HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2661 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 09. 18:48

Bár túl sok újat nem teszek hozzá a témához, érdemes megpróbálni, az egyetlen, vagyis csak egy felhasználói jogosultságot. Nekem is így van beállítva az otthoni gép, talán ezért sikerült.
Csak nekem vannak hozzáférési jogaim.

Még egy ötlet:
Nem tudom összesen hány mappa mélységig vannak könyvárjaid, de érdemes lenne a legmélyebbtől "mínusz kettővel" kezdeni, és így tovább. Nekem általánosan nincs túl nagy mappa mélységem a gépen, legalábbis a fájljaimat maximum 3-4 mélységig mentem.

Néha a legegyszerűbb megoldás a legjobb - persze nem biztos, hogy a leggyorsabb  :D

" ... beszél majd az utókor. kiről? hahahaha, doktor Bubóról .... "

#2662 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 09. 19:48

Idézet: Kimarite - Dátum: 2009. máj. 9., szombat - 16:37

"A mappák saját használatúvá tételét én csökkentett módban értem el és igazán érdekes, hogy közben a NOD futott ...de már újra van telepítve a Windows wink_2.gif Egy próbát nálad is megérne."

.. vagyis: csökkentett módban a NOD vizsgáljon és közben próbálkozz a saját használatúvá tétellel.
:)

Köszönöm a válaszokat!

Sajnos csökkentett módban is, normál módban is ugyanaz a helyzet és rengeteg újraindítás is volt már. A Saját használatúvá tétel parancs működik jól, és vissza is írta a jogosultságokat is! de ez sajnos csak a Dokumentumoknál működik, ami baj, mert a Dokumentumok mappán kívül is vannak ugyebár fájlok, ahol emiatt a jogosultságokat nem tudom normálisan beállítani. És ez a bajom elsősorban! Természetesen egyetlen felhasználónak próbáltam beállítani (magamnak), de úgy, ahogy eredetileg is volt (pontosabban kettőnek: SYSTEM is teljes hozzáférést kap, lehet ez a gond?)

Nem értek túlzottan a jogosultságkezeléshez, sosem volt rá szükségem, de most mégis van. És ezért nem tudom megállapítani, hogy én állítottam be rosszul valamit, vagy ez a kiegészítés (ami amúgyis NT4-hez készült elsősorban és nem XP Home-hoz) kavar be. :think:

Sajnos több mappa mélységre szükség van, jó, van akinek ez az áttekinthetetlenebb, de én már megszoktam így. :D

des: pontosan hogyan és mit állítottál be, mire jó lett? :confused: amúgy ezekhez a fájlokhoz nincs semmilyen jogosultság rendelve. Üres a jogosultságoknál a felhasználó-lista. Ezekre sem terjed ki az öröklődés.

Szerkesztette: Suricated 2009. 05. 09. 20:03 -kor

#2663 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 09. 19:55

Tudtok ajánlani valami progit, amivel nyomon lehet követni valamilyen telepítőprogi által módosított registry bejegyzéseket, lecserélt fájlokat etc. a rendszerben?

Sorry, ha értetlenül fogalmazok, de elég fáradt vagyok és minél előbb meg kellene oldanom a fenti problémát.

A további ökörködés helyett arra gondoltam, hogy felrakok egy szűz XP Home-t egy emu alá, és megnézem, hogy ott jó-e a jogosultságkezelés,  illetve, hogy mit változtat meg a registryben és milyen fájlokat cserél le ez a csomag a rendszeren. Ez alapján talán helyre tudom állítani az eredeti állapotot az éles XP-n... hogy csökkentett módban, de legalább normálisan lehessen állítgatni a jogokat, mint régen.

Többezer fájlnál meg nem lehet egyesével visszaállítgatni a jogokat.

Szerkesztette: Suricated 2009. 05. 09. 20:07 -kor

#2664 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 09. 22:22

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. máj. 9., szombat - 19:55

Tudtok ajánlani valami progit, amivel nyomon lehet követni valamilyen telepítőprogi által módosított registry bejegyzéseket, lecserélt fájlokat etc. a rendszerben?

Sorry, ha értetlenül fogalmazok, de elég fáradt vagyok és minél előbb meg kellene oldanom a fenti problémát.

