HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#481 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 25. 14:47

Idézet: charlie - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 9:47

no, és akkor én milyen irányba induljak el biciklit keresni?

Észak felé, pl.

#482 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 14:56

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 16:16

Igaz, nem nyúlós a láncom, és volt vagy 2 nap is, mire így beállítottam. Most kezd a láncfeszítő kar rugója lágyulni, lassan cserélnem kell, de eddig nem volt vele problémám.

Azért kényelmetlen mert karossal egy ujjal egyet lökök és már vált. Ezzel meg el kell engednem a szorítást, és tekerni kell a markolatot, és eközben a másik kézzel ellent kell tartani a másik oldalon. Pl előfordult már, hogy akaratlanul is váltottam vele, mert csak el akartam kapni a kormányt erre tekeregetem össze vissza. De a legzavaróbb valóban az, hogy nem tudok akkor váltani ha csak fél kézzel fogom a kormányt.

#483 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 17:01

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 14:56

Azért kényelmetlen mert karossal egy ujjal egyet lökök és már vált. Ezzel meg el kell engednem a szorítást, és tekerni kell a markolatot, és eközben a másik kézzel ellent kell tartani a másik oldalon. Pl előfordult már, hogy akaratlanul is váltottam vele, mert csak el akartam kapni a kormányt erre tekeregetem össze vissza. De a legzavaróbb valóban az, hogy nem tudok akkor váltani ha csak fél kézzel fogom a kormányt.

Hm, hm. Próbálom elképzelni, de lehet, hogy csak akkor érteném meg, ha látnám.

De addig is próbáljunk közelíteni a probléma(?) felé...
-Váltani úgy kell, hogy nem akkor amikor erővel pedálozol, hanem amikor lágyan, üresben pedálozol. Nem akkor, amikor kanyarodsz, mert ilyenkor biztosítani kell a lábnak az esetleges ellensúlyozást. (mivel váltáshoz azért tekerni kell, még ha nem is izomból).

A markolatváltó a kormányon van, a kézhez képest belül, akinek nagy a keze, annak mutató és
hüvelyk ujja markolja, de nem feltétlenül. A megtekeréséhez "jobban" meg kell fogni, mint ahogy amúgy az ember fogja a kormányt. Nem is kell feltétlenül elengedni, előtte a kormányt, de ha mégis, nem értem, mi a gáz? Régebb karos váltók előfordultak a vázon is, ahhoz is el kellett engedni a kormányt...

Egyébként nekem ez úgy van, hogy a markolat gumik átmérője (pontosabban ritkán kitüremkedő
nagy "recéi", magasabbak, nagyobb átmérőt képezve, mint a markolatváltó külső része.
(Ezek a gumik, még a teszkógazdaságos markolatváltókhoz jártak). Lehet, hogy emiatt, de nekem még soha nem fordult elő véletlen váltás. Sőt! a karos váltónál kevésbé tudtam, hogy éppen hol áll
a lánc. A markolatváltó biztosabban működik, és hátra nézés nélkül is tudom, hogy mi a szitu.
Úgy váltok, hogy nem engedem el a szorítást, belül kell jobban rászorítanom, és tekerő mozgást végzek, ami akkor sem kanyarítj el a kormányt, ha a másik kezemmel nem fogom. Ezért nem értem azt, hogy eközben a másik kézzel ellent kell tartani...

Amúgy ez is kinek a pap, kinek a paplan kategória... Szerintem.

#484 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 17:19

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 14:46

(mármint, hogy a tárcsafék hatásfoka alulmarad a felnit megfogó fékekével szemben)

Csak józan paraszti ésszel belegondolva is (de ha kell, lehet matematikázni is), az emelő (pajszer) segítségével u.a. terhet annál könnyebb megbillenteni, minél hosszabb az emelő, ezt gondolom könnyű
belátni.

Amikor fékezel, akkor a kerék forgását kell megállítani, ami az egész rendszert megállítja a talajjal való érintkező felülelt surlódásának köszönhetően.

