HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#2351 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 19. 06:38

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 23:23

ilyenkor kevesen töltögetnek :D
de majd ősztől ha minden UPC user frissít 1.8-as uTorrent-re és netán be is kapcsolják a titkosítást na akkor majd megnézem hol fog lehalni a rencer  :D
nyáron most jól megy mert szerintem alig van kihasználva  :)

Nálunk + pont ilyenkor nyáron van töltögetés,mert a kölök itthon van - 5-6 szoros a többi hónaphoz viszonyítva.
Majd jövő héten visszamegy folytatni az egyetemi tanulmányait,akkor leesik a forgalom.

#2352 Felhasználó inaktív   Erycmaster 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 19. 16:33

Hello.
A problemam a következö:

Name
  WebSTAR EPX2203

Modem Serial Number
  105675574

Cable Modem MAC Address
  00:14:F8:4D:37:2A

Hardware Version
  v2.1

Software Version
  v2.0.2r1152-051122

Receive Power Level
  -6.6 dBmV

Transmit Power Level
  46.7 dBmV

Cable Modem Status
  Operational

Ha a receive power -7 föle megy, akkor szakad a net. söt -9nél a modem is ujraindul.
A trnasmitt-al is gondok voltak, de azt 1 honapja megoldották, kicserélték a padláson az elosztot az azóta egyenletes, jó..
Kb 2 hete most  a receive level gond. MA kijöttek, de nem találtak itt hibát, azt mondták h akkor hivjam öket ha gond van h lássák ők is, Egyébként reggel meg délelőtt van ilyen probléma, du. 2x 3x szakad. Este meg -3 körüli ez az érték, ugy fasza minden.
Amugy addig fogom öket ide kiráncigálni amig jo nem lesz.
De addigis hátha tud itt valaki vmi okosat mondani nekem.
Köszönöm!

Szerkesztette: Erycmaster 2008. 08. 19. 16:35 -kor

#2353 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 17:30

Idézet: Erycmaster - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 17:33

Hello.
A problemam a következö....

Esetleg a pin kódjaidat is beírhatnád   :Đ

Első fórum hozzászólás, nem semmi  :cool:

no de komolyra fordítva a szót, itt embert nem találsz, aki megmondja hogy a padláson miért ilyen a jelszint, ezt upc szakiknak kell kivizsgálni. Okozhatja modem hiba is, pár hsz-szel feljebb találsz egy táblázatot ( szép piros ), abban elvileg benne van a modemed. Ha családiban laksz, akkor oszlopon is lehet a hiba, de innen a fórumról nem hiszem, hogy megoldódik a problémád, mint az előbb említettem.

1221 a Te barátod  ;)

Szerkesztette: Lazsa 2008. 08. 19. 17:31 -kor

Keeping the funk alive

#2354 Felhasználó inaktív   KisJoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 22:55

Par hete jelentkeztem szakadasok miatt. Nos a fejlemenyek:
Modemcseret kovetoen 2 hetig jo volt minden. Utana ismetelten jelentkeztek a szakadasok, tok random modon. Bejelentettem a hibat, azt mondtak kozponti hiba van. Utana 1 hetig ment minden frankon. 4 napja ujra szakad minden, kozponti hibarol nem tudtak, kikuldtek a szerelot, allitott valamit a jelszinten, estig minden jo is volt, amikor is 5 percenkent szakadtam. Telefon, bent azt mondtak, hogy kozponti hiba van, varjak. Vartam, mara fel tudtam lepni a netre, de megint szakadozik a kapcsolat, telefonaltam, kozponti hiba van.
Kicsit kezd elegem lenni a kozponti hibabol. Bp. I. ker.

Szerkesztette: KisJoe 2008. 08. 19. 22:56 -kor

#2355 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 01:22

Idézet: KisJoe - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 23:55

Modemcseret kovetoen 2 hetig jo volt minden. Utana ismetelten jelentkeztek a szakadasok, tok random modon. Bejelentettem a hibat, azt mondtak kozponti hiba van. Utana 1 hetig ment minden frankon. 4 napja ujra szakad minden, kozponti hibarol nem tudtak, kikuldtek a szerelot, allitott valamit a jelszinten, estig minden jo is volt, amikor is 5 percenkent szakadtam. Telefon, bent azt mondtak, hogy kozponti hiba van, varjak. Vartam, mara fel tudtam lepni a netre, de megint szakadozik a kapcsolat, telefonaltam, kozponti hiba van.

Ne ülj annyit a gép előtt, élvezd a nyarat!  ;)

#2356 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 01:27

Idézet: Erycmaster - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 17:33

Hello.
A problemam a következö:

...
Köszönöm!

Tudok. Lesz még neked több problémád is, ha ennyire óvatlan vagy... Az édesanyád bankszámlájához nem adsz hozzáférést esetleg? :D

#2357 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 12:41

Idézet: K75 - Dátum: 2008. aug. 22., péntek - 2:27

Tudok. Lesz még neked több problémád is, ha ennyire óvatlan vagy... Az édesanyád bankszámlájához nem adsz hozzáférést esetleg? :D

Azt azért áruljátok már el hogy mi az a baromi nagy bizalmas adat, amit leírt... Max mac címmel lehet játszani, de annak sincs sok értelme.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2358 Felhasználó inaktív   KisJoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 13:08

Idézet: KisJoe - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 22:55

Kozponti iba hetfon, kozponti hiba kedden, ma is kozponti hiba. Gyanitom, hogy tegnap is amiatt szakadtam. Fax kivan mosmar. Oldjak meg. (ugyfelszolgalat nem lat kozponti hibat, internetes kollega lat, egymast hozzak kellemetlen helyzetbe azzal, hogy az usz nem kap infot)

#2359 Felhasználó inaktív   PetyaMaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 17:41

Sziasztok !

Áprilisban váltottam Tetves Matáv adsl-ről Chello Silverre (10/2 Mbit), mert négy hónapon keresztül ledobált. Ebből két és fél hónap havidíját elengedték, majd miután újból jó lett, három hónap megfelelő működés után utólag egy összegben visszakérték. Lemondtam.

Jött a UPC, baromi mázlim volt, mert hetekig halogattam, és pont azon a hétfőn szántam rá magam, mikor kijöttek az új, gyorsabb csomagok és megszűnt a chello, mint márkanév..
Az első két hónapban nem is volt semmi gpnd, hasított a p2p rendesen.
Sima DC++ -t használtam. Aztán valamikor nyár elején belassult, utánanéztem, akkor hallottam először az ISP p2p throttling-ról. Ekkor kifigyeltem, hogy délután elindítva a DC klienst egész lassú volt, éjfélig többször előfordult, hogy egy határozott pillanatban egyszer csak gyorsult valamennyit, majd valamikor hajnalban szerintem ment az maxon is, amit ugyan nem láttam szemmel, de reggelre lent voltak a fileok, és a méretükből meg a befejezés idejéből visszaszámolva hajnalban egész normális lehetett.
Leszedtem a StrongDC-t, abban van egy olyan opció, hogy "Send garbage on incoming/outgoing connection to avoid ISP P2P throttling". Ezt bekapcsolva megjavult a dolog, de csak egy időre, mert kb. egy hónapja megint nem akar 50-60 K fölé menni juszt se. Most is pl. 30. És most már éjjel se.

Rólam annyit kell tudni, hogy ritkán használok p2p-t, csak konkrét dolgokra keresek, de akkor szeretném, ha minél hamarább lejönne. Tehát nekem jobb lenne a havi fix forgalom limit, de no sávszél korlát. A legnagyobb forgalmam 189 GB/hó volt (hárman vagyunk rajta, a többiek többet töltenek).

Ma elegem lett belőle, szétnéztem kicsit és láttam, hogy a dolog jóval azelőtt kezdődött, mint ahogy én előfizettem a UPC-re. De akkor nekem miért ment két hónapig simán, hiba nélkül max. közeli sebességgel ? Ezt direkt csinálják ? Direkt szopatnak így ? Hülyének néznek engem ?

Mi a helyzet most ezügyben ?
A StrongDC említett opcióját a legújabb verzióból kiszedték (obsolete-nek nyilvánítva).
Akkor most 'left alone in the dark' van ?
Az ADSL-ekkel mi a helyzet ? A matáv csinál ilyen limitálást ?
Egyszer volt ADSL-em az Enternetnél, az egy korrekt cég, soha semmi problémám nem volt velük, de ha mégis, tök korrekt volt az ügyfélszolgálat. Hűségidő lejárta után (ha addig nem változik semmi) lehet visszamennék hozzájuk, de CSAK ha DSL-en nincs p2p limit.

Adjatok már valami támpontot.

Köszi & üdv :
Petya

#2360 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 19:10

Idézet: PetyaMaster - Dátum: 2008. aug. 22., péntek - 17:41

Adjatok már valami támpontot.

