HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2601 Felhasználó inaktív   -=Tibet=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 29. 17:25

Sziasztok

Az a problémám, hogy az IE /7-es/ sokszor beőrül, és 90-98%-os processzor terhelést produkál az explorer.exe. Általában Crome-ot használok de van 2 oldal ahol csak az IE a jó sajnos.
Valami tipp a probléma megoldására? :confused:
لا تنزعجي الأصدقاء

#2602 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 04. 29. 17:55

Idézet: -=Tibet=- - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 18:25

Sziasztok

Az a problémám, hogy az IE /7-es/ sokszor beőrül, és 90-98%-os processzor terhelést produkál az explorer.exe. Általában Crome-ot használok de van 2 oldal ahol csak az IE a jó sajnos.

Az explorer.exe nem az IE7. Az az iexplore.exe folyamat. Az explorer.exe CPU-terhelése bővítmények miatt lehet, hijackthis, automatikus indítás, szolgáltatások átnézése javallott.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2603 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 30. 19:37

Sziasztok!

Mozilla Firefox legújabb verzióját használom. Kiegészítők: AdBlock Plus, NoScript, FlashBlock.
Sajnos családom néha-néha intenzíven használja az iwiw-et, mely állítólag csak nálunk nem jön be könnyen, illetve jelentkezik ki igen nyögvenyelősen. Nem tudom, mi lehet a probléma, semmilyen külön tiltást nem használok a kiegészítőknél, mint más oldalakon - ahol minden rendben. Ha engedélyezem az ad.adverticum.net és hasonlókat :) a NoScriptben - meg ami még "bejön" - akkor sem jó, nem működik. Mi lehet a probléma? ... percekig gondolkodás, aztán nagy nehezen két frissítés után beléphetek az iwiw-re.
Egy oldalon találtam egy AdBlock listát (igaz, ez már a második kérdés), vajon importálhatom és nyugodtan alhatok, azaz megbízhatóan letilthatom a leírtakat?
Az oldal: http://ajnasz.hu/adblock/view/77
A lista:
[Adblock Plus 0.7.1]
! Checksum: 6q/EISt1g//hrCpTBcLnjQ
@@|http://www.feedburner.com/*
@@$stylesheet
@@|https://addons.mozilla.org/
@@|http://feedburner.google.com/*
/(?:pixel|rehs|sher|traffic)\.(?:blog|index|sportgeza|velvet)\.hu/
banner
/(?:ad|imgs?).adverticum.net/
/hu[a-zA-Z0-9]*\.hit\.gemius\.pl\/[_0-9a-zA-Z]/
/(?:ad|googleads)\.[-.a-zA-Z0-9_]*doubleclick\.net/
audit.median.hu/cgi-bin/track
ctag.hu
/\b(?:inter|root)click\b/
*.adocean.pl
cetrk.com
*.openx.org
/(?:120|125)x(125|240)/$image,background
pagead2.googlesyndication.com
imdb.com/*/doubleclick
quantserve.com
hitbox
2o7.net
/[a-z0-9]\.buysellads.com/
/\b(?:open|show_|smart|ttz_)?ad(?:js|network|s[0-9]*|server|serving|vertise|vertiseing)?\b/
counter*$script
/\b(?:my)?stats?\b.*/$script,image
kona.kontera.com/javascript/lib
googleadservices
/hwsw.hu\/kepek\/(?:avnet|interware)/
/(?:broad|search|static)\.etargetnet\.com/
|http://*.keymedia.hu/*
revsci.net
szemezgeto*.ingatlan.com
affiliation.arukereso.hu/pbox
hirdetes
intellitxt.com
|http://partner.hvg.hu/*
/ws\.amazon\.(?:co\.uk|com)/
hirtv.hu/reklam/
|http://www.ftjcfx.com/*
|http://www.qksz.net/*
|http://www.awltovhc.com/*
|http://www.tqlkg.com/*
|http://www.lduhtrp.net/*
f5biz.com
|http://www.shareasale.com/image/*

Hm.

#2604 Felhasználó inaktív   czubacsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 01. 00:11

Sziasztok!

Egy érdekes problémára keresek megoldást.

Történt, hogy az pendrive-ot nem ismerte fel a gép, pontosabban látta, hogy van ott valami USB kütyü, de nem kapott betűjelet. Gondoltam nem fog ki rajtam, adok neki én kézzel betűjelet, sajátgép-jobb klikk-kezelés, na itt jött a hidegzuhany. A partícióknál csak a CD látszott, még a winchester sem, nemhogy a pendrive, alul is teljesen üres volt a meghajtólista. Ha kikapcsolom és kihúzom a CD-t, akkor teljesen üres fent és lent is, miközben a Windows XP vígan működik, látszólag semmi baja, az eddig használt programok is futnak. Mind a winchester, mind a CD SATA, az alaplap ASUS P5K..

Mit lehet tenni az újratelepítésen kívül?    :think:

Köszönöm!

#2605 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 06:03

Idézet: czubacsi - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 1:11

Sziasztok!

Egy érdekes problémára keresek megoldást.

Történt, hogy az pendrive-ot nem ismerte fel a gép, pontosabban látta, hogy van ott valami USB kütyü, de nem kapott betűjelet. Gondoltam nem fog ki rajtam, adok neki én kézzel betűjelet, sajátgép-jobb klikk-kezelés, na itt jött a hidegzuhany. A partícióknál csak a CD látszott, még a winchester sem, nemhogy a pendrive, alul is teljesen üres volt a meghajtólista. Ha kikapcsolom és kihúzom a CD-t, akkor teljesen üres fent és lent is, miközben a Windows XP vígan működik, látszólag semmi baja, az eddig használt programok is futnak. Mind a winchester, mind a CD SATA, az alaplap ASUS P5K..

Mit lehet tenni az újratelepítésen kívül?    :think:

Köszönöm!

Érdekes dolog. Norton systemworks nincs telepítve  véletlenül? Rootkit is lehetséges kugli szerint, valamelyik friss rootkitkergetőkkel nézd végig a gépet.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2606 Felhasználó inaktív   czubacsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 01. 07:50

Idézet: didyman - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 6:03

Érdekes dolog. Norton systemworks nincs telepítve  véletlenül? Rootkit is lehetséges kugli szerint, valamelyik friss rootkitkergetőkkel nézd végig a gépet.

Nortonból csak antivirus volt fent, jelenleg helyette ESET Smart Security van.
Melyik "rootkitkergetőt" ajánlod?

Köszönöm!

#2607 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 22:45

Idézet: akaido - Dátum: 2009. ápr. 23., csütörtök - 19:56

Windows NT Security Configuration Manager
A Windows NT Security Configuration Manager lesz a Te barátod a XP Home rendszeren a Csökkentett mód használata nélkül. Több XP Home-on is évekig működött.
A letöltött  fájl önkicsomagoló. A "setup.inf" fájlra jobb klikk majd "Telepítés/Install".

Köszönöm a választ, ez volt az, de régen valamiért nem ment.

Most lehet, hogy ez a progi nem működik megfelelően, vagy csak én vagyok a hülye az XP jogosultságkezeléséhez, de nem tudom alkalmazni a jogosultságokat egy mappa teljes tartalmára (minden almappájára és a benne lévő összes fájlra).

Az adott mappa (pl. Dokumentumok) tulajdonságainál, a Biztonság fülön, a Speciális gombra kattintva, az Engedélyeknél felvettem két felhasználót (Suricated - én, és System), és engedélyeztem ezekre minden jogosultságot, ami csak létezik, a hatókört is beállítottam úgy, hogy a Dokumentumok mappára és annak minden almappájára és fájlára érvényes legyen mindez, alul is bejelöltem azt a jelölőnégyzetet (ld. kép).

A Dokumentumok mappa nem örököl sehonnan jogosultsági beállításokat, a mappa valamennyi fájlja és almappája viszont a Dokumentumoktól örökli azt, tehát ez is rendben van.

Ennek ellenére csak belépni tudtam a Dokumentumok mappába, az almappákba már nem és a fájlok sem elérhetőek, hozzáférés megtagadva. Egyesével persze vissza lehetne állítani minden fájlnál és almappánál külön-külön, de az nagyon sokáig tartana.

A Dokumentumok mappa tartalmának jogosultságait aztán sikerült visszaállítani úgy, hogy a tulajdonságainál bejelöltem a Saját használatúvá tétel menüpontot, és ez gondolom visszaállította rendesen a jogosultságokat.

De azért érdekelne, hogy mit rontottam el? :confused:

Köszi

szerk.: ilyen bejegyzések vannak az eseménynaplóban. Miért?

Esemény típusa:	Információ
Esemény forrása:	AclPropagation
Esemény kategóriája:	AclPropagation 
Esemény azonosítója:	4096
...
Leírás:
Az ACL propagálása hibákat talált a következő fájl rendszerkönyvtárai esetén: 
	D:\Dokumentumok\Backup  A diszkrét hozzáférés-szabályozási lista (DACL) védett.
	D:\Dokumentumok\Dokumentum  A diszkrét hozzáférés-szabályozási lista (DACL) védett.
	D:\Dokumentumok\Dokumentum\CLog  A diszkrét hozzáférés-szabályozási lista (DACL) védett.