Hol könnyebb a kereket fogással megállítani, a széle felé, vagy a közepe felé?
Itt az "emelő" hossza a tengelytől a felniig tartó táv, vagy a tengelytő a féktárcsa felületéig
tartó táv lehet.

Nem azt mondom, hogy a tárcsafékkel nem lehet fékezni, mert hát lehet, de annyival nem jobb, mint amennyivel többe kerül vele a bringa. SZVSZ.
Persze, vannak előnyei is, pl. nem kell annyira figyelni a kerék kilengésekre, de pl. amióta Kenzel felnijeim vannak, 3 év alatt egyszer kellett kicsit meghúznom 3 küllőt, mert majdnem 1 mm volt a kerék kilengése... (és átlalában úgy 80-120 kg-val van terhelve a bringa)

Másfelől, a felnit megfogó fékek között is vannak nagyon gagyik, sőt, életveszélyes megoldások is!
Ezt képekkel kellene illusztrálni, de talán el tudom magyarázni, mit kell kerülni:
Nézz rá a fékre, és gondold azt, hogy laza a rögzítése. Be tud fordulni (le tud kanyarodni / fordulni) a fékpofa a felni alá, a küllők felé?  Ha igen, akkor be is fordulhat. És akkor nuku fék.
A fékpofa tengelye legyen merőleges a kerék síkjára, és a rögztése legyen párhuzamos a kerék síkjával !!! Ez, ha el is fordul, max. a gumikat fogja súrolni az egyik végével.
A jó fékek a hosszú karúak, és jellemző rájuk, hogy minimális szorítással meg lehet húzni őket.
(a befordulós fékeket nehéz meghúzni, gyengébb gyermek képtelen is rá)

(Mindezzel nem akarok senkit eltéríteni attól, hogy azt használjon, amiben öröme teljesül, ha már másra nem kell a pénz, a lámpák is megvannak, akkor legyen tárcsafék :-))

A régi fékeim köszönőviszonyban sincsenek a tárcsakfékeimmel.
Jogos, hogy lehetne nagyobb a tárcsa, de cserébe nagyobb felületen fogja.
Mondjuk azt meghiszem, hogy a Tecsós tárcsafék nem ér semmit. Meg azt is, hogy alapvetően a másik is teljesen jó.

#485 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 17:38

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 18:01

Elmeleti fejtegetes, ami nem vesz szamitasba nehany dolgot. :)

Abba gondolj bele kollega, hogy mas feluletek fekezodnek egymason. Ha gumi fekpofak lennenek a tarcsafekben, akkor tenyleg szarabb lenne.

Szerkesztette: Emvy 2009. 03. 25. 17:47 -kor

while (!sleep) sheep++;

#486 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 18:15

Azt az apróságot sem kell elfejejteni, hogy a tömör féktárcsára némiképp nagyobb nyomást  lehet kifejteni, a felni simán összeroppanna a tárcsa pofák szorításától.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#487 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 18:51

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 15:46

(mármint, hogy a tárcsafék hatásfoka alulmarad a felnit megfogó fékekével szemben)

Csak józan paraszti ésszel belegondolva is (de ha kell, lehet matematikázni is), az emelő (pajszer) segítségével u.a. terhet annál könnyebb megbillenteni, minél hosszabb az emelő, ezt gondolom könnyű
belátni.

Amikor fékezel, akkor a kerék forgását kell megállítani, ami az egész rendszert megállítja a talajjal való érintkező felülelt surlódásának köszönhetően.

Hol könnyebb a kereket fogással megállítani, a széle felé, vagy a közepe felé?
Itt az "emelő" hossza a tengelytől a felniig tartó táv, vagy a tengelytő a féktárcsa felületéig
tartó táv lehet.

