HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák II. Értékeld a témát: ***-- 1 szavazás

#161 Felhasználó inaktív   enfo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 07. 17:41

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 18:03

Nálam azért volt több opció, mert az nTune is fel volt rakva.

Azt lehet még megpróbálni, hogy ráklikkelsz a "My display is not shown in the list..." szövegre, és ott megpróbálod rávenni a cuccost, hogy ismerje fel a TV-t.

Nos mégsem oldódott meg, csak azt hittem :( Az van ugyanis, hogy amikor összekötve benyomom a gépet, akkor az elején még megy a kép, amig kiírja az adatokat, meg pl. a BIOS látszik, de utána amikor elkezd betölteni a windows, szépen elmegy és vissza se tudom hozni sehogy. Gondolom be kellene állítani, hogy kompozit jelet küldjön a kék kábelen, de nem tudom sehol se beállítani, a control panelben sincs ilyen opció. Van ötlete valakinek?

#162 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 18:03

Idézet: enfo - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 16:41

Nos mégsem oldódott meg, csak azt hittem :( Az van ugyanis, hogy amikor összekötve benyomom a gépet, akkor az elején még megy a kép, amig kiírja az adatokat, meg pl. a BIOS látszik, de utána amikor elkezd betölteni a windows, szépen elmegy és vissza se tudom hozni sehogy. [...]

Hmm, ezek szerint a hardware OK, valami driver probléma van. A fent említett "Force Detect" se segít?

#163 Felhasználó inaktív   enfo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 21:05

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 18:03

Hmm, ezek szerint a hardware OK, valami driver probléma van. A fent említett "Force Detect" se segít?

Nem sajnos, pedig "fizikailag" minden stimmel, ugyanis ugyanezzel az YPbPr dugasszal és ezzel kábellel a régi laptopom (Radeon 345M kártyával) simán nyomja a képet...

Valahogy be kell szerintem állítani h. milyen jelet küldjön a kék kábelen, csak az nem akar összejönni.... :(

#164 Felhasználó inaktív   sixtee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 17:41

Sziasztok...

Valaki segítsen legyen kedves ha tud...
Van egy lg plasma 32PC51 típusú plasma tv-m. össze akartam kötni a pc-mel. 8600 Gt kártyám van. vettem DVI-HDMI kábelt...(tudom ezen hang nem, csak kép megy át), összedugtam, megpróbáltam beállítani klón módban, és semmi..csak fekete a tv képernyője, és azt írja, hogy nincs jel(a tv).
Próbáltam már minden beállítást, a tv-is, de semmit sem csinál....elvileg jó arra a videókarim, hogy működjön vele hdmi-ben a tv? Mit kellene tennem, hogyan állítsam be? Aki oldott már meg ilyen gondot, legyen kedves segítsen nekem...
Előre is nagyon köszönöm....

#165 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 13. 11:20

Idézet: sixtee - Dátum: 2008. júl. 11., péntek - 16:41

Van egy lg plasma 32PC51 típusú plasma tv-m. össze akartam kötni a pc-mel. 8600 Gt kártyám van. vettem DVI-HDMI kábelt...(tudom ezen hang nem, csak kép megy át), összedugtam, megpróbáltam beállítani klón módban, és semmi..csak fekete a tv képernyője, és azt írja, hogy nincs jel(a tv).
Próbáltam már minden beállítást, a tv-is, de semmit sem csinál....elvileg jó arra a videókarim, hogy működjön vele hdmi-ben a tv? Mit kellene tennem, hogyan állítsam be?

Nem ismerem ezt a TV-t, de...

- Azt mondod, klón módban nem megy. DualView-ban se?
- Milyen jelen állítottál be a "Change the signal or HD format" részen. Úgy látom, ez egy elég alacsony felbontású cucc. lehet hogy nem tud 720p-t vagy 1080i-t. 576p / 480p se megy?

#166 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 17. 18:43

Helló!