Matáv már nem létezik
T-com ahol ADSL-t szolgáltat ott 100% hogy nincs semmiféle P2P korlátozás lassítás meg hasonlók
és nem is lesz mert felesleges hiszen úgyis nudli a feltöltési sebesség.
Chello-nál meg válts át torrentezésre és 1.8-as uTorrent-ben a titkosítást "erőltetve" módra kapcsolva kikerülhető a priorizálás.
utorrent.hu oldalon van magyar trackerlista, aztán kerülj be valahova és menni fog szépen minden lefelé  :up:

#2361 Felhasználó inaktív   PetyaMaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 19:31

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2008. aug. 22., péntek - 20:10

Chello-nál meg válts át torrentezésre és 1.8-as uTorrent-ben a titkosítást "erőltetve" módra kapcsolva kikerülhető a priorizálás.

Köszi, már gondoltam rá, hogy ideje lenne torrentre váltani.
Tehát akkor jól értem, hogy UPC-nél :
1. DC++ -nak semmilyen verziójával nem lehet kikerülni a korlátozást ?
2. uTorrentben ez már régóta megoldott, jól működő funkció ?

#2362 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 21:03

FTP, az mindig maxon jön.
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2363 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 23. 07:13

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2008. aug. 22., péntek - 20:10

Ne erőltetve legyen a titkosítás, hanem engedve. Így a titkosított kapcsolat mellett a nem titkosított peerek is tudnak kapcsolódni. Sokat számít. És ha a tracker engedi használj UDP adatátvitelt. Így folyamatos 100% pörög a nap bármely szakában utorrent 1.8 most pedig az 1.8.1b ;)

Szerk: Természetesen a módszer csak akkor működik, ha épp működik a chello. Ami nem túl sűrű esemény.  :Đ

Szerkesztette: AkyyrA 2008. 08. 23. 07:15 -kor

<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

#2364 Felhasználó inaktív   boobby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 13:35

Idézet: Erycmaster - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 16:33

Hello.
A problemam a következö:

Name
     WebSTAR EPX2203

Modem Serial Number
     105675574

Cable Modem MAC Address
     00:14:F8:4D:37:2A

Hardware Version
     v2.1

Software Version
     v2.0.2r1152-051122

Receive Power Level
     -6.6 dBmV

Transmit Power Level
     46.7 dBmV

Cable Modem Status
     Operational

Ha a receive power -7 föle megy, akkor szakad a net. söt -9nél a modem is ujraindul.
A trnasmitt-al is gondok voltak, de azt 1 honapja megoldották, kicserélték a padláson az elosztot az azóta egyenletes, jó..
Kb 2 hete most  a receive level gond. MA kijöttek, de nem találtak itt hibát, azt mondták h akkor hivjam öket ha gond van h lássák ők is, Egyébként reggel meg délelőtt van ilyen probléma, du. 2x 3x szakad. Este meg -3 körüli ez az érték, ugy fasza minden.
Amugy addig fogom öket ide kiráncigálni amig jo nem lesz.
Köszönöm!

Hello!

Még kellene nézni, hogy a CTv adások milyenek (Ha az is upc), mert amint látom idonkent gaz van az ertékekkel. (ÉN CTV hibara gyanakszom)

1221-t hívd, vagy az üszit keresd

#2365 Felhasználó inaktív   Deviance 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 20:28

nalam mar 1 megabitet lassult a net
es a feltoltes bol is levesz  :(
A helyesirasomert nem valalok feleloseget!

#2366 Felhasználó inaktív   johnniiiiiii 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 07:23

Nálam semmit sem változott, max. a ping 6-30 között!

Kép

;)

#2367 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 07:37

gyökééééééééér UPC  :D

#2368 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 08:48

Ha torrenttel 0 a feltöltés, pedig van 1-2 leecher, az a tracker hibája lehet, vagy a UPC ugat bele, hogy mit töltök és hova?
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#2369 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 16:12

:offtopic:

Vagy esetleg épp nincs "rád" szükség. Ha sok a seeder és kevés a leecher gyakori eset ez.
<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

#2370 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 16:40

Na most száradjon le a upc. Mondtam nekik, és írtam nekik, hogy telefon NEM kell. Erre most jön a díjnetes számla: telefon 2400Ft :reklamacio:  :reklamacio:  Na most megy a 2. durvább email :reklamacio:

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.