HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák II. Értékeld a témát: ***-- 1 szavazás

#381 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 11. 14:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2010. 03. 11. 11:22

...Ezek közül melyiket tudom rávenni arra, hogy az S-Video-s Metzemhez, ugyanmár zavarjon valami analóg jelet?

A videokártya dokumentációjában megadott csatlakozót tudnád rávenni, gondolom. Ha adsz hozzá egy linket, megnézem akár én is, ha esetleg az angol gondot okozna. De ha jól tudom, ATI kártyáknál RCA vagy S-Video aljzat nélkül nincs is SD-kimenet. Az ATI Shop-ban is legfeljebb VGA --> Komponens adaptert találsz, ez talán jelez valamit:

http://shop.ati.com/....asp?dept_id=21

Egyébként a VGA-jelet egyszerű, passzív adapterrel nem tudod átalakítani ilyen célra. Tehát ez legfeljebb úgy működne, ha a gyártó a VGA-csatlakozó bizonyos (nem szabványos) pontjaira az SDTV-jelet kivezeti és egyedi adapter segítségével elérhetővé teszi. Ezek a dolgok viszont pontosan le vannak írva a dokumentációban.

A vezérlő láthatóan tudná, csak kérdés, a kártya milyen kivitelezésű:

Idézet

http://www.amd.com/u...ifications.aspx

ATI Radeon™ HD 4890 Graphics Specifications

Integrated AMD Xilleon™ HDTV encoder

* Provides high quality analog TV output (component/S-video/composite)
* Supports SDTV and HDTV resolutions

#382 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 15. 19:55

XP SP3 alatt használok egy Nvidia FX5200-es videokártyát. SVideo kimeneten összekötöttem egy samsung HD ready TV-vel.
Ha bekapcsolom a színház módot, akkor a videót indítva a TV-n fekete lesz a képernyő, és nem látom a videót.
Ha nincs bekapcsolva a színház mód, és a TV-n indítom a VLC playert, akkor megy rendesen a tejlesképernyős mód.
1. Miért nem megy a színház mód? Olvastam olyat, hogy az overlay-t ki kellene kapcsolni. Ezt a driverben nem találom (175.16), a VLC-ben meg hiába állítgatom.
2. A VLC playerben meg lehet adni, hogy melyik kijelzőn indítsa el a videót?
3. Az XP-ben meg lehet adni valahogyan, hogy legyen másodlagos kijelző, de az egeret ne tudjam rá áthúzni?

Köszi előre is az érdemi válaszokat!
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#383 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 15. 20:53

Üzenet megtekintéseIdézet: 1soproni - Dátum: 2010. 03. 15. 19:55

2. A VLC playerben meg lehet adni, hogy melyik kijelzőn indítsa el a videót?

Nem úgy néz ki, én a KMPlayernél találkoztam egy beállítással, ámbár nálam nem hatásos, viszont ez más kártya, másképp működik (Matrox).

Csatolt fájl  131.png (26,72K)
Letöltések:: 12

nVidia kártyát (drivert) nem ismerem, esetleg itt írnak valamit:

http://forums.nvidia...php?t56186.html

#384 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 25. 13:46

Sziasztok.

Remélem itt sikerült választ lelnem a kérdésemre. Sok helyen akár boltban akár webshopokban látni SCART elosztókat (2, 3, 4, 5 stb) amiknél fel van tüntetve, hogy "Csak elosztó nem közösítő!".
Meg tudja valaki mondani, hogy mi is a különbség a kettő között?

Igazából a következő konstelláció miatt érdekelne egy ilyen.
Van egy TV-m 1db Scart és 1db RCA bemenettel (kép és sztereó hang). Az RCA-ra rá van dugva egy PS2 és a scart-ra meg egy dvd lejátszó.
A számítógép képét is szeretném kitenni a tv-re, így arra gondoltam, hogy veszek egy ilyen scart elosztót, amit rádugok a TV-re és az elosztóba pedig bedugom a DVD lejátszót és a TV-outját a VGA-nak (s-video/kompozit -> scart átalakítóval természetesen).

Erre a célra elég a párszáz ft-os elosztó is?

Próbáltam utánajárni wiki-n meg egyéb helyeken de nem találtam információt.

köszi.

szerk: Azértis lenne érdekes a dolog, mert nem szeretném ha akár a TV akár a VGA kártya tönkremenne egy esetleges problémás összeköttetés esetén (potenciálkülönbség stb).

Szerkesztette: lordrolee 2010. 04. 25. 14:11 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#385 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 25. 15:53

Üzenet megtekintéseIdézet: lordrolee - Dátum: 2010. 04. 25. 14:46

Sziasztok.

