HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2121 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 22. 19:57

Hjah, annak idején mi se játszhattunk a könyvtári gépen, aztán ugye a DOS része volt a Quick Basic, abban meg ott volt a banánhajigálós majmos mintaprogram, ahhoz még adminjelszó se kellett. :D

#2122 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 22:11

Idézet: LeviBoy10 - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 1:32

A Hiren Boot Cd-n melyik az a progi, amivel ilyesmit lehetne csinálni és hogyan? Hát órákon ha a tanár nem figyel rájuk, akkor meg tudják csinálni, meg minden du. lehet netezni... Keyloggert, hát fel kéne tenni, ahhoz hogy telepíts rendszergazdai jog kell, amit hát belépés nélkül nehéz lenne kapni. Arra gondoltam, hogy felteszek pár gépre keyloggert, meg olyant ami mindent ment. Nem tudsz esetleg olyant, amelyiket nem vesz észre pl a NOD32 keresője? Ilyen progit a Goldeneye-t ismerem csak, de azt nem szeretik a víruskergetők. Van jobb? Köszi a segítséget!

Szerintem, amilyen gyerekes a stílusod (és ha rendszergazda vagy egyáltalán) Rólad azt is el tudom képzelni, hogy jelszó nélkül hagyod azt a bizonyos beépített (alapból rejtett) rendszergazda fiókot, amiről minden komolyabb ember tudja, hogy miről van szó, egy igazi rendszergazdának meg pláne tudnia kell.

#2123 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 09:38

Idézet: Signal - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 23:11

Szerintem ...

Gyakorlat teszi a mestert. De én is kérdeztem már ezt, a kérdés továbbra is áll: mi a helyzet a "rendszergazda" nevű fiókkal?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2124 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 12:36

Idézet: szalkay88 - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 0:00

Hy!

Árulja már el nekem valaki, h mi a probléma az egyik becsomagolt filmemmel.

Az egész egy 2 CD-s film, és a 2 CD tartalma feldarabolt rar fájlok. És mindez be van csomagolva egyetlen rar fájlba, magyarul 2-szeresen is be van csomagolva :s És amikor bontanám ki, kéri a jelszót, beírom, el is indítja, de végül csak létrehozza a film mappáját, és a CD1 CD2 mappákat, de üresek maradnak azok. És a WinRAR "CRC failed in the encrypted file XY.r00, r01 ... (wrong password)?" üzeneteket ad ki.

Ahonnan szedtem ott több kommentelő is írt be, és nem volt semmi problémájuk, csak azt írkálták, h milyen jó a minőség, meg köszi szépen a filmet, stb.

Akkor nálam mi lehet a probléma?

Ha webes letöltés, előfordulhat, hogy útközben egy proxy hibás fájlt tárol. Ilyenkor segíthet a böngésző címsorába, az URL után beírt kérdőjel, ami frissitett fájl letöltését kényszeríti:

...valami.rar?
...valami.exe?

De akár a saját géped is lehet hardverhibás (RAM, akármi) ami a fájlok sérülését okozza.

#2125 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 12:44

:offtopic: Egyetlenegyszer történt velem meg, ha más mondja, nem hiszem el: letöltöttünk nem is tudom már mit, 1 CD-nyi méretű volt, s nem csináltam mást, mint helyi hálón átküldtem egy másik "gépre". Ott már az sfv-check crc-hibát dobott. Az "előző" helyen, ahova töltöttem, viszont nem. Másolásnál nem volt semmi hibaüzenet... Sosem jöttünk rá, mi okozta.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2126 Felhasználó inaktív   Cpt. Flint 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 23. 12:52

Idézet: Signal - Dátum: 2009. jan. 23., péntek - 12:36

Ilyenkor segíthet a böngésző címsorába, az URL után beírt kérdőjel, ami frissitett fájl letöltését kényszeríti:

...valami.rar?
...valami.exe?

Na ezt se tudtam, kösz, ez nekem is jól jöhet még!  :respect:

#2127 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 12:56

Nekem meg egy itteni, fórumos eset ragadt meg: évekkel ezelőtt valaki igen erősen küzdött a fájlok meghibásodása miatt, már mindent kicserélt, végül az alaplapot kellett kidobni. Ami egyébként új volt, csak gyári hibás.

#2128 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 20:05

Idézet: komi28 - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 19:29

Leszedtem a MS -oldaláról de telepíteni nem engedi mert azt mondja frissebb verzió van fent a gépen. Akkor van fent csak valamiért nem működik? Pontosan nem találtam meg hogy hol kellene ennek lennie.

A Vistát leszedtem, de a fenti hiba továbbra is fennáll  :confused: 
Valakinek valami jó ötlete?

Szerkesztette: komi28 2009. 01. 23. 20:42 -kor

Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#2129 Felhasználó inaktív   gixermixer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 24. 21:06

Sziasztok!

a következő problémám van :
egy USB kártyaolvasóról képek lettek másolva egy laptopra, ami hibárnálás után lett húzva róla. a következő bekapcsoláskor a képek megtekintetők voltak, de aztán átkerültek egy, gép által
c6629b189f4bd5c572a1796808c9f5
nevűnek nevezett könyvtárba, és azóta nem lehet megnyitni az adott könyvtárat, ahová a képek kerültek.

rendszergazdaként sem enged be.

előre is köszi!