Sony 37P3000-es LCD tv-t kötöttem össze ATI HD2600XT kártyán keresztül a géppel HDMI-HDMI kábellel.
Az elsődleges megjelenítő egy 19-es LCD monitor. Azt szeretném elérni, hogy mindkét megjelenítőn ugyanazt lássam, de természetesen különböző felbontásban.
Csak  kiterjesztett asztalt és a klón módot tudok beállítani. Klón módban különböző felbontást nem lehet beállítani, kiterjesztett asztalnál, meg nem ugyanazt látom a két képernyőn. Sőt, kiterjesztett asztalnál nem mindegyik videó jelenik meg, amint áthúzom a TV-re a lejátszó ablakát...

Szóval mehet ugyanaz mindkét képernyőn, különböző felbontásban?

kösz.: begbie

#167 Felhasználó inaktív   rage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 00:01

7600 GT kártya esetében az új driverrel nálam nincs kép a TV-n, ha megpróbálom kitenni.
Mindegy, hogy single, dual vagy clone.
SVHS csatlakozást használok, eddig soha ilyen gond nem volt.

Visszatéve a 169.21-et a probléma azonnal megoldódik.

#168 Felhasználó inaktív   zag 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 23:23

Sziasztok!

Próbáltam utánaolvasni a problémámnak, de úgy érzem, már az összes olvasott tippet végigjátszottam és semmi eredmény.

Röviden a helyzet: ABIT RADEON 9600XT S-Video kimenettel vs. Panasonic TV SCART és RCA bemenettel. Kikapcsolt állapotban dugdosva a következő csatlakoztatást próbáltam: videókártya S-Videó kimenete - S-Video-RCA átalakító - RCA kábel - RCA kábel közvetlenül be a TV Video csatlakozójába. Minden bekapcs., TV-t beállítom extended desktop-nak, színszabvány Hungary-PAL B, és FEKETE-FEHÉR a kép. Ezután megpróbáltam mindezt úgy, hogy az RCA kábelt nem közvetlenül a TV-be dugtam, hanem egy RCA-SCART átalakítóba és a SCART-ot dugtam a TV-be, hátha, de ugyanúgy FEKETE-FEHÉR maradt a kép. Valamint végigpróbáltam az összes színszabványt is PAL B-től L-ig, igaz, ott nem kapcsoltam ki és be a TV-t és a PC-t, miután átállítottam.

Tudnátok segíteni, szerintetek mi lehet a gond, mit próbáljak még ki?

Köszi előre is

Zag

#169 Felhasználó inaktív   zag 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 00:08

Idézet: zag - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 23:23

Sziasztok!

Próbáltam utánaolvasni a problémámnak, de úgy érzem, már az összes olvasott tippet végigjátszottam és semmi eredmény.

Röviden a helyzet: ABIT RADEON 9600XT S-Video kimenettel vs. Panasonic TV SCART és RCA bemenettel. Kikapcsolt állapotban dugdosva a következő csatlakoztatást próbáltam: videókártya S-Videó kimenete - S-Video-RCA átalakító - RCA kábel - RCA kábel közvetlenül be a TV Video csatlakozójába. Minden bekapcs., TV-t beállítom extended desktop-nak, színszabvány Hungary-PAL B, és FEKETE-FEHÉR a kép. Ezután megpróbáltam mindezt úgy, hogy az RCA kábelt nem közvetlenül a TV-be dugtam, hanem egy RCA-SCART átalakítóba és a SCART-ot dugtam a TV-be, hátha, de ugyanúgy FEKETE-FEHÉR maradt a kép. Valamint végigpróbáltam az összes színszabványt is PAL B-től L-ig, igaz, ott nem kapcsoltam ki és be a TV-t és a PC-t, miután átállítottam.

Tudnátok segíteni, szerintetek mi lehet a gond, mit próbáljak még ki?

