Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 8:06
Ikont szeretnék csinálni az Asztalra gép kikapcsolásához. Találtam két módszert a guglival, de egyik sem jó. Az egyik alapból nem csinál semmit, a másik pedig csak rendszergazdai jogokkal működik sajna. Valami ötlet?
Parancsfájl: "shutdown -s -f", ez tuti, de szerintem ehhez is rgazda jog kell...
ps.: ja, és ha elindul a leállítás folyamata, még van fél perced megszakítani. Asszem "shutdown -a". Fél percet be lehet állítani, akár 1 másodpercre is (timeout). Azaz a leállítás a parancsfájl indítása után 1 másodperccel kezdődik.
ps/2.: nem kell parancsfájl sem: parancsikont kel létrehozni: "shutdown -s -f", stb-vel, oszt kész.
Anno suliban 1 diák szopatott, mert tiltásom ellenére állandóan bejelentkezett egy korlátozott fiókba -órán, amikoris nem lett volna szabad. Fogtam, a fiók indítópultjára távolról beraktam egy cmd-t: "logoff". Kész. Gyerek 2 perc múlva sík ideg volt...
Persze rgazdai fiókba nem tudott belépni... Azok a régi szép idők, amikor a hülyegyerekek azt hitták, hogy a tanárt megszívathatják, utána otthagytam, hogy majd szóljon, amikor megszűntette ezt a logoff-"hibát", mert addig vagy nem megy haza, vagy bukik számtekből félévkor...
Nem sok idő múltán kiegyezett velem...
Szerkesztette: Warrior 2009. 05. 13. 12:34 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."