Nem azt mondom, hogy a tárcsafékkel nem lehet fékezni, mert hát lehet, de annyival nem jobb, mint amennyivel többe kerül vele a bringa. SZVSZ.
Persze, vannak előnyei is, pl. nem kell annyira figyelni a kerék kilengésekre, de pl. amióta Kenzel felnijeim vannak, 3 év alatt egyszer kellett kicsit meghúznom 3 küllőt, mert majdnem 1 mm volt a kerék kilengése... (és átlalában úgy 80-120 kg-val van terhelve a bringa)

Másfelől, a felnit megfogó fékek között is vannak nagyon gagyik, sőt, életveszélyes megoldások is!
Ezt képekkel kellene illusztrálni, de talán el tudom magyarázni, mit kell kerülni:
Nézz rá a fékre, és gondold azt, hogy laza a rögzítése. Be tud fordulni (le tud kanyarodni / fordulni) a fékpofa a felni alá, a küllők felé?  Ha igen, akkor be is fordulhat. És akkor nuku fék.
A fékpofa tengelye legyen merőleges a kerék síkjára, és a rögztése legyen párhuzamos a kerék síkjával !!! Ez, ha el is fordul, max. a gumikat fogja súrolni az egyik végével.
A jó fékek a hosszú karúak, és jellemző rájuk, hogy minimális szorítással meg lehet húzni őket.
(a befordulós fékeket nehéz meghúzni, gyengébb gyermek képtelen is rá)

(Mindezzel nem akarok senkit eltéríteni attól, hogy azt használjon, amiben öröme teljesül, ha már másra nem kell a pénz, a lámpák is megvannak, akkor legyen tárcsafék :-))

Valóban vannak hatékony felnifékek(pl Magura HS 33), meg tárcsafékben is vannak gagyik. De ezt így elég merész kijelenteni, hogy a tárcsafékek gyengébbek lennének a felnifékeknél.
Mindkét kategóriában megtalálható a gagyi-közepes- jó teljesítményű.
Egy jó tárcsafék viszont hatékonyabb mint egy jó felnifék. Ha már mindkettőből a "csúcs kategóriát" nézzük.
Egy gagyi tárcsaféknél viszont lehet még egy alapabb V fék is jobb, persze felni és fékpofa függő is a fék hatásfoka.

#488 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 20:29

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 14:47

Észak felé, pl.

köszönöm a hathatós segítséget.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#489 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 22:36

Idézet: charlie - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 20:29

Kedves Charlie,
gondolkodtam, hogy vajon honnan akarsz indulni -bocs, lehet, bennem van a hiba, lehet, tudnom kellene, hol tartózkodol, de nem tudom-, szóval arra gondoltam, ha akárhol is vagy, észak felé haladva, biztos jó helyekre találsz.
Vagy esetleg nem is fizikai helyváltoztatásra utalt a kérdés?

#490 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 22:45

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 18:15

Azt az apróságot sem kell elfejejteni, hogy a tömör féktárcsára némiképp nagyobb nyomást  lehet kifejteni, a felni simán összeroppanna a tárcsa pofák szorításától.

Na jóvan, látom már ebből hitvita készül.  ;)

Kerékpárról van szó, nem forma 1 versenyautóról. Akármilyen nagy fékezőerő nem jöhet számításba, mert még lerepül az ember a bringáról  ;)
Amúgy kétlem, hogy összenyomná a felnimet a tárcsafék pofák szorítása. Nem nagyon lehet nagyobb, mint a V-fékeimé, úgy meg tudom húzni, hogy még a merevítő patkó ellenére is szemmel láthatóan tágul a hátsó villa, de a felninek meg sem nyekken. Persze, felni és felni között is van különbség...

#491 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 22:50

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 22:45

Kerékpárról van szó, nem forma 1 versenyautóról. Akármilyen nagy fékezőerő nem jöhet számításba, mert még lerepül az ember a bringáról  ;)

Ahhoz egy gyengébb fék is elég. :Đ

#492 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 22:51

Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 18:51

Valóban vannak hatékony felnifékek(pl Magura HS 33), meg tárcsafékben is vannak gagyik. De ezt így elég merész kijelenteni, hogy a tárcsafékek gyengébbek lennének a felnifékeknél.
Mindkét kategóriában megtalálható a gagyi-közepes- jó teljesítményű.
Egy jó tárcsafék viszont hatékonyabb mint egy jó felnifék. Ha már mindkettőből a "csúcs kategóriát" nézzük.
Egy gagyi tárcsaféknél viszont lehet még egy alapabb V fék is jobb, persze felni és fékpofa függő is a fék hatásfoka.

OK. Az igaz, hogy egyértelmű döntést nem lehet hozni a sokaságuk és minőségbeli eltéréseik miatt.
De úgy gondoltam - csak nem jól fogalmaztam - annyival nem jobb, mint amivel többe kerül, de már ebben sem vagyok biztos, mert keresgéltem a neten azt a féket, amit életveszélyesnek tituláltam, persze, nem találtam, ám belefutottam 21-22e HUF-ért árult V-fékekbe :-o

#493 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 22:58

Idézet: charlie - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 20:29

Nos, okosodtam...

Ezekhez mit szólsz:
http://www.koczka.nyugat.hu/

http://pedalkerekpar...ekparuzlet.html

Nem ismerem őket, soha nem jártam arra, de gondolom meg tudod közelíteni.
Azt hogy milyenek, szerintem a helyi bringásoktól megtudhatod...

#494 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 23:14

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 17:01

Hm, hm. Próbálom elképzelni, de lehet, hogy csak akkor érteném meg, ha látnám.

Lehet.

Idézet

De addig is próbáljunk közelíteni a probléma(?) felé...
-Váltani úgy kell, hogy nem akkor amikor erővel pedálozol, hanem amikor lágyan, üresben pedálozol. Nem akkor, amikor kanyarodsz, mert ilyenkor biztosítani kell a lábnak az esetleges ellensúlyozást. (mivel váltáshoz azért tekerni kell, még ha nem is izomból).

Igen akkor kell váltani,  de szerintem ennek nincs köze a dologhoz.

Idézet

A markolatváltó a kormányon van, a kézhez képest belül, akinek nagy a keze, annak mutató és
hüvelyk ujja markolja, de nem feltétlenül. A megtekeréséhez "jobban" meg kell fogni, mint ahogy amúgy az ember fogja a kormányt.

A megtekeréshez faramuci módon a kéz külső részén csökkenteni a kell a szorítást belül meg erősíteni. De belül a váltó részt hiába szorítod, az külön életet él tehát valódi tartással nem bírsz a kormány irányt, ezért a másik kézzel ilyenkor mindenképpen fogni kell ha uralni akarod a bringát. Hiszen a másikkal ilyenkor effektíve teljesne elengeded a kormány fix részét. Míg karos váltónál mindössze felemelek egy ujjamat a fogás és szorítás mértékének megváltoztatása nélkül és azzal odébblököm a kart.

Idézet

Nem is kell feltétlenül elengedni, előtte a kormányt, de ha mégis, nem értem, mi a gáz? Régebb karos váltók előfordultak a vázon is, ahhoz is el kellett engedni a kormányt...

Ok de én nem olyanról beszélek hanem a modernkoriról, ami azért már legalább 15 éve gyakoribb mint a vázon levő kar.

Idézet

Sőt! a karos váltónál kevésbé tudtam, hogy éppen hol áll
a lánc. A markolatváltó biztosabban működik, és hátra nézés nélkül is tudom, hogy mi a szitu.

Szerintem nincs összefüggés, miért tudnád jobban melyik hol áll, de ha mégis ezen múlna a markolatváltó mindne állásban egyformán néz ki, csak a skálázás alapján lehet következtetni az állásra. Míg a karoson a kar állásából rögtön látszik hol áll. De amúgy is érzésből tudom hogy áll a váltó igazából nincs is szükségem rá, hogy pontosan tudjam.

Idézet

Úgy váltok, hogy nem engedem el a szorítást, belül kell jobban rászorítanom, és tekerő mozgást végzek, ami akkor sem kanyarítj el a kormányt, ha a másik kezemmel nem fogom. Ezért nem értem azt, hogy eközben a másik kézzel ellent kell tartani...

A kormányt nem tekeri el, viszont nem is uralod a biciklit ha mégis kormányozni kell valami miatt nem tudod a váltós kézzel mert felengedted a szorítást, és ha a tekerő részt szorítva próbálsz kormányozni meg elváltod.

Idézet

Amúgy ez is kinek a pap, kinek a paplan kategória... Szerintem.

Lehet ha mindig is markolatváltót használtam volna én is azt modanám, hogy jó az.  De nekem egy fél éven át tartó szokás után is fura és szokatlan. Na meg ami még eszembe jut ellene, hogy a karost egyetlen húzásból tudom legalsóból legfelső állásig tolni. Markolatváltóval ezt nem tudom megcsinálni mert ahhoz iszonyúan ki kéne csavarnom a csuklómat, el kell engedni és új fogást venni rajta.

#495 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 23:47

Nekem sem tetszik a markolatvalto. Lefele rendesen szar, nem tudtam rendesen fogni a kormanyt, mert annyira mar nem volt szeles a markolat.

#496 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 00:41

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 23:45

Amúgy kétlem, hogy összenyomná a felnimet a tárcsafék pofák szorítása. Nem nagyon lehet nagyobb, mint a V-fékeimé, úgy meg tudom húzni, hogy még a merevítő patkó ellenére is szemmel láthatóan tágul a hátsó villa, de a felninek meg sem nyekken. Persze, felni és felni között is van különbség...

Fék terén is a canti-tól minden lépcsőn át mentem a tárcsáig, és nincs olyan hogy túl erős fék. Mondom ezt én, aki fixivel járok városban, és a fékpofáim az évek alatt csak porosak lettek, kopottak nem.

A tárcsafék pofái egészen más áttételezéssel húznak, mint a V féké. Utóbbi elég közvetlen, a tárcsa meg tizedmilliméteres utakat kell bejárjon. Ettől egyrészt ellenállás nélkül tudom kormányig húzni a fékkarokat egy ujjal, másrészt ez fokozatosan erősödő fékhatást jelent egészen addig a pontig, ahol már a küllők vagy a fejcső szakítószilárdsága gyengébb, vagy a villa törik el. Persze ideális tapadás és nyereg mögé lecsúszva alacsony súlypont esetén, azaz kb soha.

Emellett finom szemcsés poros salakos sáros esőben egy felnifékpofa élettartama úgy 10 perc, a tárcsaféket nem hatja meg. Ez sokkal inkább szempont. Felnitörést a hidraulikus felnifékek okoztak, kopottabb fékperemű felnit gond nélkül összeroppantanak. Normál V féknél a fékkar, bowdenezés és maga a féktest rugalmassága miatt ez nem igazán fordul elő, cserébe kormányig betépett karokkal is meg lehet mozdítani a kereket emberi erővel is általában, ritka jól eltalált felni-fékpofa párosítással szárazon esetleg nem.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#497 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 09:53

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 22:58

Nos, okosodtam...

Ezekhez mit szólsz:

http://pedalkerekpar...ekparuzlet.html

Nem ismerem őket, soha nem jártam arra, de gondolom meg tudod közelíteni.
Azt hogy milyenek, szerintem a helyi bringásoktól megtudhatod...

Én azt szeretném megtudni, hogy milyen típus (irányzat, vagy minek hívják ezeket) lenne jó nekem.

a helyi bringások akiket ismerek nem itthon vásárolnak, hanem pest, vagy ausztria.

