HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2081 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 05. 23. 16:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 05. 23. 17:21

Mennyi az annyi? Itthon olyan 160-200 ezer körül mennek az ilyenek...

5500 SEK. Megnéztük kollégámmal, olyan 10k SEK volt újonnan.
Csak 2500 km van benne, gyakorlatilag újszerű.

Piszok kevés használt bringa van, ami jó 190 cm-es testmagassághoz. A legtöbb kerékpáros 170 cm körül van, úgy tűnik. Pedig látok olyan méretű embereket is, mint én magam, de azok alighanem megtartják a bringát inkább.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#2082 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 07:54

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 23. 17:42

5500 SEK. Megnéztük kollégámmal, olyan 10k SEK volt újonnan.
Csak 2500 km van benne, gyakorlatilag újszerű.

Piszok kevés használt bringa van, ami jó 190 cm-es testmagassághoz. A legtöbb kerékpáros 170 cm körül van, úgy tűnik. Pedig látok olyan méretű embereket is, mint én magam, de azok alighanem megtartják a bringát inkább.

Nekem meg a megdöbbentő, hogy a triatlonosok más súly és méret dimenzióban mozognak, mint én.
Mikor hirdeti, hogy 170-es noeprén ruha és már tetszene, aztán kiderül, hogy 67 kg az illető. Én meg 120.

Pocakon még akár lehetne is fogyni, de pl. a legtöbb cég nem gyárt neoprént 130-as mellbőség fölé. Nekem meg jelenleg 139... :(
És mikor 18 éves voltam és 68,5 kg, akkor s 128 volt, szóval sokat nem tudok fogyni belőle...

#2083 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 20:35

Na, megvettem. Dlágaszágos topikban van kép. Egy albumos link.

Most már hivatalosan is kitört a kapuzárási pánik, van versenybringám.... :omg:

#2084 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 21:14

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 24. 21:35

Na, megvettem. Dlágaszágos topikban van kép. Egy albumos link.

Most már hivatalosan is kitört a kapuzárási pánik, van versenybringám.... :omg:

Kipróbáltad? Aztán levettétek a pedált? :think:

Ma is toltam egy kört, pont 60 km. Szombaton kettőt kellene menni...

Reggel esett, délelőtt esett, ebédszünetben tekertem, délután esett. Mázlim volt! :up:

#2085 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 21:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 05. 24. 22:14

Kipróbáltad? Aztán levettétek a pedált? :think:

Ma is toltam egy kört, pont 60 km. Szombaton kettőt kellene menni...

Reggel esett, délelőtt esett, ebédszünetben tekertem, délután esett. Mázlim volt! :up:

Utcai ruhában ráültem, jónak tűnt. Egy Shrek jellegű 192 cm-es ember adta el. Én csak 190 vagyok, az ülést be kell majd állítani. Majd átnézetem szervizben is.

Pénteken kipróbálom alighanem.

Itt most volt pár felhőszakadás. Trollhättanban ömlött az eső.

A gép gyakorlatilag újszer. A csókának a háta és nyaka nem bírta, inkább montizik.

#2086 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 25. 15:44

Ha minden jól megy, akkor szombaton indulok a X. Móri Karika kerékpár túrán. :up:

#2087 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 25. 15:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 05. 25. 16:44

Ha minden jól megy, akkor szombaton indulok a X. Móri Karika kerékpár túrán. :up:

Nálunk péntektől ömleni fog az eső. Biciklizés egy darabig elfelejtve.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#2088 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 25. 16:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 05. 25. 16:44

Nekem szombaton Hisingen Runt :up:

#2089 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 26. 14:24

Egy kérdés, mivel semmi tapasztalatom nincs.

Ha az alábbi a fogaskerekek kiosztása, akkor meg fogok dögleni vagy csak simán rettentő gyors leszek?

Idézet

Kassett: Camp. 10 s 12-25
Klingor: 10 s 53/39

Ha jól értem ez nem a kompakt kiosztás, hanem a "gyors".

#2090 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 26. 14:38

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 26. 15:24

Ha az alábbi a fogaskerekek kiosztása, akkor meg fogok dögleni vagy csak simán rettentő gyors leszek?

Sík terepre való hátsó sor, nincs ezzel baj. Bár van ennél durvább is (11-23 például).
Csak ne legyél bolond, és tudjál elöl is leváltani, ha szükséges.

Szerkesztette: Iguana 2016. 05. 26. 14:41 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2091 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 26. 15:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2016. 05. 26. 15:38

Sík terepre való hátsó sor, nincs ezzel baj. Bár van ennél durvább is (11-23 például).
Csak ne legyél bolond, és tudjál elöl is leváltani, ha szükséges.

Ezzel durva emelkedőn le fogok menni egyes fokozatba alighanem. Nem akarom az ízületeket kicsinálni.

