HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2961 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 05. 02. 13:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 02. 14:19

Ez annyiban nem teljesen igaz, h a pendrájvra nagyobbacska blokkokban írnak mégpedig úgy, h a rendszer kiolvas egy blokkot, ahhoz hozzáír és az egészet újra írja.
A Hdd-re pedig blokkosítottan folyamatosan ír (ebből adódóan, maga az adatfolyam az utolsó blokkig jó).
Nagy valószínűséggel csak egy állomány kezdet/vég információ hiányzik (a kütyü számára).
Ez pedig azért, mert a kütyü periodikusan felülírja a régi felvételrészt és jó eséllyel nem írja fel (automatikusan) a Hdd-re az új ciklus elkezdését (amire szüksége van a rendszer felélesztéséhez).
Ha jól gondolom, akkor ez egy ronda hiba, mert ha így van akkor minden áramszünetnél elvész a korábbi felvétel és csak kézi inicializálással indítható újabb felvételi üzem.
A rekonstrukcióhoz jó kiindulási alap az, h a kóder ciklikusan mesterkockákat készít (teljes képet) és egydarabig ezt módosítgatja (változások rögzítés). Ezt bonyolítja az, h az adatfolyamban több csatorna van egybe muxolva.
Én sem tudásban, sem programokkal nem vagyok felkészülve ennek a problémának a kezelésére.
Ha addig nem engednének ki a szobából ameddig meg nem csinálom, akkor én innen próbálnék elindulni egy film (kép) vágó, szerkesztő editor programmal képkockákat nézegetve.

Sajnos a képkockák sem látszódtak, egyáltalán semmi sem, csak az, hogy formázatlan a lemez.
Ma megpróbáltam "mű" áramszünetet és nem lett formázatlan a lemez a kütyüben, de erre is van magyarázata a "csibésznek" a rendőrség szerint és találtam is ráutaló jelet a kütyün.
Magyarán van valami védelem az áramszünet idejére, csak éppen a masinát kell biztonságosan elrejteni/elzárni a hozzáértő "csibészek" elöl, mert azok tudnak vele ügyeskedni.

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2962 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 14:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 02. 13:19

Ez annyiban nem teljesen igaz, h a pendrájvra nagyobbacska blokkokban írnak...

Az „eredmény szempontjából tök mindegy

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 02. 13:19

...akkor én innen próbálnék elindulni egy film (kép) vágó, szerkesztő editor programmal képkockákat nézegetve.

Ehhez legelőször is látnod kellene valamit a merevlemezen.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2963 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 14:54

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 05. 02. 14:05

Az „eredmény szempontjából tök mindegy
Ehhez legelőször is látnod kellene valamit a merevlemezen.

Első közelítésben, igen.
A pendrájv akkor válik (normál módon) olvashatatlanná, ha a tárolási adatok visszaírásánál lép fel a hiba. Ez egyenértékű azzal amikor egy HDD-n válnak elérhetetlenné az adattárolási adatok.
Maga a rendszer réteges szerkezetű és bármelyik rétegben keletkezik hiba, a felszín hibás lesz. Minél több réteghez van tudásod (és a rétegek közötti konverziókhoz), annál nagyobb eséllyel tudod a hibát javítani.
Te tudsz szektorok szinten adatokat olvasni. Ha tudod, h ezekben egyfajta kódolással a következő rétegben képinformációk vannak, akkor ha a kiolvasott adatokat átkódolod, a következő réteg szabályai szerint tudsz dolgozni. És megfejteni azt, h az alatta levő réteg normál kezeléséhez mit kell helyreállítani.

#2964 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 05. 02. 18:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2013. 05. 01. 17:40

A gépem látja, mint formázatlan meghajtót, nem zakatol, nem nyöszörög. A GetDataBack progi látja rajta a felírt adatokat, de nem tudja visszaállítani NTFS fájlrendszert találok rajta, de a riasztó leírásában is ez szerepel.
Van-e valamilyen ingyenesen megszerezhető progi anelyel láthatóvá tudnám tenni a HDD-n tárolt avi fájlokat.
Eddig még semmit sem írtam a lemezre.

