HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2141 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 25. 23:50

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 0:47

fsmgmt.msc

Thx. :respect:

#2142 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 00:23

Idézet: Warton - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 23:58

Sajnos az első link sem hozott semmilyen megoldást. :(

Tartok tőle, azzal kellene kezdeni a telepítést...  aztán jöhet a videó... aztán a hang...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2143 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 08:26

Üdv!

Outlook expressben van lehetőség egy új email cím lista vagy ha úgy tetszik kapcsolat lista generálására a ki és bejövő levelezésből? Vagy van e ehhez egy third party program, lehetőleg ingyenes?
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2144 Felhasználó inaktív   Greg Sanchez 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 26. 16:58

Üdv!

A következő a probléma, adott egy XP Professional SP3, tegnap raktam fel, és észrevettem egy idő után, kb. 3 óra a telepítés után, miután telepített dolgokat, aztán egy idő múlva nem, hogy nem nyitja meg a Windows Update, vírusírtó honlapokat (eset, norton stb.) és a windows tűzfalba egy ismeretlen nevű xvgdfdfd bejegyzést nyom be minden induláskor 7138-as tcp porton nyit meg egy rést. Tiszta sor, kémprogram. De áruljátok már el, hogy a bűbánatba szedjem le? Próbáltam már nod-dal, spy sweeperrel, és comodo-t is, hogy az majd blokkolja, de nem... Kitépem a hajam, komolyan. Valakinek van vmi ötlete? Ja, és nem frissül a nod meg semmi, mert ugye blokkolódik a honlap ergo az egész vírusírtó szerver...

Légyszi segítsetek! Köszi előre is!

szerk.: Csökkentett módban, hálózattal nincs probléma. De akkor sem tudtam kiírtani Nod-dal..

Szerkesztette: Greg Sanchez 2009. 01. 26. 17:05 -kor

#2145 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 17:32

Idézet: Greg Sanchez - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 17:58

Üdv!

A következő a probléma, adott egy XP Professional SP3, tegnap raktam fel, és észrevettem egy idő után, kb. 3 óra a telepítés után, miután telepített dolgokat, aztán egy idő múlva nem, hogy nem nyitja meg a Windows Update, vírusírtó honlapokat (eset, norton stb.) és a windows tűzfalba egy ismeretlen nevű xvgdfdfd bejegyzést nyom be minden induláskor 7138-as tcp porton nyit meg egy rést. Tiszta sor, kémprogram. De áruljátok már el, hogy a bűbánatba szedjem le? Próbáltam már nod-dal, spy sweeperrel, és comodo-t is, hogy az majd blokkolja, de nem... Kitépem a hajam, komolyan. Valakinek van vmi ötlete? Ja, és nem frissül a nod meg semmi, mert ugye blokkolódik a honlap ergo az egész vírusírtó szerver...

Légyszi segítsetek! Köszi előre is!

szerk.: Csökkentett módban, hálózattal nincs probléma. De akkor sem tudtam kiírtani Nod-dal..

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=5...dpost&p=5820472

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2146 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 19:37

Idézet: Warton - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 22:58

Sajnos az első link sem hozott semmilyen megoldást. :(

Az ATI-n levo hangcsipnek hianyzik a drivere (Ha nem akarod a hangot is atnyomni HDMI-n a TV-re, akkor nem fontos felrakni):
http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst...xp/hdmiaudio-xp
vagy
ATI HDMI Audio Device:
http://www.realtek.com.tw/downloads/downlo...3&GetDown=false

SP3-as XP-nel nem kell az UAA bus driver.

Szerkesztette: Miki 2009. 01. 26. 19:40 -kor

#2147 Felhasználó inaktív   SmallCow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 00:30

Sziasztok,

XP telepítés laptopra (Acer Extensa 5220). Az xp telepítője a HDD-t ~130 GB-nak érzékeli, míg valójában 160 GB-s.
A reinstall előtt volt rajta először Linux, aztán XP - és úgy rémlik nekem, h akkor 160GB-nak látta.

(Amúgy 2 partíciót szeretnék csinálni rá, eredetileg csak 1 volt.)

Olvastam, hogy sokak azért szívnak mert SATA-s a vinyó, és át kell állítani IDE-re a bootolásnál, de nekem nem ez a gondom, mivel nekem látja, sőt fel is települ.

Ötletek hogy mi lehet a gond?

Előre is köszönöm:
SmallCow

#2148 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 29. 01:46

Idézet: Greg Sanchez - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 16:58

A következő a probléma, adott egy XP Professional SP3, tegnap raktam fel, és észrevettem egy idő után, kb. 3 óra a telepítés után, miután telepített dolgokat, aztán egy idő múlva nem, hogy nem nyitja meg a Windows Update, vírusírtó honlapokat (eset, norton stb.) és a windows tűzfalba egy ismeretlen nevű xvgdfdfd bejegyzést nyom be minden induláskor 7138-as tcp porton nyit meg egy rést.

Hümm. Hol szerezted a telepítőt?
Make love not Wor.

#2149 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 29. 01:47

Idézet: SmallCow - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 0:30

XP telepítés laptopra (Acer Extensa 5220). Az xp telepítője a HDD-t ~130 GB-nak érzékeli, míg valójában 160 GB-s.

Gondolom SP nélküli a win. Elejére tégy egy 20-30 gigás partíciót, aztán SP3 után már maradékot meg lehet csinálni d: meghajtónak.
Make love not Wor.

#2150 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 01:56

Sziasztok!

Magyar xp-t hogyan lehet angolosítani?
MUI pakk tudtommal ennek a fordítottjára létezik, azaz angol rendszert kvázi bármilyen nyelvre átvarázsolni.
Na de az én problémám megoldható valahogy?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#2151 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 02:23

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. Jan. 29., Thursday - 1:56

Sziasztok!

Magyar xp-t hogyan lehet angolosítani?
MUI pakk tudtommal ennek a fordítottjára létezik, azaz angol rendszert kvázi bármilyen nyelvre átvarázsolni.
Na de az én problémám megoldható valahogy?

Szerintem sehogy. De viszont nem tudom működik-e ez a módszer, de  mondjuk ha egy adott magyar friss windows file-jait (mindent a windows könyvtárban) kicseréled egy ugyanolyan verziójú angolra, lehet működne. (fontos, hogy mindenben megegyezzen a 2 rendszer. persze kivéve a nyelvet)

ha van időd kipróbálhatod , hogy működik-e. :D
de gondolom már meglévő rendszerre kellene alkalmaznod, úgy meg ez nem jó módszer. szóval nem hiszem hogy van más megoldás.

Szerkesztette: des 2009. 01. 29. 02:27 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2152 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 12:01

Usernek nem nyitható meg egy Outlook group inbox. Csináltam új Exchange profilt a gépen, Owner-re állítottam a jogosultságait az inboxhoz, ugyanaz. Outlook indításakor megjelenik az inbox neve mellett a pluszjel egy pillanatra, aztán el is tűnik, és nem nyitható meg. Ötlet?

Szerkesztette: spidey 2009. 01. 29. 12:11 -kor

#2153 Felhasználó inaktív   Zsadi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 12:51

Sziasztok!

Van nálam most egy Albacomp noti Win Xp-vel (SP3). Amikor rádugom a hálózati kábelt, kis idő múlva megáll az egész, olyan mintha lefagyna, de az egér az mozog, de semmit nem lehet vele kezdeni. (Otthon, irodában egyaránt ez van, mindkét helyen routerről kapja a netet ) Modemmel is ugyanez a helyzet.
Net nélkül semmi baja, nettel kb egy percen belül bekövetkezik ez a jelenség.
Csökkentett módban működik nettel is, ott semmi baja!
Online antivirus scannerekkel átnéztem (Kaspersky, Panda) semmit nem találtak. Kémprogram kereső progikkal is, azok sem találtak semmit.Hálókártya drivert újratelepítettem, az sem segített.
Ötlet? Köszi előre is!

#2154 Felhasználó inaktív   SmallCow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 14:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 1:46

Hümm. Hol szerezted a telepítőt?

Vásároltam, 2003-ban. XP Professional Academic licence-s. Még SP1 sincs rajta.

#2155 Felhasználó inaktív   SmallCow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 14:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 1:47

Gondolom SP nélküli a win. Elejére tégy egy 20-30 gigás partíciót, aztán SP3 után már maradékot meg lehet csinálni d: meghajtónak.

