Idézet: Jahno - Dátum: 2013. 05. 05. 01:44
Én már belefutottam párszor ilyenbe.
Meg olyanba is, hogy ismerős csaj gyerekei, még az XP-s időkben, első számítógép otthon nekik, rendszeresen nem várták meg, amíg az XP leáll, hanem volt egy kapcsolós hosszabbítójuk, és lenyomták a kapcsolót. Na, ott párszor volt, hogy miért nem indul ...
Én meg nem értettem, mitől gubancolódik a filerendszer náluk, "Nem volt áramszünet?", "Nem.", "Rendesen kikapcsoltátok, a start menüből?", "Igen." ... memória jó volt, diszk jó volt, talán valami driver hiba ... minden teszt, amit ki tudtam találni tökéletes volt. Aztán mondom, beülök egyszer egy délutánra, és megnézzük, mit csinálnak. Oszt' a végén az egyik gyerek lecsapta az áramot. Belement ő a start menübe, meg kiválasztotta, hogy leállítás, csak nem várta ki azt a 10-15 mp-et, ami kellett volna még a leálláshoz, hanem fölpattant a székről és platty, lenyomta a kapcsolót rögtön.
Viszont a diszken, amit írtál, lehet csak szoft error van, és át lehet írni a hibás szektort. Áramszünet miatt néha kialakul egy-egy ilyen hiba, amikor éppen írt a diszk, és akkor ment el a delej alóla, és félben maradt egy szektor. Ha nem ez a baja, akkor nem szóltam.