Attól függ milyen szoftver, mert az előre le szokta foglalni a partíciót, meg a fileok helyét, szóval abban a gépben éleszd fel, amiben használva volt, no meg véletlenül sem futtattál chkdsk-t, ugye? Getdataback is felejtős, olvashatatlan halmaz jön vissza belőle. Milyen szoftver? Geovision, Novus, vagy valami ismerős, ismeretlen?
Make love not Wor.

#2965 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 18:12

Ez annyiban nem teljesen igaz, h a pendrájvra nagyobbacska blokkokban írnak mégpedig úgy, h a rendszer kiolvas egy blokkot, ahhoz hozzáír és az egészet újra írja.
A Hdd-re pedig blokkosítottan folyamatosan ír (ebből adódóan, maga az adatfolyam az utolsó blokkig jó

Baszki, legalább pitttinek ne!
Make love not Wor.

#2966 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 18:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2013. 05. 02. 13:54

A legnagyobb valószínűséggel ez történt, mivel az eredeti "kütyü"-be visszatéve sem ismeri fel magát a lemezformátumot, azt formázatlannak látja.

Várjál, ez most kütyüs DVR, vagy PC alapú? PC alapú lehet NTFS, másik nem szokott. Igaz eldőlni sem nagyon, de sosem tudni. Lehet mellé még beteg is a vinyó?
Make love not Wor.

#2967 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 18:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 05. 02. 19:13

Várjál, ez most kütyüs DVR, vagy PC alapú? PC alapú lehet NTFS, másik nem szokott. Igaz eldőlni sem nagyon, de sosem tudni. Lehet mellé még beteg is a vinyó?

Ez igen egy külön "kütyübe" való HDD, amelyet meg is írtam éppen ennek az oldalnak az elején.
A kütyü erre a névre hallgat: DRV558 UN8
A probléma megoldva, a HDD-nek semmi baja, igaz az adatok sem lettek visszafejtve,

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2968 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 18:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 05. 02. 18:12

Baszki, legalább pitttinek ne!

Hagyjad csak nyugodtan, én bírom a gyűrődést.
A rögzítő egyébként Linux alapú (kicsit visszább belinkeltem).

Végülis mindegy, a winyónak nem lett baja - a készülék újrainicializálta és tovább használható.
Persze amit eddig rögzített, az ment a levesbe.

#2969 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 19:17

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 05. 02. 19:51

Végülis mindegy, a winyónak nem lett baja - a készülék újrainicializálta és tovább használható.

Így igaz!

#2970 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 19:25

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 05. 02. 18:51

Köszönöm a türelmedet.
Pendrájvokhoz is van olyan ami "salátaként" ki tudja olvasni az adatokat?

#2971 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 19:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 02. 19:25

Pendrájvokhoz is van olyan ami "salátaként" ki tudja olvasni az adatokat?

Amennyiben a kontroller és a memóriachip működik, akkor igen.

#2972 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 19:50

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 05. 02. 19:35

Ez jó hír. Mivel érdemes próbálkoznom?
Foglalkoztál-e nyomtató (toner) chip nullázásával?

#2973 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 21:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 02. 19:50

Ez jó hír. Mivel érdemes próbálkoznom?
Foglalkoztál-e nyomtató (toner) chip nullázásával?

Majdnem minden progi kezeli a pendrive-t, ami egy merevlemezről menteni tud. Ha pedig szektorszinten akarsz másolni, akkor egy HexaEditor. Kezdőcím megadása, láncolás lekövetése, végcím megadása, tartomány kijelölése, copy byte - ennyi.

Nem.

#2974 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 22:49

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 05. 02. 19:51

Ebben az a jó, hogy némelyik akkora kretén kodekkel rendelkezik, amit a világ nem baszott, de egy átlag ext2-ext3 partíció szokott lenni, ha nem túrjuk le ilyen hamar, hanem DVRbe vinyót teszünk és ezt meglessük, akkor menthető, egyszerűbb megoldani mint zavaros fúrumon utánaolvasni milyen a formátuma, mert gondolom láttál ilyet, hol jpg, hol valami aviba csomagolt basz, hol kis szeletek mindenféle logika nélkül, hol más. Egyszer meg van, utána csak türelem kell végigpörgetni, vagy scriptelni, hogy sorba legyen.

Bár már mindegy.
Make love not Wor.

