HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2761 Felhasználó inaktív   Szervező 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 30. 11:49

Idézet: didyman - Dátum: 2009. máj. 29., péntek - 22:45

A kék halálban van hibaüzenet, hibakód, fájlra hivatkozás. Ezek ismerete nélkül elég nehéz látatlanban okot találni.

ez áll a halálban:
ellenőrizze h van-e elég hely a lemezen. ha letiltási üzenetben vmelyik illesztőprogram azonosítva van,tiltsa le vagy keressen frissítést a gyártónál.
próbálja meg a videókártya cseréjét. a hardver értéksítőjénél keressen a bios memória kezelési beállításainál a gyorsítótárazást és az árnyékolást.
ha komponensek eltávolításához v tiltásához csökkentett módot kell használnia.
stop:0x0000008E(0x0000004,0x806ECAE1,0XA9FFFCA8,0X00000000)

#2762 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 30. 20:54

Sziasztok!
Van egy érdekes problémám: programok telepítésénél a win (XP SP2) a .cab kiterjesztésű állományokat hibásnak véli és megszakítja a telepítést. A telepítendő programok más gépen gond nélkül mennek. Ha esetleg valaki találkozott már hasonlóval és tud rá orvosságot akkor kérem segítsen. Előre is köszönöm.

#2763 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 30. 23:39

Idézet: 3DFan - Dátum: 2009. máj. 30., szombat - 20:54

Sziasztok!
Van egy érdekes problémám: programok telepítésénél a win (XP SP2) a .cab kiterjesztésű állományokat hibásnak véli és megszakítja a telepítést. A telepítendő programok más gépen gond nélkül mennek. Ha esetleg valaki találkozott már hasonlóval és tud rá orvosságot akkor kérem segítsen. Előre is köszönöm.

Nem tudja olvasni a cd-t. Próbáld meg másik gépen lemásolni és alacsony írási sebességgel kiírni.

#2764 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 30. 23:47

Idézet: 3DFan - Dátum: 2009. máj. 30., szombat - 21:54

Van egy érdekes problémám: programok telepítésénél a win (XP SP2) a .cab kiterjesztésű állományokat hibásnak véli és megszakítja a telepítést.

CDlemez, olvasó, HDD, memória, táp, kábelek, hűtési problémák.
Make love not Wor.

#2765 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 06:39

Idézet: Szervező - Dátum: 2009. máj. 30., szombat - 12:49

ez áll a halálban:
ellenőrizze h van-e elég hely a lemezen. ha letiltási üzenetben vmelyik illesztőprogram azonosítva van,tiltsa le vagy keressen frissítést a gyártónál.
próbálja meg a videókártya cseréjét. a hardver értéksítőjénél keressen a bios memória kezelési beállításainál a gyorsítótárazást és az árnyékolást.
ha komponensek eltávolításához v tiltásához csökkentett módot kell használnia.
stop:0x0000008E(0x0000004,0x806ECAE1,0XA9FFFCA8,0X00000000)

A Haxdoor pont ilyen hibaüzenetet produkál, de ha ennek jelenléte kizáható (akár illesztőprogram mellé is bekerülhet, az, hogy a HP-tól jött, nem jelent 100% megbízhatóságot!), akkor legvalószínűbb ok a BIOS-ban és az illesztőprogramokban keresendő. Esetleg létezik a géphez XP-kompatibilis BIOS? Friss telepítésnél, bármiféle illesztőprogram telepítése előtt is van már kékhal, illetve mi váltja ki, mennyi idő után jelentkezik? ha nincs, akkor ne a HP, hanem az intel oldaláról szedd le az inf update eszközt, ez legyen az első, amit felraksz, bármi más előtt! Újraindítod, és nézed, hogy jelentkezik-e a hiba. Másodikként a VGA következik, ugyanígy újraindít, várakozik, majd a HDA folt+hangeszköz, legvégül a hálózati adapterek, és ha van a billentyűzeten vezérelhető funkciókhoz keretprogram (wifi bekapcsolása, ilyesmik), akkor annak kezelőjét (ezt a HP oldaláról szedheted, de semmi mást ne! Everest megmondja, milyen HW van a gépben, semmi olyan nem lesz, amihez ne találnál illesztőt).
Ja, és ugye nem valami warezolt, minden szirrel-szarral telenyomott XP telepítő? SP3 fel van rakva?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2766 Felhasználó inaktív   Szervező 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 01. 12:09

