HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2081 Felhasználó inaktív   Bade 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 17. 15:43

Idézet: Bade - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 13:45

Egy olyan problémám lenne,hogy letiltottam a távoli eljárás hívás-t a start menu -> futtatás -> services.msc -n belül,közben lemerült a laptop és nem tudtam visszaállítani.
Most sajnos nem jön be a start menü,csökkentett módban sem.
Vmi ötlet,hogyan hozhatom vissza?

na sikerült a futtatás parancssort előhívni,be is írtam a services.msc-t.
A távoli eljáráshívás lokátort és a távoli rendszerleíró adatbázist kellene engedélyeznem,ezeket tiltottam le,de sajnos nem tudom engedélyezni őket.
Esetleg vmi parancssor van rá?

Szerkesztette: Bade 2009. 01. 17. 15:46 -kor

#2082 Felhasználó inaktív   Bade 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 16:20

ha rákattintok jobb gombbal ez a hibaüzenet ugrik fel:
szolgáltatás nem indítható el ezen a helyen Helyi számitógép
Hiba:1068 a függő szolgáltatás vagy csoport elindítása nem sikerült

Amikor elindul a windows ezt írja ki:
Indul RPCSS...

#2083 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 17. 18:41

Érdekes problémával találkoztam tegnap egy ismerősöm PC-jén (Windows XP SP3 van rajta).
Egyszerűen nem jelenik meg semmi az Eszközkezelőben. Persze, a frissítés is be volt kapcsolva ezzel együtt tele volt ilyekkel a Programok hozzáadása és eltávolitása ablak a Vezérlőpultban. A driverek telepítve vannak rajta, de a modem nem tud csatlakozni az Internetre, mert szerinte nincs telepített modem. A hang sem működik, mert nem talált hangkártyát. Szóval elég furcsa a dolog... mindez egyik napról a másikra. Mi okozhatta ezt, vírus?

#2084 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 10:01

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 16., péntek - 13:21

ill. "shutdown -r -f", hogy ne legyen kérdése... :)

Rakhatod parancsikonba is

ezt hogyan? (nem baj a szájbarágósan írod le  :p )
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#2085 Felhasználó inaktív   marci555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 11:53

Helló!

Lenne egy kérdésem! Van egy pc-m és egy laptopom. Eddig meg volt osztva a pc egyik merevlemeze, hogy a laptop is látta. Tegnap újratelepítettem a pc-t és meg szeretném megint ezt csinálni, de az a baj, hogy a múltkor nem én csináltam hanem egy ismerős. Valaki le tudná írni, hogy ezt hogyan kell. Ha a meghajtót csak simán megosztottra állítom, akkor nem történik semmi.

Előre is kösz: Marci

#2086 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 12:13

Idézet: gene - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 11:01

ezt hogyan? (nem baj a szájbarágósan írod le  :p )

Start, futtatás, "shutdown -r -f" idézőjel nélkül nyilván. Vagy létrehozol egy parancsikont, ezzel a paranccsal, s 2 kattintásra indul...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2087 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 13:15

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 18:41

Érdekes problémával találkoztam tegnap egy ismerősöm PC-jén (Windows XP SP3 van rajta).
Egyszerűen nem jelenik meg semmi az Eszközkezelőben. Persze, a frissítés is be volt kapcsolva ezzel együtt tele volt ilyekkel a Programok hozzáadása és eltávolitása ablak a Vezérlőpultban. A driverek telepítve vannak rajta, de a modem nem tud csatlakozni az Internetre, mert szerinte nincs telepített modem. A hang sem működik, mert nem talált hangkártyát. Szóval elég furcsa a dolog... mindez egyik napról a másikra. Mi okozhatta ezt, vírus?

Lehet registry file sérülés, pl a windows\system32\config\SYSTEM-é. Regedit futtatásával meg kell nézni hogy hozzáférhető-e a HKLM\HARDWARE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum alatti rész. Rendszervisszaállítás használatával ez a probléma orvosolható...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2088 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 00:53

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 13:15

Rendszervisszaállítás használatával ez a probléma orvosolható...

Igen, ezt próbáltam volna legelőször, csakhogy ki volt kapcsolva... :(

#2089 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 12:48

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 1:53

Igen, ezt próbáltam volna legelőször, csakhogy ki volt kapcsolva... :(

Nem jó ötlet. Nem sok helyet foglal, ill. beállítható, néha életet menthet. Anno én is kikapcsoltam, de csak mert azt mondták. Azóta nem, amióta 1-2-szer visszahoztam haldokló rendszereket a segítségével.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2090 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 13:57

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 12:48

Nem jó ötlet. Nem sok helyet foglal, ill. beállítható, néha életet menthet. Anno én is kikapcsoltam, de csak mert azt mondták. Azóta nem, amióta 1-2-szer visszahoztam haldokló rendszereket a segítségével.

Nem is, én sem értem, miért volt kikapcsolva... pár perc alatt megoldódott volna a probléma.

