Idézet: des - Dátum: 2017. 09. 16. 20:16
Igen, ismerős. De így ezzel a rázással (pláne ha többször is egymás után megcsinálod, mindig tiszta folyadékban) abszolút szép tiszta lesz. Én a napon szoktam utána megszárítani, de ha nincsen (vagy ha éppen idő nincs rá, mert már mennék gurulni), akkor hajszárítóval.

Utána oldalirányba csavargatva semmilyen hangot nem ad ki.
Ez jól hangzik. Én lakásban lakom (nincs szerelős sufni) és az időjárás ritkán teszi lehetővé, hogy kint foglalkozzak a bringával. Az eljárás az, hogy egy gigantikus nejlon szemetest kiterítek a munkaterületre és oda koncentrálom a disznólkodást a bringatárolóban. Így nincsenek ronda foltok a betonon és szépen össze tudom hajtani az egészet a végén. A szemetet eltüzelik, abból lesz a távfűtés, így gond egy szál se.
Elmegyek a Hornbachba holnap, ha sikerül időt szakítani a gyerekúsztatás után és akkor megnézem a csöveket, meg ilyen szitát is nézek. Meg kell drótvágó, mert az sincsen. A joghurtos dobozokat is lemérem. Van pici, meg egész nagy is, görög és török joghurt. A joghurtot jól kieszem fagyasztott málnával és mézzel, aztán van jól záródó dobozom egyből. Win-win szityuésün.
A folyadékokat már utólag is ki tudom tesztelni. A norvég kolléga dízelben mossa a láncot, lehet az lesz belőle. Az is jól ég, a távfűtéses vállalat aranyba foglalja a nevemet.....
Ha ki tudom mosni a finom abrazív szemcséket a láncból az csodálatos. Olyan úton járok melóba ahol gigantikus kamionforgalom van, ipartelep végső soron. Nagyon komolyan sóznak télen és kiszórnak egy éles murvás keveréket is, ami csúszásgátló hatású. Elvileg felszívják tavasszal, de azért marad belőle rendesen az útfelületen, amit aztán a szél és az eső szépen ide-oda mos. Tehát mindig van valamennyi jól csiszoló por, amit a lánc persze szépen magába szív. Igen gyakran esik is, akkor az első kerék csak úgy veri bele a dzsuvát a láncba. Kábé havonta esek neki a láncnak tisztítani és évente cserélem a láncot is újra. De még így is gyalázatos állapotban van a szerencsétlen lánc.
Ha sikerül értelmesebben tisztítani, akkor minden komponens jobban jár végső soron. Meg kevesebb W veszik el a láncon.