(viszont én nem akarok mindenáron ujat venni, 50k-t tudnék erre elkölteni. abbol hasznaltan jobbat ki lehet hozni, nem)?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#498 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 12:52

Idézet: blash - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 23:47

Nekem sem tetszik a markolatvalto. Lefele rendesen szar, nem tudtam rendesen fogni a kormanyt, mert annyira mar nem volt szeles a markolat.

Hat, jó. Mondom, kinek a pap...
Én majdnem 2 évig használtam karos váltót, és nekem akkor nem volt elég széles a kormány.
A markolatváltótól több helye lett a kezemnek.

Amúgy a hátsó váltóm állásai nagy számokkal jelölttek, nem rovátkákkal, ezért első nézésre
pontosan megállapítható, hogy mi a szitu. Ezt legtöbbször persze "érzésből" is tudhatja az ember,
ha nem fúj éppen a szél akármilyen irányba, ami módosítaná az energia viszonyokat.

Nem értem ezt a mereven ragaszkodást a kormány fogásához. Biztos jól kiegyenlített rendszert
alkottok a bringával? Csak mert én -tudom, szabálytalan- akár tarkóra tett kézzel is tudok menni,
nem kell annyira fogni a kormányt. No meg kesztyűt is szoktam húzni menet közben.

#499 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 13:07

Idézet: charlie - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 9:53

Én azt szeretném megtudni, hogy milyen típus (irányzat, vagy minek hívják ezeket) lenne jó nekem.

a helyi bringások akiket ismerek nem itthon vásárolnak, hanem pest, vagy ausztria.

(viszont én nem akarok mindenáron ujat venni, 50k-t tudnék erre elkölteni. abbol hasznaltan jobbat ki lehet hozni, nem)?

-Korod?
-Súlyod?
-Magasságod?
-Vágyaid?
-Életmódod?
-rendszersen szoktál-e valahova 10-20 km-re vagy azon belül menni?
-Szoktál olyasmit, mint zsák krumpli, rekesz sör, rekesz víz, vagy bármi más
10-30 kg-os cumót vásárolni?
-Szereted-e a száguldást?
-Bírod-e a megterhelést (pulzus emelkedés?)
-Magas-e a vércukor szinted?
-Milyen terepen képzeled el a kerékpározást (van-e sok emelkedő?)
stb.

Ezek mind olyan kérdések, amit számba kellene venni annak meghatározásakor, hogy
milyen kerékpárra van szükség.
De 50k HUF-al nem nagyon lehet válogatni. Azt javaslom, derítsd ki, hol lehet használt bringákat venni,
olyanokat, amit a nyugatiak eldobtak. Azok között sokkal jobbakat is ki lehet fogni, mint a nagyáruházi biciklinek tűnő tárgyak.
De ehhez is szerencse kell. Az ilyen árusoknál általában nincs nagy választék, annyi a készlet, amenynit egyszerre el tudnak hozni autóval Ausztriából...
Lehet, hogy a bicikliboltos is tud ilyen helyet. Mond meg neki, nincs sok pénzed arra, hogy tőle vásárolj, tud-e használt biciklit, ha majd lesz pénzed, akkor hozzá jössz.

Budapesten sok ilyen hely van, ahol jó használt bringákat lehet venni, persze, ezek jellemzően nem valami gyorsak, és kerekük nem a legerősebb, ám ha van sufni, ahol barkácsolni lehet, le lehet cerélni hajtómúvet, és akkor már lehet annyival is menni, mint a 26"-os MTB-k... Meg kereket is lehet cserélni, bár a jó kerekek jó drágák...

#500 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 13:23

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 23:58

Nos, okosodtam...

Ezekhez mit szólsz:

őket ismerem - asszem Magellan-t forgalmaznak
Amúgy a Kocka család nagy bicajos, az egyik lányuk mtb országoson szokott asszem szerepelni elég jó eredményekkel, a srácok meg bmx-esek (országos, világkupák, stb). :up: mindegyik alattam járt pár osztállyal gimiben :)

-C0pp3rM!n3-

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.