Idézet: didyman - Dátum: 2009. jún. 1., hétfő - 6:39

A Haxdoor pont ilyen hibaüzenetet produkál, de ha ennek jelenléte kizáható (akár illesztőprogram mellé is bekerülhet, az, hogy a HP-tól jött, nem jelent 100% megbízhatóságot!), akkor legvalószínűbb ok a BIOS-ban és az illesztőprogramokban keresendő. Esetleg létezik a géphez XP-kompatibilis BIOS? Friss telepítésnél, bármiféle illesztőprogram telepítése előtt is van már kékhal, illetve mi váltja ki, mennyi idő után jelentkezik? ha nincs, akkor ne a HP, hanem az intel oldaláról szedd le az inf update eszközt, ez legyen az első, amit felraksz, bármi más előtt! Újraindítod, és nézed, hogy jelentkezik-e a hiba. Másodikként a VGA következik, ugyanígy újraindít, várakozik, majd a HDA folt+hangeszköz, legvégül a hálózati adapterek, és ha van a billentyűzeten vezérelhető funkciókhoz keretprogram (wifi bekapcsolása, ilyesmik), akkor annak kezelőjét (ezt a HP oldaláról szedheted, de semmi mást ne! Everest megmondja, milyen HW van a gépben, semmi olyan nem lesz, amihez ne találnál illesztőt).
Ja, és ugye nem valami warezolt, minden szirrel-szarral telenyomott XP telepítő? SP3 fel van rakva?

a hp oldalon van fent professionalhoz bios dolog. ez a 2 van
-ROMPaq for HP Notebook System BIOS (68MVU) - FreeDOS Bootable Media
-HPQFlash for HP Notebook System BIOS (68MVU) - Microsoft Windows/Vista-Based
egyiket sem tettem fel 1 újra telepítés alkalmával sem mert a biosba nem akartam bele mászni. lehet h jobban tenném ha ezeket feltelepíteném?
a kékhalál elég változó. tegnap délután 5 percenként bejátszotta sima msn-ezés közben. me eddig még 1 sem volt. a gép keveset van kikapcsolva, éjjel is megy,de nem hiszem h az a gond h melegedne. a legáltalánosabb amikor kékhalálozok az az amikor elindítok egy játékot. akkor tuti h nem bírja. illesztő program telepítés előtt még nem volt ilyen mert az az idő nem sok amit úgy tölt a gép mert azonnal telepítem a drivereket. az xp jó, és nincs fent sp3. egyébként nem hiszem h az xp-vel van gond mert a 4. xp amit kipróbálok a gépre.
megvárom még erre a reakciót és aztán újra teszem az xp-t és a leírtak alapján teszem fel a drivereket.

#2767 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 13:54

mit és hol kell beállítani, h fagyás/hiba esetén ne resetleje a win magát, hanem egy hibaablakot dobjon fel és utána majd én tudom manuálisan újraindítani?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#2768 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 15:09

Idézet: gene - Dátum: 2009. jún. 1., hétfő - 14:54

mit és hol kell beállítani, h fagyás/hiba esetén ne resetleje a win magát, hanem egy hibaablakot dobjon fel és utána majd én tudom manuálisan újraindítani?

sajátgépjobbklikktulajdonságokspeciálisindításéshelyreállításbeállításokgombalulazautomatikusújraindításbólkivenniapipát
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2769 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 16:38

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. jún. 1., hétfő - 16:09

sajátgépjobbklikktulajdonságokspeciálisindításéshelyreállításbeállításokgombalulazautomatikusújraindításbólkivenniapipát

Kicsit hosszú.

Így talán jobb:
Saját gép -> jobb klikk -> tulajdonságok -> speciális -> indítás és helyreállítás -> beállítások gomb -> alul az automatikus újraindításból kivenni a pipát
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2770 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 17:23

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 14:52

Igaz, csak kimaradt, hogy az XP topicban van szó 98-ról.