#2130 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 14:35

Idézet: gixermixer - Dátum: 2009. jan. 24., szombat - 22:06

... a következő bekapcsoláskor a képek megtekintetők voltak, de aztán átkerültek egy, gép által
c6629b189f4bd5c572a1796808c9f5
nevűnek nevezett könyvtárba, és azóta nem lehet megnyitni az adott könyvtárat, ahová a képek kerültek....

a könyvtárat saját tulajdonba kell venni, utána beenged.

#2131 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 19:22

Van egy kis hang problémám. Bizonyos játékokban Saints row 2, Mercenaries 2 stb. a cutscene-k alatt a hang késik a videóhoz képest. Viszont ezen az apró problémán kívül van normális hang winampban, videóban stb.

Az eszközkezelőben pedig van egy "Audio Device on High Definition Audio Bus" hardvereszköz, amihez nem telepítettem illesztőprogramot és ezt jelzi is egy sárga felkiáltójel. Amúgy alaplapi Realtec hangkártyám van azt is használom, de ezt nem tudom, hogy mi lehet. Az alaplaphoz (Asus P5Q-Pro) adott illesztőprogram nem jó neki. Egyáltalán mi ez? Lehet, hogy a HD4850-esemhez tartozik? :think:

Csatolt fájl:

#2132 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 19:55

Találtam egy linket, csak az a bajom, hogy amint rányomok a scan gombra (6. pont) egyből visszakerül a Microsoft UAA a rendszereszközök közé.

Csatolt fájl:

#2133 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 20:10

Érdekes, mert hogyha letiltom az eszközöket, akkor eltűnnek a sárga felkiáltójeles eszközök. :omg:

Csatolt fájl:

#2134 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 20:24

1. Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio

2. Realtek HD Audio Codecs Driver 2.14 Windows XP(32/64)/2003(32/64)/2000

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2135 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 20:31

Érdeke még az is, hogy nekem kettő UAA-s izé van a rendszereszközök közt és ha az egyiket tiltom csak le akkor a hang és videó eszközök közt megjelenik egy Realtek HD Audio eszköz, ha mindkettőt letiltom akkor nem. Ha pedig mindkettőt engedélyezem akkor megjelenik a felkiáltójel.

A második telepítve van, az elsőt még megpróbálom.

#2136 Felhasználó inaktív   hatizsak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 22:55

Hello!

Lenne egy kis problémám. USB-s csatlakozással szeretnék egy logitech mx100-as optikai billentyűzetet és egeret használni, viszont van vele egy kis probléma: rákötve simán használható mindkét eszköz, viszont ha bejön a kérernyőkímélő, akkor nem reagál sem az egérre, sem a billentyűzetre (nem tűnik el a képernyőkímélő - jól megkíméli az igaz).
Viszont ha átalakítóval bedugom az egeret és a billentyűzetet a hagyományos bemenetekre (ps2), akkor működik minden rendesen, és képernyőkímélő is eltűnik.
A képernyőkímélő sima beépített windows-os, beállításai nincsenek.

Ötlet?

#2137 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 22:58

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 20:24

Sajnos az első link sem hozott semmilyen megoldást. :(

#2138 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 23:03

Idézet: hatizsak - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 23:55

Hello!

Lenne egy kis problémám. USB-s csatlakozással szeretnék egy logitech mx100-as optikai billentyűzetet és egeret használni, viszont van vele egy kis probléma: rákötve simán használható mindkét eszköz, viszont ha bejön a kérernyőkímélő, akkor nem reagál sem az egérre, sem a billentyűzetre (nem tűnik el a képernyőkímélő - jól megkíméli az igaz).
Viszont ha átalakítóval bedugom az egeret és a billentyűzetet a hagyományos bemenetekre (ps2), akkor működik minden rendesen, és képernyőkímélő is eltűnik.
A képernyőkímélő sima beépített windows-os, beállításai nincsenek.

Ötlet?

Valószínűleg az energiagazdálkodás lekapcsolja az eszközöket. Vagy nézd meg, vagy használd PS2-n
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2139 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 23:37

Helló

Egyszer már kérdeztem csak nem találom újra, ezért ismét megkérdem.

Mi az a parancs amivel előhoz egy olyan ablakot amivel meg tudom nézni ki kapcsolódik a megosztott tartalmaimhoz és éppen mit használ közülük.

Előre is kösz.

#2140 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 23:47

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 23:37

Helló

Egyszer már kérdeztem csak nem találom újra, ezért ismét megkérdem.

Mi az a parancs amivel előhoz egy olyan ablakot amivel meg tudom nézni ki kapcsolódik a megosztott tartalmaimhoz és éppen mit használ közülük.

Előre is kösz.

fsmgmt.msc

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »