HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#1581 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 27. 06:48

A Clonezilla egy particionáló vagy lemez klónozó szoftver, hasonló a Ghost-hoz. Képes elmenteni és helyreállitani a használt blokkokat a merevlemezen. A CloneZilla használatával leklünozható egy 5Gb-os rendszer 40 kliens számára kb 10 perc alatt. A program honlapja elérhető:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=5719917

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1582 Felhasználó inaktív   Freakydave85 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 27. 15:28

Sziasztok!

A következő lenne a problémám: adott egy gép, amin a Windows Vista gond nélkül megy, viszont formázás és XP telepítése után a gép teljesen lelassul. Egy program telepítése 2-3 órába telik, amit más gépre 5-10 perc alatt feldob. Bootolás után pár perc mire XP logó-tól eljut az asztalig, van hogy néha észhez tér, de ahogy másolok valamit a merevlemezre, programot futtatok, totál lelassul... Szaggatja a hangokat, zenéket is... Vista alatt semmi hasonlót nem csinál, viszont a gép elég kevés ahhoz, hogy ilyen OS-el használjam. Keresgéltem a fórumban, de csak egy ugyanilyen problémát találtam... ott az emberünk beérte azzal, hogy feltette a Vista-t és gond nélkül ment...

RAM-okat kicseréltem, a helyzet ugyan az...
Hangkártyát kiszedtem, maradt az alaplapi, de persze semmi... (gondoltam hátha a driverrel van gond mert hangok, videók lejátszása közben tűnt fel először a jelentős lassulás)
Ha a merevlemezt átrakom másik konfig.-ba, gond nélkül normál sebességgel boot-ol, és fut az op.-rendszer.
Volt már számtalan format, Vista-val nincs ilyen gond, XP-nél mindig. Beszereztem egy "újabb", 2004-es XP-t, ami tartalmazza alapból az SP2-t, hátha, de azzal is ugyan ez a helyzet.
Feladatkezelőben megnéztem, nem fut semmilyen alkalmazás ami lefoglalná a gépet, CPU használat 2% körül.

Minden tőlem telhetőt megtettem... Nem értem mi lehet a baj... Szoftveres problémára gondoltam, mert ugyanez a konfig tökéletesen működik Vista alatt. Ugyanakkor, ugyanez az XP tökéletesen megy másik gépen!

A konfiguráció:

Asus P5LD2SE alaplap
Intel Dual Core 2.66GHz processzor
1,5 GB DDR2 RAM
250 GB PATA merevlemez
Nvidia Geforce 6600gt 256MB RAM VGA
NEC DVD-író

Előre is köszönöm a segítségeteket!

#1583 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 16:00

Alaplapi drivereket felraktad? Leírás szerint Pata vinyód van, lehet, hogy a Vista "beépített" drivere normálisabban kezeli ezt a meghajtót, mint az XP.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1584 Felhasználó inaktív   Freakydave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 18:03

Idézet: VKP - Dátum: 2008. okt. 27., hétfő - 16:00

Alaplapi drivereket felraktad? Leírás szerint Pata vinyód van, lehet, hogy a Vista "beépített" drivere normálisabban kezeli ezt a meghajtót, mint az XP.

Nem találtuk az eredeti alaplapi cd-t... Netről szedtem hozzá ezt-azt, most meg csak előkerült.
Feltettem hozzá mindet (chipset,usb,audio), de a helyzet változatlan... Lehet, hogy a formázás után felkerült drivereket használja most is, és hiába tettem fel utólag a cd-n levőket? Van értelme, hogy újra leformázzam és egyből az alaplapi cd-vel kezdjek?

#1585 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 18:31

Itt vannak a driverei:

http://support.asus.com/download/download....odel=P5LD2%20SE

#1586 Felhasználó inaktív   Freakydave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 20:50

Ezeket raktam fel, mert nem volt meg a cd-je. De most este már az is előkerült. És még mindig lassú.... :s

#1587 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 28. 13:15

Idézet: Freakydave85 - Dátum: 2008. okt. 27., hétfő - 21:50

Ezeket raktam fel, mert nem volt meg a cd-je. De most este már az is előkerült. És még mindig lassú.... :s

Ezekhez képest a CD-n csak régebbi programok lehetnek... 