#2092 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 08:51

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 26. 15:24

A mostani milyen? :think:

Nekem is 53/39 van elől és 10 fokozatú 12-23 hátul. Az edző bringán pedig 7 fokozatú 11-23 van hátul, azaz kvázi hat fokozat 12-23-ra, plusz egy 11-es. Na, utóbbinak semmi értelme, az 52-12-t sem tudom kihajtani lejtőn sem (edzőbringán 52-es a hajtómű). Viszont az nagyon baba, hogy sokkal sűrűbb a hátsó sor az új bringán, használni kell a váltót, hogy mindig a komfortos tartományban legyen a pedál fordulat!

Amúgy milyen távra mész? Gondolom, lesznek dombok, rogyásig...

#2093 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 09:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 05. 27. 09:51

A mostani milyen? :think:

Nekem is 53/39 van elől és 10 fokozatú 12-23 hátul. Az edző bringán pedig 7 fokozatú 11-23 van hátul, azaz kvázi hat fokozat 12-23-ra, plusz egy 11-es. Na, utóbbinak semmi értelme, az 52-12-t sem tudom kihajtani lejtőn sem (edzőbringán 52-es a hajtómű). Viszont az nagyon baba, hogy sokkal sűrűbb a hátsó sor az új bringán, használni kell a váltót, hogy mindig a komfortos tartományban legyen a pedál fordulat!

Amúgy milyen távra mész? Gondolom, lesznek dombok, rogyásig...

Elöl 48x36x26
Hátul 11-28

50 km lesz a táv maga. Meg kábé 10 oda és 10 vissza. Dombok lesznek, a log szerint 378 méter szintkülönbség a kábé 50 km alatt.

#2094 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 10:20

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 27. 10:39

Elöl 48x36x26
Hátul 11-28

50 km lesz a táv maga. Meg kábé 10 oda és 10 vissza. Dombok lesznek, a log szerint 378 méter szintkülönbség a kábé 50 km alatt.

A 48-hoz képest az 53 azért több, de nem ég és föld! ;)
Kérdés, hogy eddig a 26-os kereket mennyire használtad?

#2095 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 20:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 05. 27. 11:20

Ma mentem a bringával! NÉGY!

Elmentem a belvárosba vele és felvettem a startcsomagot holnapra. Este 6-kor lementem a bringatárolóba. Átszereltem a pedált a Nishikiről a versenygépre. Aztán felraktam a kulacstartót. Majd a kormányt lejjebb fordítottam (szerintem felfelé állt). Aztán beállítottam a nyerget. Beraktam középre egyelőre és a magasságát állítottam. A nyereg végre nem nyomja szét a t*kömet, a fenekem támaszkodik rá és semmi más. Fantasztikusan kényelmes volt azon a kábé 8 km-en, amíg behajtottam a belvárosba.

A váltót szokni kell. Egyrészt nem feltétlenül ott fogom a kormányt, ahol elérem a féket vagy a váltót. Másrészt ezen a váltón van egy hüvelykkel lekapcsolható leugrasztó és van a fék mögött a nagyobb kerékre ugrasztó. Szokni kell. A fék nem harap úgy, mint a hibriden, de azért fog keményebben behúzva. Mindenesetre ezzel nem szabad olyan hiperagresszív féktávokat venni, mint a hibriddel.

Első benyomásom az volt, hogy ez csak rugózik fel-le, de aztán kiderült, hogy túl pici a nyomás a gumiban. A 79 koronás LIDL-ös pumpám nem bírja telenyomni 9 bar nyomással a gumit. Talán 6-7 ment bele. Eléggé lapos volt a kerék. A startcsomagot felvéve láttam pár komolyabb pumpát, megkérdeztem lehet-e használni őket. Lehetett, az egyikkel fel is nyomtam a gumit 8-9 bar nyomásra. Rögtön sokkal jobban futott a gép.

A feleségem reagált is a pumpás problémára. Némi éllel a hangjában mondta, hogy mindenképpen vegyek egy Piccholino-Puccholino pumpát (kitalált márka) legalább 500 koronáért, aztán nyugodjak már le a p*csába :laugh:

A rövid túra alapján a benyomásom az, hogy a gép elég jól fut. Erősen fújt a szél és többnyire nem hátulról. Így nehéz tempót becsülni. De 35-re nem nehéz feltolni a sebességet, hacsak nem tök szemből fúj a szél. A kormányon sokféle fogást lehet találni, egész kényelmes. A nyeregtől féltem picit, de fantasztikusan kényelmes. A seggemben a két csonton támaszkodik a nyereg, de az érzékeny puha részeket nem nyomja elöl.

Holnap meglátjuk, de az eddigiek alapján megpróbálom a versenyt az új bringával.

Bujdy, egy Cervelo lenyomott a hídon. Éppen le tudtam még olvasni a márkáját, aztán a csóka úgy elhúzott, mintha rakéta hajtotta volna :)

#2096 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 20:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 05. 27. 11:20

Nagyon riktán tudtam kihajtani az utolsó fokozatot. Főleg lejtőn. Mondjuk akkor meg jobb lett volna még több sebesség.