Feltelepitettem az xp-t .így egyelőre 130 gb -nak látja a 2 particiot osszesen (10+120)
Felraktam az sp2-t, semmi.
Most Felrakom az sp3-t is. Elegendo lesz a 10 gigas elso particio, h felismerje(mert 20-30 gigat javasoltal, de addigra mar megvolt a particionalas, telepites...)?

#2156 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 15:05

Idézet: SmallCow - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 14:38

...Elegendo lesz a 10 gigas elso particio, h felismerje...

Semmit nem befolyásol ilyen szempontból, hogy mekkora az első partíció. Ámbár elvileg így is működnie kell (sőt, már egy SP2-vel is), de valamivel korrektebb megoldás SP integrált telepítőt használni, házilag is elkészíthető.

#2157 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 20:29

Idézet: SmallCow - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 14:38

Feltelepitettem az xp-t .így egyelőre 130 gb -nak látja a 2 particiot osszesen (10+120)
Felraktam az sp2-t, semmi.
Most Felrakom az sp3-t is. Elegendo lesz a 10 gigas elso particio, h felismerje(mert 20-30 gigat javasoltal, de addigra mar megvolt a particionalas, telepites...)?

A felismeréshez elégnek kellene lennie, de a használathoz 20-30 nem árt.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2158 Felhasználó inaktív   SmallCow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 30. 13:17

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 20:29

A felismeréshez elégnek kellene lennie, de a használathoz 20-30 nem árt.

Nem ismerte fel sajnos sp3-al sem.
Csinaltam a 10 gigas particiora egy formazast, hatha alapon :), de persze 10 gigasnak latja tovabbra is.

Aztán megneztem, hogy talal-e a windows ujabb driver-t az eszkozhoz, termeszetesen nem. Mondjuk ez elegge gyanus mert 2001-es dirvert hasznal jelenleg.

Ha esetleg egy javitast futtatnek az xp telepitovel... Mondjuk sztem az csak a rendszerfajlokat rakja rendbe, jol gondolom? :confused:

#2159 Felhasználó inaktív   ruhaszarito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 31. 18:38

Sziasztok

Egy kis segitseget szeretnek kerni XP-ben, a felhasznaloi fiokok jogainak kiosztasaival kacsolatban.
Van ket felhasznaloi fiokom. Az egyik egy rendszergazda, a masik egy olyan fiok aminek korlatozott jogai vannak. Ezt eddig nem volt nehez megoldanom :)  Vezerlopult / Felhasznaloi fiokok

Az korlatozott jogokkal rendelkezo felhasznalonak csinaltam egy konyvtarat amibe szepen dolgozhat. De a fajlokhoz, amik ebben a konyvtarban vannak, nincs hozzaferesi joga. Tehat nem torolhet beloluk, nem helyezheti at egy almappaba.
Azt szeretnem kerdezni, hogyan adhatok ugy jogokat ennek a felhasznalonak, hogy az ebben a konyvtarban levo fajlok kozul torolhessen, atmasolhassa egy almappaba stb. stb. De lenyeges lenne, hogy csak ebben a munkakonyvtarban lennenek torlesi es egyeb jogai

Elore is koszi

#2160 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 31. 19:58

Lenne egy kérdésem:

Hogy lehet megoldani, hogy egy adott gépben lévő vinyót (amin WindowsXP van telepítve, tele programokkal), belerakom egy új (teljesen más architektúrájú) gépbe, anélkül hogy újra kellene telepítsem az XP-t.
Azért kell ehhez egy megoldás, mert a vinyón lévő rendszeren olyan specifikus programok vannak, amelyeket már nem forgalmaznak és újratelepíteni sem olyan egyszerű, mert olyan specifikus beállításai vannak amely nagyon drága lenne.

Még a régi gépen biztos kell legyen olyan beállítás, amivel ha belerakom a vinyót egy másik gépbe, újra inicializálja, keresi és telepíti a hardvereket!

Köszönöm a válaszaitokat előre is!  :respect:

Szerkesztette: XCsaCsa 2009. 01. 31. 19:59 -kor

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »