HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2521 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2017. 08. 26. 16:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2017. 08. 26. 15:14

Meg van tervezve :-p Esküvőn is hasonló videókat akarnak, csak aztán akarat és idő nincs hozzá. Úgy meg nehzéz, ha a bénaságom is hozzácsapjuk. Most meg a DJ gyerek hisztizett, pedig jó arcnak tűnt. Nyitótánchoz valami extra fény és látvány lett volna, mondomn produkáljon egy teljes fényerőt, hogy hozzáállítjuk a kamerát és akkor már kezdés előtt el lehet indítani. Erre nem, mert csak, mert csak. És az is lett amit mondtam, mire megkerültem a termet és megnyomkodtam a 2.5 perces táncból elment 1 perc, benne is vagyunk a képben, maradék 1 percnél meg a fotós akadékoskodott a képen. És akkor a nép még elég értelmes volt, nem álltak bele a közepére mobillal filmezni :-D Most már valami egyszerűbb vágóizét ilyen hobbikhoz nekem is meg kellene nézni. Ezt simán lehet, hogy a GoPro sajátjával csinálta.

Hát ha direkt akadályoznak, akkor úgy nem könnyű.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#2522 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2017. 08. 26. 17:42

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 08. 26. 17:45

Hát ha direkt akadályoznak, akkor úgy nem könnyű.

Bár dobtam valami magyaros nindzsacsillagot (lovagis esküvő volt), az jó vót. Ez a nyitókép, fix kamerával, asztal alatt:

Kép

Aztán hiába beszéltük meg, hogy nagy telével elfér 10 ncetivel hátrébbról is, fotós kolléga megoldotta a frankót. Pedig rendes metálos arcok voltak:

Kép
Make love not Wor.

#2523 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 26. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2017. 08. 26. 18:42

Bár dobtam valami magyaros nindzsacsillagot (lovagis esküvő volt), az jó vót. Ez a nyitókép, fix kamerával, asztal alatt:

Aztán hiába beszéltük meg, hogy nagy telével elfér 10 ncetivel hátrébbról is, fotós kolléga megoldotta a frankót. Pedig rendes metálos arcok voltak:

Kép

Bedugta a potrohát a képbe? :omg: :)

#2524 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2017. 08. 26. 18:24

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 08. 26. 18:51

Bedugta a potrohát a képbe? :omg: :)

És úgy is maradt. Ez több perces esemény volt, akkor marad. Pillanatra beugrani csak gyűrűhúzáskor, aláíráskor meg hasonló esetekben szoktak, hogy pont jó legyen. Jövőre viszont lehet nekirontok a fotózásnak, 1 év türelmi idő, 3-4 ingyé meló és valami lesz. Csak tele van a piac occsón, de nekem még amúgy sincs kedvem minden hétvégén trógerolni.
Make love not Wor.

#2525 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 09. 05. 09:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2017. 08. 08. 08:54

Jól küldöd. Én most ráálltam arra, hogy magasabb pulzussal, rövidebb, gyorsabb távokat menjek. Tehát ilyen 155-160 körüli pulzussal megyek 7,5 vagy 30 km-t. Igyekszem emelni az átlagot. Már ott járok, hogy tegnap anyáméktól hazafelé a pulzus csak 15-tel volt több az elvártnál, a tempó jó volt (32-es átlag), már csak annyit kellene fejleszteni, hogy nem 7,7 km-en kellene ezt tartani, hanem 180-on... :D Jövőre faragni szeretnék az idei 6:50-es bringa időből, és 5:30-at szeretnék menni Nagyatádon. Ehhez kellene fogynom még 15-25 kilót azért... :D

Wattmérővel is meg van támogatva a rendszer, dőlnek az adatok ezerrel! :)

Tegnap mentem egy 26 perces menetet, 243W átlaggal és 282W normalized powerrel. Jelentsen az bármit is! :D

Városban kellett menni, úgy lett 31-es átlag. De durván magas pulzussal. 937W volt a maximum, egy emelkedőn felfelé...

Lehet, mégsem volt jó ötlet az 50/34-es hajtómű, hanem 52/36 kellett volna, mert az 50-es kereket kicsi lejtőn már ki tudom hajtani majdnem maxra most is, mi lesz itt jövőre? Persze pikk-pakk tudok venni egy BCD110-es 53-as nagytányért és akkor minden ok. :up:

#2526 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 09. 05. 19:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2017. 09. 05. 10:21

Wattmérővel is meg van támogatva a rendszer, dőlnek az adatok ezerrel! :)

Tegnap mentem egy 26 perces menetet, 243W átlaggal és 282W normalized powerrel. Jelentsen az bármit is! :D

Városban kellett menni, úgy lett 31-es átlag. De durván magas pulzussal. 937W volt a maximum, egy emelkedőn felfelé...

