Elküldve: 2008. 08. 22. 17:41
Sziasztok !
Áprilisban váltottam Tetves Matáv adsl-ről Chello Silverre (10/2 Mbit), mert négy hónapon keresztül ledobált. Ebből két és fél hónap havidíját elengedték, majd miután újból jó lett, három hónap megfelelő működés után utólag egy összegben visszakérték. Lemondtam.
Jött a UPC, baromi mázlim volt, mert hetekig halogattam, és pont azon a hétfőn szántam rá magam, mikor kijöttek az új, gyorsabb csomagok és megszűnt a chello, mint márkanév..
Az első két hónapban nem is volt semmi gpnd, hasított a p2p rendesen.
Sima DC++ -t használtam. Aztán valamikor nyár elején belassult, utánanéztem, akkor hallottam először az ISP p2p throttling-ról. Ekkor kifigyeltem, hogy délután elindítva a DC klienst egész lassú volt, éjfélig többször előfordult, hogy egy határozott pillanatban egyszer csak gyorsult valamennyit, majd valamikor hajnalban szerintem ment az maxon is, amit ugyan nem láttam szemmel, de reggelre lent voltak a fileok, és a méretükből meg a befejezés idejéből visszaszámolva hajnalban egész normális lehetett.
Leszedtem a StrongDC-t, abban van egy olyan opció, hogy "Send garbage on incoming/outgoing connection to avoid ISP P2P throttling". Ezt bekapcsolva megjavult a dolog, de csak egy időre, mert kb. egy hónapja megint nem akar 50-60 K fölé menni juszt se. Most is pl. 30. És most már éjjel se.
Rólam annyit kell tudni, hogy ritkán használok p2p-t, csak konkrét dolgokra keresek, de akkor szeretném, ha minél hamarább lejönne. Tehát nekem jobb lenne a havi fix forgalom limit, de no sávszél korlát. A legnagyobb forgalmam 189 GB/hó volt (hárman vagyunk rajta, a többiek többet töltenek).
Ma elegem lett belőle, szétnéztem kicsit és láttam, hogy a dolog jóval azelőtt kezdődött, mint ahogy én előfizettem a UPC-re. De akkor nekem miért ment két hónapig simán, hiba nélkül max. közeli sebességgel ? Ezt direkt csinálják ? Direkt szopatnak így ? Hülyének néznek engem ?
Mi a helyzet most ezügyben ?
A StrongDC említett opcióját a legújabb verzióból kiszedték (obsolete-nek nyilvánítva).
Akkor most 'left alone in the dark' van ?
Az ADSL-ekkel mi a helyzet ? A matáv csinál ilyen limitálást ?
Egyszer volt ADSL-em az Enternetnél, az egy korrekt cég, soha semmi problémám nem volt velük, de ha mégis, tök korrekt volt az ügyfélszolgálat. Hűségidő lejárta után (ha addig nem változik semmi) lehet visszamennék hozzájuk, de CSAK ha DSL-en nincs p2p limit.
Adjatok már valami támpontot.
Köszi & üdv :
Petya