HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#1981 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 04. 08:08

Idézet: Lissa - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 13:46

Sziasztok!

Nagy gondom van. Újra szeretném telepíteni a gépemet. Viszont én még régebben amikor telepítettem a gépem akkor nem lett a vinyó két részre osztva.
A gondom azért is van mert a cd-ről nem akarja indítani a xp törlését azt írja ki hogy az NTDLR nem található.
A BIOS-ban már át állítottam hogy a CD meghajtó legyen az elsődleges.
Olvastam egy másik forumon hogy xp törlésést lehet csökkentett módban parancssorral is végezni. De mit írjak a parancs sorba?
Mert amit találtam megoldást hogy mit írjak oda az az volt hogy cd\ (enter) cd\windows\system32 (enter) osuninst.exe (enter)  --> De ez nekem nem működött mert kiírta rá azt hogy a ehhez kapcsolódó regisztrációs fájlok nem található. :think:
Akkor mit írjak oda?  :confused:

Légyszíves segítsetek :rolleyes:

És miért akarod újrarakni a gépet? Mert ha marhaságokat csinál, meg kékhalált dobál, akkor ildomos lenne először az okot megszüntetni, mert az újratelepítés az minden, csak nem hibajavítás. A jelek szerint pedig ott valami gebasz lesz a memóriaalrendszer körül első körben, ami lehet a gépedet elgondolva, púposodó kondenzátor, halódó tápegység, vagy ténylegesen hibázó memória-ennek oka lehet akár egyszerű kontakthiba is. Ha nem vagy benne képben, valamelyik arra járó fórumos kolléga sörért cserébe megnézi, 5 perc alatt megmondja, esetleg meg is oldja. Amit te is meg tudsz tenni, hogy memóriamodul(oka)t megmozgatod, haladó szellemű hozzáállással kiveszed, foglalatot kiporolod, modul érintkezősorát végigpucolod tiszta izopropilalkoholos zsepivel és körbenézel, hogy az alaplapon található kis kémények teteje mind lapos-é, vagy van púpos, kidomborult, kifolyt is köztük. Még vállalkozóbb kedvvel a tápegység tetejét is leszedheted, előbbi tünetek keresése okából (egy pici púp máris elég, mint hibaok).
Ha az ok megszűnt, akkor próbálj indítani gépet, egyelőre ne telepíts. Ha más bajod nem volt a géppel, akkor jó az úgy, korosodó vas, meg kevés memória, csodát ne várj tőle, automatikus indítást kell végigbogarászni, meg a szolgáltatásokat, lemez indexelését kikapcsolni, áátmeneti fájlok könyvtárait mindenhol kiüríteni, töredezettségmentesíteni és örülni neki tovább, van sok ilyesmi gép kezeim alatt, lehet őket jól használni. :-)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1982 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 04. 15:04

Idézet: didyman - Dátum: 2009. jan. 4., vasárnap - 7:59

Hű, az izmos sebesség, milyen szolgáltató ez? Rég meg kellett volna oldaniuk, a ilyen lassú, akármiről is legyen szó, nem hiszem, hogy kétvonalas ISDN-en vagy :-) . Torrent, DC fut a háttérben esetleg? Ha azok nélkül jó a sebesség, akkor a cfos oldalán kéne körbenézni, van rá orvosság.

Nem cfos. P. korlátlan ("bármennyit letölhetsz internet")mobil internet (ez itt nem a reklám helye, december 20-ától használom kényszerűségből, mert ahol lakom, csak egy ADSL vagy kábeles szolgáltató van, vagyis ugyanaz mindkettő. Nemrég problémák adódtak velük, hiszen minden hónapban rakoncátlankodott a net, ráadásul az ilyenkor kötelező kötbérrel is vitatkoznak...folyamatban van.
A mobinetem  sebességét lekorlátoztam a NetLimiter nevű programmal 20 KB/s-ra (!), amikor például folyamatosan letöltök, mert tényleg nem tudom miért, de lekorlátoztak. Közlés szerint nem a letöltött MB számít, de az sem volt sok (nem GB-ok). Megnéztem a fórumokat, ott ajánlották a korlátozást. Megint lekorlátoztak, cirka 300 MB után (20 KB/s-al a folyamatos), és nem torrent - az nem lehet - használom, szimplán a netet.
Legutóbbi közlés szerint december elején az országos napilapokban közzétettek egy olyat; a korlátozás számlazárás, jan. 20-a után 72 órán belül feloldódik. Az ÁSZF-ben ez nem szerepel :think:  És a technikusaik dolgoznak azon, hogy velem - is - közöljék, HOGYAN NE használjam extrémül a netet, és ezt higgyem el. Tehát jan. 20-23-ig 15 KB/s,  :hemuveg: mondom, néha felkúszik 50-60-ig, mint például "most", és a pingelés is olyan 15-30-at mér, fel és lefelé. :taps: 
Mindenesetre van egy ÁFSZ (Általános Szerződési Feltételek), melyben semmi olyasmi nem szerepel sem le,- sem elírva, amit állítanak...most már rövidre fogva, s azt hiszem te is hallottál ezekről a mindennapi kis finomságokról...

