HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2981 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 05. 05. 12:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 05. 05. 01:44

Elmúlt 10 évben ilyen kerek 1 darab volt, amit össze lehetett kötni. Ellenben az a vinyó is bados...

Én már belefutottam párszor ilyenbe.
Meg olyanba is, hogy ismerős csaj gyerekei, még az XP-s időkben, első számítógép otthon nekik, rendszeresen nem várták meg, amíg az XP leáll, hanem volt egy kapcsolós hosszabbítójuk, és lenyomták a kapcsolót. Na, ott párszor volt, hogy miért nem indul ...
Én meg nem értettem, mitől gubancolódik a filerendszer náluk, "Nem volt áramszünet?", "Nem.", "Rendesen kikapcsoltátok, a start menüből?", "Igen." ... memória jó volt, diszk jó volt, talán valami driver hiba ... minden teszt, amit ki tudtam találni tökéletes volt. Aztán mondom, beülök egyszer egy délutánra, és megnézzük, mit csinálnak. Oszt' a végén az egyik gyerek lecsapta az áramot. Belement ő a start menübe, meg kiválasztotta, hogy leállítás, csak nem várta ki azt a 10-15 mp-et, ami kellett volna még a leálláshoz, hanem fölpattant a székről és platty, lenyomta a kapcsolót rögtön.

Viszont a diszken, amit írtál, lehet csak szoft error van, és át lehet írni a hibás szektort. Áramszünet miatt néha kialakul egy-egy ilyen hiba, amikor éppen írt a diszk, és akkor ment el a delej alóla, és félben maradt egy szektor. Ha nem ez a baja, akkor nem szóltam.

#2982 Felhasználó inaktív   GABOR 134 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 05. 05. 15:39

Sziasztok!

A következő a problémám. Adott egy 2TB Seagate új winchester, formáztam minden teljesen rendben volt.
Átmásoltam kb 300gb adatot, minden rendben látszódott is. A régi 250gb vinyómat kidobtam, helyette rendszervinyónak "áthelyeztem" a régebbi 1TB Samsung vinyót. Szépen újratelepítettem a komplett Win7-et majd megdöbbenve tapasztalom hogy nem látszódik a 2TB vinyóm amire az adatokat másoltam. A lemezkezelésbe belementem ott látszódik, de nem lehet vele semmit kezdeni. GetDataBack-el sikerült minden adatot visszamásolnom majd próbálkoztam hogy a 2TB vinyóra pakolom a rendszert. Minden gond nélkül lezajlott, használtam 1 napig így tesztelés céljából. Próbaképp visszatettem a régi vinyót arról bootoltam, minden vinyó látszódott, gondoltam akkor ismét nekiállok telepíteni a rendszert. 2TB vinyót leformáztam, újra partícionáltam a win7 telepítő segítségével majd az 1TB vinyóra ismét elkezdtem telepíteni a rendszert. Ekkor már ismét minden adatom ott figyelt a 2TB lemezen. A telepítés után megint azt tapasztaltam hogy NEM látszódik megint semmi és azt mondja a lemez nincs formázva... (pedig formázva lett, meg az adatok is rajta vannak!)

Mi lehet a probléma? :unsure:

#2983 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 05. 21:47

Üzenet megtekintéseIdézet: GABOR 134 - Dátum: 2013. 05. 05. 15:39

Mi lehet a probléma? :unsure:

Mi lehet???

Hát csak annyi hogy alap (és ököl) szabály, - telepítésnél az az egy winyó legyen a gépben, amire telepítesz!!!
(sajnos a Microsoft Op-rendszerek már csak ilyenek...)

A többit meghajtót ráérsz akkor csatlakoztatni, ha már végeztél.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2984 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 07:12

Nem lehet, hogy csak betűjelet kéne adni neki?

#2985 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 07:18

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 05. 05. 22:47

Mi lehet???

Hát csak annyi hogy alap (és ököl) szabály, - telepítésnél az az egy winyó legyen a gépben, amire telepítesz!!!

Ezt azért nem támogatom teljes egészében, igaz nem is vagyok valami profi a téren.
Korábban kisérletképpen SCSI vinnyogókkal csináltam szemléltetés kedvéért olyat, hogy 14 HDD volt benen és gond nélkül települt az XP SP3.
Persze bevett gyakorlat nálunk - mivel a nagyobb vinyók ritkák mint a fehér holló - hogy egy gépbe általában 2, de sokszor 3 HDD is kerül, de a telepítés soha sem okozott gondot.
Persze amint írtam ez XP SP3-ra igaz, Vista, Win7 nem ismerős ilyen mélységben.

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2986 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 07:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 05. 06. 07:12

Nem lehet, hogy csak betűjelet kéne adni neki?

Formázatlan „RAW” partíciónak elég érdekes lenne betűjelet adni.

#2987 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 07:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2013. 05. 06. 07:18

Ezt azért nem támogatom teljes egészében...

Ez nem támogatás kérdése. Lehet, hogy egymás után tízszer sikerül - ez a tizenegyedik ügyfelet egyáltalán nem fogja vígasztalni, akinek esetleg vesznek az adatai. Többször is írtam, a saját gépével mindenki azt csinál amit akar, ha más gépéről van szó akkor már a tiéd a felelősség!

