HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#1941 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 02. 21:52

Idézet: arnoczki - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 21:36

az uj vincsit betettem egy másik gépbe, tudta formázni, látta... szóval az se lehet rosz szerintem.
Igy nincs más hátra, mint hogy megkérjelek titeket:  SEGÍÍÍÍTSETEEEEEEEK 

Abban a gépben is nekiálltál telepíteni rá?
Sikerült?
Vannak olyan samsung vinyók, amik egy ideig csak tárolásra, aztán már arra sem jók.
Tápod rendben van?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1942 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 02. 21:52

Idézet: arnoczki - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 21:36

az uj vincsit betettem egy másik gépbe, tudta formázni, látta... szóval az se lehet rosz szerintem.
Igy nincs más hátra, mint hogy megkérjelek titeket:  SEGÍÍÍÍTSETEEEEEEEK 

Ram, táp, ilyenek. Azért memtest az minimum illett volna, vagy gépet meghajtani egy Linuxos liveCDvel.

Esetleg sata driver is lehet, meg kérdés mekkora a partíció az elején.
Make love not Wor.

#1943 Felhasználó inaktív   arnoczki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 02. 22:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 21:52

Ram, táp, ilyenek. Azért memtest az minimum illett volna, vagy gépet meghajtani egy Linuxos liveCDvel.

Esetleg sata driver is lehet, meg kérdés mekkora a partíció az elején.

3db 512, 1db 1G-s rammal megnéztem..... mind nem lehet rosz
Táp uj.
A linuxot meglesen, de nem igazán akartam.
Sata drivert próbáltam (F6 satöbbi) de ugyan az!
A partició 2Gb os, a könnyen formázhatóság kedvéért(ugyanis a napokban ugy 30x le kellett formázni), de az elején volt 100G-s is, 50, és 20asokra szedve is.
ASUS P5VD2-VM SE ALAPLAP ELADÓ

ASUS P5VD2-VM SE, 3.06Ghz Intel, 1x1GB+2x512MB 800MHz Memo, 9500GT TOP, Samsung 500GB winch,

#1944 Felhasználó inaktív   We3Re3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 22:58

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. jan. 1., csütörtök - 11:03

Recovery cd meg lényegtelen, attól nem lesz legális.

haggyuk, hosszú még ez az év.  :hemuveg:  :]
--
WeRe

Sürgősen keresek Budapesten könyvek tárolására alkalmas helyet.
Minden ajánlat érdekel, emilen, privátban várom.

#1945 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 23:40

Idézet: arnoczki - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 22:02

3db 512, 1db 1G-s rammal megnéztem..... mind nem lehet rosz
Táp uj.
A linuxot meglesen, de nem igazán akartam.

Akkor hülyéskedj máshol.
Make love not Wor.

#1946 Felhasználó inaktív   Lissa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 13:46

Sziasztok!

Nagy gondom van. Újra szeretném telepíteni a gépemet. Viszont én még régebben amikor telepítettem a gépem akkor nem lett a vinyó két részre osztva.
A gondom azért is van mert a cd-ről nem akarja indítani a xp törlését azt írja ki hogy az NTDLR nem található.
A BIOS-ban már át állítottam hogy a CD meghajtó legyen az elsődleges.
Olvastam egy másik forumon hogy xp törlésést lehet csökkentett módban parancssorral is végezni. De mit írjak a parancs sorba?
Mert amit találtam megoldást hogy mit írjak oda az az volt hogy cd\ (enter) cd\windows\system32 (enter) osuninst.exe (enter)  --> De ez nekem nem működött mert kiírta rá azt hogy a ehhez kapcsolódó regisztrációs fájlok nem található. :think:
Akkor mit írjak oda?  :confused:

Légyszíves segítsetek :rolleyes:
"Ő a sötétség, amikor a fények kihunynak, a csönd, amikor a hangok elnémulnak. Övé a legapróbb bogár és a leghatalmasabb király utolsó lélegzete. Mindanyiunkat ismer, és mindanyiunkat követ, amig nem üt az utolsó óránk. Árny maga a Halál."
                                                Darren Shane

#1947 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 14:18

Idézet: Lissa - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 13:46

Sziasztok!