Köszi előre is

Zag

Probléma megoldva. A gondot az okozta, hogy az S-Video-RCA átalakító kábelem S-Video része csak 4 tűs volt. Kicseréltem 7 tűsre, és lőn világosság: megérkeztek a színek. :)

#170 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 18:05

Monitor mellett kiterjesztett képernyőként használva az LCD tv-m miért van az, hogy bizonyos videók nem jelennek meg rajta? (ahogy észrevettem jellemzően a wmv-k)
Ahogy áthúzom a tv-re a media player ablakát csak fekete képernyő.. vissza a monitorra, ott meg megjelenik... :confused:
Ha elsődleges megjelenítőként használom a tv-t, akkor minden ok, de kiterjesztett képernyőként nem megy... ugyanakkor az avi-k, mpg-k meg mennek...
Van erre valami ötlet?

Másik idegesítő dolog: mov-okat játszanék le, qujcktime-ot áthúzom a tv-re, játsza is, de amikor kiteszem teljes képernyőre, akkor a monitorra teszi ki...
Minden csak úgy működik rendesen, ha a tévét állítom elsődleges megjelenítőnek... de nekem jobb lenne fordítva...

#171 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 11:26

A driverben állítsd be, melyik képernyő legyen a teljesképernyős videókra aktív.

#172 Felhasználó inaktív   darook 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 11:03

Sziasztok!

A következő problémám lenne, adott egy Dell Inspiron 6400-as notebook, S-Video és D-SUB kimenettel. S-Video kimenetről szeretnék meghajtani egy TV-t, kompozit jellel. S-Video->RCA átalakító megvan (http://www.zonacompu.../rca-svideo.jpg), RCA kábel is, TV-be beköt, semmi nem történik (funkciógomb megnyomása után).

Kicseréltem az átalakítót egy másikra, nevezetesen a Sapphire HD3850 mellé kapott S-Video->3×RCA (RGB) átalakítóra, az int. VGA driverében máris megjelent a külső megjelenítő opció, pedig a TV-hez nem is dugtam hozzá, mert nincs még RCA->SCART átalakítóm.

A kérdés az, hogy miért nincs kép a TV-n, ha S-Video->RCA (kompozit) felállást használom? Próbáljam másik átalakítóval, esetleg 4 tűs verzióval? Köszönöm a tippeket előre is!

Szerkesztette: darook 2008. 07. 26. 11:04 -kor

#173 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 11:17

Valószínűleg nem ismeri fel hogy TV van rádugva, erre szokott lenni a force TV detect opció.
Vagy valami nincs jól beállítva, esetleg csak újraindítás után ismeri fel.

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 07. 26. 11:18 -kor

#174 Felhasználó inaktív   darook 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 12:44

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2008. júl. 26., szombat - 11:17

Valószínűleg nem ismeri fel hogy TV van rádugva, erre szokott lenni a force TV detect opció.
Vagy valami nincs jól beállítva, esetleg csak újraindítás után ismeri fel.

Intel 945-ös int. VGA-val szerelt a notebook, a drivere igencsak fapados, mindaddig semmi beállításra nincs lehetőség, amíg nem érzékeli, hogy az S-Video aljzatba csatlakoztatok az adaptert. Próbálkozom tovább, hátha.

#175 Felhasználó inaktív   pauld16z6 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 20. 11:20

Sziasztok!Kellene egy kis segítség!Adott egy laptop win xp sp3-mal,nvidia geforce go 7400-as vga-val 15,4" monitorral és egy 19" samsung lcd monitor.
A probléma a következő:Dual view-et akarok csinálni,mind a két monitoron van kép DE nem engedi,hogy a 19" lcd legyen az elsődleges monitor.Mivel ez a monitor a nagyobb ezen szeretnék játszani,mellette pedig a másikon csinálni a dolgaim.A vicces a dologban,hogy klón módban hagyja,hogy a 19"-os legyen az elsődleges,de ugye ez a fentebb írottak miatt nem jó.
Amiket már próbáltam: új vga driver,új driver 19" lcd monitorhoz
A kérdés:Lehetséges-e,hogy valahogy,hogy a 19"-os lcd legyen az elsődleges?Vagy egyáltalán nem?
Itt egy kép arról amiket látok
Előre is köszi.