Vagy sikerül, vagy nem - ez a kockázat számomra elfogadhatatlan.

Ha úgy csinálja ahogy leírtam, egészen biztosan nem lesz probléma.
(lehet, hogy most is csak egy-két byte-ot kellene átírni a merevlemezen és helyreállna)

#2988 Felhasználó inaktív   GABOR 134 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 08:33

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 05. 05. 22:47

Mi lehet???

Csak a régebbi 1TB vinyó volt csatlakoztatva telepítésnél!
Utána tettem vissza, de akkor már úgy látta hogy nem lett formázva/partícionálva a vinyó ami persze nem igaz mert a telepítés előtt a régi op.rendszeren minden működött faszán. Ezért nem értem a dolgot... :mellow:

#2989 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 09:24

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 05. 06. 08:35

Ez nem támogatás kérdése. Lehet, hogy egymás után tízszer sikerül - ez a tizenegyedik ügyfelet egyáltalán nem fogja vígasztalni, akinek esetleg vesznek az adatai. Többször is írtam, a saját gépével mindenki azt csinál amit akar, ha más gépéről van szó akkor már a tiéd a felelősség!

(lehet, hogy most is csak egy-két byte-ot kellene átírni a merevlemezen és helyreállna)

Nekünk, nálunk a Felajánlásos cuccoknál nincs félnivalónk az adatok elvesztésénél, sőt az a célunk, hogy a felajánlott adathordozókról az adatokat minél visszaállíthatatlanabbul töröljük, ezért a beépítés előtt van az egész lemezt én át szoktam íratni egy olyan adattörlő progival, amely minden bitet (,) 0-ra cserél le. Elméletileg ezen már semmi nem állítható vissza.
Eddig több száz gépet sikeredett átadnunk, legtöbbjében 2 vinnyogóval (egyik az op-nak, a másik az adatoknak, persze egyik sem túl nagy), de eddig soha sem tapasztaltam ilyet, igaz 2000 óta szinte csak XP-t használunk.
Persze ettől még lehet igazság abban, hogy telepítésnél esetleg eltűnik a másik HDD, de amint én írtam is nálam még ilyen nem fordult elő.

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2990 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 06. 13:57

Üzenet megtekintéseIdézet: GABOR 134 - Dátum: 2013. 05. 06. 08:33

Csak a régebbi 1TB vinyó volt csatlakoztatva telepítésnél!
Utána tettem vissza, de akkor már úgy látta hogy nem lett formázva/partícionálva a vinyó ami persze nem igaz mert a telepítés előtt a régi op.rendszeren minden működött faszán. Ezért nem értem a dolgot... :mellow:

Akkor pedig valami ottan nem kerek. Mivel ilyenkor új hardvert kell találjon, írásművelet nem történhet csak mountolja (felcsatolja) a kötetet ha van.

Az kellene megnézni hogy ténylegesen elrontja-e, vagy csak nem ismeri fel. Próba egy másik gépen, ha ott jó a kötet akkor a géped a hunyó. Ha elrontotta a kötetet akkor is, de más okból - ebben az esetben át kell nézni a SATA csatlakozást, a tápellátást, mindent. Még az is előfordulhat, hogy az alaplapod biosa nem kezeli a winyót korrekten (frissítés, ha van).

Hibátlan rendszernél így, ilyen hiba nem fordulhat elő

#2991 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 11. 22:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2013. 05. 01. 17:40

Egyik ismerősömnél a biztonsági rendszerben lévő HDD (a kamera által készített filmeket rögzíti riasztáskor) ez utolsó behatoláskor a betörő igaz kikapcsolta( 230 V tápkábelt elnyisszantotta)
Na! Ez aztán a képzett betörő!

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 05. 02. 19:12

Baszki, legalább pitttinek ne!
:-D
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2992 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 12. 01:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 05. 12. 00:15

Gyuszó-muszónak senki nem int be, az egész világon... Kép

SENKI!!!

Dzsanázod??? Nna, azért... Kép

Segilykéből éldegélő kocsmatöltelék... Kép

Szerkesztette: Macikák 2013. 05. 12. 02:00 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2993 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 12. 07:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 05. 11. 23:15

Na! Ez aztán a képzett betörő!