A további ökörködés helyett arra gondoltam, hogy felrakok egy szűz XP Home-t egy emu alá, és megnézem, hogy ott jó-e a jogosultságkezelés,  illetve, hogy mit változtat meg a registryben és milyen fájlokat cserél le ez a csomag a rendszeren. Ez alapján talán helyre tudom állítani az eredeti állapotot az éles XP-n... hogy csökkentett módban, de legalább normálisan lehessen állítgatni a jogokat, mint régen.

Többezer fájlnál meg nem lehet egyesével visszaállítgatni a jogokat.

InCtrl5, ősrégi, de jó és ingyenes.

#2665 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 09. 22:55

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. May. 9., Saturday - 20:48

des: pontosan hogyan és mit állítottál be, mire jó lett? :confused: amúgy ezekhez a fájlokhoz nincs semmilyen jogosultság rendelve. Üres a jogosultságoknál a felhasználó-lista. Ezekre sem terjed ki az öröklődés.

régebben volt már, csak arra emlékszem, hogy csak magamnak adtam jogot, mindenre. minden mást kiszedtem a listából, a systemet is. illetve az öröklési jogokat is kiszedtem. + nálam csak egy könyvtár volt, azon belül nem volt már semmi file.

bár szerintem nálad valószínűbb ez a xp home-al való "kavarás". mert nálam xp pro-val volt a gond.

Szerkesztette: des 2009. 05. 09. 22:56 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2666 Felhasználó inaktív   Mekré 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 10. 12:31

Sziasztok srácok.

Segítség kellene.

Az xp az alábbi hibával startol:
Első hiba
"Runtime Error!
R6034 Microsoft Visual C++ Runtime Libary
"
Ezzel a kulcsszóval rákerestem google-in, de nem találtam hathatós megoldást.

Majd pedig ezzel a hibával...

A gépe egy MSI wind, legális xp-vel, és 60 napos office-al.

Tipp , ötlet?

Előrre is köszönöm

#2667 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 10. 17:53

Én első körben egy Rendszervisszaállítással próbálkoznék.
"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#2668 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 10. 18:24

Idézet: Mekré - Dátum: 2009. máj. 10., vasárnap - 12:31

Sziasztok srácok.

Segítség kellene.

Az xp az alábbi hibával startol:
Első hiba
"Runtime Error!
R6034 Microsoft Visual C++ Runtime Libary
"
Ezzel a kulcsszóval rákerestem google-in, de nem találtam hathatós megoldást.

Majd pedig ezzel a hibával...

A gépe egy MSI wind, legális xp-vel, és 60 napos office-al.

Tipp , ötlet?

Előrre is köszönöm

Visual C++ 2008 sp1 az ms-től
Az Office-t szedd le vagy vedd meg.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2669 Felhasználó inaktív   joci04 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 08:17

Sziasztok!

Olyan problémám van hogy a C meghajtó kevés volt a vistához (20Gb)
és  paragon part.managerrel a D ről akartam átvinni 20 Gb-ot.
El végezte részben a műveletet de a vége előtt pár percel elsötétült a képernyő és 5 perc után ujraindult.
Ha a vinyóról bootol az írja ki "no bootmrg" és csak ujraindítani lehet.
Megpróbáltam ujratelepíteni de információgyüjtésnél nem talált illesztőprogit a CD/DVD meghajtónak,ezen felül még létrehozott egy plusz merevlemezt ami X és 3mb-os ezen dll. fájlok vannak a parancsfájl szerint.se javítani nem enged sem telepíteni.C D tudom formázni X et nem engedi.A kérdésem az lenne hogy tudom rendberakni valahogy?(illesztőprogi hiba lehet az hogy 32bit-es volt rajta és én 64-essel próbáltam ujrarakni?)
Nagyon fontos lenne nem az enyém a laptop.
Válaszotokat várom
Sziasztok.

#2670 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 11. 10:01

Idézet: joci04 - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 9:17

Nagyon fontos lenne nem az enyém a laptop.

Aztán engedték így babrálni és nincsenek rajt fontos cuccok?

Vagy a laptop gyári telepítőjével el kezded elölről, az mindent töröl, igaz akkor nem lesz c: és d:, csak egy nagy c: drive.
Make love not Wor.

#2671 Felhasználó inaktív   joci04 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 10:10

semmi sincs rajta fontos 1 hete vettük csak kevés lett a c: előlről is próbáltam de nem értem miért írja ki hogy nem jó az illesztőprogi és a telepítést nem is folytatja.Sztem valahogy a vinyó összekuszálódott az fdisket sem engedi futtatni a chkdsk meg mindent rendben talált.?

#2672 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 11:24

Akor csak telepíteni kell, telepítővel leszedetni az oda nem kellő partíciókat, megcsinálni az újakat, oszt mehet a buli.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2673 Felhasználó inaktív   joci04 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 11:37

de enm enged telepíteni már az infógyüjtésnél beblokkol:-)

#2674 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 11:54

Idézet: joci04 - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 11:37

de enm enged telepíteni már az infógyüjtésnél beblokkol:-)

Amikor a CD éled, akkor legelőször a particionáló programot kell ,meghívni és nulláról újraépíteni a winchestert (össz partíció letörlése, MBR újrairatása (az fdisk/mbr utasítással)).
Ha nincs fizikai meghibásodás és korrekt a telepítő, akkor ezekután fel lehet telepíteni a gépet.

#2675 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 06:47

windows XP mappám eléggé elhízott, tele van a javító csomagok mappáival:

$NtUninstallKB961118$
$NtUninstallKB909095$
$NtServicePackUninstall$
$hf_mig$

ezeket le lehet törölni?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2676 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 07:06

Ikont szeretnék csinálni az Asztalra gép kikapcsolásához. Találtam két módszert a guglival, de egyik sem jó. Az egyik alapból nem csinál semmit, a másik pedig csak rendszergazdai jogokkal működik sajna. Valami ötlet?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2677 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 12:27

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 8:06

Ikont szeretnék csinálni az Asztalra gép kikapcsolásához. Találtam két módszert a guglival, de egyik sem jó. Az egyik alapból nem csinál semmit, a másik pedig csak rendszergazdai jogokkal működik sajna. Valami ötlet?

Parancsfájl: "shutdown -s -f", ez tuti, de szerintem ehhez is rgazda jog kell...

ps.: ja, és ha elindul a leállítás folyamata, még van fél perced megszakítani. Asszem "shutdown -a". Fél percet be lehet állítani, akár 1 másodpercre is (timeout). Azaz a leállítás a parancsfájl indítása után 1 másodperccel kezdődik.

ps/2.: nem kell parancsfájl sem: parancsikont kel létrehozni: "shutdown -s -f", stb-vel, oszt kész.

Anno suliban 1 diák szopatott, mert tiltásom ellenére állandóan bejelentkezett egy korlátozott fiókba -órán, amikoris nem lett volna szabad. Fogtam, a fiók indítópultjára távolról beraktam egy cmd-t: "logoff". Kész. Gyerek 2 perc múlva sík ideg volt... :)

Persze rgazdai fiókba nem tudott belépni... Azok a régi szép idők, amikor a hülyegyerekek azt hitták, hogy a tanárt megszívathatják, utána otthagytam, hogy majd szóljon, amikor megszűntette ezt a logoff-"hibát", mert addig vagy nem megy haza, vagy bukik számtekből félévkor...

Nem sok idő múltán kiegyezett velem... :)

Szerkesztette: Warrior 2009. 05. 13. 12:34 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2678 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 14:37

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 7:47

windows XP mappám eléggé elhízott, tele van a javító csomagok mappáival:

$NtUninstallKB961118$
$NtUninstallKB909095$
$NtServicePackUninstall$
$hf_mig$

ezeket le lehet törölni?

$NtUninstall kezdetű izéket meg $NtServicePackUninstall$ mappát igen, ha biztosan nem akarod leszedni később a gépről. Az IE7 / 8 meg a WinMediaPláLYer eltávolításához használt mappákat ($NtUninstallwmp11$, ie8) viszont érdemes megtartani, jól jöhet egy későbbi újratelepítékor.

$hf_mig$ mappát semmi esetre se töröld, ezt a rendszerfájlvédelem használja!

Szerkesztette: Suricated 2009. 05. 13. 14:39 -kor

#2679 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 17:56

Mitől lehet az, hogy a gép kikapcsolásnál és restartnál dob egy kékhalált?
c000021a fatal system error

#2680 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 18:15

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 8:06

Én a Tweak-XP Pro progit használom erre a célra, a progi gyak. nem is kell hozzá, mert van egy olyan opció installkor benne, hogy rakjon az asztalra logoff, restart, shutdown ikonokat. ;)
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »