten LOL.

#893 Felhasználó inaktív   szido 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 21:52

Le tudná valaki írni hogy milyen alkatrészeket kell beszereznem egy kábelhez?
Holnap akkor meg is tenném a körutat a városban.

#894 Felhasználó inaktív   szido 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 23:20

Vagy esetleg melyik telefon adatkábele lenne hozzá jó???

#895 Felhasználó inaktív   appel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 12:28

http://logout.hu/cikk/lafonera_router_es_a...zol/teljes.html

#896 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 20:19

Idézet: Krinyo - Dátum: 2009. máj. 19., kedd - 21:55

Egyelore senkinek sem ajanlom a 2.0-at, egyszeruen nem ertem miert tartott ennyi ideig ezt a bugos szart osszehozni. :( Kidobott penz az ablakon, oriasi csalodas. Lassu, joforman egyetlen funkcioja sem mukodik normalisan, aminek beharangoztak, pont arra nem hasznalhato egyaltalan. 3G modememet nem ismeri fel (utana meg semmilyen mas USB-s eszkozt), torrent kliense a 2.2.6 rc1-ben is egy hulladek. Samba nem enged be a felhasznalonev/jelszo parossal, mig az FTP igen, ez is LOL. Dev modban nem megy a Wi-Fi-s internetcsatlakozas, open beallitassal sem, ami szinten LOL.

Érzésem szerint kezd kifogyni a projekt alól a pénz. Bár ez csak ilyen nagyon távoli megérzés. Az én érdeklődésem is lankadt, de úgy érzem, hogy a nagy hórukk is eltűnt már, amivel indult ez az egész.

#897 Felhasználó inaktív   szido 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 20:39

Idézet: appel - Dátum: 2009. máj. 21., csütörtök - 12:28

Köszi a választ.
Esetleg valami usb -> ttl kábellel nem lehet megoldani?

#898 Felhasználó inaktív   appel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 12:03

Idézet: szido - Dátum: 2009. máj. 21., csütörtök - 20:39

Köszi a választ.
Esetleg valami usb -> ttl kábellel nem lehet megoldani?

az biztos, hogy usb-RS232 adapterrel működik, én is úgy használtam, azonban egyből usb-s kábelt csinálni azt nem próbáltam, itt van valami, ki kell próbálni:

http://www.fonerahacks.com/index.php/Tutor...SB-Adapter.html

#899 Felhasználó inaktív   szido 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 13:17

Csak ilyen kyocera kábelről itt nemnagyon hallottak. Az usb-rs232 átalakítóval meg szerintem az a para, hogy az nem 12 voltos.

Találtam a neten ilyen kábelt:
http://www.adafruit.com/index.php?main_pag...&products_id=70

Ez usb->3,3V
Csak az a gáz, hogy ezt sem találtam egyik boltban sem.
Kicsit hülyének is nézett az eladó.

#900 Felhasználó inaktív   appel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 20:11

Idézet: szido - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 13:17

Csak ilyen kyocera kábelről itt nemnagyon hallottak. Az usb-rs232 átalakítóval meg szerintem az a para, hogy az nem 12 voltos.

Találtam a neten ilyen kábelt:
http://www.adafruit.com/index.php?main_pag...&products_id=70

Ez usb->3,3V
Csak az a gáz, hogy ezt sem találtam egyik boltban sem.
Kicsit hülyének is nézett az eladó.

nos, én ezen leírás alapján csináltattam haverral egy kábelt, ahol egyik fele egy com portos soros cucc, a másik vége pedig a fonerámba való 4 tűs cucc (az én fonerám már újabb, ezért nem 8 tűs csati kell, hanem csak 4).
No a félreflashelt fonerámat ezzel sikerült életre kelteni, de azóta vettem egy 1200ft-os usb-rs232 kábelt, és megnéztem, hogy saját kábel, plusz usb-rs232 kombó működik-e, és arra ki tudom jelenteni, hogy tökéletes...

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.