Sziasztok,
van egy betegeskedő (használat közben időnként erősen kattog majd kék halált okoz) 160Gb-os Maxtor SATA HDD-m két NTFS partícióval, egy 5Gb-os az XP-nek és a maradék. Kaptam mellé egy 320Gb-os SATA II Samsungot. Utóbbit Partition Magic segítségével kétfelé osztottam, 50Gb allokálás nélkül (későbbi Vista céljára), a maradék NTFS. Gond nélkül átmásoltam az új meghajtó nagyobb partíciójára az adatok nagy részét, de az utolsó másolás közben egy DOS-os kis alkalmazás (nevezzük nevén: Elasto Mania

) megfagyott annyira, hogy csak hard reset mozdította ki. Persze a másolás még folyt. A régi XP indulása a boot képernyő alatt megállt (az animáció folytatódott, de a HDD nem mozdult akár fél órán át). Erre nekiálltam XP-t tenni az új meghajtóra, ekkor az XP telepítő mindkét meghajtót 130Gb-osnak látta, a régi winchesteren egy 5Gb-os NTFS-t (ok) látott, a maradékot ismeretlennek jelölte. Az új, 320-as meghajtót egyetlen ismeretlen partíciónak látta. No mondom, a másolat ugrott, de azért lecsaptam egy 10Gb-os darabot az újból és raktam rá XP-t. Ez ugyanazt produkálta, mint a régi XP, ha induláskor mindkét HDD jelen volt. Ha csak az új, akkor elindult, de a 320Gb-os Samsungot 130-nak (10+120) látta, ahogy a telepítő. Újra nekifutottam, 98-as telepítőkészletből vett fdisk-kel töröltem a 320-asról mindkét partíciót, majd létrehoztam rajta egy 20Gb-os és egy maradéknyi partíciót. Ekkor ránéztem a régi meghajtóra is, látszott rajta 5Gb NTFS és a maradék ismeretlenként. A 20Gb-ra őjra XP ment, az eredmény ugyanaz volt, mint az előbb, de legalább az újat már 320-nak (20+300) látta az új XP amikor egyedül volt. Ezután megpróbálkoztam még azzal, hogy a régi meghajtó 5Gb-os partícióját töröltem (hogy ne legyen 2 aktív partíció), de ez sem segített. Egy dolgot próbáltam még meg: egy Fedora-t próbáltam feltenni, de ez a megfelelőnek tűnő nv_sata modul betöltése után sem látta a meghajtóimat, egyiket sem. Ezen a ponton tartok most. Szeretném visszakapni a régi HDD nagyobb partícióját, pontosabban a rajta lévő közel 2 évnyi fotót (40Gb) és pár személyes doksit.
Köszönöm, hogy végigolvastátok, ha tudtok segíteni, hálás lennék.