Csatolt fájl:

#1983 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 15:08

A böngésző lefagyásaim megoldódtak, némi tűzfal problémák adódtak az én hibámból...néhány IP címet nem engedélyeztem. Bár a tűzfal amúgy is elutasította a kéréseket. Na, ilyen előfordul, tanul az ember... :omg:

#1984 Felhasználó inaktív   szalkay88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 22:37

Hy!

Az mitől fordulhat elő, h a Sajátgép ikonja egyszerűen magától, csak úgy kicserélődik? Mert nekem ilyenre cserélődött ki:

Kép

Tudom h nem egy nagy fajsúlyú kérdés, de kiváncsi lennék rá azért.

#1985 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 04. 23:35

Idézet: szalkay88 - Dátum: 2009. jan. 4., vasárnap - 22:37

Hy!

Az mitől fordulhat elő, h a Sajátgép ikonja egyszerűen magától, csak úgy kicserélődik? Mert nekem ilyenre cserélődött ki:

Kép

Tudom h nem egy nagy fajsúlyú kérdés, de kiváncsi lennék rá azért.

Innen pont úgy néz ki, mint az alapértelmezett sajátgép ikon.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1986 Felhasználó inaktív   szalkay88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 05. 00:29

Hát valóban nagyon hasonlít hozzá, de nem ugyanolyan. Ezen a monitor alatt van egy kis szár, meg az egész ikon ilyen "recésebb".

Hasonlítsd össze:

Kép

Kép

Én csak azt akarom megtudni, h ez mégis mitől változhat meg csak úgy magától?

#1987 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 05. 00:38

Idézet: szalkay88 - Dátum: 2009. Jan. 5., Monday - 0:29

Hát valóban nagyon hasonlít hozzá, de nem ugyanolyan. Ezen a monitor alatt van egy kis szár, meg az egész ikon ilyen "recésebb".

...

Én csak azt akarom megtudni, h ez mégis mitől változhat meg csak úgy magától?

lehet valami belepiszkált a regbe és az ikont 16 vagy 256 színűvé cserélte. Szedd le a tweakUI-t aztán rebuild iconcache. vagy manuálisan töröld le az iconcache-t. (IconCache.db > rejtett file és a te felhasználói fiókodban van a \Local Settings\Application Data -mappában) Utána egy kijelentkezés-bejelentkezés nem árt. de lehet restart kell neki. bár a tweakui restart nélkül megjavítja.

nem magától cserélődött az le, hanem valami progi, vagy "rendszercsuklás", vagy frissités néha megtudja bolondítani az xp-t.

Szerkesztette: des 2009. 01. 05. 00:40 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1988 Felhasználó inaktív   szalkay88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 05. 00:55

Idézet: des - Dátum: 2009. jan. 5., hétfő - 0:38

lehet valami belepiszkált a regbe és az ikont 16 vagy 256 színűvé cserélte. Szedd le a tweakUI-t aztán rebuild iconcache. vagy manuálisan töröld le az iconcache-t. (IconCache.db > rejtett file és a te felhasználói fiókodban van a \Local Settings\Application Data -mappában) Utána egy kijelentkezés-bejelentkezés nem árt. de lehet restart kell neki. bár a tweakui restart nélkül megjavítja.

nem magától cserélődött az le, hanem valami progi, vagy "rendszercsuklás", vagy frissités néha megtudja bolondítani az xp-t.

Köszönöm, ki fogom próbálni a leírtakat.