(és ezután még fel van sorolva a Dokumentumok összes almappája, ugyanezzel a hibával)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Suricated 2009. 05. 01. 22:50 -kor

#2608 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 22:54

Idézet: -=Tibet=- - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 18:25

Sziasztok

Adobe Flash-t frissítsd a legújabbra (előtte távolítsd el a régi verziót).

#2609 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 23:02

XP SP1a ugye támogatja a 120GB-nál nagyobb lemezt is? :confused: szeretnék biztosra menni, csináltam SP3-ast is ugyan, de nem akarok plusz problémákat vele esetleg, és inkább az eredeti SP1a-s lemezről telepíteném...

#2610 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 23:09

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. máj. 2., szombat - 0:02

XP SP1a ugye támogatja a 120GB-nál nagyobb lemezt is? :confused: szeretnék biztosra menni, csináltam SP3-ast is ugyan, de nem akarok plusz problémákat vele esetleg, és inkább az eredeti SP1a-s lemezről telepíteném...

Elején úgyem 100+ gigásc: őartícióra illik telepíteni. Oda felrakod valami pár 10 gigásra az XP-t, aztán SP3 után a többit.
Make love not Wor.

#2611 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 06:42

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. máj. 2., szombat - 0:02

Integráld az sp3at a tepelpítőbe, ne szivasd magadat!

#2612 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 11:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 2., szombat - 0:09

Elején úgyem 100+ gigásc: őartícióra illik telepíteni. Oda felrakod valami pár 10 gigásra az XP-t, aztán SP3 után a többit.

Csináljak 10GB-s partíciót, oda install, és SP3 után terjesszem ki diskpart/extend-el az egész lemezre (160GB)?

Szerkesztette: Suricated 2009. 05. 02. 11:34 -kor

#2613 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 11:35

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. máj. 2., szombat - 7:42

Integráld az sp3at a tepelpítőbe, ne szivasd magadat!

Nem bootol be, rawr! :mad:

#2614 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 12:44

Exbarátnőm gépén az MSN-en, ha meghívom videobeszélgetésre, automatikusan létrejön a kapcsolat.
Kerestem a menüben, h hol lehet ezt állítani (ki, be kapcsolni az automatikus felkéréselfogadást).
Már az a gyanum, h egy (akár rég leirtott valami) piszkált bele.
Ha tud valaki segíteni, kérem tegye meg.

#2615 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 14:34

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. máj. 2., szombat - 11:35

Nem bootol be, rawr! :mad:

Bootolható SP3 integrált CD-t nem lehet probléma elkészíteni. Különösen az nLite program segítségével gyerekjáték. Persze anélkül sem nagy kaland, pár perccel többet kell guglizni utána. Mégcsak nem is számít illegális tevékenységnek (van aki azt hiszi).

Idézet

Csináljak 10GB-s partíciót, oda install, és SP3 után terjesszem ki diskpart/extend-el az egész lemezre (160GB)?

Nem kell gondolatolvasónak lenni, hogy Jahno másra gondolt. Az oprendszer számára legjobb egy önálló partíció, méretét mindenki maga tudja meghatározni a használt programok terjedelmétől függően + a lapozó- és hiberfájl a memória függvényében. Ez elősegíti később a különböző rendszerbackup, illetve újratelepítéseket.

Egy második (adattároló) partíciót pedig később is létre lehet hozni a Lemezkezelővel.

Elhiszem, ha valakinek más, speciális igényei vannak (játékos figurák játékprogramjai?), de általában legjobb így külön elrendezni. Mindamellett van lehetőség WinPE alapú CD-vel stb. akár egy egybepartícionált lemezen is törölni vagy visszaállítani csak a Windowst. De így eléggé összetöredezik/keveredik, belassulhat.

#2616 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 15:40

Termékkulcsot szeretném módosítani az XP-ben. Hol kell megadni az új kulcsot?

Köszi a választ.

Szerkesztette: sonykor 2009. 05. 02. 15:41 -kor

#2617 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 17:55

Idézet: sonykor - Dátum: 2009. máj. 2., szombat - 15:40

Termékkulcsot szeretném módosítani az XP-ben. Hol kell megadni az új kulcsot?

Köszi a választ.

Key Update Tool a Microsoft-tól
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2618 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 18:09

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 22:45

Köszönöm a választ, ez volt az, de régen valamiért nem ment.

