HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2561 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 21. 12:55

Idézet: Illusia - Dátum: 2009. ápr. 21., kedd - 12:51

Felraktam a drivereket, ha erre gondolsz, a win is telepítette a frissítéseit. Bár ez volt életem első újratelepítése úgyhogy lehet valamit rosszul csináltam!?  :rolleyes:

Az alaplaphoz adottakat is?, vagy az alaplaphoz elérhető újakat a gyártó honlapjáról?

#2562 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 04. 21. 17:00

Idézet: Illusia - Dátum: 2009. ápr. 21., kedd - 4:35

újratelepítés óta nagyon lassú a windows, például ha egyik ablakról másikra váltok, elindítok valamit, sokat gondolkodik rajta

VGA driver hiánya miatt lassúnak tűnhet, vagy csak trójaiellenőrző/vírusirtó van szigorúra fogva.
Make love not Wor.

#2563 Felhasználó inaktív   medium84 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 21. 19:49

Hali!

Az alábbi elég érdekes dolgot produkálja a gépem:
Nem hajlandó frissíteni sem a NOD32-t, sem a Spyware Doctor-t, de még a Windows Update sem működik.

Másfél méterrel arréb lévő notin ugyanezeka szoftverek vannak, ott gond nélkül frissül minden. Hozzátartozik még a dologhoz hogy mind2 gép egy TP-LINK routerről kapja a netet.
Tudja valaki a választ a miértre?

#2564 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 21. 20:18

Idézet: medium84 - Dátum: 2009. ápr. 21., kedd - 20:49

Hali!

Nem hajlandó frissíteni sem a NOD32-t, sem a Spyware Doctor-t, de még a Windows Update sem működik.

Talán mégis áttört rajtuk valami.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2565 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 21. 20:52

Idézet: medium84 - Dátum: 2009. ápr. 21., kedd - 20:49

Hali!

Másfél méterrel arréb lévő notin ugyanezeka szoftverek vannak, ott gond nélkül frissül minden. Hozzátartozik még a dologhoz hogy mind2 gép egy TP-LINK routerről kapja a netet.

conficker. Folt+eltávolító futtatása, vírusirtós témában volt róla szó.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2566 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 17:25

Üdv!

Na erre van-e valakinek ötlete, mert én már t*k*n szúrom magamat.

Az Eszközkezelőben nincs "Hálózati kártyák" szekció, hanem "Ismeretlen" van helyette. Ez alatt az "Ismeretlen" alatt vannak a hálókártyák. Lásd alábbi kép:

Kép

WinXP SP3. Na most ami az érdekes, hogy a hálókártyák mennek rendesen, a Firewire és a Marvell is. Viszont ilyen kis zöld nyilat még sose láttam az eszközkezelőben.....

Mit jelent ez a kis zöld nyíl?  :think:  Kerestem neten de nem találom.

Ezen a gépen két Windows van, mindkettő XP SP3. Ha a másikat boot-om be, akkor ott minden jó:

Kép

Az előzmények:
Wake-On-Lan-t teszteltem a Marvell LAN csatlakozón. A második Windows XP-n (ahol rendben van az eszközkezelő), ott frissítettem a Marvell LAN drivert, majd állítgattam pár paramétert a driverben, majd a BIOS-ben engedélyeztem hogy a PCI eszközök Wake-On-LAN-nal bootolhassák a gépet. Itt rendben is volt minden, ezzel nem is volt semmi baj. De mikor bebootoltam a másik Windows-t, ott eltűnt a "Hálózati kártyák" csoport.

Ami még érdekes, hogy elsőre a Firewire kártyánál sárga felkiáltójel is volt, de ahogy az eszközt töröltem és a gépet újraindítottam, az meg is javult.

Azóta a BIOS-ban visszaállítottam amit elállítottam, majd a jó Windows-ban visszaállítottam a hálókártya paramétereket. Illetve a rossz Windows-ban frissítettem a hálókártya és a chipset drivert, de semmi javulás. Természetesen eszközt eltávolítottam, reboot, safe mód stb volt már.

Szerintem az történt, hogy a BIOS-ban és a hálókártyán történő állítások miatt a másik XP-ben valami nem frissült a registry-ben, így nem ismer föl valamit.

