HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák II. Értékeld a témát: ***-- 1 szavazás

#401 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 04. 12:12

Nem teljesen tv kimeneti probléma, de nem akarok neki újat nyitni.

Rákötöttem a monitoromra a set top boxot (Optibox Cable HDMI PVR Ready) kolink hdmi-dvi kábellal, az eredmény csak a képernyő közepén volt kép és az egész képernyőn fehér csíkok voltak. Agyaltam az lehet e a baj hogy a kolink kábel single link, de ez nem lehet gond mert a wiki szerint:
Single DVI WUXGA 1920 × 1200 @ 60 Hz
Dual DVI WQXGA (2560 × 1600) @ 60 Hz
Tehát a single is át kell tudja vinni képet(még a HD-t is), mivel csak 720x576i felbontású a set top box(ezt írta ki a monitor menüje), ezért vagy a kábel rossz, vagy nem alkalmas erre a célra a monitor.
Megnéztem egy bandridge kábelt, az is single link, erre már nem akartam 5000ft-ot kiadni, a kolink 3000ft volt. Próbálkoztam hdmi-ről dvi-re csatlakozófej átalakítóval és a dual link bandridge dvi-dvi kábelemmel (ezzel van a gépre kötve a monitor) az eredmény ugyanaz.
A monitor HanngsG HI221D

Majd a későbbiekben digikábeles HD-s set top boxot is meghajtnék a monitorral, ezért érdekelne mi lehet a gond, ill. hogy a digi HD-s boxai mennének e a monitorral ?

Szerkesztette: attilav 2010. 06. 04. 12:19 -kor

Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#402 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 15:13

Sziasztok régi problémám újfent aktuális és az lenne hogy a full hd filmek egy kicsit "döcögnek a gépen" ez azt jelenti hogy apró akadások figyelhetők meg a film lejátszása közben. A gépem 4200+ 2,2Ghz ram 2x1gb 800 vga HD4850 512,WD Caviar Blue 320Gb, régebben 80-as vinyóm volt azt hittem az volt a baj de most is akadnak a full hd filmek ami kb 45Gb, media player classic legfrissebb volt de kipróbáltam ajánlásra az Splayert. Nála az volt a gond hogy ha kiraktam a tvre akkor nagyon szaggatott az egész és nem tudom teljesen kirakni full képernyőre a tvn mert marad egy kis fekete rész alul és felül. Catalyst 10.5 és be van állítva hogy fullscreen legyen meg hogy színházmódban legyen a tvn, Theather mod".
Az akadás már megoldódott "media player classicot használok most" csak most az a bibi hogy amikor a tvn akarom nézni a filmet akkor 1024*768-as felbontást ír a tv mikor 1980-at kellene és ez nem normális dolog sztem mert akkor nem full hdban nézem filmet gyakorlatilag hanem 1024ben, még sajnos nem katam olyan választ ami megoldaná a problémát! Kiterjesztett módban is próbáltam és cloneban is mindegyiknél ez a probléma a kábel pedig amivel össze van kötve a géppel a tv az egy vivanco aranyozott hdmi kábel!
A segítséget előre is köszönöm!

#403 Felhasználó inaktív   phumaa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 08. 20:27

Sziasztok!

Kellene egy kis help. van egy nem mai videókarim (ati radeon 9600) és nem engedi h aktíváljam a második képernyőt. eddig teljesen jó volt, nemtom mi lehet a bibi. számgép dvd lejátszóval összekötva( s-video+ hang L,R) dvd lejátszó scarttal set top boxxal, set top box tv-vel scarttal...
tulajd. fülön megkjelenítődik a 2-es képernyő rámegyek h "windows asztal kiterjesztése erre a monitorra" d semmi, guta üt meg...
Köszi előre is a segítséget

Üdv.

#404 Felhasználó inaktív   szente 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 15. 08:25

Sziasztok,

Van egy kis gondom. Nem tudom 25 hertz-nél magasabbra állítani a tv kimenetem frissítését S-video kimeneten.
Valaki találkozott már ilyennel?

Konfig:
Win7 32 bit
ATI 4850
Legújabb catalyst 10.6

Elég furcsa. Xp alatt simán ment 60 hertzen.

Csatolok egy képet is.