#176 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 18:32

Idézet: Klown - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 22:39

DVI -> HDMI kábel esetén nincs hang, mivel a DVI csak videojelet küld. Olyankor általában külön kell megoldani a hang átvitelét. Pl. sztereó (2db) RCA-val.

Ehhez egy érdekes megjegyzés:

Az új ati 3650-em hátulján 2 dvi kimenet található, a dobozban találtam a kártyához mellékelve 1 dvi2hdmi és egy dvi2vga átalakítót. (A dvi-ken kívül még van egy tvout is rajta)

Vajon minek tett fel installáláskor egy külön hangkártyát a windowsban a vga-nak? (Ati HD Audio) :Đ

Én azt logikusnak tartom, hogy egy dvi-n nem jön a hang, de valami mégis van ott ezek szerint, nem?  :think:

És az eredeti problémámat sikerült megoldanom, mielőtt itt meg kellett volna kérdezni:
Nem sikerült a vga-n rákötött lcd tv-t natív(?) felbontásba (1360x768) tenni a hozzá adott driverekkel sem, de még a powerstrip-pel sem.. (pedig még valami "drivert" is próbáltam eszkábálni, ill. installálni)

A megoldást a legfrissebb ati driver installálása hozta, ezek után már ez a felbontás is szerepelt a listán  :D

Szerkesztette: NeveMania 2008. 08. 22. 18:34 -kor

#177 Felhasználó inaktív   bensze88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 23. 15:25

sziasztok.
olvasgattam pár hszt visszafele és kiprobáltam pár dolgot amit javasoltak másoknak( uj driver, másik tv-n kiprobálás,stb) ugyanis egy olyan gondom lenne hogy:
7600GT , jelenleg ezzela  driverrel -> 169.21_forceware_winxp_32bit_english_whql
kb fél évig müködött a tvout rajta egy orion fogalmam nincs milyen tipusu ujjabb fajta 72es crt tv-vel.
ámde elmentem egy hálopartira ahol a rendszer feladta magát a gépen és csináltam rajta egy ghost visszaállitást egy több honappal ezelötti mentésröl, ahol még tutibiztosra müködött a tvout mert igynézem a  filmeket évekota.

most a jelenség az hogy a tvmen mikor kirakom rá a jelet ezzel a driverrel fekete háttér és vékony csikok kusznak felfelé a legfrissebbel (175.19) pedig pöttyök mászkálnak fekete hátteren.
persze nemismerte fel én tvment se és öcsémét se inditáskor, csak force val sikerült egy hdtv-t felismernie magának, nemtudom h ez jo vagy baj e...esetleg ötletetek van?
kábelröl annyit hogy s-video-> rca átalakito > scart -> tv
rcatol bizto hogy jó és müködik a káébel mert ha rádugtam egy dvd lejátszot tökéletesen müködött,és ez egy tipp de tovább se lehet baja a kábelnek mivel ha nincs kirakva a jel nem ugrál, és mászkálnak a  fehér pontok a  tv-n.(azaz nincs megtörve szerintem)
létezik hogy a videkokártyámon szállt el a tvout?:(

még annyit hozzáfüzök hogy probáltam 50hz-en küldeni, meg 60hz-en, meg felbontást állitani manuálisan de semmitnemváltozott, ugyanazoka  fura csikok kusztak összevissza...de régen nemvotl semmigondja ezekkel, simán felismerte és küldtem rá a jelet, ment.

Szerkesztette: bensze88 2008. 08. 23. 15:32 -kor

Kép

#178 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 16:04

Tudna valaki segíteni?