#1989 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 05. 09:38

Mindenféle varázslás előtt javaslom ilyen esetekben a színmélység változtatását (és aztán vissza persze), mert ekkor újraépíti az iconcache-t.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1990 Felhasználó inaktív   Hauptmann 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 05. 16:49

Sziasztok,

Egy c:\ partícióra telepített XP esetében milyen file-oknak kell lennie a gyökérkönyvtárban? A kislányom pár dolgot törölhetett onnét, mert mostanság csak az IO.SYS, MSDOS.SYS, NTDETECT.COM, és az NTLDR van csak, ennél sokkal több dolog volt régebben. A Win bootol normálisan. ezzel nincs gond, csak az elején kiír egy olyat, hogy "booting C:\windows", vagy valami hasonlót (korábban ez nem volt).

Szerkesztette: Hauptmann 2009. 01. 05. 16:58 -kor

#1991 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 05. 16:57

Idézet: Hauptmann - Dátum: 2009. jan. 5., hétfő - 17:49

Sziasztok,

Egy c:\ partícióra telepített XP esetében milyen file-oknak kell lennie a gyökérkönyvtárban? A kislányom pár dolgot törölhetett onnét, mert mostanság csak az IO.SYS, MSDOS.SYS, NTDETECT.COM, és az NTLDR van csak, ennél sokkal több dolog volt régebben. A Win bootol normálisan. ezzel nincs gond, csak az elején kiír egy olyat, hogy "booting C:\windows", vagy valami hasonlót.

Ha a Win butul rendesen, akkor minden ott van, aminek lennie kell...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1992 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 05. 20:50

Idézet: Hauptmann - Dátum: 2009. jan. 5., hétfő - 16:49

Sziasztok,

Egy c:\ partícióra telepített XP esetében milyen file-oknak kell lennie a gyökérkönyvtárban? A kislányom pár dolgot törölhetett onnét, mert mostanság csak az IO.SYS, MSDOS.SYS, NTDETECT.COM, és az NTLDR van csak, ennél sokkal több dolog volt régebben. A Win bootol normálisan. ezzel nincs gond, csak az elején kiír egy olyat, hogy "booting C:\windows", vagy valami hasonlót (korábban ez nem volt).

ntldr és ntdetect.com szükséges NTFS esetén. A leírásod alapján a boot.ini törölve lett, erről a windows (boot loader) küld egy hibaüzenetet és az alapértelmezett nulladik eszköz, első partíció c:\windows könyvtárából próbál kiindulni. Nem kritikus hiba, a boot.ini felépíthető konzol alól a bootcfg parancs segedelmével (általában elég egy működő gépről átmásolni is, de mivel lehetnek buktatói, inkább a felépítést javallom).
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1993 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 05. 21:05

XP mellé feltettem az ubuntu linux 8.10-et. mit és mire kellene átírnom, h a bootolásnál (amikor 10-től számol vissza), az op. rendszerek sorrendjében az első helyen az XP legyen? Azaz ha benyomom a gépet és nem vagyok a gépnél, vagy a bnőm kapcsolja be, akkor az XP töltődjön be automatikusan ne pedig az Ubuntu, mint ahogy az most van.

Szerkesztette: gene 2009. 01. 05. 21:08 -kor

PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#1994 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 05. 21:28

Idézet: gene - Dátum: 2009. jan. 5., hétfő - 21:05

XP mellé feltettem az ubuntu linux 8.10-et. mit és mire kellene átírnom, h a bootolásnál (amikor 10-től számol vissza), az op. rendszerek sorrendjében az első helyen az XP legyen? Azaz ha benyomom a gépet és nem vagyok a gépnél, vagy a bnőm kapcsolja be, akkor az XP töltődjön be automatikusan ne pedig az Ubuntu, mint ahogy az most van.

Mivel az ubuntu átvette az irányítást, így abban kell módosítani.
Kb. két éve tettem fel az ubuntu topikban a kérdést, ott van a válasz is.
(nem emlékszem rá, ezért nem mondom a megoldást)
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1995 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 05. 21:42

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. jan. 5., hétfő - 22:28

Mivel az ubuntu átvette az irányítást, így abban kell módosítani.
Kb. két éve tettem fel az ubuntu topikban a kérdést, ott van a válasz is.
(nem emlékszem rá, ezért nem mondom a megoldást)

köszi, akkor ott is felteszem a kérdést, remélem nem szólnak rám hsz duplázásért.  :Đ
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#1996 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 01. 05. 23:19

Idézet: gene - Dátum: 2009. jan. 5., hétfő - 21:42

köszi, akkor ott is felteszem a kérdést, remélem nem szólnak rám hsz duplázásért.  :Đ

Rá is kereshetnél.