#2975 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 22:50

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 05. 02. 20:35

Akkor jön a hülye csöcsös, aki átrakta a flasht egy másik kontrollerre. Én meg mondtam, hogy akkó most záróra :-)
Make love not Wor.

#2976 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 03. 09:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 05. 02. 22:50

Akkor jön a hülye csöcsös, aki átrakta a flasht egy másik kontrollerre. Én meg mondtam, hogy akkó most záróra :-)

Nevetni fogsz, mert én már csináltam ilyet nem is egyszer. A boldogult 2 gigás Kingstonokból volt egy széria, amin a kontrollerchip adta meg magát. (ezeken még csak egy flashmemória volt) Egy másik ugyanolyan hibátlan Kingston Pen-ről forrólevegővel levettem a memóriachipet, flux pen és forrasztópaszta segítségével pedig rátettem a meghibásodottról leforrasztott memóriát. Működött, mint újkorában, minden adat rajta volt!!!

Ez a művelet megoldható a kétoldalas, két memóriachipes panel esetén is, bár itt a le és a visszaforrasztásnál is jobban kell vigyázni - ráadásul a két flash-t sem ajánlatos felcserélni. A legnagyobb gond ilyenkor a tökéletesen egyező donor beszerzése (azonos gyártó, azonos széria!)

Szerkesztette: pittti (Bitvadász) 2013. 05. 03. 09:28 -kor

#2977 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 03. 14:27

A Hdd-re pedig blokkosítottan folyamatosan ír (ebből adódóan, maga az adatfolyam az utolsó blokkig jó).
Nagy valószínűséggel csak egy állomány kezdet/vég információ hiányzik (a kütyü számára).
Ez pedig azért, mert a kütyü periodikusan felülírja a régi felvételrészt és jó eséllyel nem írja fel (automatikusan) a Hdd-re az új ciklus elkezdését (amire szüksége van a rendszer felélesztéséhez).
Ha jól gondolom, akkor ez egy ronda hiba, mert ha így van akkor minden áramszünetnél elvész a korábbi felvétel és csak kézi inicializálással indítható újabb felvételi üzem.
A rekonstrukcióhoz jó kiindulási alap az, h a kóder ciklikusan mesterkockákat készít (teljes képet) és egydarabig ezt módosítgatja (változások rögzítés). Ezt bonyolítja az, h az adatfolyamban több csatorna van egybe muxolva.
Én sem tudásban, sem programokkal nem vagyok felkészülve ennek a problémának a kezelésére.
Ha addig nem engednének ki a szobából ameddig meg nem csinálom, akkor én innen próbálnék elindulni egy film (kép) vágó, szerkesztő editor programmal képkockákat nézegetve.

Ki tudja, hogy mi volt a készülék memóriájában, amit nem írt ki a diszkre.
Szerencsétlen esetben, mint most is, borult az egész filerendszer.

Egyébként léteznek olyan filerendszerek, amiknek nem sérül a konzisztenciája áramszünet esetén sem.
Ott valóban csak a film vége hiányozna, ami nem lett kiírva addig. Amikor visszajön az áram, használható tovább.

#2978 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 04. 00:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 05. 03. 15:27

Ki tudja, hogy mi volt a készülék memóriájában, amit nem írt ki a diszkre.
Szerencsétlen esetben, mint most is, borult az egész filerendszer.

Amit próbálgattam, az elég hülyeálló volt. Aztán ki tudja...
Make love not Wor.

#2979 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 04. 07:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 05. 04. 01:01

Amit próbálgattam, az elég hülyeálló volt. Aztán ki tudja...

Ki tudja. Ha szerencséd van, nem dől meg a filerendszer. Pl. XP-nél is volt biztos neked is sokszor, hogy elment az áram, aztán bekapcsolás után megy tovább.
Ha nincs szerencséd, akkor meg nem megy.

#2980 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 05. 00:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 05. 04. 08:50

Ki tudja. Ha szerencséd van, nem dől meg a filerendszer. Pl. XP-nél is volt biztos neked is sokszor, hogy elment az áram, aztán bekapcsolás után megy tovább.
Ha nincs szerencséd, akkor meg nem megy.

Elmúlt 10 évben ilyen kerek 1 darab volt, amit össze lehetett kötni. Ellenben az a vinyó is bados...
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.