Kép

#405 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 15. 09:23

Üzenet megtekintéseIdézet: szente - Dátum: 2010. 07. 15. 09:25

Sziasztok,

Van egy kis gondom. Nem tudom 25 hertz-nél magasabbra állítani a tv kimenetem frissítését S-video kimeneten.
Valaki találkozott már ilyennel?

Konfig:
Win7 32 bit
ATI 4850
Legújabb catalyst 10.6

Elég furcsa. Xp alatt simán ment 60 hertzen.

S-video, kompozit vagy SCART-RGB csatlakozókon csak hagyományos SD-jelek közlekednek, a hagyományos TV-k működtetéséhez. Amelyek Európában 50 Hz (PAL), Amerikában 60 Hz (NTSC) képeltérítési frekvenciával üzemelnek. Most arra ne is térjünk ki, hogy a PAL és NTSC szabványok az RGB <--> kompozit színkódolás-dekódolás módját írják le, viszont ezek a frekvenciák már a fekete-fehér korszakban is adottak voltak, a hálózati frekvenciával összhangban (interferenciák elkerülése miatt).

Tehát nálunk 50 Hz interlaced, vagyis másodpercenként 50 félkép, azaz 25 teljes kép. Hogy ott miért írnak 25 Hz-et, az nekem sem világos, de ha működik a TV, szerintem nincs mit tenni.

Hagyományos tévékre ugyanis nem küldhetsz tetszés szerinti frekvenciát. De ebben az országban jó néhány tévé PAL és NTSC vételre egyaránt alkalmas. Ilyenkor a számítógép mindkét szabványra beállítható, végül a képminőségre jobbnak tűnőt lehet választani.

Én attól szoktam hülyét kapni, amikor valakinek 100 Hz-es tévéje van, és azt hiszi, hogy majd ő ad neki 100 Hz-et a számítógéppel. Hát ez nem így működik... A 100 Hz-es tévék is kizárólag a szabvány, 50 Hz-es adásjellel működnek, mással nem. Csak a készülék belsejében duplázzák meg a frekvenciát, hogy ne vibráljon annyira, persze a digitális manipuláció miatt romlik a képminőség, én ezért is utálom a 100 Hz-es tévéket, mellesleg. Az 50 Hz vibrálás viszont csak nagyméretű képernyő közelről történő nézésekor zavaró, vagyis nem kell közelről nézni, ennyi. Emiatt felesleges egy 100 Hz-es tévével fűteni a szobát és elviselni a lerontott képminőséget. Holott egy jó képcsöves (nem 100 Hz-es) TV minőségben, élethűségben alázza az LCD-ket, a kisebb felbontás ellenére is, ami adott távolság felett már fel sem tűnik, az emberi szem tulajdonságai miatt.

Elkanyarodtam a végére, csak leírtam egyúttal a saját véleményem is a témában.

#406 Felhasználó inaktív   arpo77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 18. 08:49

Sziasztok!

A következő kérdésem, gondom lenne: van nekem egy hp 6720s típusú laptopom. Ezen van egy vga kimenet ami 15 pines d-subos kimenet. (pontosan nem tudom mi ez). Van egy samsung nem túl régi nagy képernyős tv amin van s-video bemenet. Vettem egy ilyen kábelt: http://hardverapro.h.../hsz_1-200.html (az egyes számút). Összedugtam de nem megy, sőt valamit elnyomkodhattam mert ha bedugom a vga kimenetbe a kábelt akkor a laptop képernyője elfeketedik és csak akkor jön vissza ha kihúzom. A laptopban intel gma965-ös chipset van. (ezek az egyéb paraméterek: http://www.datorprec...=44&pg=1&p=4079, nem tudom segít-e) Már próbáltam leszedni és újra feltenni a drivert a videokártyához, meg feltettem a powerstrip progit, de a helyzet változatlan.Nem tudom, hogyan lehetne működtetni, hogy lássa a tv-t ill., mivel tudom visszahozni a képet ha bedugom a kábelt? Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv,
árpó

#407 Felhasználó inaktív   szente 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 19. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Signal - Dátum: 2010. 07. 15. 10:23

S-video, kompozit vagy SCART-RGB csatlakozókon csak hagyományos SD-jelek közlekednek, a hagyományos TV-k működtetéséhez. Amelyek Európában 50 Hz (PAL), Amerikában 60 Hz (NTSC) képeltérítési frekvenciával üzemelnek. Most arra ne is térjünk ki, hogy a PAL és NTSC szabványok az RGB <--> kompozit színkódolás-dekódolás módját írják le, viszont ezek a frekvenciák már a fekete-fehér korszakban is adottak voltak, a hálózati frekvenciával összhangban (interferenciák elkerülése miatt).

