HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2581 Felhasználó inaktív   Snexi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 26. 18:25

Idézet: didyman - Dátum: 2009. ápr. 26., vasárnap - 18:44

Eltűntek?? Amíg a napló meg nem telik, addig ott kell maradnia. Az meg nem két nap.

rossz helyen néztem,bocsi
a rendszernél néztem mpedig az alkalmazásnál volt
de megint csinálta :omg:
szóval itt van részletezve
reinstall valószínűleg megoldaná a problémát nem?

#2582 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 26. 19:25

Idézet: akaido - Dátum: 2009. ápr. 25., szombat - 10:58

Lefuttatnám az sfc/scannow paranccsal a rendszerfájl ellenőrzést a biztonság kedvéért: http://lacy.hu/windo..._visszaallitasa

Nem nyert. :(

Idézet: rohamkocka

A HP-nek van egy kimondottan jogosultság állítgató programja (bár a saját drivereihez), az sem segít?
Letöltése

Ez sem. :(

Idézet: djculture

Nem érdemesebb az egész wint friss telepitéssel feltenni?Vagy nem megoldható?

Nagyon macerás, meg igazából minden rendesen működik, leszámítva a windows frissítést.

#2583 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 04. 26. 20:17

Idézet: Snexi - Dátum: 2009. ápr. 26., vasárnap - 19:25

rossz helyen néztem,bocsi
a rendszernél néztem mpedig az alkalmazásnál volt
de megint csinálta :omg:
szóval itt van részletezve
reinstall valószínűleg megoldaná a problémát nem?

Ó. Elég jól hangzik :D . Spybot rezidens van esetleg használatban? Távolítsd el. Sok okosat nem tudok mondani, talán ezek közül segíthet valami: http://www.eventid.net/display.asp?eventid...Userenv&phase=1
Alul, a registry-s rész kezd érdekes lenni, meg fölötte az elérési útvonalak. Másik felhasználót próbáltál létrehozni, és áthelyezni bele az aktuális profilt?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2584 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 26. 21:21

Még egy kicsit továbbolvastam a problémáról és állítólag az a baj, hogy bizonyos dll fájlok nincsnenek regisztrálva a registryben. Manuálisan regisztrálgattam a szükséges fájlokat (regsvr32 paranccsal), de továbbra sem megy az update. :(

Bemásolom a windowsupdate.logot hátha valaki ki tud belőle hozni valami okosságot. Elvileg a wuaueng.dll-nél látok problémát. :think:

Csatolt fájl:

#2585 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 26. 21:43

Idézet: Warton - Dátum: 2009. ápr. 26., vasárnap - 22:21

Még egy kicsit továbbolvastam a problémáról és állítólag az a baj, hogy bizonyos dll fájlok nincsnenek regisztrálva a registryben. Manuálisan regisztrálgattam a szükséges fájlokat (regsvr32 paranccsal), de továbbra sem megy az update. :(

Bemásolom a windowsupdate.logot hátha valaki ki tud belőle hozni valami okosságot. Elvileg a wuaueng.dll-nél látok problémát. :think:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=5...dpost&p=5412905

Mindent újraregisztráltál amit kell?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2586 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 26. 22:43

Idézet: Warton - Dátum: 2009. ápr. 26., vasárnap - 22:21

Naplófájlban van hibakód, rögtön az első, a WUS regisztrációja során keletkezett. Arra egy marék kísérlet: http://forums.techar...date/243469.htm
Aljafelé ugyanaz, amit az előző éjjeli bagoly kolléga is linkelt, de ami lényeg, hogy kézileg létre tudod-e hozni/módosítani az írt kulcsokat. Ha már megvannak ezek a bejegyzések, akkor azt lesd meg, hogy a parancssoruk az SVCHOST -k netsvcs, vagy valami más csacsiság.

Aztán még egy tipp, angol, ha nem gond (ha igen, leforgatom):
"1. launch regedit.exe
2. Locate the following key: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Ole
3. Look for the value "DefaultAccessPermission" (NOT DefaultLaunchPermission)

If this value exists, it is possible that the value has been corrupted or are incorrect. If you don't have the need for specific default permissions, you can restore the original permissions on the machine by deleting this value (do not delete the entire reg key, just that one value.)"
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2587 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 07:00

Urak, azt hittem könnyebb lesz XP (service pack nélküli) Home lemezt szerezni vhonnan; akár posta, akár letöltés. Van egy gép, sajna még sp nélküli seriallal, tehát 99% hogy sp2+ lemezzel nem tudom feletlepíteni és komplett ***rá peccseléssel kell kezdenem.
Anno tempusban lehetett pl leszedni a legál változatokat; de nem találom most, pláne a legleső wint :confused:

Tippetek lenne? :respect:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2588 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 27. 09:47

Sziasztok!

Remélem a megfelelő helyen teszem fel a kérdést.
Van egy gép, mely nemrégiben már nem is nem bootolt,  vagy, ha mégis, akkor egy idő után lefagyott. A nagyon hangos processzort hűtő ventillátor miatt az alaplap védekező rendszerére gyanakodtam, vagyis, hogy a BIOS beállítások miatt lekapcsolja a gépet. A ventillátor beszerzése folyamatban ...
Kérdésem viszont ez lenne.  :think:
Egy másik gépbe áttéve (az ottani eredeti merevlemez "mellé", mint például "Slave") a beteg gép  merevlemezét, az egyik mappát nem tudom megnyitni, illetve tartalmát tekintve üresnek van jelezve. Ezzel az a gond, hogy ez volt a fő felhasználó mappája vagyis ebben az esetben az egyetlen! Tehát lennének benne megmentendő adatok, persze egyéb mappákat ezen a felhasználói mappán kívül meg tudok nyitni át tudok menteni.
Hogyan tudom megnyitni ezt a mappát? Gondolom, talán a felhasználó jogosultságokkal van gond. Mégis van-e rá megoldás? Nagyon örülnék, ha lenne - és nem kéne szervizbe vinnem a gépet.

#2589 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 09:58

Saját tulajdonba veszed. A rendszert még használni kéne a másik gépben, ugye?

#2590 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 10:04

Idézet: MC Pite - Dátum: 2009. ápr. 27., hétfő - 8:00

Urak, azt hittem könnyebb lesz XP (service pack nélküli) Home lemezt szerezni vhonnan; akár posta, akár letöltés. Van egy gép, sajna még sp nélküli seriallal, tehát 99% hogy sp2+ lemezzel nem tudom feletlepíteni és komplett ***rá peccseléssel kell kezdenem.
Anno tempusban lehetett pl leszedni a legál változatokat; de nem találom most, pláne a legleső wint :confused:

Tippetek lenne? :respect:

Én sose szembesültem ilyen problémával, de próbáld meg szerintem, negyed óra alatt kiderül, hogy jó-e a sorozatszám.

#2591 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 27. 10:25

Idézet: didyman - Dátum: 2009. ápr. 27., hétfő - 9:58

Saját tulajdonba veszed. A rendszert még használni kéne a másik gépben, ugye?

Igen, a rendszert még használni szeretném. Megnézem délután, bár van egy olyan érzésem (úgy emlékszem, mert nem próbáltam ki), hogy  a "Saját használatúvá tétel" nem bejelölhető, tehát halvány színű. Nem megyek a dolgok elébe, megnézem, amint lehet. Köszi  :)

#2592 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 17:40

Felraktam az IE8-at és nagyon tetszik, csak az a gondom, hogy a Windows Update oldal nem jelenik meg benne egyáltalán.
Visszaállítottam mindent alapértelmezettre, de így se.

Mi lehet a gond?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#2593 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 18:14

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. ápr. 26., vasárnap - 22:43

Nem, de most alaposabban regelgettem, egyet nem sikerült. :(

Csatolt fájl:

#2594 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 18:19

Idézet: didyman - Dátum: 2009. ápr. 26., vasárnap - 23:43

Naplófájlban van hibakód, rögtön az első, a WUS regisztrációja során keletkezett. Arra egy marék kísérlet: http://forums.techar...date/243469.htm
Aljafelé ugyanaz, amit az előző éjjeli bagoly kolléga is linkelt, de ami lényeg, hogy kézileg létre tudod-e hozni/módosítani az írt kulcsokat. Ha már megvannak ezek a bejegyzések, akkor azt lesd meg, hogy a parancssoruk az SVCHOST -k netsvcs, vagy valami más csacsiság.

Aztán még egy tipp, angol, ha nem gond (ha igen, leforgatom):
"1. launch regedit.exe
2. Locate the following key: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Ole
3. Look for the value "DefaultAccessPermission" (NOT DefaultLaunchPermission)

If this value exists, it is possible that the value has been corrupted or are incorrect. If you don't have the need for specific default permissions, you can restore the original permissions on the machine by deleting this value (do not delete the entire reg key, just that one value.)"

Ezt az oldalt olvastam már és mindent megpróbáltam. Sajnos pontosan ugyanazokba a falakba ütközöm amikbe az ottani kolléga.  :confused:

#2595 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 21:45

Miért lehet az, hogy egy oldalra szeretnék regisztrálni, de mindig azt írja, hogy Javascript must be enable...

Kipróbáltam Opera alatt, FF, IE, Chrome alatt is. Volt, hogy kézzel állítottam mindent engedélyezettre. De nem sikerült. Tűzfalat is kikapcsoltam....

de semmi.... mi lehet az oka?
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#2596 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 09:33

egy gépre feltelepítettem a windows search-et
hogyan lehet kikapcsolni?

#2597 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 10:36

Idézet: mikike - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 9:33

egy gépre feltelepítettem a windows search-et
hogyan lehet kikapcsolni?

Csak kikapcsolni: rak egy parancsikont az indítópultba, azt kitörölni, illetve a szolgáltatások között letiltani a Windows Search-öt.
----------
rohamkocka

#2598 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 12:07

a szolgáltatások közül kiszedtem (msconfig), az indítópultban nincs, mégis ott a tálcán a kis keresőablak

mit hagytam ki?

#2599 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 13:28

Idézet: mikike - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 12:07

a szolgáltatások közül kiszedtem (msconfig), az indítópultban nincs, mégis ott a tálcán a kis keresőablak

mit hagytam ki?

Akkor az automatikus indítás fülecske alatt megtalálod. (registry-ből indíthatja még magát)
----------
rohamkocka

#2600 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 18:41

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2009. ápr. 27., hétfő - 21:45

Miért lehet az, hogy egy oldalra szeretnék regisztrálni, de mindig azt írja, hogy Javascript must be enable...

Kipróbáltam Opera alatt, FF, IE, Chrome alatt is. Volt, hogy kézzel állítottam mindent engedélyezettre. De nem sikerült. Tűzfalat is kikapcsoltam....

de semmi.... mi lehet az oka?

Nem tiltotta le pl: a vírusirtó vagy valami tweak progi, vagy az XP AntiSpy, vagy ki van kapcsolva a java-->esetleg nincs is feltéve?
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.