Amint így utólag kiderült (nyomozók mondták) több hekkelés (lehet, hogy nem ez a szakszarű leírása, de gondolm tudjátok miről van szó) is fűződik a nevéhez, tehát nyugodtan állítható, hogy szakértő volt az ipse, de egyelőe nem gyakorolhatja ezirányú képességeit. Kép

#2994 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 12. 15:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 02. 14:19

Ez annyiban nem teljesen igaz, h a pendrájvra nagyobbacska blokkokban írnak mégpedig úgy, h a rendszer kiolvas egy blokkot, ahhoz hozzáír és az egészet újra írja.
A Hdd-re pedig blokkosítottan folyamatosan ír (ebből adódóan, maga az adatfolyam az utolsó blokkig jó).
Nagy valószínűséggel csak egy állomány kezdet/vég információ hiányzik (a kütyü számára).
Ez pedig azért, mert a kütyü periodikusan felülírja a régi felvételrészt és jó eséllyel nem írja fel (automatikusan) a Hdd-re az új ciklus elkezdését (amire szüksége van a rendszer felélesztéséhez).
Ha jól gondolom, akkor ez egy ronda hiba, mert ha így van akkor minden áramszünetnél elvész a korábbi felvétel és csak kézi inicializálással indítható újabb felvételi üzem.
A rekonstrukcióhoz jó kiindulási alap az, h a kóder ciklikusan mesterkockákat készít (teljes képet) és egydarabig ezt módosítgatja (változások rögzítés). Ezt bonyolítja az, h az adatfolyamban több csatorna van egybe muxolva.
Én sem tudásban, sem programokkal nem vagyok felkészülve ennek a problémának a kezelésére.
Ha addig nem engednének ki a szobából ameddig meg nem csinálom, akkor én innen próbálnék elindulni egy film (kép) vágó, szerkesztő editor programmal képkockákat nézegetve.

Gyula, szerintem hagyd abba az okoskodást. Pár gyöngyszemed alapján szerintem le lehet vonni a következtetést, hogy nem érdemes a témában hozzászólnod.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#2995 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 12. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 05. 12. 15:03

Gyula, szerintem hagyd abba az okoskodást. Pár gyöngyszemed alapján szerintem le lehet vonni a következtetést, hogy nem érdemes a témában hozzászólnod.

:up: Hajrá, csak így tovább. Minél lúgosabbak vagytok, annál hamarabb ismerik fel mi működtet benneteket.
Vagy másképpen: Piszkos Fred barátsága öl. A gyűlölete védelmet teremt.

#2996 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 12. 18:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 12. 19:00

:up: Hajrá, csak így tovább. Minél lúgosabbak vagytok, annál hamarabb ismerik fel mi működtet benneteket.
Vagy másképpen: Piszkos Fred barátsága öl. A gyűlölete védelmet teremt.

Nem én döntöm el, hogy maradsz-e a fórumon. A közösség dönti el. Ha túl sokáig szemeteled tele a szakmai topikokat akkor mész a levesbe :up:
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#2997 Felhasználó inaktív   Bagwell 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 08. 13. 12:47

Nem teljesen ide kapcsolódik a téme de...
Nekem az lenne a problémám, hogy Windows XP SP3 op. rendszrem van nem is tudom valamiért kikötöttem a DVD-romot akkor még nem volt semmi baj ment minden most kb. 3-4 napja a pendrájvomat nem érzékeli a gép vagy csak 1-2 percig és az Automatikus lejátszásnál sem olyan az ablak mint szokott egy pendrájvnál lennie kéne mi lehet a gond??? :/ (remélem jól csatoltam a képet :p )

Csatolt fájl  penf.JPG (33,7K)
Letöltések:: 15

Klónokat látok meg gengszter formákat
Fehérjét isznak meg egésznap tornáznak
Én meg itt vagyok aszt rá megyek a RAP-re
Egy átlagos PC-vel ráverünk a MAC-re
by: Mr.Busta

#2998 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 16. 20:38

Ilyenkor gondolok arra, hogy nem irigylem az üffélszolis-szupportosokat amikor ilyen leirású problemát vágnak a képükbe egyszuszra oszt neszena mi a hiba pedig megértem valamellyest az üffeleket is főleg ha laikus elvégre a szükséges teknikai szemléletmód nem magátólértetődően veleszületett.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2999 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 08. 17. 07:15

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 05. 06. 08:35

Ezt magyarázd el nekem, mert én nem tíz gépnél csináltam ilyet. Miben függ össze a telepítés és a benne lévő második, harmadik lemez? Amihez a telepítő nem nyúl, annak hogy lehet aztán mégis baja? Maximum annyi van (amire figyelmeztet is), hogy ha nem az első lemez, akkor az elsőre rak három filét, ha annak nincs felismert fájlrendszere, akkor formázná-aztán ennyi. Nem szokott borulni, ha nagy ritkán betűjelet nem kap, akkor adok neki, de soha az életben nem vettem még ki/húztam le második, harmadik lemezt telepítéskor.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3000 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 08. 17. 07:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Bagwell - Dátum: 2013. 08. 13. 13:47

Nem teljesen ide kapcsolódik a téme de...
Nekem az lenne a problémám, hogy Windows XP SP3 op. rendszrem van nem is tudom valamiért kikötöttem a DVD-romot akkor még nem volt semmi baj ment minden most kb. 3-4 napja a pendrájvomat nem érzékeli a gép vagy csak 1-2 percig és az Automatikus lejátszásnál sem olyan az ablak mint szokott egy pendrájvnál lennie kéne mi lehet a gond??? :/ (remélem jól csatoltam a képet :p )

Csatolmány penf.JPG

Az ablak a felismert tartalomtól függ. ha nem ismer fel tartalmat, akkor ott hiba van, a pendrive-on.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.