#2091 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 17:25

WinXP prof sp3. távoli asztal kapcsolattal szerenték  terminal serverre kapcsolódni. Minden más gépről működik. Ez a gép az alább hibaüzenetet küldi:

"A távoli munkamenet megszakadt, mert a számítógép nem rendelkezik ügyfél-hozzáférési licenccel. Lépjen kapcsolatba a kiszolgáló rendszergazdájával."

Valakinek valami ötlet?

Esetleg az bekavarhat, hogy egy másik vinyóra vistát is feltettem pár napja? Ha igen ott mit kellene engedélyezni-tiltani stb. ?

Köszönöm
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#2092 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 21:43

Idézet: komi28 - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 17:25

WinXP prof sp3. távoli asztal kapcsolattal szerenték  terminal serverre kapcsolódni. Minden más gépről működik. Ez a gép az alább hibaüzenetet küldi:

"A távoli munkamenet megszakadt, mert a számítógép nem rendelkezik ügyfél-hozzáférési licenccel. Lépjen kapcsolatba a kiszolgáló rendszergazdájával."

Ugyanezt tapasztaltam én is mostanában, ha valakinek msn + távsegítség kapcsolattal kellett volna elérni a gépét. Kikapcsolt torrenttel is (merthogy UPC-s vagyok).

Logmein felrakatva az ügyféllel, és az megy. Tudom, neked nem lehet, de hátha...
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2093 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 20. 00:13

Idézet: komi28 - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 17:25

Szerveren megnézed a logot, aztán ott szerintem gagyogni fog a dologról, meg a calokról.
Make love not Wor.

#2094 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 08:05

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 0:13

Szerveren megnézed a logot, aztán ott szerintem gagyogni fog a dologról, meg a calokról.

Az oké, de ha vistával indítom otthon a gépet azzal betudok lépni, de xp-vel nem.
Megnézte a rendszergazda is és azt mondja nincs semmi hiba a szerverrel és valszeg az én gépemmel van valami :(
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#2095 Felhasználó inaktív   mertfoglalt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 14:55

Sziasztok!

Légyszíves segítsetek! XP szeretnék telepíteni új HDD-re(IDE), de elkezdeni sem tudom. Csináltam már XP telepítést de új HDD-re még nem, és azt olvastam, hogy újnál " Keressük az Advenced BIOS Features menüt. A First Boot Device kapcsolót állítsuk Hard Disk-re". Na nekem award van és itt nincs  Advenced BIOS Features menü, csak Advenced van simán, és First Boot Device meg aztán pláne nincs!
Mit csináljak?

#2096 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 15:04

Idézet: mertfoglalt - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 14:55

Keressük az Advenced BIOS Features menüt. A First Boot Device kapcsolót állítsuk Hard Disk-re". Na nekem award van és itt nincs  Advenced BIOS Features menü, csak Advenced van simán, és First Boot Device meg aztán pláne nincs!
Mit csináljak?

Ez egy belső menüpont általában a második főmenüpontban.
Amúgy a bootsorrendet avval (az olvasóval) kell kezdeni, amibe a telepítő CD-t rakod.

#2097 Felhasználó inaktív   mertfoglalt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 15:19

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 15:04

Ez egy belső menüpont általában a második főmenüpontban.
Amúgy a bootsorrendet avval (az olvasóval) kell kezdeni, amibe a telepítő CD-t rakod.

Az ok, hogy álltalában, de úgy látszik ez kivétel ez alol.

Ha a bootsorrendet ha megváltoztatom az elég? És azt hogy lehet megváltoztatni?

#2098 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 16:13

Idézet: mertfoglalt - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 15:19

Az ok, hogy álltalában, de úgy látszik ez kivétel ez alol.

Ha a bootsorrendet ha megváltoztatom az elég? És azt hogy lehet megváltoztatni?

Talán a menüpontraállás és utána PgUp/PgDn.
Hány éves vagy? Hogyan telepíted, használod a gépet ilyen alapismeretek nélkül?

#2099 Felhasználó inaktív   mertfoglalt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 16:30

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 16:13

Talán a menüpontraállás és utána PgUp/PgDn.
Hány éves vagy? Hogyan telepíted, használod a gépet ilyen alapismeretek nélkül?

:)  Nem vagyok már gyerek.
Teljesen más szakmám van, így nem értek hozzá annyira mint egy szakmabeli, felhasználói szinten használom mint az emberek 90%-a, amihez nem kell különösebben ismerni pl az ilyen beállítási lehetőségeket úgy gondolom.

Közben megoldottam, letiltottam a cd olvasó elött lévőket, így már ment a dolog.

Köszönöm a segítségedet!

#2100 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 18:02

Idézet: komi28 - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 8:05

Az oké, de ha vistával indítom otthon a gépet azzal betudok lépni, de xp-vel nem.
Megnézte a rendszergazda is és azt mondja nincs semmi hiba a szerverrel és valszeg az én gépemmel van valami :(

Fel van telepítve az LLTD protokol az XP-re?

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.