Most lehet, hogy ez a progi nem működik megfelelően, vagy csak én vagyok a hülye az XP jogosultságkezeléséhez, de nem tudom alkalmazni a jogosultságokat egy mappa teljes tartalmára (minden almappájára és a benne lévő összes fájlra).

Az adott mappa (pl. Dokumentumok) tulajdonságainál, a Biztonság fülön, a Speciális gombra kattintva, az Engedélyeknél felvettem két felhasználót (Suricated - én, és System), és engedélyeztem ezekre minden jogosultságot, ami csak létezik, a hatókört is beállítottam úgy, hogy a Dokumentumok mappára és annak minden almappájára és fájlára érvényes legyen mindez, alul is bejelöltem azt a jelölőnégyzetet (ld. kép).

A Dokumentumok mappa nem örököl sehonnan jogosultsági beállításokat, a mappa valamennyi fájlja és almappája viszont a Dokumentumoktól örökli azt, tehát ez is rendben van.

Ennek ellenére csak belépni tudtam a Dokumentumok mappába, az almappákba már nem és a fájlok sem elérhetőek, hozzáférés megtagadva. Egyesével persze vissza lehetne állítani minden fájlnál és almappánál külön-külön, de az nagyon sokáig tartana.

A Dokumentumok mappa tartalmának jogosultságait aztán sikerült visszaállítani úgy, hogy a tulajdonságainál bejelöltem a Saját használatúvá tétel menüpontot, és ez gondolom visszaállította rendesen a jogosultságokat.

De azért érdekelne, hogy mit rontottam el? :confused:

Köszi

szerk.: ilyen bejegyzések vannak az eseménynaplóban. Miért?

Esemény típusa:    Információ
Esemény forrása:    AclPropagation
Esemény kategóriája:    AclPropagation 
Esemény azonosítója:    4096
...
Leírás:
Az ACL propagálása hibákat talált a következő fájl rendszerkönyvtárai esetén: 
    D:\Dokumentumok\Backup  A diszkrét hozzáférés-szabályozási lista (DACL) védett.
    D:\Dokumentumok\Dokumentum  A diszkrét hozzáférés-szabályozási lista (DACL) védett.
    D:\Dokumentumok\Dokumentum\CLog  A diszkrét hozzáférés-szabályozási lista (DACL) védett.

(és ezután még fel van sorolva a Dokumentumok összes almappája, ugyanezzel a hibával)

Nekem ennyi angol nyelvű biztonsági opció meg sem jelent mint Nálad.
Most nem tudok XP Home-os gépet még virtuálisan sem működtetni, de első olvasatra jól állítottál be mindent.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2619 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 03. 20:40

Idézet: Signal - Dátum: 2009. máj. 2., szombat - 15:34

Bootolható SP3 integrált CD-t nem lehet probléma elkészíteni. Különösen az nLite program segítségével gyerekjáték. Persze anélkül sem nagy kaland, pár perccel többet kell guglizni utána. Mégcsak nem is számít illegális tevékenységnek (van aki azt hiszi).

Van, és minden gépen bebootol, csak azon nem, ami telepíteni akartam... persze Murphy törvénye itt is érvényes. :D

Idézet

Nem kell gondolatolvasónak lenni, hogy Jahno másra gondolt. Az oprendszer számára legjobb egy önálló partíció, méretét mindenki maga tudja meghatározni a használt programok terjedelmétől függően + a lapozó- és hiberfájl a memória függvényében. Ez elősegíti később a különböző rendszerbackup, illetve újratelepítéseket.

Persze, tudom én, nálam is úgy van, a rendszernek meg kb mindennek elég 20 GB, de sajnos az adott gép tulajdonosa nem így gondolja, mert nem nagyon érti a dolgokat, és problémát jelent két kötet egyidejű kezelése (is) :D

Egyébként megoldva. :respect: Az SP1/SP1a kezeli a nagy HDD-ket is.

Szerkesztette: Suricated 2009. 05. 03. 20:42 -kor

#2620 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 03. 21:25

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. máj. 2., szombat - 12:44

Exbarátnőm gépén az MSN-en, ha meghívom videobeszélgetésre, automatikusan létrejön a kapcsolat.
Kerestem a menüben, h hol lehet ezt állítani (ki, be kapcsolni az automatikus felkéréselfogadást).
Már az a gyanum, h egy (akár rég leirtott valami) piszkált bele.
Ha tud valaki segíteni, kérem tegye meg.

Ilyet a Messenger Plus-ban lehet beállítani. Nincs telepítve véletlen?
Conversation > Main > lap alján

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.