#2097 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 23:30

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 27. 21:51

A váltót szokni kell. Egyrészt nem feltétlenül ott fogom a kormányt, ahol elérem a féket vagy a váltót.

Cyclocross kiegészítő fékkarok kellenek:
Kép

Nekem is van, még 6 éve vettem, aztán költöztünk, és jól elraktam, hogy ne vesszen el. Ha egyszer előkerül, felrakom :)
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#2098 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 28. 15:30

Beírtam egy oldalt és a fiam kitörölte egy mozdulattal. Akkor röviden.

A bringa kényelmes. Meglepően kényelmes. A tökömet egyáltalán nem nyomta. A kormányt úgy állítottam be, hogy a féket a csuklóm kitörése nélkül is tudom húzni.

A kereket felfújtam még a depóban 9 bárra. Egyáltalán nem ráz a gép, pedig mindenki riogatott, hogy a karbon a kényelmes és az alu ráz, mint az atom. Szerintem semmit nem ráz.

A versenyen ittam, mint a gödény. Odafelé kiittam a 6,5 dl-es kulacsot. Volt benne izotóniás pezsgőtabletta. Vittem magammal egy másfél literes üvegben csapvizet. Abból feltöltöttem indulás előtt és benyomtam egy zselét is. A verseny a belvárosban indult, de az időmérés csak a híd után. A szervezők nem akarták, hogy az egymást előző bringások összeakadjanak a keskeny járdán a hídon. Kábé 6 és fél percet mentünk felvezetéssel, aztán elengedték a mezőnyt és utána hajrá.

A saját mérésem szerint 1 óra 56 perc és 41 másodpercet mentem, de ebből le kell vonjam akkor a 6 perc és kábé 21 másodpercet. Tehát 1 óra 50 perc és 10 másodperc. Viszont a hivatalos mérésben benne lesz, hogy megálltam vizet utántölteni a depóban és az is, amikor elsősegélyt adtam egy csajnak. A Volvónál van egy hosszú és meredek emelkedő, aztán 90-fokos kanyar jobbra. Mindezt aszfalt bringaúton. A csaj elengedte a bringát a lejtőn, kábé 45 km/h sebességgel lehet ott gurulni. A kanyart valahogy sikerült neki ignorálnia. Pánikfékezett, a gépet felhúzta első kerékre miközben döntötte is. Amikor a kerék már 1 méter magasan volt felengedte a féket és zsanérszerűen átvágódott oldalra. Izomból becsűrte a fejét és a vállát, meg a könyökét, de a sisakja még éppen hasadt szét. Kábé 50 méterre volt előttem, lassított felvételszerűen néztem végig az egészet. Megálltam és hevenyészett elsősegélyt kapott. Ezzel elment pár perc. Aztán mondta, hogy majd elteker az első versenybíróig és akkor bekötik rendesen. Ezután elindultam én is.

A pulzust megpróbáltam 150-160 között tartani. Emelkedőn persze több lett. Bujdy kérdésére válaszolva volt emelkedő. Egészen pontosan 440 méternyi. És most én is leváltottam egyesbe. Elég hosszú a gép kiosztása. Utolsó fokozatba egyszer váltottam csak fel egy hosszú lejtőn.

Az ülés nagyon kényelmes. Ha felül fogom a kormányt, akkor csak a fenekemen ülök, a kis enpera nem is nyomódik. A hibrid ülése kicsinált 20 km után is, elég komolyan szétnyomott mindent. Ezen a gépen olyan kényelmes az ülés, mint egy nyugágyban. Meglepődtem.
Normálisan krúzingolva felül fogtam a kormányt, így simán lehetett 30-35-el gurigázni. Lejtőn meg elöl fogtam a kormányt fékkészenlétben, úgy lehetett neki tolni rendesen.

A váltót szokom még. De jónak tűnik.

Összességében tök nyugodtan mentem, nem akartam erőltetni semmit. Nem voltam benne biztos, hogy a bringa beállításai jók-e. A hátam nem fáj, a térdem nem fáj, nem kaptam görcsöt. Semmi nem fáj, kellemesen felpezsdített a kör.

Itt a log.

Kép

Kép

#2099 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 28. 15:38

Ilyen punepa volt a depóban.

Kép

Kép

Kép

A depóban a szerelő az SKS-t ajánlotta.

Kép

Iguana a ToPeak márkát ajánlotta.

Kép

A ToPeak olcsóbb. Lehet ez lesz. Asszony a Piccholino-Puccholino márkát ajánlotta, de nem találom :)

#2100 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 28. 15:43

És még néhány kép. Megálltam egy parkban az éppen lerészegedő alkeszok között a bringát fotózni. És hazaérve is az extrém sárga háttér előtt.

Kép

Kép

Kép

Kép

Lehet, hogy a képek alapján nem vágjátok, de nagyon tetszik a gép :wub::laugh:

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104