Nagy gondom van. Újra szeretném telepíteni a gépemet. Viszont én még régebben amikor telepítettem a gépem akkor nem lett a vinyó két részre osztva.
A gondom azért is van mert a cd-ről nem akarja indítani a xp törlését azt írja ki hogy az NTDLR nem található.
A BIOS-ban már át állítottam hogy a CD meghajtó legyen az elsődleges.
Olvastam egy másik forumon hogy xp törlésést lehet csökkentett módban parancssorral is végezni. De mit írjak a parancs sorba?
Mert amit találtam megoldást hogy mit írjak oda az az volt hogy cd\ (enter) cd\windows\system32 (enter) osuninst.exe (enter)  --> De ez nekem nem működött mert kiírta rá azt hogy a ehhez kapcsolódó regisztrációs fájlok nem található. :think:
Akkor mit írjak oda?  :confused:

Légyszíves segítsetek :rolleyes:

Rögtön több problémába ütközünk. Az ntlrd-t a telepített windows hiányolhatja, tehát ben a cd-ről bootolsz mégsem.
Az osuninst az egy régebbi rendszerről való frissítés visszavonása lehet, tehát pl. 98-ra rátelepített xp frissítő eltávolítása. http://support.micro...om/kb/308233/hu
A fő kérdés: mit szeretnél csinálni?
A már telepített windowst megmenteni, mert egy partícionáló progi tönkrevágta?
Veszni hagyni az adatokat, kétfelé partícionálni a vinyót, és egy szűz új telepítést végrehajtani?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#1948 Felhasználó inaktív   Lissa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 14:41

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 14:18

Rögtön több problémába ütközünk. Az ntlrd-t a telepített windows hiányolhatja, tehát ben a cd-ről bootolsz mégsem.
Az osuninst az egy régebbi rendszerről való frissítés visszavonása lehet, tehát pl. 98-ra rátelepített xp frissítő eltávolítása. http://support.micro...om/kb/308233/hu
A fő kérdés: mit szeretnél csinálni?
A már telepített windowst megmenteni, mert egy partícionáló progi tönkrevágta?
Veszni hagyni az adatokat, kétfelé partícionálni a vinyót, és egy szűz új telepítést végrehajtani?

Hát miután már több napja kínlódok a gépemmel a rajta lévő adatok nem nagyon érdekelnek :s  Enyhén belefáradtam a géppel való harcba...
Csak azt szeretném ha le tudnám törölni a meglévő xp rendszert a gépről és újra telepítsem.

Nagyon köszönöm hogy segítesz  :respect:
"Ő a sötétség, amikor a fények kihunynak, a csönd, amikor a hangok elnémulnak. Övé a legapróbb bogár és a leghatalmasabb király utolsó lélegzete. Mindanyiunkat ismer, és mindanyiunkat követ, amig nem üt az utolsó óránk. Árny maga a Halál."
                                                Darren Shane

#1949 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 14:52

Idézet: Lissa - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 14:41

Csak azt szeretném ha le tudnám törölni a meglévő xp rendszert a gépről és újra telepítsem.

Első körben addig babráld, míg CDről nem bootol.
Make love not Wor.

#1950 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 14:55

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2009. jan. 1., csütörtök - 2:32

Ha a vásárláskor (az most mindegy, hogy selejtezés volt mondjuk a cégnél) az OS is a tulajdonába került, akkor kérhet telepítőkészletet hozzá (ez mondjuk nehéz ügy), illetve egy más forrásból származó, de legális telepítőkészlettel telepítheti az OS-t a gépen levő kóddal. Magyar és angol csere viszont sehogy nem megy.

Azt írja a Microsoft support, hogy a gyártótól kell igényelni ilyen esetben CD-t. Bár most szereztem, egy HP-s OEM telepítőt, asszem első körben megpróbálom azzal. Aztán ha nem hajlandó rendesen felmászni, akkor megpróbálom abajgatni a HP supportját ezzel a kérdéssel.
Még egy kérdés, amire asszem tudom a választ, de egy próbát megér:
át tudom ragasztani a matricát egy másik gépre?
Attól még, hogy paranoiás vagyok, nem biztos, hogy nem üldöznek...

#1951 Felhasználó inaktív   Lissa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 15:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 14:52

Első körben addig babráld, míg CDről nem bootol.

Babráljam? :confused:

Életemben másodjára telepítenék xp-t szóval... mondhatju hogy nem vagyok egy szakértő bennne  :think:
                                                Darren Shane

#1952 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 15:01

Idézet: hartyi - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 14:55

át tudom ragasztani a matricát egy másik gépre?

Matrica azért matrica, hogy rajt legyen a gépen. Dobozos OSnél pld. nem kell ráragasztani. Igaz az Office OEM-eknél sem :-)
Make love not Wor.

#1953 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 15:02

Idézet: Lissa - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 15:00

Életemben másodjára telepítenék xp-t szóval...

Lesz ez még rosszabb, de akár sikerülhet is. CD biztos bootolós? Aztán még update, sp3, driverek, meg a többi. Jó lesz ez.
Make love not Wor.

#1954 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 15:08

Idézet: We3Re3 - Dátum: 2009. jan. 1., csütörtök - 2:17

Ha "recovery" cd volt hozzá, akkor a gépen lévő matrica és kódszám eldobható.

Fordítva.