Az elosztó elosztót jelent. Egy műsorforrás jelét X felé.
A scart csatlakozón más érintkezők szolgálnak kimenetként és bemenetként. Az összekötő kábelen ezért a vezetékek nem "egyenesben" vannak bekötve.
Az elosztóból meg valószínüleg hiányoznak azok a vezetékek, amelyek "visssz" irányba továbbítanák a jeleket, tehát fordítva bedugva nem csinálna semmit.
A műszaki problema abban van, h nem tudni, a különböző műsorforrások "lekapcsolt állapotban" mit csinálnak (végtelen bemenő ellenállást, vagy mást).
A problemádat egy átkapcsolható többemenetű "kütyü"-vel tudod megoldani.
Lehet, h létezik automata kivitel is, amelyik (mondjuk, a jelforrás scart kapcsoló jelét felhasználva önmaga kapcsol).
A videokeverő megint más kategória.

#386 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 25. 19:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 04. 25. 16:53

Az elosztó elosztót jelent. Egy műsorforrás jelét X felé....

A kapcsolósat ha lehet inkább kerülném, csakhogy azért már ne kelljen felkelni a kényelmes fotelből/ágyból hogy átkapcsoljam :)
Akkor ezek szerint ezek az "elosztók" pont az ellenkezőjét csinálják annak amire nekem lenne szükségem, mert nekem a TV-ből kifelé kvázi nem kell semmi.
Körbenézek hátha találok ilyen automata cuccot.

Köszi az infót, ez már nagy segítség volt.

szerk: Közben találtam egy ilyet http://href.hu/x/c5cj
Gondolom a teljes bekötésű azt jelenti, hogy kétirányú a jeláramlás.

Szerkesztette: lordrolee 2010. 04. 25. 19:17 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#387 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 25. 19:52

Üzenet megtekintéseIdézet: lordrolee - Dátum: 2010. 04. 25. 20:13

Közben találtam egy ilyet http://href.hu/x/c5cj

Igen, ez így távolról jónak tűnik.

#388 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 25. 19:53

Annyit jelent, hogy a SCART összes (20+1) érintkezője be van kötve. Csak két videokimenetet nem jó szembekötni, még ha nem is megy tönkre a jelforrás, de az eredményt több körülmény befolyásolja.

A DVD-lejátszó által leadott 12 V kapcsolófeszültség felhasználható lenne automatikus átkapcsoláshoz, némi barkácsolás árán. Így a távszabályzóval lehetne váltani, vagyis a lejátszó kikapcsolt állapotában a számítógép lenne aktív.

Szerkesztette: Signal 2010. 04. 25. 19:54 -kor

#389 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 27. 19:00

Köszi a helpet.
A héten remélhetőleg beszerzem a cuccokat aztán kipróbálom, hogy működik-e. Majd megírom a fejleményeket, hogy melyik megoldás volt a nyerő.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#390 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 28. 10:55

A kapcsolósat ha lehet inkább kerülném, csakhogy azért már ne kelljen felkelni a kényelmes fotelből/ágyból hogy átkapcsoljam :)
Akkor ezek szerint ezek az "elosztók" pont az ellenkezőjét csinálják annak amire nekem lenne szükségem, mert nekem a TV-ből kifelé kvázi nem kell semmi.
Körbenézek hátha találok ilyen automata cuccot.

Köszi az infót, ez már nagy segítség volt.

szerk: Közben találtam egy ilyet http://href.hu/x/c5cj

Kép

Így távolról pont úgy néz ki, mint egy elosztó.... és csak remélni lehet, hogy legalább annyit tényleg tud.

Az ára mellett saját maga is azt mondja: "két SCART csatlakozós elosztó."

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#391 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 06. 09:32

nem biztos hogy jó helyen teszem fel a kérdést, de mennyivel lenne szebb a kép a tvn, ha hdmi-kábellel kötöm össze vga kábel helyett? :idea: régóta nincsen monitorom, hanem a tv-t használom összekötve a géppel, így főként filmek-játékok miatt kérdezném.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#392 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 06. 09:43

Üzenet megtekintéseIdézet: dani83 - Dátum: 2010. 05. 06. 10:32

nem biztos hogy jó helyen teszem fel a kérdést, de mennyivel lenne szebb a kép a tvn, ha hdmi-kábellel kötöm össze vga kábel helyett? :idea: régóta nincsen monitorom, hanem a tv-t használom összekötve a géppel, így főként filmek-játékok miatt kérdezném.