#1588 Felhasználó inaktív   rhcp 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 10. 28. 21:30

Hy all! Segítség kéne nagyon mert bejelentkezés után eltűnnek az ikonok és a tálca is majd pár mp-re elő jön minden és újra eltűnik, futtatam rajta már a nod-ot meg spyware terminator-t is de nem változott semmi ja és noddal töröltem egy cmdow-ot is de maradt ugyanoylan csak a háttér látszik,
pls valaki segítsen, Fontoss!!

#1589 Felhasználó inaktív   rhcp 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 10. 28. 21:31

Hy all! Segítség kéne nagyon mert bejelentkezés után eltűnnek az ikonok és a tálca is majd pár mp-re elő jön minden és újra eltűnik, futtatam rajta már a nod-ot meg spyware terminator-t is de nem változott semmi ja és noddal töröltem egy cmdow-ot is de maradt ugyanoylan csak a háttér látszik,
pls valaki segítsen, Fontoss!!

#1590 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 29. 15:33

Hogyan lehetne a Windows XP SP3-ban a KB918997-et installálni?

Elvben az SP3 tartalmazza ezt az upgrade-et, de egy adott sw-nek ez mégsem jó.
(valami olyasmit mond németül, ami a kb. a "language missmacth" megfelelője lehet.)
A KB918997 viszont nyelvfüggetlen (legalább is a http://www.microsoft.com/downloads/-on csak angol van belőle) és ezzel SP2-re installálva simán megy.

#1591 Felhasználó inaktív   proba12 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 29. 20:04

Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem. A munkahelyemen egy 8 gépből álló hálózat van, amelyek egy munkacsoportba vannak és a megosztott mappákat és nyomtatókat mindenki korlátozás nélkül elérheti. Hogyan kell beállítani például azt, hogy az egyes felhasználók csak az 1-es és 2-es gép megosztott mappáit érjék el, de a 5,6,7-est nem. Azt látom, hogy milyen jogok oszthatók ki, de a felhasználók közül csak az adott gép felhasználóját találtam meg. A megosztásoknál nem találok olyan részt ahol az egyes felhasználók között tallózhatnék. Remélem érthető mit is szeretnék.
Köszi előre is a segítségeket!

#1592 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 29. 20:38

Idézet: proba12 - Dátum: 2008. okt. 29., szerda - 20:04

Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem. A munkahelyemen egy 8 gépből álló hálózat van, amelyek egy munkacsoportba vannak és a megosztott mappákat és nyomtatókat mindenki korlátozás nélkül elérheti. Hogyan kell beállítani például azt, hogy az egyes felhasználók csak az 1-es és 2-es gép megosztott mappáit érjék el, de a 5,6,7-est nem. Azt látom, hogy milyen jogok oszthatók ki, de a felhasználók közül csak az adott gép felhasználóját találtam meg. A megosztásoknál nem találok olyan részt ahol az egyes felhasználók között tallózhatnék. Remélem érthető mit is szeretnék.
Köszi előre is a segítségeket!

Szerver van?

Minden gépen megegyeznek a felhasználói nevek?

Aprópopó:PC fórum link
http://lacy.hu/xp/63...ozati_kapcsolat
Hálózati felhasználói név és jelszókezelés XP alatt
Mappamegosztás XP-ben az összes hálózati gép, összes felhasználója számára Értelemszerűen Neked nem az összes kell így olvasd. :)

Szerkesztette: akaido 2008. 10. 29. 20:44 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1593 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 29. 21:23