Lehet, mégsem volt jó ötlet az 50/34-es hajtómű, hanem 52/36 kellett volna, mert az 50-es kereket kicsi lejtőn már ki tudom hajtani majdnem maxra most is, mi lesz itt jövőre? Persze pikk-pakk tudok venni egy BCD110-es 53-as nagytányért és akkor minden ok. :up:

Akkor majdnem kijött a botmixerem teljesítménye Kép
Szerintem én 200W-ot tudok talán vagy még annyit sem. Fogalmam sincs. Vagy feláll a gép hátsó kerékre vagy elkapar a hátsó kerék. Esetleg a kettő együtt. 40-nél KépKép

#2527 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 09. 12. 22:24

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 08. 26. 17:00

Túl könnyen feltörhető, végül egy Abus 410 lett, korrekt, csak a bicajra nem szerelhető fel(nem fér el a belső háromszögben úgy, hogy be is lehessen pattintani). Charge spoon viszont beválós, gyakorlatilag nem érzem, és ez így jó :)
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#2528 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 09. 13. 12:56

Üzenet megtekintéseIdézet: freeone - Dátum: 2017. 09. 12. 23:24

Túl könnyen feltörhető, végül egy Abus 410 lett, korrekt, csak a bicajra nem szerelhető fel(nem fér el a belső háromszögben úgy, hogy be is lehessen pattintani). Charge spoon viszont beválós, gyakorlatilag nem érzem, és ez így jó :)

Nekem azt mondták, hogy kb. a bringa értékének a 10%-át kell költeni védelemre. Mivel nincsen olyan bringazár, ami ennyibe kerülne (és nem is adnék érte ennyit!), így az időfutam kerót sosem hagyom magára... :D

#2529 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 09. 13. 13:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2017. 09. 13. 13:56

Nekem azt mondták, hogy kb. a bringa értékének a 10%-át kell költeni védelemre. Mivel nincsen olyan bringazár, ami ennyibe kerülne (és nem is adnék érte ennyit!), így az időfutam kerót sosem hagyom magára... :D

Ezzel beáraztad magad csúnyán :)
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#2530 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 09. 13. 13:34

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2017. 09. 13. 14:27

Ezzel beáraztad magad csúnyán :)

Mármint? ;)

#2531 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 09. 13. 14:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2017. 09. 13. 14:34

Mármint? ;)

Örök személyes 24-7 védelmi szolgáltatást adsz potom ~100k-s nagyságrendet közelítő díjért, az óradíjra vetítve elég gyenge másodállás.

Én azért egy Kryptonite Evolution 4-et rádobok a hátizsákra, potom 1.7 kiló. Meg egy Abus 7045 láncos lakatos zár kiegészítőnek, hogy ne fújja el a szél az egészet. Ezeknél csak puhább dologhoz tudom rögzíteni, úgyhogy általában gázvezeték vagy közlekedési lámpa oszlopa nyer, lehetőleg fejmagasságban, hogy ne lehessen letámasztani egy hosszú karú erővágót kényelmesen. Szerintem látszik, hogy éveket dolgoztam Kőbánya-Kispest közelében, és minden nap bringával mentem. És jöttem is :)
...

#2532 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 09. 13. 14:44

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2017. 09. 13. 15:14

Örök személyes 24-7 védelmi szolgáltatást adsz potom ~100k-s nagyságrendet közelítő díjért, az óradíjra vetítve elég gyenge másodállás.

Én azért egy Kryptonite Evolution 4-et rádobok a hátizsákra, potom 1.7 kiló. Meg egy Abus 7045 láncos lakatos zár kiegészítőnek, hogy ne fújja el a szél az egészet. Ezeknél csak puhább dologhoz tudom rögzíteni, úgyhogy általában gázvezeték vagy közlekedési lámpa oszlopa nyer, lehetőleg fejmagasságban, hogy ne lehessen letámasztani egy hosszú karú erővágót kényelmesen. Szerintem látszik, hogy éveket dolgoztam Kőbánya-Kispest közelében, és minden nap bringával mentem. És jöttem is :)

Nem örök 7/24-es, mert az fel sem vetődik, hogy otthagyjam bárhol lezárva. Ha csak az értékesebb dolgokat akarom lezárni, akkor kellene egy eszköz, ami a két kereket, vázat és a hajtóművet is zárja. Olyat még nem láttam... ;)

#2533 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 09. 13. 16:12

Kis szakértésre lenne szükségem.

A bejárós bringán elkezdett erős terhelésre nyekeregni a nyereg. Típusa Selle San Marco Era Dynamic Protek Saddle 2015. Elvileg jó kellene legyen, bár ki tudja.

A nyeregcsövet behintőporoztam, de nem lett jobb. A kis "satut", ami fogja a nyereg két csövét ráhúztam izomból, de nem lett jobb. Most már szinte akármilyen terhelésre nyekereg valami, a nyekergés vibrációja átterjed az egész vázra és az is "szól". Ha állva tekerek, akkor nem vélem érzékelni a zajt. Ha állok a bringán beklipszelve és finoman ugrálok vele, akkor sem nyekereg. De ha ülök rajta és tekerek, akkor a lábammal ritmusban nyekereg.

Lehet, hogy el van repedve a nyeregcső?

#2534 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 09. 13. 16:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2017. 09. 13. 15:44

Nem örök 7/24-es, mert az fel sem vetődik, hogy otthagyjam bárhol lezárva. Ha csak az értékesebb dolgokat akarom lezárni, akkor kellene egy eszköz, ami a két kereket, vázat és a hajtóművet is zárja. Olyat még nem láttam... ;)

Én amikor túráról jövök haza és vásárolni kell, akkor simán áttolom az egész bolton a gépet bringás mezben. Ahogy a helyiek fel vannak öltözve igazából még így is túl vagyok öltözve..... Kép

#2535 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 09. 13. 16:31

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 09. 13. 17:12

Kis szakértésre lenne szükségem.

A bejárós bringán elkezdett erős terhelésre nyekeregni a nyereg. Típusa Selle San Marco Era Dynamic Protek Saddle 2015. Elvileg jó kellene legyen, bár ki tudja.

A nyeregcsövet behintőporoztam, de nem lett jobb. A kis "satut", ami fogja a nyereg két csövét ráhúztam izomból, de nem lett jobb. Most már szinte akármilyen terhelésre nyekereg valami, a nyekergés vibrációja átterjed az egész vázra és az is "szól". Ha állva tekerek, akkor nem vélem érzékelni a zajt. Ha állok a bringán beklipszelve és finoman ugrálok vele, akkor sem nyekereg. De ha ülök rajta és tekerek, akkor a lábammal ritmusban nyekereg.

Lehet, hogy el van repedve a nyeregcső?

Asszonynak van ERA nyerge, az csak kopik már erősen, nincs ilyen baja. Részemről SLR Titanium, és hasonlóan recsegő bringákkal szopok folyton. Az NRS-nél egyszerű a helyzet, ha por kerül a hátsó lengőkarban bárhová, akkor ropog az egész minden mozdulatra, össztelós átok. Az XTC-nél nincs ilyen nyűg, ott állandó a recsegés, vagy 5-6 éve. Valahol vagy van egy porszem, vagy hajszálrepedés, vagy bármi, de a hajtóműtől a kormánycsapágyon át a nyeregig mindent szétszedtem már, zsíroztam, pucoltam, semmi javulás. Az Octalink V1 hajtóműveket már egész biztosan kivágom a fenébe, az is kényesebb mintenre, asszony ISIS-es XT-jéből egy hang sem jött még.
Ha nagyon elegem van a recsegésekből, vagy járok a fixivel, vagy begudom a fülest, és hangerővel elnyomom, terepen beválik :)
...

#2536 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 09. 13. 16:32

Vagy a bőr ragasztása is elengedhetett valahol, és hangos.
...

#2537 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 09. 13. 16:46

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2017. 09. 13. 17:32

Vagy a bőr ragasztása is elengedhetett valahol, és hangos.

Megnézem még egyszer és megpróbálom kézzel csavargatni-nyekergetni.

#2538 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 09. 13. 18:47

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 09. 13. 17:46

Megnézem még egyszer és megpróbálom kézzel csavargatni-nyekergetni.

Megnéztem most. Próbáltam hajligatni az ülést, ahol a combomnak van a kivágás, meg hátul ahol a fenekem nyomja 2 pontban. Nem szól semmit az ülés. Mindenféle irányba tekergetve az ülést is csönd van. Amikor ülök rajta és tekerem, akkor nyekereg. Tehát vagy nem tudok kézzel olyan erőt kifejteni, mint a testsúlyom és tekerés együtt vagy a nyeregcső.

Mindjárt nézek nyeregcsövet. Azt sem tudom mennyibe kerül vagy milyen átmérőjű kell :omg:

Idézet

Sadelstolpe Nishiki aluminium, 27,2x350mm, polerad svart

27,5 mm átmérőre gyanakszom.

Szerkesztette: enpera 2017. 09. 13. 18:52 -kor

#2539 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 09. 13. 18:51

Ez fehérben?

Vagy ez matt szürkében?

#2540 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 09. 13. 19:07

Cinellire szavaznék, jó ízléssel szoktam megválasztani a nyeregcsöveket. Pl volt RooX nyeregcsövem is, pont így repedt ketté:

http://www.zokov.net...d_Roox_S4_2.jpg
...

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128