Tehát nálunk 50 Hz interlaced, vagyis másodpercenként 50 félkép, azaz 25 teljes kép. Hogy ott miért írnak 25 Hz-et, az nekem sem világos, de ha működik a TV, szerintem nincs mit tenni.

Hagyományos tévékre ugyanis nem küldhetsz tetszés szerinti frekvenciát. De ebben az országban jó néhány tévé PAL és NTSC vételre egyaránt alkalmas. Ilyenkor a számítógép mindkét szabványra beállítható, végül a képminőségre jobbnak tűnőt lehet választani.

Én attól szoktam hülyét kapni, amikor valakinek 100 Hz-es tévéje van, és azt hiszi, hogy majd ő ad neki 100 Hz-et a számítógéppel. Hát ez nem így működik... A 100 Hz-es tévék is kizárólag a szabvány, 50 Hz-es adásjellel működnek, mással nem. Csak a készülék belsejében duplázzák meg a frekvenciát, hogy ne vibráljon annyira, persze a digitális manipuláció miatt romlik a képminőség, én ezért is utálom a 100 Hz-es tévéket, mellesleg. Az 50 Hz vibrálás viszont csak nagyméretű képernyő közelről történő nézésekor zavaró, vagyis nem kell közelről nézni, ennyi. Emiatt felesleges egy 100 Hz-es tévével fűteni a szobát és elviselni a lerontott képminőséget. Holott egy jó képcsöves (nem 100 Hz-es) TV minőségben, élethűségben alázza az LCD-ket, a kisebb felbontás ellenére is, ami adott távolság felett már fel sem tűnik, az emberi szem tulajdonságai miatt.

Elkanyarodtam a végére, csak leírtam egyúttal a saját véleményem is a témában.

Működik. Csak zavaró, mert látszik a csíkozódás.
Amíg XP-t használtam nem volt ilyen problémám.

#408 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 19. 21:17

Üzenet megtekintéseIdézet: arpo77 - Dátum: 2010. 07. 18. 09:49

Sziasztok!

A következő kérdésem, gondom lenne: van nekem egy hp 6720s típusú laptopom. Ezen van egy vga kimenet ami 15 pines d-subos kimenet. (pontosan nem tudom mi ez). Van egy samsung nem túl régi nagy képernyős tv amin van s-video bemenet. Vettem egy ilyen kábelt: http://hardverapro.h.../hsz_1-200.html (az egyes számút). Összedugtam de nem megy, sőt valamit elnyomkodhattam mert ha bedugom a vga kimenetbe a kábelt akkor a laptop képernyője elfeketedik és csak akkor jön vissza ha kihúzom. A laptopban intel gma965-ös chipset van. (ezek az egyéb paraméterek: http://www.datorprec...=44&pg=1&p=4079, nem tudom segít-e) Már próbáltam leszedni és újra feltenni a drivert a videokártyához, meg feltettem a powerstrip progit, de a helyzet változatlan.Nem tudom, hogyan lehetne működtetni, hogy lássa a tv-t ill., mivel tudom visszahozni a képet ha bedugom a kábelt? Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv,
árpó

Kompozit és S-Video is csak egyirányú kapcsolat, visszafelé nem kommunikál. Tehát ezeknél nincs olyan, hogy "látja a tévét". Nem lát az semmit. Legfeljebb a csatlakoztatott 75 ohm terhelést, vagy a bedugott csatlakozót érzékelhetné a videokártya, ha létezik ilyen.

A kábelnél egyértelműen leírják, hogy nem átalakító (fizikailag nem is lenne lehetséges). Szabvány D-SUB VGA csatlakozóhoz nem alkalmazható. Csak szabványtól eltérő kimenethez való:

Idézet

1. VGA -> S-Video és RCA kivezetés (nem átalakító!)
Fontos: a VGA kimenetnek támogatnia kell a lehetőséget, azaz a D-SUB-on érkeznie kell az analóg jelnek. A támogatással kapcsolatos információt a videókártya vagy notebook/netbook leírásában találhatsz.

Tehát ezután következik, az ember elolvassa a notebook leírását, hogy ad-e videójelet. Ha az angol esetleg gondot okozna, megnézhetjük azt is, csak ahhoz legalább egy link kellene.

Szerk: Leírás alatt PDF doksira gondoltam egyébként, de ha megnézzük a megadott linken:

Idézet

TV IZEJAS KONEKTORS: NĒ

Eszerint nincs TV-kimenet.

Szerkesztette: Signal 2010. 07. 19. 21:23 -kor

#409 Felhasználó inaktív   arpo77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 20. 06:37

Köszi a választ! Ezek szerint nekem a kettes számú megoldás lenne a megfelelő? Ezek a dobozok milyen képet adnak, úgy értem , hogy szép, csík-stb mentes képet kapok?

#410 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 20. 10:10

Üzenet megtekintéseIdézet: arpo77 - Dátum: 2010. 07. 20. 07:37

Köszi a választ! Ezek szerint nekem a kettes számú megoldás lenne a megfelelő? Ezek a dobozok milyen képet adnak, úgy értem , hogy szép, csík-stb mentes képet kapok?

Ha a kivezetést tényleg nem támogatja a laptop, akkor a kettes számú bizonyára megfelel, de én még nem láttam működés közben, hogy az milyen képet ad.

#411 Felhasználó inaktív   arpo77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 10:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Signal - Dátum: 2010. 07. 20. 11:10

Ha a kivezetést tényleg nem támogatja a laptop, akkor a kettes számú bizonyára megfelel, de én még nem láttam működés közben, hogy az milyen képet ad.

Köszi a választ még egyszer. Na most végül is vettünk egy usb-s dvd játszót. Azt össze akartam kötni az s-videó kimenetén keresztül a tv-vel egy 10m-es s-videó kábellel, de a tv azt írta, hiogy nics jel vagy egy ilyen fekete fehér ugráló, vibráló képet kaptam, ugyanolyat mint amikor a laptopot kötöttem össze a tv-vel azzal a kivezetéssel. Létezik olyan, hogy a kivezetés tönkrevágta a tv s- videó kimenetét? Rca-n keresztül tökéletes a kép.

#412 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 12:33

Üzenet megtekintéseIdézet: arpo77 - Dátum: 2010. 07. 31. 11:24

...10m-es s-videó kábellel, de a tv azt írta, hiogy nics jel vagy egy ilyen fekete fehér ugráló, vibráló képet kaptam...

A jelenség alapján hihetnénk azt is, hogy 10 méter kábelen elvész a jel. Egyrészt a színsegédvivő (nincs szín), a videójel (TV alig érzékeli) és a videójelen belül a szinkronjel is kevés (kép nem áll össze). Persze, erre mondhatnánk, hogy minek gyártanak ilyen hosszú kábelt, ha nem működik, de azért nem mindegy a kábel minősége sem. 10 méter már elég sok ilyen célra, határeset. A jelforrás szintje elvileg szabványos, de gyakorlatilag lehet kicsivel kevesebb, és akkor máris gond van. Rövid kábelt én bizonyára kipróbálnék, utána a készülékeket tesztelném más készülékekkel is (ellenpróba). A TV menüjében remélhetőleg be van állítva rendesen az S-Video, már amelyiknél szükséges beállítani.

VGA-kimeneten nincs olyan szintű feszültség, ami egy S-Video bemenetben kárt tudna okozni. Kb. azonos szinten megy minden. Esetleg az áram alatt történő csatlakoztatás okozhat néha kárt, de csak akkor, ha laptop is konnektorhoz csatlakozik és utána kötik össze a TV-vel, ilyenkor a kettő között előállhat káros feszültségkülönbség.

Az S-Video egyébként kizárólag a hagyományos televíziózás SD-szabványú jeleihez van kitalálva, tehát ilyen szempontból 100 % kompatibilis kell, hogy legyen. Az esetleg elképzelhető, hogy NTSC-szabványú jel jön a forrásból, a TV viszont csak PAL-rendszerű, vagy fordítva. De a mai TV-k szokták mindkettőt támogatni. Vagy a lejátszó menüjében PAL-ra kell állítani a kimenetet.

#413 Felhasználó inaktív   arpo77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 13:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Signal - Dátum: 2010. 07. 31. 13:33

A jelenség alapján hihetnénk azt is, hogy 10 méter kábelen elvész a jel. Egyrészt a színsegédvivő (nincs szín), a videójel (TV alig érzékeli) és a videójelen belül a szinkronjel is kevés (kép nem áll össze). Persze, erre mondhatnánk, hogy minek gyártanak ilyen hosszú kábelt, ha nem működik, de azért nem mindegy a kábel minősége sem. 10 méter már elég sok ilyen célra, határeset. A jelforrás szintje elvileg szabványos, de gyakorlatilag lehet kicsivel kevesebb, és akkor máris gond van. Rövid kábelt én bizonyára kipróbálnék, utána a készülékeket tesztelném más készülékekkel is (ellenpróba). A TV menüjében remélhetőleg be van állítva rendesen az S-Video, már amelyiknél szükséges beállítani.

VGA-kimeneten nincs olyan szintű feszültség, ami egy S-Video bemenetben kárt tudna okozni. Kb. azonos szinten megy minden. Esetleg az áram alatt történő csatlakoztatás okozhat néha kárt, de csak akkor, ha laptop is konnektorhoz csatlakozik és utána kötik össze a TV-vel, ilyenkor a kettő között előállhat káros feszültségkülönbség.

Az S-Video egyébként kizárólag a hagyományos televíziózás SD-szabványú jeleihez van kitalálva, tehát ilyen szempontból 100 % kompatibilis kell, hogy legyen. Az esetleg elképzelhető, hogy NTSC-szabványú jel jön a forrásból, a TV viszont csak PAL-rendszerű, vagy fordítva. De a mai TV-k szokták mindkettőt támogatni. Vagy a lejátszó menüjében PAL-ra kell állítani a kimenetet.

Köszi szépen a választ. A laptop mikor összekötöttem anno a tv-vel sajnos 220 alatt volt, lehet ez volt a gond. a 10 m-es kábel nem hiszem hogy gondot okoz mert előtte azzal volt összekötve a videókártya meg a tv még az asztali pcmen akkor ment vele minden gond nélkül. De attól függetlenül megnézem a tv ill. a dvd beállításokat ha hazamentem. Ha esetleg a feszültségkülönbség tönkretette tehetek vele valamit azon kívül, hogy nem használom, ill. mennyi az esély arra, hogy a laptop vga kimenete is tönkrement?

#414 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 14:48

Üzenet megtekintéseIdézet: arpo77 - Dátum: 2010. 07. 31. 14:28

...Ha esetleg a feszültségkülönbség tönkretette tehetek vele valamit azon kívül, hogy nem használom, ill. mennyi az esély arra, hogy a laptop vga kimenete is tönkrement?

Előbb valahogy tisztázni kellene a hiba pontos helyét ellenpróbákkal, vagyis más készülékekkel (ha van), mert így semmi nem biztos.

#415 Felhasználó inaktív   arpo77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 15:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Signal - Dátum: 2010. 07. 31. 15:48

Előbb valahogy tisztázni kellene a hiba pontos helyét ellenpróbákkal, vagyis más készülékekkel (ha van), mert így semmi nem biztos.

sajnos nem nagyon tudom lecsekkolni. nincs erre véletlen valamilyen program?

#416 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: arpo77 - Dátum: 2010. 07. 31. 16:52

sajnos nem nagyon tudom lecsekkolni. nincs erre véletlen valamilyen program?

VGA-kimenetnek lehet olyan baja, amit program nem lát, ezért is legegyszerűbb rádugni egy monitort.

#417 Felhasználó inaktív   susztera 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 17. 08:49

Sziasztok !