#1997 Felhasználó inaktív   szalkay88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 13:01

Azt mondja már meg nekem valaki, h lehetséges a C meghajtó méretét bővíteni XP reinstall nélkül? Mert a hülye fejemmel 10 gigát hagytam csak a C-nek, és 130-at az E-nek. Csak arra nem gondoltam, h a windows frissítések ennyire sok helyet foglalnak majd, meg h egyes programok mindenképp a C-re települnek részben. Szóval ott vagyok most h van 500 MB-nyi hely a C-n, az előbb meg Photoshopoztam, aztán szólt h betelt (gondolom ideiglenes fájlok miatt). És ezért kellene, h bővítsem valahogy, de vmi azt súgja, h ez nem lehetséges h pl az E kárára levenni belőle 10 gigát és odaadni a C-nek. Vagy mégis?

#1998 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 13:04

Idézet: szalkay88 - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 13:01

Azt mondja már meg nekem valaki, h lehetséges a C meghajtó méretét bővíteni XP reinstall nélkül? Mert a hülye fejemmel 10 gigát hagytam csak a C-nek, és 130-at az E-nek. Csak arra nem gondoltam, h a windows frissítések ennyire sok helyet foglalnak majd, meg h egyes programok mindenképp a C-re települnek részben. Szóval ott vagyok most h van 500 MB-nyi hely a C-n, az előbb meg Photoshopoztam, aztán szólt h betelt (gondolom ideiglenes fájlok miatt). És ezért kellene, h bővítsem valahogy, de vmi azt súgja, h ez nem lehetséges h pl az E kárára levenni belőle 10 gigát és odaadni a C-nek. Vagy mégis?

Minden valamirevaló partíciókezelő program tud így átméretezni. Egyébként nekem 4G a rendszerpartíció és van rajta photoshop meg minden más is és elférek, 1G van szabadon. Átmeneti fájéoknak nem a rendszerköteten a helye, a Windows mappából a $ kezdetű mappákat nyugodtan töröld, ürítsd ki, tedd át az IE cache-ét és ürítsd ki az összes temp könyvtárat (windows és felhasználói fiókok) valamint a dllcache-t. Nem hiszem, hogy utána hiányozni fog az átméretezés.

#1999 Felhasználó inaktív   szalkay88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 14:00

Idézet: didyman - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 13:04

Minden valamirevaló partíciókezelő program tud így átméretezni. Egyébként nekem 4G a rendszerpartíció és van rajta photoshop meg minden más is és elférek, 1G van szabadon. Átmeneti fájéoknak nem a rendszerköteten a helye, a Windows mappából a $ kezdetű mappákat nyugodtan töröld, ürítsd ki, tedd át az IE cache-ét és ürítsd ki az összes temp könyvtárat (windows és felhasználói fiókok) valamint a dllcache-t. Nem hiszem, hogy utána hiányozni fog az átméretezés.

Na okés, köszi, ezeket megcsináltam. Így mostmár 2.5 GB szabad a 9.7 GB-ból.

Most úgy van, h a C-ben a DocumentsandSettings foglal 700 MB-ot, a Program Files 1 GB-ot, a WINDOWS mappa pedig 3.1 GB-ot. Akkor márr csak azt nem értem, h mivel ez összesen durván 5 GB, akkor a maradék az hol van vagy mi az? Mert 9.7-2.5=7.2 GB. Akkor az a 2.2 GB maradék az hol van v mi az, ha 5 GB alkotja a C-t?

#2000 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 14:44

Idézet: szalkay88 - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 15:00

Na okés, köszi, ezeket megcsináltam. Így mostmár 2.5 GB szabad a 9.7 GB-ból.

Most úgy van, h a C-ben a DocumentsandSettings foglal 700 MB-ot, a Program Files 1 GB-ot, a WINDOWS mappa pedig 3.1 GB-ot. Akkor márr csak azt nem értem, h mivel ez összesen durván 5 GB, akkor a maradék az hol van vagy mi az? Mert 9.7-2.5=7.2 GB. Akkor az a 2.2 GB maradék az hol van v mi az, ha 5 GB alkotja a C-t?

Ebbe beleszámoltad az (esetleges) hibernálási és lapozófájlt is?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.