Bár ha nincs matrica, arról a laptophoz adott recovery, meg semmi nem tud semmit. Gyakorlatban működik, de a laptoppal nem lett megvéve az OS.
Make love not Wor.

#1955 Felhasználó inaktív   Lissa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 15:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 15:02

CD biztos bootolós?

Hát ez a CD ugyanaz amivel már egyszer, üres vincseszterre sikerült XP-t telepítenem... :think:
                                                Darren Shane

#1956 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 16:53

Lenne egy kérdésem a sysctrl.exe háttérfolyamatról. A Winguardian 3 egyetlen magyar találatot adja ki a kereső, mely Mailwarenek mondja, látatlanban. Az angol találatok is spywarenek mondják.
http://www.ca.com/hu/securityadvisor/pest/...px?id=453087954
A kémprogram keresőm viszont nem találja veszélyesnek (Spyware Terminator és SpyBottal is megnéztem). A Samsung mobil modemem könyvtárában található, valószínűleg "tartozéka", de ezt biztosra nem tudhatom, telepítéskor nem néztem meg mi kezd el ott futkorászni.
Mi a fenét csináljak vele? :confused:
Netezik valaki még Samsung modemes mobil internettel?
No és egy másik kérdés. Az mdm.exe (Windows Fájlvédelem) is nagyon fogja a gépemet, egy pillanatra kikapcsoltam, óriási gyorsulás következett be. Hatalmas veszélyeket vállalok, ha az mdm.exe folyamatot mindörökre leállítom és letiltom?!  :think:
Üdv

#1957 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 17:35

Idézet: Lissa - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 15:15

Hát ez a CD ugyanaz amivel már egyszer, üres vincseszterre sikerült XP-t telepítenem... :think:

Mesélj kicsit a gépedről.
Laptop, asztali pc, tudsz-e valami típust (utóbbi esetben az alaplap a lényeges)
Ha nem boldogulsz a cdről bootolással (bios szinten), akkor F8, ill. F12 a két-három éves gépeken behozza az eszközválasztó menüt, ahol a biosban beálított bootsorrendet arra az alkalomra meg tudod változtatni.

#1958 Felhasználó inaktív   Lissa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 17:54

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 17:35

Mesélj kicsit a gépedről.
Laptop, asztali pc, tudsz-e valami típust (utóbbi esetben az alaplap a lényeges)
Ha nem boldogulsz a cdről bootolással (bios szinten), akkor F8, ill. F12 a két-három éves gépeken behozza az eszközválasztó menüt, ahol a biosban beálított bootsorrendet arra az alkalomra meg tudod változtatni.

Nem valami nagy tudású gép...  :rolleyes:
Aszali pc, 40 GB merevlemez, 256 memória, Pentium 3, CPU: Cel

És jó akkor megnézem még egyszer a BIOS ban a dolgokat.
                                                Darren Shane

#1959 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 18:34

Idézet: Kimarite - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 16:53

Lenne egy kérdésem a sysctrl.exe háttérfolyamatról. A Winguardian 3 egyetlen magyar találatot adja ki a kereső, mely Mailwarenek mondja, látatlanban. Az angol találatok is spywarenek mondják.
http://www.ca.com/hu/securityadvisor/pest/...px?id=453087954
A kémprogram keresőm viszont nem találja veszélyesnek (Spyware Terminator és SpyBottal is megnéztem). A Samsung mobil modemem könyvtárában található, valószínűleg "tartozéka", de ezt biztosra nem tudhatom, telepítéskor nem néztem meg mi kezd el ott futkorászni.
Mi a fenét csináljak vele? :confused:
Netezik valaki még Samsung modemes mobil internettel?
No és egy másik kérdés. Az mdm.exe (Windows Fájlvédelem) is nagyon fogja a gépemet, egy pillanatra kikapcsoltam, óriási gyorsulás következett be. Hatalmas veszélyeket vállalok, ha az mdm.exe folyamatot mindörökre leállítom és letiltom?!  :think:
Üdv

Töltsd fel -->ide<-- a nevezett file-t. Ez egy olyan oldal, ahol többféle biztonsági programmal megnézik a file-t. Ahogy gyorsan körülnéztem a google segítségével, valami legális keylogger-nek is lehet a része, de ha te ilyet nem telepítettél, akkor majdnem 100%, hogy nem jó neked, ha fut. ;)
Az mdm pedig talán azért gyilkolja a gépet, mert valami cserélgeti/cserélgetné valamelyik rendszerfile-t és ez állítja vissza folyamatosan.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1960 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 18:55

Az MDM-nek mi köze rendszerfilékhez? Elvileg ő csak eseményeket, debuggol, riportot készít, kezel, még csaka  rendszermaghoz sincs köze, az Office hozza magával legtöbbször.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.