TV:LG plasma tv, 42PC56
VGA : X1950 Pro
DVI-HDMI kábellel van összekötve. (3m, sokszorosan szigetelt, aranyozott csatlakozók)

HD filmeket szereznék nézni a tvn, de nem tudom milyen felbontást állítsak be neki.
Természetesen a 640*480-tól az 1920*1080-at be lehet neki állítani, és meg is jeleníti, de valami katasztrofálisan szar a kép ilyenkor.
Végigpróbáltam mindent, de ahol a képarány megfelelő, (1360*768,32bit,60hz), ott film közben (de csakis filmnél, és csak a kódolt sávban, tehát alul felül a fekete csíkban ahol nincs kép, ott tökéletes) a fekete színben kis pontok jelennek meg, közelről látszik, és zavaró.
Ha átállítom nagyobb felbontásba, akkor ez a jelenség megszűnik, viszont ott a képélesség szar, vagy a színek nem élethűek (túl kontrasztosak, túl erősek a színek).
Gyanítom felbontás vagy frekvencia , esetleg driver gond lehet.
Amit viszont nem értek, hogy ha a plazma panelnak gyárilag 1024*768 a felbontása (ezt sem értem, hogy 16/10es képaránynak hogy lehet ez a felbontása, hisz ez ha jól tudom 4/3), és ha ezt állítom be szgépen neki, akkor tojás arányú a kép..
Valaki segítsen pls, mert 3 hónapja nem tudom beállítani, és lassan megőrülök..
Mit cseréljek? VGA-t, vegyek egy 4. fajta kábelt? Vegyek másik tvt?
...
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#179 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 20:16

Idézet: havri1 - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 17:04

Tudna valaki segíteni?

TV:LG plasma tv, 42PC56
VGA : X1950 Pro
DVI-HDMI kábellel van összekötve. (3m, sokszorosan szigetelt, aranyozott csatlakozók)

HD filmeket szereznék nézni a tvn, de nem tudom milyen felbontást állítsak be neki.
Természetesen a 640*480-tól az 1920*1080-at be lehet neki állítani, és meg is jeleníti, de valami katasztrofálisan szar a kép ilyenkor.
Végigpróbáltam mindent, de ahol a képarány megfelelő, (1360*768,32bit,60hz), ott film közben (de csakis filmnél, és csak a kódolt sávban, tehát alul felül a fekete csíkban ahol nincs kép, ott tökéletes) a fekete színben kis pontok jelennek meg, közelről látszik, és zavaró.
Ha átállítom nagyobb felbontásba, akkor ez a jelenség megszűnik, viszont ott a képélesség szar, vagy a színek nem élethűek (túl kontrasztosak, túl erősek a színek).
Gyanítom felbontás vagy frekvencia , esetleg driver gond lehet.
Amit viszont nem értek, hogy ha a plazma panelnak gyárilag 1024*768 a felbontása (ezt sem értem, hogy 16/10es képaránynak hogy lehet ez a felbontása, hisz ez ha jól tudom 4/3), és ha ezt állítom be szgépen neki, akkor tojás arányú a kép..
Valaki segítsen pls, mert 3 hónapja nem tudom beállítani, és lassan megőrülök..
Mit cseréljek? VGA-t, vegyek egy 4. fajta kábelt? Vegyek másik tvt?
...

Üdv!

A belépő szintű plazmák érdekes fajzatok a 4:3-as arányú 1024×768-as felbontásukkal! Ott úgy trükköznek, hogy nem 1:1 arányú, négyzet alakú, úgymond sqaure pixel-eket használnak, hanem "téglalap" alakúak a pixelek, s így jön ki a szélesvásznú kijelzőhöz a 4:3 arányú felbontás.

Legszebb képet pedig valószínűleg natív 1024×768-as felbontáson kapnál. Bár ott lehet, hogy a geometriával lenne gondod. (körből -> tojás) Ezt nem tudom!

A villogó fehér pontok pedig valószínűleg driver, esetleg codec parára utalhatnak szerintem. Érdemes lenne ezeket váltogatni, hátha úgy megoldódik a probléma.

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#180 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 09:46

Srácok van nékem' 1 ilyen kábelem: (annyi a difi hogy az enyémen ajzat van, de a színek stimmelnek)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ennek a másik fele egy 7 tűs tv out ajzatba menő csati.

Namost az RCA- ajzatok  közül melyik a TV out szál? Mert feliratozva nincs, minek is az ugye..

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.