Sokkal! :) Nyomás, vegyél egy kábelt, mert megéri. :happy:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#393 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 06. 10:04

na kiváncsi leszek miben javul a minősége :glare: most vga-val összekötve, de nem látok semmi hibát, nem pixeles, nem mosott stb stb.Miben lesz szebb? :D
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#394 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 06. 10:10

Üzenet megtekintéseIdézet: dani83 - Dátum: 2010. 05. 06. 11:04

na kiváncsi leszek miben javul a minősége :glare: most vga-val összekötve, de nem látok semmi hibát, nem pixeles, nem mosott stb stb.Miben lesz szebb? :D

A szinek teltebbek lesznek pl. Bár nem biztos, hogy ezt pl. te észreveszed. Embere válogatja.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#395 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 06. 20:50

valóban szebb a képe.mintha kicsit élesebb lenne, és a fekete is "feketébb" :closedeyes:

#396 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 08. 19:25

Van egy érdekes gondom. Haver elhozta a videokártyáját tesztelni. Miután visszatettem az enyémet, már nem ismerte fel HDMI-DVI kábelen keresztül a tévémet. A kártya egyik DVI kimenete egyáltalán nem működik, nem ismeri fel a monitort sem, a másik felismeri, de csak a monitort VGA vagy DVI kapcsolattal. TV-t ez a port sem ismeri fel. Cseréltem oprendszert is azóta, ugyanaz a hiba. Ha az egyik DVI port sérült volna meg, attól még kellene mennie a másikon a tévének. A HDMI kábel jó, máshol lett tesztelve azóta. Ötlet? :think:

#397 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 13. 20:01

Úgy látom, csak magamnak írok itt, de mégis, hátha valaki idetalál... :think:

Azóta elvittem máshova a kártyát, ott jó volt mindkét kimenet. Gondoltam, talán az alaplap és a kártya nem csatlakozik jól(?), de bekapcsoltam a gépet a nem működő portba dugva a monitor DVI kábelét, és a Windows bootlogoig eljut, csak utána sötétül el a kép. Tehát hardverhiba kizárva, driverhiba kizárva, oprendszer kizárva, BIOS-ban nem lett semmi elállítva...mi lehet még?

#398 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 18. 10:19

Üzenet megtekintéseIdézet: lordrolee - Dátum: 2010. 04. 27. 20:00

Köszi a helpet.
A héten remélhetőleg beszerzem a cuccokat aztán kipróbálom, hogy működik-e. Majd megírom a fejleményeket, hogy melyik megoldás volt a nyerő.

Sziasztok

Köszi mindenkinek a segítséget, közben sikerült összeraknom a cuccot csak kicsit sokáig tartott a meló meg minden más mellett.
Szóval első körben vettem egy ilyet és mivel a hang az úgyis a házimozin keresztül megy csak a képi jel átvitelére kell használnom, amire tökéletes. Erre rádugtam a DVD-t (scart-al) meg a playstation-t (RCA-val).
Aztán jött EZ, mert ugye rohangásztak a csíkok dvd nézés közben ha be volt dugva a koax.

Mivel a tv-n a scart-on kívül van még rca bemenet így arra rátettem a pc-t, és így már teljes a kánaán :D.
Persze mivel normál TV-ről van szó a számítógép képe hagy kívánnivalót, de talán a közeljövőben lesz vmi LCD tv.

Mégegyszer köszi a tanácsokat.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#399 Felhasználó inaktív   lukxy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 26. 14:49

Sziasztok!

Valahogyan lehet interlaces képet varázsolni az ATI HD4350-es kártya HDMI kimenetére???
Egy műholdvevő kártya van a gépemben és annak a képét kellene kirakni úgy az LCD tévére, hogy a képet a tévé deinterlacelje, ne pedig a kártya vagy egyéb dekóder BOB deinterlacere.
Van valami megoldás erre?

Szerkesztette: lukxy 2010. 05. 26. 14:49 -kor

#400 Felhasználó inaktív   ColdMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 18:38

Üzenet megtekintéseIdézet: spidey - Dátum: 2010. 05. 13. 21:01

...de bekapcsoltam a gépet a nem működő portba dugva a monitor DVI kábelét, és a Windows bootlogoig eljut, csak utána sötétül el a kép. Tehát hardverhiba kizárva, driverhiba kizárva, oprendszer kizárva, BIOS-ban nem lett semmi elállítva...mi lehet még?

Csak én érzem hogy hangyányi ellentmondás van a kiemelt részek között?

A haver VGA cuccosa milyen volt?
Kellett valamit telepítened hozzá?
Nem lehet hogy az cseszte el a dolgokat?

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.