Lehet hogy nem itt van a megfeleő hely, ha így van elnézést érte. Van egy Sony NWZ-A818 típusu mp3 lejátszóm és ahhoz hogy ezen az eszközön látszódjanak az album borítók, kénytelen vagyok windows media player 11-et használni a fájlok átviteléhez. Simán saját gépből átmásolva nem jeleníti meg az album borítókat pedig minden lehetséges módon próbáltam.... A gond ott kezdődik mikor olyan, mondjuk válogatás lemezt akarok átvinni az eszközre, ahol nem egy előadó van, hanem több (various artists). Ilyenkor ez a szemét WMP annyi külön mappát csinál az mp3 lejátszón ahány különböző előadó van az adott válogatás albumon és ezekbe teszi be az m3 fájlokat nem pedig az album név alapján hoz létre egyetlen mappát és teszi be ide. Valahogy el lehet ezt kerülni? Rá lehet venni a WMP11-t arra, hogy úgy szinkronizáljon, hogy ne a művésznevek alapján hozzon létre sok mappát hanem egyet hozzon létre az album neve alapján és ide tegye be a fájlokat? Ugyanis én folder módban szeretem használni  a lejátszót - egy folder = egy album - nekem így a legyegyszerűbb.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1594 Felhasználó inaktív   proba12 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 29. 21:46

Idézet: akaido - Dátum: 2008. okt. 29., szerda - 20:38

Szerver van?

Minden gépen megegyeznek a felhasználói nevek?

Aprópopó:PC fórum link
http://lacy.hu/xp/63...ozati_kapcsolat
Hálózati felhasználói név és jelszókezelés XP alatt
Mappamegosztás XP-ben az összes hálózati gép, összes felhasználója számára Értelemszerűen Neked nem az összes kell így olvasd. :)

Nem nincs szerver. A felhasználói nevek különbözőek. Mindenki rendszergazdaként lép be.
A Helyi biztonsági beállítások\Felhasználói jogok kiosztása\Számítógép elérése a hálózatról... - a "Mindenkit" kivettem és a "Munkacsoport\Gep1"-t hozáadtam de megjelenik egy ablak:
Biztonsági sablonok címmel : Sikertelen mentés. Helyi házirend adatbázis
Pedig ez igéretesnek tünt.

#1595 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 29. 22:20

Sziasztok!

Hiányzó ntdlr hibával nem akar újraindulni az XP. Volt már ilyen, és akkor megoldotta egy másik pcről való átmásolása a fájlnak. Anélkül, hogy ki kéne szednem a vinyót, nincs erre valami elegánsabb megoldás? Telepítő cdvel mondjuk?
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#1596 Felhasználó inaktív   Mickey 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 02:11

Sziasztok!

Asszem benyeltem a
Win32/Vundo.gen!R
Win32/Virtumonde.A

nevű csodákat.

Jellemzője, hogy windows update helyett msn.com jelentkezik illetve a szokásos reklámok.

Ha van még valaki aki ezekkel találkozott kérem írja meg mi a teendő. Addig is megpróbálom a nortont.

#1597 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 08:13

Idézet: Mickey - Dátum: 2008. okt. 30., csütörtök - 3:11

Sziasztok!

Asszem benyeltem a
Win32/Vundo.gen!R
Win32/Virtumonde.A

nevű csodákat.

Jellemzője, hogy windows update helyett msn.com jelentkezik illetve a szokásos reklámok.

Ha van még valaki aki ezekkel találkozott kérem írja meg mi a teendő. Addig is megpróbálom a nortont.

Újratelepítés a legcélszerűbb.

Vagy keress a vundofix -re. Általában leszedi.

#1598 Felhasználó inaktív   pamutmamut 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 09:37

Sziasztok!

Domain-ben vannak számítógépek. Szeretnék egy távolihoz csatlakozni MSTSC-vel és látnom kéne a sima mezei felhasználó asztalát és úgy használni a gépet mintha ő ülne ott az ő jogaival. Miképpen tudom ezt megtenni?

#1599 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 09:41

Kovetkezo kerdesem lenne, ha nlite-al bele integralok egy csomo drivert (kb 50 gepet)a telepitobe  akkor telepiteskor az osszes drivert felrakja a driver mappaba vagy csak a szuksegeseket. Mivel ha mindent berak akkor eleg nagy lesz a telepitett windows-om :(

#1600 Felhasználó inaktív   toupe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 11:42

Hello!

Van arra megoldás, hogy bizonyos programok ne szemeteljék tele a Dokumentumok mappámat automatikusan a saját mappáikkal? (Cyberlink, Adobe...) Ki lehet ezt valahol kapcsolni, vagy legalább azt beállítani, hogy egy másik helyen hozzák létre?

kösz

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.