Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 15. 16:32
Nem tudom, én átlagos otthoni júzerről is beszélek. Most már minden sarkon kinől egy cég, de van ahol kettő is, vagy csak simán kényszervállalkozós.
Az MSN jelszót meg haláloosan komolyan mondtam, elmenti, "van", aztán 2 év múlva fogalma sincs, emlékeztetőt nem adott meg, miazmás. Nekem ez is teljesen általános. Régen a Skypeból is ki kellett szedni, most legalább elküldi mailban.
Persze, persze. Egyből jegyezzük az összes jelszavát, és szarjunk, hugyozzunk is az user helyett. Tényleg túlzás. Kedves user rájöhetne, hogy a netes világban jelszavak között élünk, fel kell valahová írni, különben reinstall, vagy böngészőmizéria után baszhatja.
Nem szoktatnám rá, hogy majd más helyrehozza a hülyeségét (neki sem lehet bizalomgerjesztő, hogy más is tudja a jelszavát). Vagyis megcsinálnám az userért, de olyan felárat kérnék érte, hogy nem hinném, hogy sok otthoni user meg tudná fizetni.
Volt már ilyenből gond. Ismerősnek elszállt az egyetlen vinyó, más nem volt a közelben. Elmentünk egy közeli hipermarketbe (az volt csak nyitva hirtelen, késő du.), vettünk gépbe való vinyát, és rendesen újratettem neki a Zikszpét, rendesen frissítve, meg a beállításokat is visszaállítottam, navigáltak a hátam mögül mi hogy nézett ki előtte. Aztán jött a szopás, internetkapcsolat adatai, router nuku, szerződést elhagyta, ügyfélszolgálat már nem volt. Egész lakást fel kellett túrni és ismerőseit körbehívogani, mire egy emlékezett rá (PPPoE user/pass, de eleinte az sem volt biztos, hogy PPPoE vagy más)

Aztán jött volna az MSN, stb. de nagy nehezen megértették, hogy nekik kell megjegyezni, különben sem tartozik rám az ő jelszavuk, pont azért van, hogy csak ők tudják. Elég nehezen értették meg. Mintha az én hibám lett volna az első percekben, hogy csak egy HDD-t tartottak, nem volt biztonsági másolat, de legalább a jelszót sem tudták. Az nem mentség, hogy nem értenek hozzá: annyit megtehetne a laikus is, hogy a drivereket megtartja egy külön dobozban az internetes előfizetői szerződéssel együtt.
Másik esetben egy töketlen állandóan vírus nyalt be, hol valami szolgáltató által adott, noname virusírtó, hol crackelt NOD32 mellett. De egyébként is megkért, hogy csináljak valamit az 512 megás, P3 celeroncsos masinával, mert alapból lassú az XP rajta

Ennek is lógtam szívességgel, szóval átmentem, sokadik alkalommal, szintén ingyen. Géphez ülve mindenféle warning ablakok és tömeges nyíló IE6 hegyek, szokásos vírusos kép. A beállításokat azért megjegyeztem, jelszavakat itt nem kellett. Persze az XP maxra volt húzva, színezett luna téma, minden vizuális effekt, árnyék bekapcsolva, mindenféle felesleges MS szolgáltatás is ment (CD író, Asztal karbantartása varázs loú, stb.), kínlódott a sovány cerka alatta. Újrahúztam az XP-t, frissítettem, de rögtön ki is kapcsoltatták velem a WU-t, hogy minek az. Mondtam egye fene, ilyen lassú gépen tényleg lassít, nem tanácsos, de most eltekintünk tőle. A driverek is legfrissebbek voltak. Aztán szépen klasszikus Win téma, háttérhez illő színben, minden effekt kikapcsolva (csak a legszükségesebbek vissza). Felesleges szolgáltatások kilőve, ment is a masina egész elfogadható tempóban és a látvány is különb volt a lunás borzalomnál. IE6 helyett alternatív böngészők közöl Chrome-ot (akkor még korai verzióját) választották, mert arról hallottak sok jót. Levelezőnek Thunderbird 2 ment fel. Hümmögtek, mikor otthagytam a gépet. Este viszont hívtak, hogy áááá, csináljam vissza, ezt nem lehet megszokni, a régi szebb, jobb volt. Próbáltam lebeszélni, de nem hatott semmilyen érv. Ennek ellenére nem mentem újra. Annyira zokon vették az egész akciót, hogy azóta nem hívogatnak a géphez, teljesen besértődtek. Micsoda bünti ez nekem! A TB-re és a Chrome-ra végül rákaptak, mai napig használják, csak a klasszikus Win témát nem tudta a lámája lenyelni, de új gépre sem szánt pénzt. Fater mesélte, azóta összevett a koma egy némethonban kukázott, romák által behozott, gari nélküli Prescott P4-et, jó drágán. Driver CD-k voltak, de elhagyta őket, aztán mostanában sarki, kis PC boltok szervizeiben sorra húzatja újra az XP-t, és a driverek miatt állandóan lehúzzák 5k-ra (az eredeti, dobozos XP-jét újra tudná tenni egyedül), annyi esze nincs, hogy elkérje egyszer.
Szerkesztette: Raynes 2011. 06. 16. 07:45 -kor