Mit csináljak?
Kösz!
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#2567 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 19:40

Ó, hogy a kis mocsok XP-je....
Meglett a hiba!  :D

Több órás keresgélés után az alábbi oldal adta meg a megoldást:
http://www.annoyance...nxp/t1126637209

Lényeg, hogy az alábbi registry kulcsnak így kell kinézni:

Idézet

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002bE10318}

Name                      Value
(Default)              "Network Adapters"
Class                      "Net"
EnumPropPages32  "NetCfgx.dll,NetPropPageProvider"
Icon                        "-5"
Installer32            "NetCfgx.dll,NetClassInstaller"

Ha magyar Windows XP va, akkor:

Idézet

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002bE10318}

Name                      Value
(Alapértelmezett)  "Hálózati kártyák"
Class                      "Net"
EnumPropPages32  "NetCfgx.dll,NetPropPageProvider"
Icon                        "-5"
Installer32            "NetCfgx.dll,NetClassInstaller"

Nálam csak a "Installer32" kulcs volt ott, semmi több, és a default név hogy "Hálózati kártyák" az is üres volt.  :omg:
Hogy mitől lett ilyen azt nem tudom, de ez megoldotta! Ahogy beírtam a kulcsokat, még újra se kellett indítani, semmi, egyből átíródott Hálózati kártyákra!
Egy napom elment erre.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#2568 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 20:55

Van-e már valamilyen működő megoldás XP Home-ra, amivel lehetséges megváltoztatni a fájl/mappa jogosultságokat csökkentett módban való futtatás nélkül is?
Régen volt egy winnt_secedit nevű csomag, de nem igazán működött (viszont telenyomta az eseménynaplókat hibaüzenetekkel)
Illetve ha áthozom egy másik gépről (XP Pro) a tanúsítványokat, akkor lehetséges titkosítani, vagy legalábbis a másik gépen titkosított fájlokat Home-n visszafejteni?

Csak mellékesen kérdezném még meg, puszta kíváncsiság: mekkora a Windows mappa helyfoglalása nálatok (SP3 Pro vagy Home)?

Nagyon köszönöm :respect:

#2569 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 21:53

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 21:55

Van-e már valamilyen működő megoldás XP Home-ra, amivel lehetséges megváltoztatni a fájl/mappa jogosultságokat csökkentett módban való futtatás nélkül is?
Régen volt egy winnt_secedit nevű csomag, de nem igazán működött (viszont telenyomta az eseménynaplókat hibaüzenetekkel)
Illetve ha áthozom egy másik gépről (XP Pro) a tanúsítványokat, akkor lehetséges titkosítani, vagy legalábbis a másik gépen titkosított fájlokat Home-n visszafejteni?

Csak mellékesen kérdezném még meg, puszta kíváncsiság: mekkora a Windows mappa helyfoglalása nálatok (SP3 Pro vagy Home)?

Nagyon köszönöm :respect:

Friss telepítés, szokásos takarítás után 900MB-1,3GB, folyamatosan frissített windows  a korától függően 2-3GB, miután kipucoltam, másfél G, ha nagyon alapos vagyok :D . Pucolás nélkül ennek duplája, 5-6GB simán elő tud fordulni.

A jogosultságokra a Folder Guard nem lehet alkalmas?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2570 Felhasználó inaktív   orczyv 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 23. 18:44

Sziasztok volna egy kérdésem.

Van egy régi p4-es kb 8-9 éves gépem, 1,7 celeron, 1Gb ram, 9600 radeon, ECSelitgroup alaplap,
40-es kissé megviselt maxtor.
Ma ujrahuztam és nem akar működni.
Windows sp2 xp föl, már itt is fura volt hogy huztam az egeret és pár pillanatra mintha befagyna akadozik, Aztán deriverek föl és már else indult a gép. a betöltésnél kifagy.
Memtest futott hiba nélkül. winyo csere azzal ugyanez a helyzet.
Mondom nagyon fura ahogy folyamatossan mozgatom az egeret ilyen 5cm-enként kb 2másodpercet pihen aztán ugrik. Tipp???
Köszi :think:

#2571 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 23. 18:56

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 20:55

Windows NT Security Configuration Manager
A Windows NT Security Configuration Manager lesz a Te barátod a XP Home rendszeren a Csökkentett mód használata nélkül. Több XP Home-on is évekig működött.
A letöltött  fájl önkicsomagoló. A "setup.inf" fájlra jobb klikk majd "Telepítés/Install".

Idézet

Ezek után hozzáférhetünk a speciális biztonsági beállításokhoz is. Annyi kényelmetlenséggel azonban számolnunk kell, hogy az engedélyek angol nyelven lesznek feltüntetve.

Szerkesztette: akaido 2009. 04. 23. 19:03 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2572 Felhasználó inaktív   orczyv 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 24. 19:42

Sziasztok volna egy kérdésem.

Van egy régi p4-es kb 8-9 éves gépem, 1,7 celeron, 1Gb ram, 9600 radeon, ECSelitgroup alaplap,
40-es kissé megviselt maxtor.
Ma ujrahuztam és nem akar működni.
Windows sp2 xp föl, már itt is fura volt hogy huztam az egeret és pár pillanatra mintha befagyna akadozik, Aztán deriverek föl és már else indult a gép. a betöltésnél kifagy.
Memtest futott hiba nélkül. winyo csere azzal ugyanez a helyzet.
Mondom nagyon fura ahogy folyamatossan mozgatom az egeret ilyen 5cm-enként kb 2másodpercet pihen aztán ugrik. Tipp???
Köszi 

#2573 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 25. 08:27

Idézet: Warton - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 18:27

Nos, volt egy kis vírusom nem is olyan régen, ami után a windows egy kicsit összeomlott. Végülis sikerült leírtanom a vírusokat és a Windowst is sikerült helyreállítani, de azóta furcsa dolgokat művel. Elvileg az SP2 fent van. No de az a problémám, hogy sem a windows updateról se sehogyan nem tudom rápakolni se az SP3-at se semmilyen frissítést. Hozzáférés megtagadva címszóval. Egy újság DVD mellékletén fent volt az SP3 most azt próbáltam meg feltenni, de ez sem sikerült résmentesen lásd lenti kép.

Keresgéltem az interneten összevissza mindenfelé és állítólag itt valami registry beállítás van, ami megakadályozza a frissítést, gondolom a vírus állította át, vagy mittomén. Találtam egy progit: SubInACL.exe, amivel állítólag lehet a registry jogosultságokat nézni/állítani. Nos, nekem a progi el sem indul.

Vajon mi lehet a probléma? És mi lehet a megoldás. Az XP jogtiszta... természetesen.

Szerk.: ja és egyébiránt minden működik rendesen, egyedül a GTA4 nem, mert annak kéne az SP3. Nagyon nem szeretném a Windowst újratelepíteni, jó lenne, ha találnánk valami megoldást. :respect:

Erre senki? :(

#2574 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 25. 09:05

Idézet: Warton - Dátum: 2009. ápr. 25., szombat - 8:27

Nem érdemesebb az egész wint friss telepitéssel feltenni?Vagy nem megoldható?
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2575 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 25. 09:05

A HP-nek van egy kimondottan jogosultság állítgató programja (bár a saját drivereihez), az sem segít?
Letöltése
----------
rohamkocka

#2576 Felhasználó inaktív   Snexi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 25. 09:20

újra elkezdte azt amit 2 hete is csinált,csak akkor abbahagyta
akkor mondtátok hogy nézzem emg az eseménynaplót
szóval így ez van
Kép
az az érdekes hogy 3. újrainditásra bejön a normális profil
miért lehet?

#2577 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 25. 09:58

Lefuttatnám az sfc/scannow paranccsal a rendszerfájl ellenőrzést a biztonság kedvéért: http://lacy.hu/windo..._visszaallitasa
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2578 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 26. 08:18

Idézet: Snexi - Dátum: 2009. ápr. 25., szombat - 10:20

újra elkezdte azt amit 2 hete is csinált,csak akkor abbahagyta
akkor mondtátok hogy nézzem emg az eseménynaplót
szóval így ez van
Kép
az az érdekes hogy 3. újrainditásra bejön a normális profil
miért lehet?

Esetleg részletezve is megnézhetünk egy (három) hibát? Így, hogy userenv, nem sokat mond :-)

#2579 Felhasználó inaktív   Snexi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 26. 16:10

Idézet: didyman - Dátum: 2009. ápr. 26., vasárnap - 9:18

Esetleg részletezve is megnézhetünk egy (három) hibát? Így, hogy userenv, nem sokat mond :-)

sajnos nem
eltűntek és már megint abbahagyta,megint minden jó :think:

#2580 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 26. 17:44

Eltűntek?? Amíg a napló meg nem telik, addig ott kell maradnia. Az meg nem két nap.

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.