Igazad van!
Mutasd meg lsz.hogy hol van a win98 topik!Es akkor abba irok!
/Az uj topik inditasakor mindig megkapom a magamet!/ :rolleyes:

#2771 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 20:32

Idézet: Gubek - Dátum: 2009. jún. 1., hétfő - 17:38

Így talán jobb:

Úgy szoktam, de úgy hosszabbnak tűnik.
Nem azt mondom, hogy hú de könnyen visszakereshető, de XP-topikonként biztos van egyszer.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#2772 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 20:45

Idézet: Szervező - Dátum: 2009. jún. 1., hétfő - 13:09

a hp oldalon van fent professionalhoz bios dolog. ez a 2 van
-ROMPaq for HP Notebook System BIOS (68MVU) - FreeDOS Bootable Media
-HPQFlash for HP Notebook System BIOS (68MVU) - Microsoft Windows/Vista-Based
egyiket sem tettem fel 1 újra telepítés alkalmával sem mert a biosba nem akartam bele mászni. lehet h jobban tenném ha ezeket feltelepíteném?
a kékhalál elég változó. tegnap délután 5 percenként bejátszotta sima msn-ezés közben. me eddig még 1 sem volt. a gép keveset van kikapcsolva, éjjel is megy,de nem hiszem h az a gond h melegedne. a legáltalánosabb amikor kékhalálozok az az amikor elindítok egy játékot. akkor tuti h nem bírja. illesztő program telepítés előtt még nem volt ilyen mert az az idő nem sok amit úgy tölt a gép mert azonnal telepítem a drivereket. az xp jó, és nincs fent sp3. egyébként nem hiszem h az xp-vel van gond mert a 4. xp amit kipróbálok a gépre.
megvárom még erre a reakciót és aztán újra teszem az xp-t és a leírtak alapján teszem fel a drivereket.

Sp3 legyen csak fennt, számos, újabb HW-t érintő gubanc is érintve van benne.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2773 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 20:46

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. jún. 1., hétfő - 21:32

Úgy szoktam, de úgy hosszabbnak tűnik.
Nem azt mondom, hogy hú de könnyen visszakereshető, de XP-topikonként biztos van egyszer.

Lusta disznó vagy és hisztis, mert nem ittál ma még sört. Ess túl rajta, holnap meló lesz, jahno meg már hajtogatja az ostort összefelé.

#2774 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 21:31

Idézet: didyman - Dátum: 2009. jún. 1., hétfő - 21:46

jahno meg már hajtogatja az ostort összefelé.

Bizalmas forrásból tudom, hogy valami szögeket is pakolt bele :D
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2775 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 22:43

Idézet: didyman - Dátum: 2009. jún. 1., hétfő - 21:46

Lusta disznó vagy

Stimmel.

Idézet

nem ittál ma még sört.

Ez is.

Idézet

Ess túl rajta,

Nem fog menni.

Idézet

és hisztis, mert...

... a főnököm elfelejtett megérkezni a fizuval, úgyhogy a hétvégét "hűtőszekrény módra" töltöttük.

Idézet

holnap meló lesz, jahno meg már hajtogatja az ostort összefelé.

Ha benéztél egy bizonyos topikba (nem tudom, hogy került oda, mikor a hálózatba akartam tenni) láthattál egy képet, az ostor nem nekem készül.

#2776 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 13:31

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. máj. 30., szombat - 23:39

Nem tudja olvasni a cd-t. Próbáld meg másik gépen lemásolni és alacsony írási sebességgel kiírni.

Vinyón lévő programmal is ezt csinálja.

#2777 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 13:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 30., szombat - 23:47

CDlemez, olvasó, HDD, memória, táp, kábelek, hűtési problémák.

CD lemez ugyanaz amit még tudott olvasni mielőtt a hiba megjelent.
Olvasó új, HDD új, memóriára lefutattam a tesztelő progit hiba nélkül, hűtéssel nem volt gond sose, kébelek ha rosszak akkor miért nem az összes telepítésnél ír hibát, csak a .cab állományokat tartalmazó dolgok nem települnek, a többi igen.

#2778 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 14:32

http://support.micro...om/kb/314810/hu

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2779 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 09:29

Idézet: 3DFan - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 13:48

CD lemez ugyanaz amit még tudott olvasni mielőtt a hiba megjelent.
Olvasó új, HDD új, memóriára lefutattam a tesztelő progit hiba nélkül, hűtéssel nem volt gond sose, kébelek ha rosszak akkor miért nem az összes telepítésnél ír hibát, csak a .cab állományokat tartalmazó dolgok nem települnek, a többi igen.

Próbáld meg ezt: Extract and create CAB files with Alpha ZIP. Lehet, hogy más van hozzárendelve a .cab fájlokhoz(?)...

#2780 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 14:16

XP SP2 miért lassul be egy idő után laptopon? Pontosabban az Explorer, illetve asztal egyes alkalmazásai, Totalcommander, vezérlőpultban pedig a telepített programok listája nem nyílik meg. Wifivel kapcsolódik az internethez.
"Légy szerény mint én..."

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.