A számítógépem összekötöttem a Plazma Tv-vel, eddig mebnt is rendesen, de sajna a feleségem kitalálta, hogy át kell rendezni a lakást, így kihúztam a kábeleket, majd az új helyen mindent visszadugtam a helyére, és innentől nem tudom a számitógépen idított filmet lejátszani a TV-m.
Nvidea hátul 7 pines svideo csatlakozö vam összekötve a TV composit bementével. A 2 két monitor (a Philips 17" os és a palzma az nvidea vezérlőben kiterjszetett módra van állítva. (mivel amikor működött is így volt beállítva. Elvben ilyenkor az windiws asztal háttérképnek kellne megjelenni a palzmán, majd a monitoron elindított bsplayer képét, csak át kellett húznom a tv-re, majd teljes képernyő mód és már ment is a film.
Jelenlen a composit bementet kiválasztav csak a sötét képernyő látszik.
Ami még érdekes, hogy a gép ki-be kapcsolásával, vagy a vezeték ki-be huzogatása után hol látja a vezérlóben a Plazmaát második monitorként, hol nem. de amikor látja, akkor sem jelenik meg a plazmán a windows asztal háttérkép, és nem tudom átvinni a bsplayer képet a TV-re.
Van tippetek, mert nálam megállt a tudomány. (persze ne az legyen a tipp,hogy büntetésből cserljem le a feleségemet :-) )
előre is köszönöm, mert eddig egy élmény volt a kiváló minőségű filmjeimet egy 118.as plazmán nézni egy 17" monitor helyett.

#418 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 17. 09:29

Üzenet megtekintéseIdézet: susztera - Dátum: 2010. 08. 17. 08:49

Sziasztok !

A számítógépem összekötöttem a Plazma Tv-vel, eddig mebnt is rendesen, de sajna a feleségem kitalálta, hogy át kell rendezni a lakást, így kihúztam a kábeleket, majd az új helyen mindent visszadugtam a helyére, és innentől nem tudom a számitógépen idított filmet lejátszani a TV-m.
Nvidea hátul 7 pines svideo csatlakozö vam összekötve a TV composit bementével. A 2 két monitor (a Philips 17" os és a palzma az nvidea vezérlőben kiterjszetett módra van állítva. (mivel amikor működött is így volt beállítva. Elvben ilyenkor az windiws asztal háttérképnek kellne megjelenni a palzmán, majd a monitoron elindított bsplayer képét, csak át kellett húznom a tv-re, majd teljes képernyő mód és már ment is a film.
Jelenlen a composit bementet kiválasztav csak a sötét képernyő látszik.
Ami még érdekes, hogy a gép ki-be kapcsolásával, vagy a vezeték ki-be huzogatása után hol látja a vezérlóben a Plazmaát második monitorként, hol nem. de amikor látja, akkor sem jelenik meg a plazmán a windows asztal háttérkép, és nem tudom átvinni a bsplayer képet a TV-re.
Van tippetek, mert nálam megállt a tudomány. (persze ne az legyen a tipp,hogy büntetésből cserljem le a feleségemet :-) )
előre is köszönöm, mert eddig egy élmény volt a kiváló minőségű filmjeimet egy 118.as plazmán nézni egy 17" monitor helyett.

Ugye nem bekapcsolt állapotban dugdostad a kábeleket? Azzal jól tönkre lehet tenni a TVout-ot.
Mi történik hogy csak a TV van a gépre kötve, a monitor nincs?

(Nincs azon a TV-n valami rendes bemenet? VGA, HDMI? Egy plazma TV-t nem kompozittal kellene hajtani, ha van más lehetőség...)

#419 Felhasználó inaktív   susztera 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 17. 09:50

Üzenet megtekintéseIdézet: FLaszlo - Dátum: 2010. 08. 17. 09:29

Ugye nem bekapcsolt állapotban dugdostad a kábeleket? Azzal jól tönkre lehet tenni a TVout-ot.
Mi történik hogy csak a TV van a gépre kötve, a monitor nincs?

(Nincs azon a TV-n valami rendes bemenet? VGA, HDMI? Egy plazma TV-t nem kompozittal kellene hajtani, ha van más lehetőség...)

a tv-n gyakorlatilag minden van HDMI, scart, composit, csak ehhez a speiáéis svideo kimenthet nem találtam olyan fordító kábelt a compositon kívül.
és minden beállítás úgy ven a Nvidea vezérlóben, mimt akkor, amikor még működöt

#420 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 17. 16:23

Üzenet megtekintéseIdézet: susztera - Dátum: 2010. 08. 17. 09:50

a tv-n gyakorlatilag minden van HDMI, scart, composit, csak ehhez a speiáéis svideo kimenthet nem találtam olyan fordító kábelt a compositon kívül.
és minden beállítás úgy ven a Nvidea vezérlóben, mimt akkor, amikor még működöt

Pontosan milyen TV ez? És milyen kimenetek vannak a számítógépen?

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.